Škole novinarstva i medija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Škole novinarstva i medija Beograd
akademija-oxford-skole-novinarstva-i-medija
Novinarski posao je jako dinamičan i uzbudljiv posao.
Ovim poslom se može baviti na različitim nivoima i u različitim sferama.
Pa tako danas imamo najrazličitije informacije koje dobijamo od novinara putem štapanih medija, interneta ili televizije, o politici, sportu, zabavi...
Posao novinara se ogleda u istraživanju određene tema, pronalaženju informacija i proveravanju istih, zatim pretvaranjem informacija u određeni tekst i na kraju objavljivanjem informacija putem određenih medija.
Naša škola organizuje kurs za novinara u trajanju od tri meseca.
U okviru kursa polaznik prolazi kroz više etapa.
U samom novinarskom poslu najbitnija je informacija, polaznike usmeravamo na koji način može tragati za informacijama, kako proveravati verodostojnost informacije, i ono najbitnije kako napisati tekst sa datom informacijom.
Način na koji se prenese informacija je jako bitan u ovoj profesiji, pa polaznike obučavamo na koji način se sastavlja novinarski tekst da informacija bude u prvom planu.
Ono što u ovoj profesiji svako mora biti na visokom nivou jeste gramatika i pravopis prilikom pisanja tekstova, pa akcenat stavljamo i na to.
udruzenje-novinara-srbije-skole-novinarstva-i-medija
Novinarska škola.
Škola je prevashodno namenjena početnicima, mladim ljudima koji nameravaju da se profesionalno bave novinarstvom, ali i svima onima koji žele da steknu dodatna znanja i veštine.
Nastava i praksa traju četiri meseca, odnosno 180 časova.
Na kraju školovanja, posle položenog ispita, polaznici dobijaju diplome UNS-a.
Novinarska škola osnovana je pre 1998.godine.
Do sada je školu završilo više od 600 polaznika, od kojih značajan broj radi u novinskim agencijama, štampi, radio i TV stanicama, veb redakcijama, produkcijama i specijalizovanim publikacijama.
U jednoj generaciji ima najviše 20 polaznika.
Tajne novinarske profesije polaznici otkrivaju kroz predmete: Osnove novinarstva, Novinarski žanrovi, Vest, Izveštaj, Intervju, Naslovi i najave, Organizacija redakcije i uređivačka koncepcija, Novinarstvo u elektronskim medijima, Radio (radijska vest, izveštaj i paket), TV (televizijski prilog), Radijska montaža, Javni nastup, Govorna kultura, Analitičko novinarstvo (članak, komentar), Reportaža, Veb novinarstvo, Agencijsko novinarstvo, Istorija štampe, radija i TV, Kodeks i medijski zakoni, Istraživačko novinarstvo, Odnosi s javnošću (PR).
medija-centar-skole-novinarstva-i-medija

Medija centar

Beograd, Stari Grad, Terazije 3 011 2121999
Škola za medijske talente Balkan media.
Nastava počinje u oktobru i traje tri meseca, nakon čega se polaznici upućuju na dvonedeljnu praksu u redakcije najgledanijih televizija, novina i radio-stanica.
Nastavni program obuhvata štampano, televizijsko i radio novinarstvo, kao i pisanje za internet, jezičku kulturu, dikciju i druge oblasti.
Predavanja i radionice kao i do sada drže najugledniji novinari, autori i voditelji iz Srbije i regiona.
Pored odseka za novinarstvo, Škola za medijske talente Balkan media tim od septembra otvara nove odseke: grupa za kameru, montažu i televizijsku i scensku šminku.
Upis za ova atraktivna zanimanja je u toku, a predavači su dugogodišnji profesionalci zaposleni na Radio- televiziji Srbije sa završenim Fakultetom dramskih umetnosti, odgovarajućeg odseka i profesionalno usavršavani u zemlji i inostranstvu.
Nastava za buduće snimatelje i montažere traje tri, a za profesionalne šminkere dva meseca.
balkan-media-tim-skole-novinarstva-i-medija

Balkan media tim

Beograd, Stari Grad, Balkanska 34 011 3622408
NOVINARSKA ŠKOLA.
Škola ima za cilj da obuči mlade ljude da se brzo uključe u proces rada u štampanim i elektronskim medijima.
Namenjena je mladim ljudima zadovoljavajućeg obšteg obrazovanja, bez obzira da li imaju iskustva u medijima.
Radionice novinarske škole, posebno one o istraživačkom novinarstvu, namenjene su profesionalnom usavršavanju kolega koji već rade u redakcijma.
Nastavnim planom i programom predviđena je obuka za rad u štampi, na televiziji i radiju.
Nastavni program bazira se na praksi i tematskim radionicama.
Predavači i mentori polaznika Balkan media tima su najugledniji novinari iz Srbije i regiona.
Obuka uključuje i jednomesečnu praksu u redakciji štampanih ili elektronskih medija: RTS, Studio B, SOS kanal, ART TV, Press, Večernje novosti, Politika, Glorija, časopisi Color Press Grupe, radio Beograd 202 i drugi ugledni srpski mediji.
Skoro da nema ni jednog referentnog medija u kome ne radi neko od bivših polaznika naše novinarske škole.
ŠKOLA ZA MEDIJSKE TALENTE Balkan media tima jedino je mesto u srbiji gde se pod istim krovom obučavaju budući novinari, snimatelji, montažeri, medijski fotografi, scenski šminkeri, PR menadžeri, stilisti.
Cilj ovako organizovanih odseka je efikasna obuka kadrova za medije i sopstvene projekte.
Obuka je organizovana u malim grupama ili kao individualni trening.
LOKACIJE
Novinarski posao je jako dinamičan i uzbudljiv posao. Ovim poslom se može baviti na različitim nivoima i u različitim sferama. Posao novinara se ogleda u istraživanju određene tema, pronalaženju informacija i proveravanju istih, zatim pretvaranjem informacija u određeni tekst i na kraju objavljivanjem informacija putem određenih medija. Ono što u ovoj profesiji svakako mora biti na visokom nivou jeste gramatika i pravopis prilikom pisanja tekstova. Mediji je termin koji se koristi da bi se označile one strukture u društvu koje postoje da bi komunicirale sa širom javnošću. Termin mediji se počeo koristiti 1920-ih godina sa proširenjem prisustva radija i novina koje su te decenije počele da dostižu daleko veću popularnost. Mediji imaju velik uticaj na društvo, uveliko služe povezivanju sveta. Razvitkom tehnologije lakše i brže prenose vesti širom Zemlje a u budućnosti čak i dalje, te na taj način omogućavaju nam lakši pristup željenim informacijama. Svi imaju pravo na informacije i slobodu govora što je od izuzetne važnosti. Ali, često mediji imaju negativan uticaj na društvo, posebno na decu, koja su izložena neprimerenim sadržajima te to uveliko utiče na njihovo ponašanje.
Back to Top