Lovišta

Registruj se
Prijavi se
Lovišta
Da li uživate u obrocima koji su spremljeni od divljači?
Da li Vam raste adrenalin dok lovite divlje životinje?
Nadjite najbolja lovišta u Srbiji uz našu malu pomoć i priuštite sebi dan za pamćenje.
Srbija ima lovišta sa raznim vrstama divljači a na Vama je da se odlučite šta je to što želite da lovite.
Bilo da su u pitanju divlje svinje, patke ili neke druge divlje životinje, posetite neko od lovišta u Srbiji i vratite se kući, svojim najmilijima, sa trofejom u ruci.

Srbijašume

Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 113 011 7115026 |
011 7115029 |
U lovištima kojima gazduje JP "Srbijašume" gaji se krupna divljač: jelen evropski, divlja svinja, srna, jelen lopatar, muflon, divokoza, a od sitne divljači: fazan, zec, divlja patka, poljska jarebica, prepelica i dr.
Subotičke šume, Subotica. Apatinski rit, Apatin. Kozara, Bački Monoštor. Kamarište, Odžaci. Plavna, Bač. Koviljski rit, Kovilj. Karakuša, Ruma. Kućine, Šid. Bosutske šume, Šid. Kupinik, Pećinci. Deliblatska peščara, Pančevo. Vršačke planine, Vršac. Donje podunavlje, Pančevo. Ristovača, Bač. Kaćka šuma, Kać. Vranjak, Šid. Smederevska ada, Kovin.
LOVIŠTE KARAĐORĐEVO. Lovište Krađorđevo formirano je od strane Ministarstva šumarstva FNRJ broj 312/48 kao državno lovište opšte državnog značaja. Iako se površina lovišta smanjila, ponuda je ostala veoma bogata. Danas su svi objekti, kao i celo lovište, otvoreni u lovnoj sezoni za svakog ko je zainteresovan za lov, cele godine za ljubitelje prirode, tišine i dobre hrane. Restoran je otvoren za posetioce.
Povećanje broja stanovništva na Zemlji prati i povećanje lovaca, sve savršenije i ubojitije oružje i sredstva za lov, što doprinosi smanjenju divljači, tako da je stanje u prirodi drastično različito od stanja, kakvo je bilo samo nekoliko decenija unazad. Borba za očuvanje prirodnih staništa, za gajenje, zaštitu i korišćenje divljači predstavlja ne samo uslov za poboljšanje mogućnosti lova, već i jedna od mogućnosti opstanka čoveka, kao živog bića. Pojam lovišta je veoma različito predstavljen i tumačen u zavisnosti, ko i u koje svrhe, kad kada i za koga je to činilo ili čini. Nažalost na našim prostorima nauka još nije dala usaglašen odgovor na ovo pitanje. Lovište predstavlja zaokruženu prirodnu i privrednu celinu u kojoj postoje povoljni uslovi za gajenje jedne ili više vrsta divljači, a obuhvata površine šuma, brda, šumskog i poljoprivrednog zemljišta. Regalni lovački sistem i pravo na lov pripada vladaru, odnosno državi. Ovde je pored revirnog načina lova moguć i tzv. licencni lov, koji uz naknadu državi daje lovcu pravo lova jedne ili više vrsta divljači na celoj teritoriji lovišta ili države.
Back to Top