Restorani sa divljači Beograd

Registruj se
Prijavi se
Restorani sa divljači Beograd
restoran-kafana-pod-lozom-78-restorani-sa-divljaci-910844

Restoran kafana Pod lozom 78

Beograd, Zemun, Hercegovačka 31e 060 1303101
cena: Cenovnik
RESTORANI SA DIVLJAČI ZEMUN - KAFANA POD LOZOM 78 Dođite svakog utorka na gulaš od srne, jelena i divlje svinje.
Imamo i kobasice od zeca kao i paštete od divljači.
restoran-kod-kapetana-restorani-sa-divljaci

Restoran Kod Kapetana

Beograd, Zemun, Kej oslobođenja 43 011 2103950
Svetkovina pod nazivom "Dani lovačkih specijaliteta" postali su tradicionalna manifestacija u restoranu sa divljači Kod kapetana.
Posebna priča su lovački specijaliteti.
Svakodnevno se služe: pašteta od zeca pašteta od fazana kao predjelo a od glavnih jela tu su fazan u sosu od pomorandže patka u sosu od višnje više vrsta gulaša (divlja svinja ili srna) špikovana ili rolovana srnetina…
restoran-lovac-restorani-sa-divljaci

Restoran Lovac

Beograd, Vračar, Alekse Nenadovića 19 011 2436128
Restoran sa divljači Lovac, u prepoznatljivom beogradskom ambijentu prepunom lovačkih tajni, koji zahvaljujući izloženim puškama i opasačima, galeriji divljači i odabiru boja podseća na prirodni šumski ambijent, naši gosti uživaju u "čašici toplog prijateljskog razgovora", prepušteni oazi već zaboravljenog mira, zadovoljstva i uživanja.
Restoran sa divljači "Lovac" krasi opuštena domaća atmosfera sa naznakama boemije, konobari vešti svom zanatu i nacionalna kuhinja koju mnogi svrstavaju među najbolje u gradu prava mera za kafanu.
Restoran sa divljači Lovac se nalazi na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića, na samo nekoliko koraka od gradske vreve koja se u našoj bašti nimalo ne oseti.
Jedna od najlepših i najvećih restoranskih bašta na Vračaru, sa debelim hladom stare lipe, prijatan je ambijent ispunjen ukusom hrane i bogatim asortimanom pića.
U restoranu sa divljači "Lovcu" smo posebno ponosni na specijalitet "Ćumur na stolu" na kome se služi mešano meso servirano na malom vrelom roštilju na ćumur koji se donosi za sto.
Zahvaljujući dugoj tradiciji u pripremi jela od divljači, specijalnom pacu i tajnama naših kuvara, sigurno ćete uživati u "Lovačkoj korpici", jelenskom fileu na pireu od kestena i domaćim lovačkim kobasicama.
Meso divljači je istinska poslastica za gastronomske sladokusce. Pored toga što je priprema ovog mesa izazov po sebi, divljač je danas vrlo tražena i zbog toga što se ubraja u zdrave vrste mesa sa izrazito malo masnoće. Meso divljači je hranljiva namirnica koju posebno odlikuju lako varljive belančevine, nizak udeo masnoća i holesterola. Miris i ukus mesa divljači je intezivniji nego kod domaćih životinja, što je uglavnom posledica ishrane i staništa. Specifično svojstvo mesa divljači je karakterističan miris i ukus, koji je direktno vezan za kvalitet mesa. Starost divljači je presudna za kvalitet mesa. Što je divljač starija, utoliko ima više vezivnog tkiva i meso je žilavije. U restoranima, meso divljači se posebno ceni za pripremu specijaliteta od srna i fazana. Meso srne je omiljeno meso divljači koje sadrži vitamine u optimalnim količinama, a odlikuje se i relativno povoljnim sadržajem gvožđa. Meso je svojstvenog mirisa koji se delimično gubi nakon mariniranja. Meso fazana mnogi smatraju najukusnijim mesom pernate divljači. Odlično je za pripremanja mnogobrojnih kulinarskih specijaliteta. Ima nizak sadržaj masti i dobar je izvor minerala kao sto su gvožđe, cink i selen. Meso jelena je blago vlaknasto, intezivno crvene boje što ga čini sličnim govedini, specifičnog ukusa koji se delimično gubi nakon obrade u “pacu”. Sadrzi gvožđe i sve vitamine u optimalnim odnosima. Za koje god meso da se odlučite u restoranu sa divljačima, sigurno nećete pogrešiti.
Back to Top