Mamografija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Mamografija Beograd
Mamografija Beograd cene - ako ovo tražite strana Mamaografija Beograd je za Vas.
Pregled dojki mamografom možete bez čekanja zakazati u jednoj od ordinacija i klinika iz Beograda.
Kada treba uraditi mamografiju?
Da li mamograf zrači?
Odgovore na pitanja u vezi sa mamografijom nađite ovde.
Beogradske klinike, ordinacije i dijagnostički centri u kojima možete uraditi mamografiju.
Uporedite cene mamografije, kontaktirajte ih kako biste saznali koji je prvi slobodan termin i zakažite mamografski pregled.
Informišite se da li je potrebna posebna priprema za pregled mamografom, da li postoje kontraindikacije.
Mamografski pregled se obavlja preventivno ili kada postoje medicinske indikacije.
Rano otkrivanje tumora dojke ključno je u spasavanju života i stoga je preporučljivo uraditi mamografiju preventivno, naročito ukoliko postoji nasledni faktor.
specijalna-hiruska-bolnica-aesculap-mamografija

Specijalna hiruška bolnica Aesculap

Beograd, Kumodraž, Gunjak 20b, kod instituta Torlak 011 3947871
cena: Cenovnik
MAMOGRAFIJA.
Visokospecijalizovana dijagnostika oboljenja dojki - mamografija
zdravstvena-ustanova-mr-cukarica-mamografija
Mamografija predstavlja zlatni standard u algoritmu pregleda dojki žena starijih od 35 godina.
Nakon kliničkog pregleda od strane hirurga, podrazumeva rendgensko snimanje tkiva dojki u dve projekcije svake dojke, tako da radiolog opisuje četiri filma.
Ukoliko postoji potreba vrši se snimanje dopunskim projekcijama, a nalaz se neretko dopunjuje i ultrazvučnim pregledom. mamografija Senzitivnost mamografskog pregleda zavisi od gustine tkiva dojki odnosno konstitucije pacijentkinje, menopauznog statusa, broja porođaja, dužine dojenja kao i drugih faktora.
Stoga je kod žena mlađih od 35 godina ultrazvučni pregled dojki inicijalna metoda pregleda.
Postoje dve mamografije, to su skrining (screening) i dijagnostička mamografija.
Skrining mamografija je snimanje dojki zdravih žena u cilju detektovanja minimalnih tumora koji su klinički nepalpabilni, a dijagnostička mamografija predstavlja pregled žena koje dolaze sa simptomima vezanim za dojke ili palpabilnom promenom u dojci.
U zakljčku mamografskog nalaza radiolog vrši klasifikaciju po BI RADS kategorijama što kliničarima pruža lakšu i bržu definiciju nalaza.
SZO preporučuje skrining (screening) mamografisanje na dve godine, dok kod dijagnostičke mamografije radiolog određuje dalji ritam pregleda.
ZAŠTO MAMOGRAFIJA?
Mamografija u prvom redu jeste metoda kojom se otkriva početak tumora dojki.
Što pre otkrijemo karcinom dojki, utoliko su bolje šanse da se ova bolest pobedi.
Između tridesete i četrdesete godine starosti trebalo bi uraditi prvu mamografiju radi prevencije u cilju ranog otkrivanja tumora.
KADA TREBA URADITI MAMOGRAFIJU?
kad se pri dodiru oseti čvorić u dojci, kod promene tvrdoće dojki ili dela dojki, kada su uvećane žlezde ispod pazušne jame, posle četrdesete godine života, nasledni faktor.
dijagnosticki-centar-hram-mamografija
MAMOGRAFIJA.
CENTAR ZA DOJKU.
Ukoliko je potrebno i pregled vrhunskog onkohirurga specijalizovanog za dojke, i biopsija sa patohistologijom.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-mamografija
MAMOGRAFIJA.
PREGLED MAMOGRAFOM
eurodijagnostika-dijagnosticki-centar-mamografija
Mamografija.
Na digitalizovanom mamografu obavljaju se sve vrste dijagnostičkih i skrining pregleda dojke.
Ovi pregledi se savetuju svim zenama nakon 40 godine kao skrining metoda za otkrivanje rane faze karcinom dojke, jednog od najčešćih malignih tumora kod žena.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-mamografija
MAMOGRAFIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Mamografija je neinvazivna radiološka metoda za otkrivanje problema u ranoj dijagnostici, kao što je karcinom dojke (rak dojke), kod koje se koristi specijalni rendgenski aparat (mamograf). Vrste mamografije: Klinička mamografija: otkrivanje nejasnih kliničkih nalaza kod pacijenata koji imaju simptome. Mamografija za rano otkrivanje raka dojke: otkrivanje klinički okultnog (skrivenog) karcinoma. Screening mamografija: metoda izbora kod pacijenata koji nemaju simptome. Generalno se radi nativna mamografija koja podrazumeva snimanje dojki bez upotrebe dodatnih pomoćnih sredstava ili kontrasta. Prilikom snimanja je važno pravilno namestiti dojke, a obavezno se snimaju dva položaja - profilni i prednje - zadnji. Dijagnostička tačnost memografije je 85- 90%. Količina zračenja koju dojke prime u toku ove procedure je mala i jednaka je količini prirodnog zračenja (iz svemira) koje organizam primi u toku sedam nedelja ili količini zračenja koja se apsorbuje za vreme leta avionom od Beograda do Njujorka i nazad. Mamografija se izvodi od strane dr Marije Karabašević, specijaliste radiologije, a sama intervencija traje oko 30 minuta.
fmms-onkomedikus-ordinacija-za-radiologiju-i-onkologiju-mamografija
MAMOGRAFIJA.
Klinički pregled obe dojke, mamografija i ultrazvuk su komplementarne metode pregleda koje se dopunjuju i izvode zavisno od godina života žene, menstrulanog statusa, gustine tkiva dojke i uočenih promena u dojkama.
ordinacija-za-ultrazvucnu-dijagnostiku-medicus-mamografija
MAMOGRAFIJA.
Prevencija obuhvata osnovne i periodične ultrazvučne preglede dojki uz inicijalnu mamografiju.
Ovu specijalisticku ordinaciju vodi i radi dijagnostičke preglede ultrazvukom, koji predstavljaju osnovnu delatnost ordinacije “Medicus”, Dr Marina Mandarić specijalista radiologije koja je radila na Radiološkoj Dijagnostici Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i u Kliničko bolničkom centru ”Bežanijska Kosa”.
dom-zdravlja-clinicanova-mamografija

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 011 7151777
MAMOGRAF.
Mamograf je specijalni rentgenski aparat, kojim se izvodi mamografija – neinvazivna radiološka metoda pregleda dojki.
U Domu zdravlja “Clinicanova” se može obaviti: Klinička mamografija kod pacijentkinja koje imaju simptome, Skrining mamografija kod pacijentkinja koje nemaju simptome, Mamografija za rano otkrivanje raka dojke

West Medic

Beograd, Savski venac, Bulevar Vojvode Putnika 30-34 065 2535291 |
011 2648597 |
Mamografija je jedan od načina za rano otkrivanje oboljenja dojke. To je bezbolna, neškodljiva rendgenska tehnika, kojom se dobija jasna slika o unutrašnjosti dojke. Pogrešno je izbegavati mamografiju, ukoliko je ona preporučena, iz straha od navodnog štetnog dejstva zračenja. Prvi mamogram bi trebalo uraditi oko 40. godine života žene. Kad žena pređe 50 godina, mamografski pregled treba da se obavlja svake 2-3 godine. Kod osoba sa povećanim rizikom od raka dojke (ako je neko od članova ženske linije njihove porodice oboleo od raka dojke) prvu mamografiju treba uraditi pre 35. godine života, a dalji mamografski pregledi su neophodni jednom godišnje.Mamografija je najdelotvornija, neinvazivna, rentgenska metoda pregleda dojki, kod koje se koristi specijalno projektovan rentgenski aparat (mamograf), kojeg odlikuje posebno konstrusana rentgenska cev koja emituje zrake male energije (oko 20 kV). Upotrebljava se kao klinička mamografija - u dijagnostici nejasnih kliničkih nalaza kod simptomatskih pacijentkinja, mamografija za rano otkriće raka dojke - u dijagnostici klinički okultnog karcinoma i kao scrining mamografija - metoda probira kod asimptomatskih pacijentkinja. Mamografija je radiološka metoda rendgenskog pregleda uglavnom ženskih dojki, a ređe i muških grudi. Postupkom mamografije uočavaju se karakteristične kvržice i/ili mikrokalcifikacije u dojkama.Provodi se posebnim uređajem - mamografom. Mamografija se koristi kao metoda za rano otkrivanje raka dojke.
Back to Top