Kamenorezačke radnje Mionica

Registruj se
Prijavi se
Kamenorezačke radnje Mionica
kamenorezacka-radnja-dika-kamenorezacke-radnje
KAMENOREZAČKA RADNjA.
Kamenorezačka radnja Dika je osnovana 1997 god i nalazi se na 5-om kilometru puta Mionica – Ravna Gora.
Pored eksploatacije u sopstvenom kamenolomu vršimo i eksploataciju u dva kamenoloma u zakupu, što nam omogućava komplentnu ponudu Struganičke ploče različitih dimenzija.
Uz ponudu Struganičke ploče prirodno lomljene i obrađene u više varijanti nudimo vam i ploče sa drugih lokaliteta naše lepe zemlje Srbije u bojama bela, plava, crvena, crna, žuta, krem u kvalitetu koji vama odgovara.
Obrada kamena je veoma zahtevan posao koji iziskuje maksimalnu koncentraciju i pažnju ali je veoma bitan i aspekt dobrog alata. Bez alata nema zanata kažu mnogi. Kamenoresci svojim alatom često mogu napraviti i veoma zanimljive umetničke forme pa je njihov rad dosta sličan vajarskoj umetničkoj grani. Kamenorezac je zapravo osoba koja iz određenih razloga mora da savlada pojedine kamene forme koje obrađuje. Od momenta kada je čovek postao svestan svog postojanja nastojao je da obezbedi i da obeleži svojim najbližima poslednje počivalište. Kamenom ograđeni grobovi su čak stariji od prvih stambenih objekata. Ovakvi spomenici su trebali biti što trajniji i što sigurniji od pljački i raznošenja i skrnavljenja poslednjih ostataka. Svi želimo da nam kamenorezac obezbedi tačno ono što smo zamislili za naše drage i voljene pokojnike.
Back to Top