Kursevi hotelijerstva Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Kursevi hotelijerstva Novi Sad
akademija-oxford-kursevi-hotelijerstva
Kurs i obuka za Front Desk operatera u hotelijerstvu.
Imamo zanimanje koje je poznato kao Front Desk operater u hotelijerstvu, umesto uobičajene reči recepcioner.
No, bez obzira kako da mi nazivamo ovo radno mesto, činjenica je da je reč o vrlo odgovornoj i zahtevnoj, ali iznad svega posebno interesantnoj radnoj poziciji.
Kada uzmete u obzir činjenicu da osoba koja obavlja poslove na recepciji nekog hotela, pansiona ili hostela neizostavno mora da zna barem jedan strani jezik, a što ih više zna to bolje, te da je u stalnom kontaktu sa gostima, jasno je zbog čega se posebno vodi računa da kurs i obuka za Front Desk operatera u hotelijerstvu koju organizujemo bude na visokom nivou.
Naime, recepcioner ima zadatak da usluži goste i to tokom čitavog procesa, počev od njegovog informisanja o smeštaju, preko rezervacija, pa do dočeka, brige oko njegovog boravka i na kraju, ispraćaja prilikom napuštanja smeštaja.
A za sve to vreme mora da vodi računa o svom ponašanju, o onome što govori, te da u najvećoj mogućoj meri savlada umeće komuniciranja na svim poljima.
Zapravo, Front Desk operater u hotelijerstvu treba da zna da komunicira na pravi način i putem telefona i elektronske pošte, ali i u direktnom kontaktu sa gostima, budući da je upravo on taj koji vodi računa o njihovom dočeku, te da je dužan da im pruži sve potrebne informacije tokom boravka, kao i da ih na profesionalan način isprati, raspita se o utiscima koje nose, jer je to jedan od najboljih načina da određeni hotel ili pansion u budućnosti poboljšaju svoje usluge.
Kada je u pitanju obuka za Front Desk operatera u hotelijerstvu, nastavni plan i program je primarno usmeren na praktičan deo, jer je to od izuzetnog značaja za dobro obavljanje ovog posla.
Nakon savladanih teorijskih znanja, koja se prvenstveno odnose na oblast komunikacije, kako sa gostima, tako i sa osobljem zaduženim za čišćenje i popravke u okviru smeštajnog objekta, ali i sa drugim službama sa kojima Front Desk operater u hotelijerstvu komunicira, sledi praktičan deo kursa.
Kandidati će u okviru predavanja dobiti sve praktične smernice za pravilnu komunikaciju u ovom segmentu, uzevši u obzir da su predavači vrhunski menadžeri u oblasti turizma i hotelijerstva, a tu su i oni stručnjaci čija specijalnost je oblast komunikologije, tako da će tokom trajanja obuke svim polaznicima približiti umeće pravilne poslovne komunikacije, sa posebnim akcentom na relaciju sa klijentima, jer je to ujedno i najvažnije u ovom poslu.
Po završetku predavanja, polaznici zajedno rade vežbe, koje su osmišljene tako da simuliraju stvarne situacije koje se vrlo često događaju, kako bi naučili da reaguju na adekvatan način.
Back to Top