Španski restorani Beograd

Registruj se
Prijavi se
Španski restorani Beograd
Španija kao zemlja je zanimljiva sama po sebi zbog mešavina kultura i naroda koji su je vekovama naseljavali.
Tako i sama španska kuhinja obiluje mašavinama ukusa i namirnica.
Kako biste proverili kakve to ukuse i specijalitete nudi španska kuhinja, posetite neki od španskih restorana u Beogradu i uverite se u raznolikost ponude u meniju.
Ako mislite da Beograd ima previše restorana u ponudi, grdno se varate.
Ono što Beograd čini posebnim jeste izobilje restorana raznih kultura i naroda.
Neka španski restoran bude medju prvima na Vašem spisku restorana koje bi trebalo da posetite.
restoran-cantina-de-frida-spanski-restorani

Restoran Cantina de Frida

Beograd, Stari Grad, Karađorđeva 2 011 2181107
NA UŠĆU SAVE U DUNAV NALAZI SE RESTORAN CANTINA DE FRIDA.
Meni restorana Cantina de Frida baziran je na ponudi brojnih, raznovrsnih živopisnih i ukusnih jela sa prostora Španije, u malim tanjirima (tapas), kao i na ponudi velikih tanjira, sa proširenim porcijama odličnim za deljenje sa prijateljima.
Sva jela se spravljaju sa istom idejom: važno je uživati u svakom zalogaju najbolje hrane, dok ispijate uzbudljiva pića.
restoran-milagro-spanski-restorani
ŠPANSKI RESTORANI - RESTORAN MILAGRO Veliki izbor španskih specijaliteta.
Španska kuhinja, kompleksna i zanimljiva, bogata specifičnostima regionalnih kuhinja, odražava u punoj meri klimatske, etničke i kulturološke suprotnosti smeštene na Pirinejskom poluostrvu. Na jugu preovlađuje mediteranski duh, ribe i plodovi mora, maslinovo ulje i beli luk, centralni deo zemlje je zaslužan za izvrsna jela od mesa, prerađevina i jaja, a ponuda na severu obuhvata mnoštvo kuvanih jela i variva od više vrsta mesa i povrća. Španska kuhinja se može podvesti kao jedna od mediteranskih kuhinja, jer su joj dve osnovne osobenosti elementi kuhinja sredozemlja- maslinovo ulje i beli luk, ali bi tako pojednostavljenje bilo pogrešno, jer zaista je šarolika i bogata panorama španskih regionalnih kuhinja. Španska kuhinja se razvijala pod uticajem raznih naroda koji su naseljavali i osvajali Iberijsko poluostrvo. Osam vekova Arapi su držali veće ili manje delove Španije, a ono što je značajno za špansku kuhinju jeste činjenica da su doneli meso i začine iz Indije i Persije. Neka španska jela postala su, zahvaljujući razvoju turizma u Španiji, internacionalna.
Back to Top