Proizvodnja lekovitog bilja

Registruj se
Prijavi se
Proizvodnja lekovitog bilja
Proizvodnja lekovitog bilja je izuzetno popularna delatnost, jer sve više ljudi želi da se leči upravo prirodnim lekovima i preparatima.
U Beogradu možemo naći sitne proizvodjače lekovitog bilja, jer nema pogodnog zemljišta, dok ih u Srbiji možemo naći pregršt.
Beograd sam po sebi nijepogodan za uzgajivanje lekovitog bilja, ali ako se okrenemo i pogledamo Srbiju, videćemo da je u Vojovodini veliki broj njiva i zasada upravo pokriveno lekovitim biljem.
Nadjite proizvodjača lekovitog bilja uz našu pomoć.
biodvig-proizvodnja-lekovitog-bilja

Biodvig

Kragujevac, Dr Jovana Ristića 212 034 387047
cena: Cenovnik
PROIZVODNJA LEKOVITOG BILJA BEOGRAD BIODVIG Misija kompanije Biodvig je ostvarivanje pozicije preradjivača i proizvodjača zdrave hrane, bazirane na pčelinjim proizvodima kao i, lekovitom bilju vrhunskog kvaliteta, bez primena veštačkih aditiva, za redovnu ishranu i specijalne namene.
institut-za-lekovito-bilje-josif-pancic-proizvodnja-lekovitog-bilja
PROIZVODNJA LEKOVITOG BILJA.
Proizvodna delatnost Instituta odvija se u okviru agronomske i farmaceutske proizvodnje.
Na sopstvenoj površini od oko 60 ha plodnog zemljišta, organizovana je proizvodnja reprodukcionog materijala i lekovitog bilja za sopstvene potrebe, a na oglednim poljima Institut ima bogatu kolekciju biljnih vrsta.
Znanje i veliko iskustvo u radu, ugrađeni su u proizvodni program koji obuhvata jednokomponentne i filter čajeve, čajne mešavine, biljne kapi, preparate na bazi pčelinjih proizvoda, fitopreparate, kozmetičke proizvode, etarska ulja, biljne ekstrakte i tinkture.
U okviru farmaceutske proizvodnje Institut raspolaže sa više proizvodnih pogona: pogon za proizvodnju čajeva kao napitaka i čajeva dijetetskih proizvoda, pogon za proizvodnju biljnih ekstrakata i etarskih ulja, pogon za proizvodnju fitopreparata koji sadrži: liniju za izradu kapsula, liniju za masti i gelove, liniju za sirupe i tečnosti i liniju za preparate na bazi pčelinjih proizvoda.
Proizvodi Instituta decenijama su sinonim za kvalitetan, efikasan i bezbedan biljni preparat.
Proizvodna delatnost obuhvata: proizvodnju, preradu i pakovanje lekovitog bilja u obiman proizvodni program koji obuhvata jednokomponentne čajeve, čajne mešavine, filter.
Plantažnog gajenja lekovitog bilja, domestikacije, selekcije, proizvodnje semena i sadnog materijala, očuvanja genetičkih izvora lekovitog bilja izvan njihovih prirodnih staništa (ex situ).
Lečenje lekovitim biljem počelo je još pre 16000 godina. Lekovite biljke su moćni lekovi, činjenica je da one čine osnovu mnogih savremenih lekova, od aspirina pa dokle god možete da zamislite. Često ne koštaju ništa a pomažu mnogo. Tradicionalna medicina tvrdi da lekovite biljke mogu da izleče sve bolesti samo ako se pravilno upotrebe. Lekovito bilje je pravi dar prirode. Danas je u upotrebi oko 10 000 vrsta biljaka a istraživanja o njihovim lekovitim svojstvima se vrše gotovo neprekidno u svim krajevima sveta. Biljna medicina kao i njeni preparati ne mogu zameniti sve lekove, ali u mnogim slučajevima mogu lečiti ili pomoći u lečenju raznih bolesti kao dopuna. Zahvaljujući povoljnoj klimi i zemljištu, Srbija je veoma pogodna za gajenje različitih kultura lekovitog bilja. Oko 3.500 hektara u našoj zemlji je pod lekovitim biljem, a većina plantaža se nalazi na području Vojvodine.
Back to Top