TiM Beograd

Registruj se
Prijavi se
TiM Beograd
LOKACIJE

Alu stolarija

Aluminijumska stolarija predstavlja osnov proizvodnje firme TiMProfili sa termoprekidom je profil koji u svojoj strukturi ima poliamidnu traku, širine od 16-24 mm.
Praktično profil se sastoji iz dve odvojene komore spoljašnje i unutrašnje između kojih je poliamidna traka koja pravi termo most (termo-prekid).
Na ovaj način se obezbeđuje trajna toplotna izolacija, čime je sprečeno provođenje toplote po preseku profila (sudaranje vazduha iz prostorije sa spoljašnjim vazduhom) i time izbegnuto "ZNOJENJE" odnosno stvaranje kondenza na unutrašnjim površinama pri velikim temperaturnim razlikama između spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha.

Drvo aluminijum stolarija

Aluminijum drvo stolarija je jedan od naših osnovnih proizvoda.
Ovu vrstu luksuzne fasadne stolarije firma TiM je uvrstila u svoju ponudu medju prvim firmama u zemlji i regionu i iza sebe ima ugradjenih nekliko hiljada kvadrata.
To je ekskluzivni, visokokvalitetni profil u kombinaciji modernih kvalitetnih materijala aluminijum - drvoKompletan proizvod Aluminujum – Drvo realizujemo u sopstvenoj proizvodnji, posedujemo stolarski pogon tj mašine za obradu drveta i lakirnicu gde dovodimo do finlizacije proivoda.Takođe specifični smo jer spajanje drveta u ovom sistemu vršimo pod uglom od 90 stepeni čime ste postiže bolja čvrstoća nastavka kao i lepši finalni izgled.
U pitanju je profil koji je sa unutrašnje strane drven, a sa spoljašnje od aluminijuma sa termoprekidom, tako da ima poboljšane termičke karakteristike.
Dakle, spolja stolarija je od moćnog aluminijumskog profila koji je vodootporan i jednostavan za održavanje - potrebno je samo da ga očistite vlažnom krpom.
Sa unutrašnje strane vaša stolarija je od drveta koji daje osećaj luksuznog komfora i harizme drveta.

Roletne

Roletne su proizvod koji je dizajniran da pruži zaštitu od vetra, kiše, snega, hladnoće i toplote.
Pametnim korištenjem roletni možemo značajno uštedeti energiju.
Roletne mogu smanjiti gubitke toplote i za 10%.
Takode pružaju zaštitu od provalnika a cena im je pristupačna!
Osim što se mogu montirati na male staklene površine isto tako su namenjene za velike ostakljene površine gde, pored zaštite od sunca, povećavaju estetski izgled savremenog enterijera.
Roletne u stvari unapređuju i poboljšavaju izgled i funkciju Vašeg doma.
Idealan su proizvod koji brzo i lako u potpunosti može totalno da zamrači Vašu prostoriju.

Industrijska vrata

INDUSTRIJSKA VRATA.
Segmetna industrijska vrata.
Ova vrata se smatraju najoptimalnijim rešenjem.
Ona ne zauzimaju mesta ni ispred hale ni unutar industrije.
Ispuna vrata se sastoji od nekoliko horizontalnih palela (segmenata), međusobno povezani šarkama.
Krećući se po vođicama (sve vođice su pocinkovane), ispuna vrata prelazi iz vertikalnog (zatvoreno) položaja u horizontalnli (otvoreno) i pakuje se pod plafon.
Segmenti vrata se ravno slažu ispod plafona, vertikalno preko otvora ili prateći krov i s time stvaraju više mesta ispred i unutar garaže.
Segmentna vrata se mogu postaviti na bilo koju vrstu otvora, pravougaoni, sa kosim ivicama, polukružni ili sa lukom.
U svakom slučaju obezbeđeni su pouzdana termoizolacija, lakoća korišćenja I estetski izgled, pristupačna cena.
Rolo garažna vrataRolo garažna vrata se koriste za zatvaranje velikih otvora i gde segmentna vrata nisu odgovarajuća.
Najčešću upotrebu predstavljaju garažna vrata i vrata za zatvaranje komercijalnih prostora.
Glavna prednost rolo vrata u odnosu na segmentna je to da su ograničenja za montažu manja.
Zbog činjenice da se cela vrata motaju u tubu i podižu na vrh, potrebna je veća greda ali manje prostora sa strane i u dubini industrije, što je neophodno za ugradnju.

Komarnici

Komarnici su mrežice za zaštitu od nepoželjnih insekata može se jednostavno montirati na prozore, vrata i krovne prozore.
Mrežica je napravljena od kvalitetnog materijala (fiberglass) i time se postiže otpornost na sve vremenske prilike.
komarnici mogu biti izrađeni u različitim dimenzijama, sve u zavisnosti od veličine otvora za koje su namenjeni.
Mrežica prolaze kroz vođice koje imaju specijalne četkice koje sprečavaju bilo kakvo oštećenje ili kidanje mrežice.
Komarnici su ekonomična, trajna i ekološki najprihvatljivija zaštita od komaraca i ostalih insekata.
S obzirom da je konstrukcija komarnika izrađena od obojenih aluminijumskih profila, otporna je na rđu i ne menja boju usled uticaja sunčeve svetlosti i UV zraka.
Vrlo je jednostavne konstrukcije i izuzetno dugog veka trajanja i pristupačna cena.
Bilo kakva naknadna spoljašnja zaštita je apsolutno nepotrebna kao što je slučaj kod komarnika izrađenih od drveta.Komarnici se montiraju tako da ne narušavaju spoljašnji izgled prozora a na raspolaganju je i široki spektar boja.
Komarnici mogu kao samostalni element po funkcionalnosti biti fiksni, krilni, rolo ili Plisse.
Vrlo su jednostavni za montažu i demontažu, pa se po potrebi mogu izuzetno lako ukloniti.
Odlična su rešenja za sve vrste stambenih, poslovnih i skladišnih objekata.
Fiksni komarnici su jednostavno, funkcionalno i sa cenom vrlo pristupačno rešenje svih problema koje možete imati sa insektima u vašim domovima.

Brisoleji

Brisoleji.
Kombinacijom aluminijumski lamela sa nosačima formiraju se brisoleji kao efikasna toplotna zaštita svetlih otvora fasada i objekata.
Brisoleji osiguravaju ravnomernu raspodelu sunčeve svetlosti u prostorijama i sprečavaju akumulaciju toplote.
Lamele se mogu postaviti pod raznim uglovima (standardno 25º, 30º i 45º) dok nosači lamela mogu biti postavljeni vertikalno i horizontalno.
Mogu biti fiksni ili pokretni, pokretni su smešteni u aluminijumskom okviru,a i moguće je pokretanje i pomoću elektromotora.
Aluminijske lamele mogu biti različite širine, različitog razmaka između pojedine lamele i mogu biti postavljene horizontalno.
Lamele se najčešće izrađuju kao fiksne.
Najčešće se ugrađuju na industrijske i poslovne objekte, ali isto tako izvrsno se uklapaju u stambene objekte moderne arhitekture.
Uglavnom, žaluzine kombinujemo sa prozorima i balkonskim vratima,dok se brisoleji koriste za zaštiu od sunca na većim površinama ,pa čak i čitavih delova fasada objekata.

Žaluzine

Žaluzine - grilje nezaobilazni su deo arhitekture i kulture življenja mnogih naših krajeva, ali ne možemo i ne želimo da ih zaobiđemo u savremenoj arhitekturi.
Tim u svojoj ponudi nudi žaluzine od Aluminijumskih profila koje se mogu biti klizne i krilne.
Žaluzine su se pokazale kao vrlo efikasan sistem za zaštitu od sunca, jer zaustavljaju toplotu sa spoljašnje strane stakla, a u isto vreme i omogućavaju regulaciju prolaska svetlosti, tako da je moguće i štititi se od sunca, a da prostorija nije zamračena, a isto tako je moguće i zamračiti prostoriju takođe štite od vremenskih neprilika, pružajući istovremeno osećaj sigurnosti i topline.
Prednost spoljašnjih žaluzina je što potpunim zatvaranjem lamela omogućavaju i zaštitu od pogleda sa spoljne strane.
Žaluzine su izuzetnim dizajnom pogodne za ugradnju na sve staklene površine najeksluzivnijih objekta, poslovnih prostora,kućama i stanovima.
U zatvorenom položaju, zbog međusobnog uklapanja lamela, žaluzina ima i izuzetnu zaštitnu ulogu.

Aluminijumske konstrukcije

TiM doo nudi visoko specijaliziranu proizvodnju aluminijumskih konstrukcija različitih namena, po najvišim svetskim standardima kvaliteta niskog i visokog tipa.
Aluminij je lagani i čvrst materijal i može postići velike raspone.
Aluminijumska konstrukcija je sistem sastavljen od AL profila, stakla, okova, i zaptivnih masa.
Možemo ponuditi širok spektar proizvoda: aluminijumske krovne konstrukcije, kioske, portirnice, pergole, kabine za pušače, zastakljivanje terasa, nadstrešnice, panoramske lifttove, aluminijumske panele, hidratske maske itd.

Nadstrešnice

Nadstrešnice svih vrsta i oblika izrađujemo po Vašem ili našem projektu.
Nadstrešnice mogu biti samostalne konstrukcije.
Mi proizvodimo za vas nadstrešnice po vašem proizvoljnom obliku i veličini: nadstrešnice za automobile, nadstrešnice za pušače, nadstrešnice za terase, nadstrešnice za ulaze u kuće i poslovne prostore, nadstrešnice za razne druge namene

Zastakljivanje terasa

ZASTAKLJIVANJE TERASA.
Zimske bašte nude izvanredan kvalitet života, a to je vaš boravak okružen staklom sa pogledom na baštu, vaš zastakljeni balkon sa kliznim vratima, vaš bazen sa staklenim prekrivačem ili vaš krov od stakla.
Svejedno da li se radi o zatvaranju terase ili balkona, sistemi za zimske bašte mogu se savršenoprilagoditi svakoj okolini.
Zimske bašte omogućuju kvalitetno zastakljivanje velikih površina, a ne zahtijevaju nikakvo posebno održavanje.
Zimska bašta ostvaruje poseban ugođaj.
Povećava, obogaćuje kvalitetu života.
Zbog korištenja sunčeve svetlosti u hladnim mesecima prikuplja toplotu.
Time se štedi električna energija pa je ovakav izbor dvostruko isplativa investicija.

Ventilisane fasade

Ventilirajuća fasada - Ventilisana fasada je jedna od glavnih proizvoda TiM-a.
TiM je među prvim-a u Srbiji i u regionu uvrstila ovaj proizvod u svoj proizvodni program, i iza sebe ima desetine hiljada ugrađenih kvadrada ove moderne fasade.
Prva smo firma koja je u Evropi postavila fasadu od LAM kero granitnih ploča 3000x1000x3 mm (Hotel Avala Budva) koje su poslednjih godina postale pravih hit u Evropi.
Imamo razvijen sopstveni način ugradnje i sastava podkostrukcije čime se razlikujemo od odstalih proizvođača koji koriste uglavnom gotova rešenja.Takođe smo prva firma koja na istoj podkostrukciji izvela fasadu u kombinaciji staklo - granitna keramika koja ima izuzetno atraktivan dizajn.
Ova kombinacija materijala arhitektata daje ogromne mogućnosti pri projektovanja fasade.Danas su one skoro obavezni način oblaganja, najčešće poslovnih objekata, a poslednjih godina sve češći slučaj i na privatnim i rezdecijalnim objektima a kao razlog je sve veći izbor panela i raspoloživosti materijala.
Ventilirajuća fasada ima veoma moderan dizajn, i pruža jedno od najboljih termo izolacija, jer imaju dodatni sloj vazduha koji pruža izvrsnu izolaciju, naročito leti, čime se stvara visok stepen uštede energije.
Princip ventilisane fasade ostaje isti bez obzira da li je spoljna obloga od lakih ili teških elemenata.

Staklene fasade

Staklene fasade nastale su zbog kombinacije upotrebe različitih materijala, tehnologije i novih mogućnosti gradnje.
Služe za spoljno i unutarnje oblaganje objekata te su najbolja estetska i ekonomska rešenja za novogradnju i adaptaciju objekata.
Velike staklene površine i moderan dizajn maksimalno se koriste kao prirodan izvor svetlosti.
Služe za različite prodajne salone i prostore slične namene.
Ove fasade često nayivaju i zid zavese.Ove fasade sastavljene su od samonosivih elemenata izrađenih od aluminijskih profila i stakla.
Kombinacijom različitih aluminijskih profila i stakla dobiva se cela paleta načina zatvaranja objekta: zatvaranje kompletnog objekta, zatvaranje samo s jedne strane, zatvaranje s prednje strane ili kombinacija bilo kojeg načina.
Na taj način svaki novi objekat dobiva dozu idividualnosti.Kada je dihtovanje staklenih fasada u pitanju treba znati da nije cilj sprečiti vodu da prođe sa spoljašnje strane u konstrukciju, nego da se voda koja prođe sa spoljašnje strane odvede iz konstrukcije.

Alubond fasade

Alubond fasade.
ALUBOND - ALUCOBOND daje arhitektama neograničene mogućnosti i kreaciju.
Izrada panela po meri, veliki izbor boja, idealno ravna površina, velike dimenzije tabli, laka montaža i visok kvalitet boje uz izuzetne estetske karakteristike i pristupačna cena, razlozi su dominacija kompozitnih panela u izradi samoventilirajućih fasada.
Mogucnost krojenja i lakog vezivanja ovog materijala omogucava koriscenje alubonda za oblaganje stubova, zidova i svega onoga sto zamislite.ALUBOND - ALUCOBONDse proizvodi od dva aluminijumska lima debljine 0.5 mm koji se specijalnim postupkom odre-đenim polietilenskim masama spajaju u ploče debljine 3, 4, 6 i 8 mm..
Završna obrada aluminijuma može biti jednostrana i obostrana i to plastificirana ili eloksirana (za eksterijer), može da imitira mermer, drvo i sl (za enterijer).
Specifičnost proizvodnje i materijala koji se koristi za izradu alubonda omogućavaju oblaga-nje ravnih, iskrivljenih, zaobljenih, horizontalnih, vertikalnih i drugih površina alubond-om.
Alubond fasadne obloge spadaju u grupu takozvanih.
KASETNIH FASADAALUBOND - ALUCOBOND zadovoljava protiv-požarne uslove klase B2 po DIN-u 4102, ima termičku dilataciju od 2,70 mm pri temperaturnoj razlici od 100o C a 1mm/m za temperaturnu razliku od 50°C., značajno redukuje nivo šuma (23 do 25 dB), pa se može preporučiti za zone gradnje izložene saobraćajnoj i industrijskoj buci, ali i za oblaganje mašina i delova industrijskih postrojenja.
Kao najvažnija prednost alubond panela je izuzetno jednostavna i laka obrada panela.
Fabrički paneli se mogu krojiti, savijati i povezivati u kasete različitih dimenzija i oblika kako bi se prilagodili zahtevima objekta.
U odnosu na pločaste materijale koji su do sada imali dominantnu primenu alubond je 1,6 puta lakši od aluminijuma i čak 3,4 puta lakši od čelika.
Fasadi od alubonda nije potrebno posebno održavanje, izuzetno je otporna na atmosferske uticaje.
Alubond spada u vodootporne materiajle, a otporan je i na udarce, dobro apsorbuje i vibracije.

Ograde

OGRADE.
Aluminijumska ograda sve više preuzima primat nad tradicionalnim ogradama (metalnim, betonskim, drvenim ogradamai dr) sa pristupačnim cenom.
Ovakav položaj i tretman na tržištu aluminijumske ograde, pre svega, duguju prednostima koje omogućavaju: Savremen i lep izgled, čime presudno utiču na konačan izgled i utisak koji objekat ostavlja na posmatrača.
Održavanje aluminijumskih ograda je svedeno na minimum, nema šmirglanja, nema farbanja i sl.
Aluminijumske ograde su sistemske, rade se od prefabrikovanih elemenata, što omogućava čistu montažu, bez varenja i sl.

Garažna vrata

GARAŽNA VRATA.
Segmetna garažna vrata.
Ova vrata se smatraju najoptimalnijim rešenjem.
Ona ne zauzimaju mesta ni ispred garaže ni unutar garaže.
Ispuna vrata se sastoji od nekoliko horizontalnih palela (segmenata), međusobno povezani šarkama.
Krećući se po vođicama (sve vođice su pocinkovane), ispuna vrata prelazi iz vertikalnog (zatvoreno) položaja u horizontalnli (otvoreno) i pakuje se pod plafon.
Segmenti vrata se ravno slažu ispod plafona, vertikalno preko otvora ili prateći krov i s time stvaraju više mesta ispred i unutar garaže.
Segmentna vrata se mogu postaviti na bilo koju vrstu otvora, pravougaoni, sa kosim ivicama, polukružni ili sa lukom.
U svakom slučaju obezbeđeni su pouzdana termoizolacija, lakoća korišćenja I estetski izgled, pristupačna cena.
Rolo garažna vrataRolo garažna vrata se koriste za zatvaranje velikih otvora i gde segmentna vrata nisu odgovarajuća.
Najčešću upotrebu predstavljaju garažna vrata i vrata za zatvaranje komercijalnih prostora.
Glavna prednost rolo vrata u odnosu na segmentna je to da su ograničenja za montažu manja.
Zbog činjenice da se cela vrata motaju u tubu i podižu na vrh, potrebna je veća greda ali manje prostora sa strane i u dubini garaže, što je neophodno za ugradnju.

Automatska vrata

Automatska vrata.
Automatska senzorska klizna vrata namenjena su za objekte sa visokom frekvencijom prolaza (tržni centri, mega marketi, bolnice).
Odlikuju se brzim i tihim radom, dugim vekom trajanja, mogucnošću podešavanja za određene poterbe korisnika, visokim stepenom sigurnosti uz pristupačnu cene.
Vrata su izradena od aluminijumskih profila sa ispunom od sigurnosnog ili kaljenog stakla.
Detekcija prisutnosti prepreke se ostvaruje putem radara smeštenim na automatu iznad vrata.

Staklena vrata

Staklena vrata.
Pristupačna cena, veoma atraktivna i primenjiva u svim javnim objektima, naročito u hotelima i lokalima, ulazima.
Staklena vrata u primeni.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Vračar Dubljanska 15
    +381 11 2423563;
    Lokacija
  2. Beograd Dobanovci Ugrinovačka 270a
    proizvodnja +381 11 4114626; +381 11 3171812;
Back to Top