Španski restorani Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Španski restorani Stari Grad
restoran-cantina-de-frida-spanski-restorani

Restoran Cantina de Frida

Beograd, Stari Grad, Karađorđeva 2 011 2181107
NA UŠĆU SAVE U DUNAV NALAZI SE RESTORAN CANTINA DE FRIDA.
Meni restorana Cantina de Frida baziran je na ponudi brojnih, raznovrsnih živopisnih i ukusnih jela sa prostora Španije, u malim tanjirima (tapas), kao i na ponudi velikih tanjira, sa proširenim porcijama odličnim za deljenje sa prijateljima.
Sva jela se spravljaju sa istom idejom: važno je uživati u svakom zalogaju najbolje hrane, dok ispijate uzbudljiva pića.
Španska kuhinja, kompleksna i zanimljiva, bogata specifičnostima regionalnih kuhinja, odražava u punoj meri klimatske, etničke i kulturološke suprotnosti smeštene na Pirinejskom poluostrvu. Na jugu preovlađuje mediteranski duh, ribe i plodovi mora, maslinovo ulje i beli luk, centralni deo zemlje je zaslužan za izvrsna jela od mesa, prerađevina i jaja, a ponuda na severu obuhvata mnoštvo kuvanih jela i variva od više vrsta mesa i povrća. Španska kuhinja se može podvesti kao jedna od mediteranskih kuhinja, jer su joj dve osnovne osobenosti elementi kuhinja sredozemlja- maslinovo ulje i beli luk, ali bi tako pojednostavljenje bilo pogrešno, jer zaista je šarolika i bogata panorama španskih regionalnih kuhinja. Španska kuhinja se razvijala pod uticajem raznih naroda koji su naseljavali i osvajali Iberijsko poluostrvo. Osam vekova Arapi su držali veće ili manje delove Španije, a ono što je značajno za špansku kuhinju jeste činjenica da su doneli meso i začine iz Indije i Persije. Neka španska jela postala su, zahvaljujući razvoju turizma u Španiji, internacionalna.
Back to Top