Libanski restorani Beograd

Registruj se
Prijavi se
Libanski restorani Beograd
Uvek ste se pitali šta je to toliko posebno u libanskoj kuhinji.
Nemojte slušati okolinu već posetite libanski restoran u Beogradu i sami se uverite u originalnost libanske hrane.
Bilo da ćete da odete sami ili želite nekoga da iznenadite odlaskom u libanski restoran, uz našu pomoć ćete pretražiti Beograd i naći onaj koji odgovara Vašim standardima.
nemojte odlagati i odugovlačiti posetu libanskom restoranu, jer jednom kada probate te ukuse, uvek ćete hteti još.
restoran-byblos-libanski-restorani

Restoran Byblos

Beograd, Vračar, Nebojšina 6 011 2441938
LIBANSKI RESTORAN BYBLOS.
2002 druge godine u malom vračarskom podrumu stvaran je libanski restoran Byblos, kuća libanske kuhinje – mesto gde se čuju različiti jezici, gde se puši “Drina” i nargile, gde se uživa u ukusnoj hrani i orijentalnom plesu.
Sestre Jelena i Katarina Kovačević, brižljivim antropološkim pristupom, približavale su libansku kulturu Beogradu i stvarale jedan od simbola grada kakvog smo želeli.
Biti medju tih 30 ljudi u tom trenutku, izgledalo je kao da ste u Londonu ili Parizu.
Restoran je dobio ime po najstarije kontinuinirano naseljenom gradu na svetu, severno od Bejruta, “Pariza Bliskog istoka”.
Kada je stara vračarska kuca, u kojoj se nalazio restoran, srušena, preselili smo se u Nebojšinu 6, u novu vračarsku zgradu, skrivenu iza krošnji Karadjordjevog parka.
Glavni kuvar novog Byblosa je Deni Chehwan, čije specijalitete pamte bejrutski gosti lanca “Al Balad”.
Od 2008.godine libanski restoran Byblos je generalni zastupnik i distributer vina kuce “Kefraya”, jednog od tri najpoznatija proizvodjaca vina u Libanu.
Duga tradicija proizvodnje vina u ovom delu Bliskog istoka, sa korenima u Fenikiji i dominacija francuske kulture u jednom istorijskom periodu , cine ova vina posebno interesantnim i kvalitetnim.
Za vas smo spremili pedeset stolica i nešto manje stolova, terasu u parku, najukusniju hranu, najbolja libanska vina, najmirisniji duvan, arapsku kafu, orijentalni ples i naravno, beogradski osmeh i duh, koga smo uspeli da sačuvamo.
Da li ste znali par činjenica o libanskoj kuhinji: - libanska kuhinja je mediteranska kuhinja - libanska kuhinja je jedna od najzdravijih na svetu - libanska kuhninja je jedna od najukusnijih kuhinja - libanski pita hleb (hubuz, sash) je zvanično najzdraviji hleb na svetu jer se pravi iskljucivo od brašna, vode, maslinovog ulja i malo soli Biće nam zadovoljstvo i čast da vas ugostimo
restoran-hanan-libanski-restorani

Restoran Hanan

Beograd, Stari Grad, Svetogorska 2 011 3345304 |
063 282317 |
LIBANSKI RESTORAN HANAN.
Libanski restoran Hanan svojim gostima nudi nešto više, a na prvom mestu se izdvajamo vrhunskom ponudom Libanskih jela.
Osim različitih jela, poslastica, velikog izbora pića, koktela, frapea i slično u Libanskom restoranu Hanan svakog petka i subote gosti uživaju u trbušnom plesu.
Posetite nas svakog dana i uverite se sami da je moguće doživeti miris i ukus orijenta u srcu Beograda.
Libanska kuhinja kombinuje sofisticiranost evropske kuhinje s egzotičnim začinima Istoka. Zahvaljujući obilju voća, povrća, žitarica, sveže ribe i morskih plodova, libanska kuhinja je laka, niskokalorična i zdrava. Meso se koristi ređe, i to je najčešća piletina ili jagnjetina. Važno mesto zauzima meze, živopisni niz jela koja se služe u malim posudama pre glavnog obroka, prava izložba boja, ukusa, oblika, mirisa. Služi se sveže povrće i povrće u turšiji, ali i salate, meso, riba… Kuhinja Libana, prelepe zemlje Bliskog istoka, poznata je po bogatstvu i raznolikosti. Pripada mediteranskojgastronomiji i slična je ostalim kuhinjama regiona; nazivi nekih jela na arapskom su isti, način pripreme takođe. Ali ova kuhinja je posebna, veoma stara i zanimljiva zbog upotrebe brojnih začina, originalnih recepata i spoja istočnjačkih i evropskih uticaja. Glavne namirnice u Libanu su skrobno brašno, žitarice, povrće, riba i morski plodovi. Salate i prilozi u libanskoj kuhinji obogaćeni su kombinacijama egzotičnih istočnjačkih začina i začinskih biljaka. Mnogo se koristi maslinovo ulje, a marinade su omiljene u pripremi svih vrsta mesa.
Back to Top