Škola ritmičke gimnastike Beograd

Registruj se
Prijavi se
Škola ritmičke gimnastike Beograd
Škola ritmičke gimnastike u Beogradu je pravo mesto za vašu devojčicu.
Želite da stekne gracioznost i da ima pravilno držanje?
Naravno, onda je kategorija škole ritmičke gimnastike Beograd za Vas.
Ritmička gimnastika je veoma lep sport koji razvija celo telo.
Možda otkrijete i da je vaša devojčica baš talentovana i postane jednog dana šampionka.
Ali najvažnije je da se bavi sportom i da pravilno raste i razvija se.
Još lepše je što sve to ide uz druženje sa drugim ritmičkim gimanstičarkama.
Škole ritmičke gimastike iz Beograda Vas očekuju!
skola-ritmicke-gimnastike-sk-ritam-skola-ritmicke-gimnastike
Škola ritmičke gimnastike Upis je moguć tokom cele godine.
Prijave možete slati i na mejl: ritambgd@gmail.com, ili putem telefona kontaktirajte trenere direktno, u zavisnosti od toga u kojoj sali želite da vaša devojčica trenira.
Milena Reljin Tatić - Nakon završetka uspešne sportske karijere ritmičke gimnastičarke 1989.godine, kao članica gimnastičkog kluba Partizan odmah je počela da radi u klubu kao trener.
Sredinom 2002.godine osnovala je sportski klub Ritam koji se bavi ritmičkom gimnastikom u kome je i danas, kao glavni trener i predsednica kluba. Pored rada na promociji ritmičke gimnastike i ženskog sporta, kao i nastojanja da se što veći broj žena bavi sportom ili uključe u njega kao sportski stručnjaci ili funkcioneri, Milena je veoma uspešna i kao trener.
Na takmičenjima na nivou Srbije u raznim programima individualnih i grupnih vežbi učestvuje preko 250 vežbačica kluba Ritam, a u školama ritmike vežba 450-500 devojčica.
Poslednjih godina takmičarke kluba Ritam su bile članice kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Srbije.
Učestvovale su na svetskim prvenstvima, takmičenjima svetskog kupa, Grand Prix turnirima i međunarodnim turnirima.
Osvojile su veliki broj naslova prvakinja Srbije, kao i veliki broj medalja na mnogobrojnim međunarodnim turnirima.
Kompletna reprezentacija juniorske grupne vežbe koja je 2011.
prvi put u istoriji naše ritmičke gimnastike učestvovala na Evropskom juniorskom prvenstvu i kao najmlađa osvojila 18.
mesto od 23 ekipe, bila je iz kluba Ritam, a 2013.godine 4 takmičarke kluba Ritam su učestvovale na Evropskom prvenstvu za juniorske grupne vežbe i osvojile 18.
mesto od 24 reprezentacije.
Gimnastički savez Srbije je, na osnovu sportskih rezultata, proglasio klub Ritam za najuspešniji u Srbiji.
gimnasticki-klub-tim-skola-ritmicke-gimnastike
Škola ritmičke gimnastike.
INDIVIDUALNI PROGRAM.
U individualnom programu nastupaju samo najkvalitetnije takmičarke GK "TIM".
To podrazumeva da su devojčice iz opšte grupe prošle kroz sistem selekcije i takmičenja u grupnim vežbama i da zadovoljavaju kriterijume koje treneri GK "TIM" postavljaju kao preduslov za njihovo dalje napredovanje u ritmičkoj gimnastici.
Prelazak na individualni program nije ni malo jednostavan i lak, jer se pored povećanja broja i intenziteta treninga povećavaju i mnogi drugi zahtevi.
Zbog toga se obično individualni nastupi započinju "B" programom, pa se tek kasnije prelazi na složeniji "A" program takmičenja.
Takmičarke u individualnom programu mogu da nastupaju na svim zvaničnim nacionalnim takmičenjima, domaćim i međunarodnim klubskim turnirima, a one najkvalitetnije stiču pravo da konkurišu za učešće u reprezentativnim selekcijama. GRUPNE VEŽBE.
Sve devojčice koje treniraju u opštim grupama GK "TIM" imaju podjednake mogućnosti da se prema svojim individualnim sposobnostima, radom, zalaganjem i dostignutim kvalitetom izbore za mesto u ekipi koja će predstavljati grupnu vežbu GK "TIM" na takmičenjima. "B" grupne vežbe – predstavljaju sistem takmičenja škola ritmičke gimnastike, gde devojčice nastupaju u različitim kategorijama, od predškolca do učenica srednjih škola.
Svaku ekipu čini 4-6 takmičarki, koje zavisno od uzrasta, imaju različit takmičarski program, pa tako npr.
do III razreda nastupaju bez rekvizita, a za one starije se kasnije u vežbe uključuju i rekviziti: vijače, obručevi, lopte, čunjevi ili trake. "C" grupne vežbe su takmičenja masovnih grupa, sa 10 i više devojčica, i održavaju se na nivou Republike i u okviru turnira koje organizuju klubovi širom Srbije.
Ritmička gimnastika nastala je u Švedskoj kao tzv. estetska gimnastika, koja je imala ulogu da spoji osećanja i emocije kroz pokrete tela. Brzo je stekla popularnost te se, u Berlinu, otvorila prva škola Moderne gimnastike, koja je počela da se razvija i uz korišćenje rekvizita da dobija svoju čar. Gimnastika je jedan od retkih sportova koji vrednuje lepotu pokreta. Takmičari se nadmeću kako sa suparnicima tako i sa sobom ne bi li kroz vežbu i gotovo beskonačno ponavljanje učinili svoje izvođenje savršenim. Ritmička gimnastika je korak više. Takmičarka, rekvizit i muzika moraju biti u ravnoteži kako bi željeni sklad bio postignut. Sa treninzima je najbolje početi već sa 5-6 godina. U početku treninzi traju jedan sat i održavaju se 2-3 puta nedeljno, da bi se kasnije broj treninga povećao i do 6 puta nedeljno, u trajanju od 3h. U Srbiji, ritmika je postala veoma popularna od 2002., zahvaljujući trudu i entuzijazmu bivših gimnastičarki sa ovih prostora. U pitanju je vrhunski sport, možda bolje rečeno sportska umetnost, koja je izuzetno naporna i iziskuje mnogo odricanja.
Back to Top