Travnjaci

Registruj se
Prijavi se
Travnjaci
passiflora-travnjaci

Passiflora

Beograd, Voždovac, Kraljevačka 68 011 3974051
cena: Cenovnik
TRAVNJACI.
FORMIRANJE TRAVNJAKA.
UREĐIVANJE TRAVNJAKA.
Vaše je samo da nam iznesete kako bi želeli da izgleda vaš vrt, dvorište, okućnica ili park, a naše je da vam predložimo i po vašem odabiru idejnog rešenja izvedemo hortikulturne radove.

Biodekoracija

Beograd, Stari Grad, Maršala Birjuzova 35 064 0147441
FORMIRANJE TRAVNJAKA SEJANJEM SEMENA Za uspesno formiranje travnjaka sejanjem, neophodno je ispoštovati sve korake koji su predviđeni. Suzbijanje korova. Menjanje strukture zemljišta (po portebi). Oplemenjivanjei podizanje ph zemljišta (po potrebi). Freziranje. Gruba i fina nivelacija(slika). Pravilno sejanje odabrane smese semena. Zatrpavanje (pokrivanje) semena. Valjanje valjkom. Pravilno zalivanje. Pravilno košenje. Odabir smeše semena je veoma važan. Mi koristimo najnovije hibridne mešavine, koje su napravljene specijalno za naše klimatsko područje i koje su se pokazale kao odlican izbor. FORMIRANJE TRAVNJAKA POSTAVLJANJEM BUSENA TRAVETEPIH TRAVA. svakako ima svoje prednosti. Ukoliko želite da u što kracem roku počnete da koristite Vaš novi travnjak, ovo je pravo rešenje za Vas. Pored brzine formiranja novog travnjaka,prednost je i ta što se tepih trava može postavljati u bilo koje doba godine.
rose-garden-travnjaci

Rose Garden

Beograd, Palilula, Vlašićka 5 011 2971534
Izrada travnjaka.
POSTAVLJANJE TEPIH TRAVE / SETVA TRAVE.
Formiranje travnjaka možemo izvršiti postavljanjem tepih trave ili setvom trave.
Dobar travnjak koji će dugo trajati, rezultat je nekoliko koraka koji se moraju ispuniti.
Za setvu trave je neophodna dobra priprema zemljišta, izbor pogodnih vrsta ili smesa za setvu trave (preporuka je u najvećem procentu engleski ljulj Lolium perene, prava livadarka Poa pratensis i Festuka bez deteline, jer je ona agresivnija od gore navedenih biljaka i ubrzo može preovladati travnatom površinom što umanjuje kvalitet travnjaka, a i vizuelni efekat nije isti).
Setva trave je napogodnija u septembru, jer su tada velike vrućine za nama, a zemljište ima optimalnu toplotu za nicanje semena.
Postavljanje gotovog travnog busena može zameniti setvu trave i ima više prednosti: tepih trava je već formirana (starosti oko jedne godine) i možemo da je postavljamo u širem vremenskom intervalu, jer ne postoji mogućnost od izmrzavanja i truljenja semena.
Trava u busenu je vrhunskog kvaliteta i vizuelni efekat možemo odmah da postignemo.
Naravno ovde je bitan i finansijski momenat.
Travama najviše odgovaraju plodna, umereno rastresita i umereno vlažna zemljišta.
Često se mora obaviti neophodno čisćenje otpadaka, raznih nečistoća, ukloniti ostatke građevinskog materijala kao što su cigla, kamen, drvo i drugo.
Zemljište je potrebno i dobro očistiti od korova mehaničkim putem ili hemijskim sredstvima.
U slučaju da je zemljište jače zagađeno otpacima tako da se ne moze očistiti ili se njegovo čišćenje ne isplati tada se površinski, zagađeni sloj odstranjuje.
Nasipamo sloj humusne rastresite zemlje od 20-30cm, poželjno je da se u ovaj sloj unese stajsko ili veštačko NPK đubrivo sto je naša preporuka jer u slučaju đubrenja stajskim đubrivima veći je razvoj korovskih vrsta koje su nepoželjne u svakom travnjaku.
Posle ovoga obavezno nasipamo sloj sitnog peska od 2-3cm koji sluzi kao drenažni sloj počnemo sa ređanjem travnog busena.
rasadnik-eden-travnjaci

Rasadnik Eden

Zrenjanin, Opovačka 16a 064 2007332
Postavljanje tepih travnjaka.
Zasnivanje tepih travnjaka.
Zasnivanje travnjaka može se obaviti na više načina: Setvom semena trave.
Prednosti – najjeftiniji postupak.
Mane – neujednačen i redak travnjak, kroz koji se providi zemljište, trava u busenima i neravna, mukotrpan rad na održavanju ovog travnjaka u periodu od 2 godine, travnjak brzo propada usled ovladavanja korova…).
Postavljanjem tepih travnjaka, proizvedenog i odnegovanog na proizvodnim parcelama.
Prednosti – ujednačena boja travnjaka, brz postupak zasnivanja travnjaka.
Mane – najskuplji postupak, travnjak nema dovoljnu gustinu, osetljiv na ekstremne mikroklimatske uslove, osetljiv na habanje…).
Postavljanjem prirodnog, livadskog tepih travnjaka. Prednosti livadskog travnatog busena u zasnivanju tepih travnjaka Tepih travnjakRasadnik EDEN svoje travnjake zasniva ISKLJUČIVO postavljanjem livadskog visokokvalitetnog tepih travnjaka.
U mnoštvu prednosti ovog postupka, nabrojaćemo samo neke: Postizanje najgušćeg travnatog tepiha.
Relativno skromna cena.
Maksimalna otpornost na habanje.
Maksimalna izdržljivost na sve mikroklimatske uslove.
Maksimalna prilagodljivost svim tipovima zemljišta,valjanje tepih travnjaka.
Maksimalan estetski kvalitet.
Najbrzi postupak zasnivanja travnjaka.
Nalazišta najkvalitetnijeg livadskog travnatog busena, vezana su za okolinu srednjeg toka reke Tamiš, odnosno regioni srednjeg i južnog Banata.
U odredjenim seoskim Mesnim zajednicama, zakupljuju se u svrhu skidanja tepih travnjaka, za to predvidjene površine.
Pre same eksploatacije livade, trava se pokosi kosilicom, a zatim mašinskim putem skida sa debljinom zemljišnog sloja 4-6 santimetara.
Na ovaj način, zona korenovog sistema plemenitih trava je sačuvana, dok koren korova istovremeno biva uništen… Nakon toga, trake trave se skraćuju na približnu dužinu od 1 metar, pa se zatim uroljaju i utovaruju u prevozno sredstvo.
Širina trake treve je 33 santimetra.
Šta se podrazumeva pod postavljanjem tepih travnjaka?
Usluga postavljanja tepih travnjaka obuhvata sledeće operacije: Postavljanje-tepih-travnjaka.
Prevoz travnatog busena do mesta postavljanja.
Nabavku prvoklasnog travnatog busena.
Grubu nivelaciju terena.
Finu nivelaciju terena.
Postavljanje travnatog busena.
Prvo zalivanje.
Valjanje lakim valjkom, do 60kg.
Odnošenje biljnih ostataka i otpada na deponiju.
rasadnik-asc-garden-travnjaci

Rasadnik ASC Garden

Beograd, Palilula, Pančevacki put 86 063 224412
Tepih trava - Trava u rolnama.
U želji da poboljšamo kvalitet ponude zasnovali smo proizvodnju tepih trave.
Tepih trava predstavlja idealno rešenje za brzo ozelenjavanje dvorišta, dečijih igrališta, parkova, sportskih terena i drugih izložbenih površina.
Stručnom i kontrolisanom proizvodnjom obezbedili smo tepih travu koja u jednom danu vašu željenu površinu pretvori u zelenu oazu, na kojoj se možete igrati, hodati i ono najbitnije diviti.
U zavisnosti od Vaših potreba ponudli smo vam dve ponude gde jasno možete videti cene ,rokove, uslove za naš travni tepih.
rasadnik-markovic-travnjaci

Rasadnik Marković

Beograd, Surčin, Vojvođanska 391 011 2165698
POSTAVLJANJE TRAVNJAKA.
Travnjaci (semenski, busen).
Postoji mnoštvo argumenata prema kojima se travnjak može smatrati značajnim delom najvećeg broja različitih kategorija zelenih površina.
Zdrav i dobro negovan travnjak vrlo je privlačan ukras, koji čini čist otvoren prostor za šetnju, igru i opuštanje.
Svaki travnjak bez obzira na njegovu veličinu treba da ispuni nekoliko značajnih faktora a neki od njih su: Sanitarno-higijenskiznačaj (ublažavanje temperaturnih ekstrema, smanjenje refleksije (zračenja), suzbijanje buke (bolja akustika u vrtu).
Dekorativni značaj (nema golog zemljišta-pun kolorit).
Socijalni značaj (održavanje nekih manifestacija, izložbi, okupljanja, duhovni okvir).
U rasadniku Marković veliki značaj se pridaje izradi travnjaka.
Travnjake radimo na dva načina: Zasnivanje travnjaka-sejanjem (setvom semena).
Postavljanjem travnog busena.
Smatramo da on po svim svojim faktorima (bojom, volumenom, kondicijom...
) daje pečat svakoj zelenoj površini.
Odgovaramo na sve zahteve klijenata: od samog izlaska na teren, ispitivanja kvaliteta zemljišta (hemijska analiza), sagledavanje i popravka pedološke strukture zemljišta, izbor vrste travnjaka u osnovi (busen ili seme), vrste trava (travnih smeša)u odnosu prema terenu i mikroklimatskim uslovima.
Najbitnija stvar za izradu svakog travnjaka je ispunjenje svih gore navedenih uslova kako bi dugo živeo i bio u top formi.
Od bitnih faktora za rast i razvoj trava neophodni su:svetlost, toplota, voda (vlaga), zemljišni vazduh, orografski uslovi (položaj travnjaka), mineralne materije i ljudski faktor.
Podizanje (zasnivanje) travnjaka sejanjem (setvom semena).
Ono što bi iskreno preporučili svim našim klijentima je da pre zasnivanja travnjaka (odnosno površinama na kojima će se u budućnosti zasnovati travnjak) vode računa o svim građevinskim radovima ako su u toku kako na istim ne bi došlo do zagađenja zemljišta i narušavanja prirodne pedološke strukture u donjim slojevima, da se na vreme odstranjuju sve primese i nečistoće poput gra]evinskog šuta (šljunka , cementa, cigle, crepa).
Ako ovakav savet sprovedete u delo najteži deo posla smatrajte odrađenim gde preostaje da se posle svega toga odrade predpripremne radnje za zasnivanje travnate površine.
U ove predpripremne radove ubrajamo: riljanje ili freziranje uz grubo odstranjivanje nečistoća i korova, grubo planiranje uz dodatno i detaljno čišćenje, fino planiranje uz nivelaciju, setva travne smeše uz dodatak mineralnih đubriva, zagrabuljavanje (zatrpavanje)semena, valjanje, zalivanje i kasnije košenje.
Postavka travnog busena (tepiha).
Kod nas će te pronaći i travni busen i to dve vrste:livadski i sejanski. Prednost ovakvog travnjaka je u brzini njegove postavke to jest formiranja čitavog travnjaka „u jednom danu“.
Predpripremne radnje za izvodjenje ovakvog travnjaka su apsolutno iste kao i za zasnivanje travnjaka setvom travne smeše (semena).
U izradi travnjaka po ovakvoj metodi najbitnije su završne faze a to su dobro i precizno uklapanje rolni, zasipanje spojeva (fuga)tresetom, valjanje valjcima velike težine u oba pravca kao i samo zalivanje i naravno košenje kao poslednja operacija posle par dana.
urban-garden-travnjaci

Urban Garden

Beograd, Autokomanda, Bulevar Oslobođenja 71a 066 404020
ZASNIVANJE TRAVNJAKA.
URBAN GARDEN Vam nudi sve što je potreno za zasnivanje i održavanje funkiconalnog i dekorativnog travnjaka: zasnivanje travnjaka setvom semena ili postavljanjem travnog busena, redovno košenje travnjaka i održavanje, izgradnju drenažnog sistema i sistema za zalivanje travnjaka.
Pre zasnivanje travnjaka vrši se agrotehnička priprema zemljišta, poboljšavanje mehaničkih i hemijskih svojstava zemljišta i fina nivelacija radi pripreme za postavljanje travnjaka.
Koristimo kvalitene travne smeše koje biramo u zavisnsoti od specifičnosti sredine, a busen travnjak koji postavljamo je sejani travnjak visokog kvaliteta.
blumen-royal-garden-travnjaci

Blumen Royal Garden

Beograd, Jajinci, Oslobođenja 162v 011 3942199
POSTAVLJANJE TRAVNJAKA.
TEPIH TRAVA.
Bavimo se i postavljanjem tepih travnjaka to jest proizvodnjom tepih trave za šta smo i nagrađivani na sajamskim priredbama.
oaza-projekt-travnjaci

Oaza Projekt

Beograd, Lazarevac, Milana Matića 8 011 8124431
PODIZANJE TRAVNJAKA.
U našoj ponudi je podizanje travnjaka u rolnama kao i sejanih travnjaka.
Postoji mnoštvo argumenata prema kojima se travnjak može smatrati značajnim delom najvećeg broja različitih kategorija zelenih površina. Zdrav i dobro negovan travnjak vrlo je privlačan ukras, koji čini čist otvoren prostor za šetnju, igru i opuštanje. Dobro održavan, debeo, raskošan, zeleni travnjak, može i najlepše kuće dodatno ulepšati... Takođe, lep travnjak podiže i vrednost nekretnine, ublažava zvukove i vrućinu te čini prostor oko kuće lepšim i prijatnijim. Bez obzira na to koliko je veliko ili malo, vaše dvorište verovatno ima potencijala da bude jedno od omiljenih mesta članova vaše porodice... Iako postoje mnoge stvari koje možete staviti u dvorištu, ponekad je najbolja prilika za porodične aktivnosti jednostavno širom otvoreno prostranstvo zelene trave. Mogućnosti su neograničene! Tepih travnjaci predstavljaju odlično rešenje za klijente koji žele visokokvalitetnu i prirodnu travu u najkraćem vremenskom roku I koji ne žele da čekaju na formiranje travnjaka iz semena za koji je potreban duži vremenski period. Postavljanjem travnog busena postiže se brzo pokrivanje i ozelenjavanje zemljišta, a onemogućava se razvoj korova. Travni busen se može postaviti u bilo koje doba godine.
Back to Top