Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin

Registruj se
Prijavi se

Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin

SREDNJA TEHNIČKA ŠKOLA MIHAJLO PUPIN

Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ je pravi izbor i škola budućnosti, i to iz više razloga. Nastava je na nivou privatnih časova, jer se teorijska i praktična nastava održavaju u malim grupama, te su profesori sve vreme maksimalno posvećeni svakom učeniku ponaosob. Svi oni pripadaju visokoobrazovanim kadrovima i imaju
dugogodišnje iskustvo, kako u svom domenu, tako i u prosveti. Pored toga što poseduju neophodna znanja, bez kojih se ne bi moglo ni govoriti o visokom nivou obrazovanja samih njihovih učenika, izvrsni su pedagozi, što znači da na prikladan način prenose ista na znatiželjne učenike, uzdižići se do nivoa deteta.Neretko kroz šalu, jednostavne primere
i pomoću prezentacija prenose znanja koja se sa lakoćom usvajaju. Pritom, nastava se održava u najsavremenijim kabinetima, opremljenim svim potrebnim sredstvima, kako bi teoretsko znanje odmah moglo biti primenjeno i u potpunosti jasno.

Ove školske godine zaživeo je smer ELEKTROTEHNIČAR MULTIMEDIJA , čiji su učenici angažovani i u održavanju školskih računara. Nakon što uspešno izvrše zadatak, uz sugestije i nesebičnu podršku mentora, osećaju se i te kako . Tada su naročito ponosni na sebe, a mi, kao njihovi profesori, još više se ponosimo njima.

Svi su izgledi da će naša tehnička škola, koja se nalazi u samom centru grada, na Trgu Nikole Pašića 7, ove godine biti bogatija za još nekoliko odeljenja. Već se radujemo upisu novih izvanrednih umova i jedva čekamo da se upoznamo!
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - SREDNJA TEHNIČKA ŠKOLA MIHAJLO PUPIN - 1
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - SREDNJA TEHNIČKA ŠKOLA MIHAJLO PUPIN - 1

ELEKTROTEHNIKA

Elektrotehničar multimedija
Bavi se održavanjem analognih i digitalnih video i audio uređaja, kao što su kamere, kamkorderi, TV prijemnici i monitori, audio i video plejeri...Radi većinom u radio i TV stanicama i studijima. Takođe, povezuje i održava kablovske, satelitske i interne televizije i obavlja poslove kod provajderskih kuća za pružanje različitih telekomunikacionih usluga.

Administrator računarskih mreža
U opis posla spada povezivanje računara, održavanje mreža i računarske opreme. Pronalazi i rešava eventualne probleme na mreži i menja neispravne delove. Pronalazi i rešava eventualne probleme na mreži i menja neispravne delove. Njegov posao je, takođe, zaštita podataka, kontrola pristupa raznih korisnika, zaštita privatnosti i slično.

Elektrotehničar energetike
Elektrotehničari energetike obezbeđuju da potrošači neprekidno dobijaju električnu energiju propisanih karakteristika, da to bude uz ekonomičnu cenu prenosa i maksimalnu zaštitu ljudi i objekata. Bave se, dakle, poslovima u vezi s proizvodnjom, prenosom i distribucijom električne energije. Rade u elektranama, u razvodnim sistemima, trafostanicama, kao i u objektima za održavanje i kontrolu električnih vodova i mreža.

Elektromonter mreža i postrojenja
Elektromonter mreža i postrojenja postavlja i održava instalacije i električne mreže niskog i visokog napona, kako nadzemne tako i podzemne, koje služe za rasvetu naselja i puteva, za grejanje, klimatizaciju i ostalo. Neophodno je da bude spretan, oprezan i veoma odgovoran. Njegov posao se uglavnom obavlja u timu. Obavezan je da radi pod raznim vremenskim uslovima. Radno vreme se često prilagođava zahtevima posla.
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - ELEKTROTEHNIKA - 1
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - ELEKTROTEHNIKA - 1

MAŠINSTVO I OBRADA METALA

Tehničar za robotiku
Osposobljava se za rad na kompjuterima, CNC mašinama i industrijskim robotima. To je naučna oblast koja objedinjuje više disciplina i podrazumeva poznavanje elektronskih sistema, kompjuterskih komponenti i veštačke inteligencije.

Brodomašinski tehničar
Brodomašinski tehničari mogu da rade na svim vrstama brodova i bave se pogonskim mašinama broda, pomoćnim mašinama i najvećim delom upravljačkih i sigurnosnih uređaja na brodu. U brodskim radionicama se servisiraju, održavaju i, po potrebi, izrađuju različiti delovi tih sistema i opreme.

Mašinski tehničar
Mašinski tehničari se bave poslovima vezanim za projektovanje, gradnju, upotrebu i održavanje alata i mašina. Može da radi u odeljenjima konstrukcije alata i mašina, na pripremi i vođenju proizvodnje mašinskih delova i alata, kao i u kontroli rukovanja i održavanja alatnih mašina u proizvodnim pogonima.

Automehaničar
Automehaničar održava i popravlja motorna vozila u servisima, remontnim radionicama i u servisima proizvođača automobila.Glavni poslovi automehaničara su održavanje motora s unutarnjim sagorevanjem, popravka pojedinih delova i prenosnog sistema, kao i generalni remonti vozila.

Mašinbravar
Mašinbravar je osposobljen za rad na održavanju i popravljanju mašina i uređaja. Vrši spajanje i sastavljanje elemenata mašina, izrađuje kanale za podmazivanje, sastavlja i ugrađuje zupčanike na osovini, kontroliše i ispituje sklopove i podsklopove, dijagnostikuje kvarove na alatnim mašinama i obavlja manje popravke.
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - MAŠINSTVO I OBRADA METALA - 1
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - MAŠINSTVO I OBRADA METALA - 1

ŠKOLA BUDUĆNOSTI

Dualnim obrazovanjem i prekvalifikacijom do posla!

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ ( EPS) na čelu sa direktorom Miloradom Grčićem i direktorom Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“ dr Bratislavom Spasićem potpisali su Sporazum o stručno-edukativnoj saradnji radi školovanja kadrova kroz principe dualnog obrazovanja koji su potrebni EPS-u.
Sporazum podrazumeva edukaciju kroz vežbe i praktičnu nastavu koja će se izvoditi u prostorijama i objektima EPS-a, a koju će realizovati profesori škole uz nadzor najboljih mentora-instruktora praktične nastave zaposlenih u EPS-u.
Zahvaljujući velikoj podršci EPS-a učenicima se omogućava da učenjem kroz rad u realnoj radnoj okolini stiču kompetencije za rad u području elektrotehnike i mašinstva.

Sporazum pruža priliku kako zaposlenima u EPS-u tako i nezaposlenim licima da se doškoluju ili prekvalifikuju u zanimanja koja su trenutno potrebna u EPS-u, a to su: elektrotehničar energetike, elektromonter mreža i postrojenja, mašinski tehničar i mašinbravar.
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - ŠKOLA BUDUĆNOSTI - 1
Trg Nikole Pašića 7 - Beograd - Savski venac
011 3398283; 064 8129680; 064 8129681;
Pitaj ŠKOLU MIHAJLO PUPIN
PREPORUKE I UTISCI
LOKACIJE
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin
Napiši komentar
Komentari i Utisci Korisnika:
Lokacije
    Beograd Savski venac Trg Nikole Pašića 7 +381 11 3398283 +381 64 8129680 +381 64 8129681
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 2
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 3
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 4
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 5
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 6
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 7
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin - 8
Pitaj ŠKOLU MIHAJLO PUPIN
Firma pripada kategorijama:
(100)
100% Pozitivne ocene za:
Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin
Back to Top
Mirandre.com logo