Staklene fasade Beograd

Registruj se
Prijavi se
Staklene fasade Beograd
Izradom staklenih fasada u Beograd se bave kompanije prezentovane na ovoj strani.
Imate ideje ili već gotov projekat, za realizaciju u vezi sa izradom i postavljanje staklenih fasada obratite se renomiranim beogradskim kompanijama sa višegodišnjim iskustvom.
Staklene fasade su sve više zastupljene u modernom građevinarstvu jer tipovi sigurnosnog stakla koje se u njih ugrađuju obezbeđuju idealnu propustljivost prirodne svetlosti, odličnu termoizolaciju i izolaciju od buke, zaštitu od UV zračenja i spoljašnju refleksiju koja daje boju zgradi i generalno ove fasade zadovoljavaju najviše estetske kriterijume.
Postoji više tipova staklenih fasada kao što su klasične, kontinuirane, polustrukturalne i strukturalne fasade.
Koji tip staklene fasade najbolje odgovara Vašem tipu objekta?
Pogledajte detaljno prezentacije ovih kompanija, obavezno ih kontaktirajte i predstavite im svoje ideje ili već gotov projekat.
Želimo Vam uspešnu saradnju i realizaciju projekta!
mr-pvc-sistem-staklene-fasade-202614
STAKLENE FASADE - MR PVC SISTEM Kvalitetna izrada staklenih fasada, Batajnica.
stillmont-staklene-fasade
STAKLENE FASADE - STILLMONT Izrada staklenih fasada odličnih karakteristika.
sunce-marinkovic-staklene-fasade

SUNCE Marinković

Novi Beograd, Đorđa Stanojevića 11d 011 6300541
cena: Cenovnik
STAKLENE FASADE BEOGRAD SUNCE MARINKOVIĆ Prvoklasna izrada staklenih fasada, poklonite poverenje kompaniji SUNCE Marinković.
staklo-kristal-staklene-fasade

Staklo Kristal

Beograd, Voždovac, Ozrenska 102 063 212597
cena: Cenovnik
STAKLENE FASADE - STAKLO KRISTAL Iz godine u godinu staklo uzima sve veći značaj u građevinarstvu kao materijal budućnosti koji može da zameni dosadašnje materijale, npr.
ciglu, blok, itd…
konkav-konvex-staklene-fasade

Konkav Konveks

Beograd, Dobanovci, Mokranjčeva 28 011 2686061
FASADE OD STAKLA BEOGRAD.
Sve veći zahtevi za energetskom efikasnošću doprineli su visokom razvoju fasadnih stakala.
Fasadna stakla ispunjena gasom argonom i obložena specijalnim filmom omogućavaju maksimalne performanse po pitanju termičke izolovanosti i zaštite od sunca uz postizanje maksimalnog U-faktora 0.6W/m2K.
Fasadna stakla mogu selektivno propuštati različite vrste zračenja kako bi se dobila maksimalna osvetljenost unutrašnjeg prostora, umanjilo sunčevo toplotno zračenje i smanjili toplotni gubitci.
Kako bi se obezbedio vrhunski kvalitet koriste se najkvalitetnija fasadna stakla sa specijalnim filmom svetskih poznatih proizvođača "GUARDIAN", "AGC" i "SANGALLI VETRO".
Dugogodišnje iskustvo u izradi stakala za savijene i ravne fasade svih tipova (strukturalne, polustrukturalne, klasične, spajder, ventilirajuće), posedovanje "DOW CORNING" sertifikata za strukturalne silikone i izvođenje "heat-shock" testa potvrđuju vrhunski kvalitet i dugovečnost krajnjeg proizvoda.
dual-aluminium-systems-staklene-fasade

DUAL aluminium systems

Stari Banovci, Braće Trninić 34 060 0770076
Staklene fasade spadaju u fasade izvedene od lakih elemenata obloge i dele se na dva osnovna tipa.
Prvi tip predstavljaju takozvane aluminijumske strukturalne fasade pomoću kojih se dobija jednoobrazna staklena površina i gotovo isključivo su rezervisane za nebodere.
Drugi tip su aluminijumske polustrukturalne fasade.
Njima takođe dominira staklo, no više ili manje je vidljiva i aluminijumska noseća konstrukcija fasade, tj vertikale i horizontale.
Kod ovakvog tipa fasada uobičajena je upotreba termo izolacionog stakla koje sadrži reflektujuće ili parsol efekte (u boji).
Kada je staklo izloženo direktnom delovanju sunčevih zraka, preporučujemo termo izolaciono staklo Clima Guard Solar punjeno Argonom koje je otporno na zagrevanje.
Termo most aluminijumskih profila takođe prekidamo radi povećanja toplotne izolacije objekta.
Ovakvo rešenje je relativno skupo zbog komplikovanih spojeva i visoke cene ugrađenih materijala, međutim, znatne uštede se ostvaruju u toku korišćenja objekta jer se neuporedivo manje energije troši na grejanje i hlađenje.
Klasična staklena fasada se formira od horizontalnih i vertikalnih nosećih aluminijumskih profila koji su u punoj veličini vidljivi na fasadi.
Prozori se otvaraju oko vertikalne i/ili oko donje horizontalne ose.
Prednosti su dobro zaptivanje, klasično otvaranje i jednostavno održavanje.
Nedostatak ovog rešenja je spoljašnja vizuelna razlika pokretnih od fiksnih delova, ali upravo ovaj detalj može se iskoristiti prilikom dizajniranja fasade.
Pri projektovanju staklenih fasada tendencija je da aluminijumski profili budu što manje vidljivi, a staklene površine što veće.
Zato se elementi noseće konstrukcije zida zavese skrivaju iza stakla.
Budući da se ne dobija garancija trajnosti lepka, posledica je ređa primena struturalnih fasada, a češća polustrukturalnih, gde postoje aluminijumski držači stakla koji su vidljivi na fasadi u minimalnoj meri (oko 2,5cm + fuga).
Kod oba ova tipa fasada otvaranje prozora se vrši isključivo oko gornje horizontalne osovine prema spolja.
Ove fasade su deo objekata velikih poslovnih i tržnih centara i uglavnom su sinonim za savremenu urbanu zonu.
jesal-tim-staklene-fasade

Jesal tim

Beograd, Kaluđerica, Sjenička 8a 011 3492840
Strukturalne staklene fasade su najčešći izbor današnjih arhitekata pri projektovanju poslovnih zgrada i tržnih centara.
One su sačinjene od aluminijumske konstrukcije koja nosi staklene table tako da se aluminijumski profile gotovo ne vide, već se vide samo staklene površine.
Prozori na zgradama sa ovakvim fasadama otvaraju se samo vertikalno na spoljnu stranu i to oko gornje horizontalne ose.
Izgled fiksnih i parapetnih delova fasade je isti kao izgled prozora.
Pored estetske uloge, ove fasade su dobri toplotni i zvučni izolatori.
Aluminijumski profili od kojih je izgrađena konstrukcija imaju termo-most.
Staklene ploče se izrađuju od stakla sa različitom debljinom i različitim izolacionim osobinama
lemic-group-staklene-fasade

Lemić Group

Beograd, Altina, Musorgskog 2 011 3165286
Staklene fasade.
Staklena fasada sa aluminijumskom konstrukcijom.
Primena stakla i aluminijuma danas predstavlja moderno i široko primenjivano rešenje.
S obzirom da fasada predstavlja spoljašnji omotač zgrade, mora ispuniti odgovarajuće zahteve u pogledu zaštite od atmosferskih uticaja, uticaja temperature i buke, zaptivanja i regulisanja uticaja sunca.
Upotrebom specijalnog stakla moguće je smanjiti zagrevanje prostorija u letnjem periodu a time uštedeti na energiji potrebnoj za hlađenje.
Fasada je i dobar toplotni izolator što smanjuje troškove zagrevanja objekta tokom zime.
pavle-pancevo-staklene-fasade

Pavle Pančevo

Pančevo, Stevana Šupljikca 16 013 313111
Staklene fasade.
U zadnjih nekoliko godina staklo zauzima sve veći značaj u građevinarstvu kao materijal koji može da zameni dosadašnje materijale za oblaganje objekta.
Svojim karakteristikama postiže kompletnu termoizolacionu, solarnu, akustičnu i UV zaštitu te se kompletne zgrade oblažu staklima - staklenim fasadama.
Stakla se uglavnom izrađuju u sigurnosnoj varijanti kao sto su pampleks, kaljena i slično.
Naša preporuka je da stakla budu niskoemisiona (novih generacija stakla) punjena argonom kako bi se pored estetike obezbedila maksimalna toplotna zaštita Vašeg objekta.
Kvalitetnim izborom stakala postižemo sledeće željene rezultate (propustnost svetla, termoizolaciju, solarni faktor), kako u samom objektu, tako i u spoljašnjem izgledu zgrade (spoljašnja refleksija, boja zgrade).
Kada se vrši izbor fasade, odnosno profila i stakla mora se voditi računa o sledećim faktorima: namena objekta, geografski položaj, prosečna brzina vetrova za to područje,veličina staklenih površina, te u skladu s tim treba izabrati i odgovarajuću debljinu stakla.
sn-profi-inzenjering-staklene-fasade

SN Profi inženjering

Beograd, Resnik, Josipa Telarevića 20a 011 2564150
Staklene fasade.
Proizvodna serija polu-strukturalnih i strukturalnih konstrukcija u četiri različite verzije.
Glavne karaktersitike: Podržava duplo zastakljivanje od 6 mm do 32 mm; Zaptivanje se postiže EPDM gumama i kanalima za odvođenje vode; Precizno definisana struktura omogućava sistemu da se prilagodi potencijalnim deformacijama objekata usled zemljotresa, oscilacija, topletne diletacije, a bez sopstvenog narusavanja; Širok spektar profila obezbeđuje odličnu primenu na svakoj strukturi, ujedno omogućava stavljane zaobljenih i udubljenih površina; Bezbednost i stabilnost strukture doprinosi 15 mm tanak ram oko svake ispune; Dostupna verzija sa termo prekidom; Sertifikovan od strane međunarodnog nemačkog instituta IFT ROSENHEIM.
mirax-staklene-fasade

Mirax

Beograd, Borča, Put za Ovču 55a 011 4281826
KLASIČNE ALU STAKLENE FASADE.
Kod klasičnih aluminijumskih staklenih fasada vidljidva je mreža pokrivnih profila čija je širina 50-60 mm.
Predstavljaju ekonomično i pouzdanjo rešenje oblaganja objekata.
Karakteristike klasičnog sistema Alumil M50: Vidljiva širina vertikalnih i horizontalnih profila je 50mm, Odlična termička izolacija, koeficijent toplotnog prolaza k=1,0W/m2K, Različiti profili za vertikalne nosače sa mogućnošću umetanja čeličnog ojačanja, koji pokrivaju većinu slučajeva opterećenja vetrom, Mogućnost ugradnje prozora različitog načina otvaranja, Visoka zvučna izolacja, Mogućnost ugradnje sistema za zaštitu od sunca.
alucommerce-systems-staklene-fasade

Alucommerce Systems

Beograd, Borča, Popova bara nova 2. bb 011 2993996
STAKLENE FASADE.
Delatnost firme je projektovanje, proizvodnja i montaža Staklenih fasada.
staklo-zoric-staklene-fasade

Staklo Zorić

Beograd, Zemun, Ugrinovačka 163 011 3164790
Staklene fasade.
Kvalitetnim izborom savremenih stakala do postizanja željenih rezultata.
Iz godine u godinu staklo uzima sve veći značaj u građevinarstvu kao materijal budućnosti koji može da zameni dosadašnje materijale, npr ciglu, blok, itd.
Svojim karakteristikama postiže kompletnu termoizolacionu, akustičnu, solarnu, UV zaštitu te se kompletne zgrade oblažu staklima – staklenim fasadama.
Kvalitetan izbor savremenih stakala ima za cilj postizanje željenih rezultata (propustnost svetla, U-vrednost, solarni faktor) kako u samom objektu tako i u spoljašnjem izgledu zgrade (spoljašnja refleksija, boja zgrade).
Kod fasadnih stakala pored gore navedenih faktora treba da se zna da postoje REFLEKTUJUĆA stakla i UPIJAJUĆA stakla.
Neadekvatan izbor stakala dovodi do naknadnog pucanja sigurnosnih kaljenih stakala u željenoj boji koja su ugrađena na fasadu objekta usled prevelikog upijanja toplote i nepovoljnog ugla pod kojim stoji staklo.
Diht-guma kod fasada ima svoj vek trajanja, karakteristike i svojstva, a neka od njih su skupljanje i širenje usled temperaturnih razlika i rada fasade.
I posle nekoliko godina kada guma izgubi svoja svojstva i voda počne povremeno da prodire u unutrašnjost – neće biti nikakvog curenja ako se na početku pravilno izradila i ugradila konstrukcija.
Naknadno zalivanje silikonom samo će narušiti spoljni izgled fasade, a efekat zaštite neće dugo da traje jer svaki običan silikon ispuca na fasdi usled pomeranja konstrukcije i voda nesmetano prolazi.

Jelen Alu i PVC stolarija

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 89 064 3939004 |
011 6304716 |
STAKLENE FASADE - JELEN Izrada staklenih fasada vrhunske konstrukcije.

Eurostolarija

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića br. 99-99D 064 6400223 |
011 2129181 |
STAKLENE FASADE - EUROSTOLARIJA Eurostolarija izrađuje aluminijumske staklene fasade.

Euro Bravo

Beograd, Voždovac, Tabanovačka 5 011 3988169 |
011 3973900 |
STAKLENE FASADE - EURO BRAVO Izrada staklenih fasada najvišeg nivoa kvaliteta.

Forceal alu i pvc stolarija

Beograd, Rakovica, Stevana Lukovića 8/6 060 5577762 |
060 5577763 |
STAKLENE FASADE - FORCEAL Forceal nudi uslugu kvalitetne izrade staklenih fasada.

Linija Valjevo

Valjevo, Obilazni put BB 014 3535243
STAKLENE FASADE - LINIJA VALJEVO Izrada staklenih fasada vrhunskog kvaliteta.

Al Sistem

Pančevo, Kneza Mihajla Obrenovića 10a 062 218299
STAKLENE FASADE - AL SISTEM Izrada staklenih fasada najboljeg kvaliteta.

TiM Beograd

Beograd, Vračar, Dubljanska 15 011 2423563
Staklene fasade s pravom su deo najsavremenijih trendova u građevinarstvu. Staklo kao materijal našlo je svoje mesto u izboru materijala za spoljašnje fasade zbog svih svojih karakteristika. Staklene fasade izrađuju se od posebnog stakla koje može biti različite debljine. Na debljinu stakla utiču različiti faktori, a pre svega gleda se geografski položaj zgrade, prosečna jačina vetra za to područije, veličina staklenih ploča i namena objekta. Staklo svojim karakteristikama postiže kompletnu termoizolacionu, solarnu, akustičnu i UV zaštitu te se kompletne zgrade oblažu staklenim fasadama. Stakla se uglavnom izrađuju u sigurnosnoj varijanti kao sto su pampleks, kaljena i slične vrste stakla. Kvalitetno staklo na staklenim fasadama doprinosi da se postignu sledeći rezultati: idealna propustljivost svetlosti, refleksija svetlosti sa spoljašnje strane zahvaljujući kojoj zgrada ima bolju, zaštita od UV zračenja, maksimalna termoizolacija i akustična izolacija objekta. Postoji više tipova staklenih fasada, kao što su na primer staklene fasade koje se izrađuju u kombinaciji sa aluminjumskim profilima, to jest sa aluminijumskom konstrukcijom.
Back to Top