Škola ritmičke gimnastike Banovo brdo

Registruj se
Prijavi se
Škola ritmičke gimnastike Banovo brdo
gimnasticki-klub-tim-skola-ritmicke-gimnastike
Škola ritmičke gimnastike.
INDIVIDUALNI PROGRAM.
U individualnom programu nastupaju samo najkvalitetnije takmičarke GK "TIM".
To podrazumeva da su devojčice iz opšte grupe prošle kroz sistem selekcije i takmičenja u grupnim vežbama i da zadovoljavaju kriterijume koje treneri GK "TIM" postavljaju kao preduslov za njihovo dalje napredovanje u ritmičkoj gimnastici.
Prelazak na individualni program nije ni malo jednostavan i lak, jer se pored povećanja broja i intenziteta treninga povećavaju i mnogi drugi zahtevi.
Zbog toga se obično individualni nastupi započinju "B" programom, pa se tek kasnije prelazi na složeniji "A" program takmičenja.
Takmičarke u individualnom programu mogu da nastupaju na svim zvaničnim nacionalnim takmičenjima, domaćim i međunarodnim klubskim turnirima, a one najkvalitetnije stiču pravo da konkurišu za učešće u reprezentativnim selekcijama. GRUPNE VEŽBE.
Sve devojčice koje treniraju u opštim grupama GK "TIM" imaju podjednake mogućnosti da se prema svojim individualnim sposobnostima, radom, zalaganjem i dostignutim kvalitetom izbore za mesto u ekipi koja će predstavljati grupnu vežbu GK "TIM" na takmičenjima. "B" grupne vežbe – predstavljaju sistem takmičenja škola ritmičke gimnastike, gde devojčice nastupaju u različitim kategorijama, od predškolca do učenica srednjih škola.
Svaku ekipu čini 4-6 takmičarki, koje zavisno od uzrasta, imaju različit takmičarski program, pa tako npr.
do III razreda nastupaju bez rekvizita, a za one starije se kasnije u vežbe uključuju i rekviziti: vijače, obručevi, lopte, čunjevi ili trake. "C" grupne vežbe su takmičenja masovnih grupa, sa 10 i više devojčica, i održavaju se na nivou Republike i u okviru turnira koje organizuju klubovi širom Srbije.
Back to Top