Univerzitet za treće doba Beograd

Registruj se
Prijavi se
Univerzitet za treće doba Beograd
UNIVERZITET ZA TREĆE DOBA ACADEMIA EDUCATIVA. Univerzitet za treće doba oformljen je na incijativu Instituta za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, Obrazovnog programa TV Beograd i NU "Braća Stamenković" u kome 1989. započinje relizacija projekta. Podstaknuti idejom o potrebi pune integracije i participacije starijih lica u životnu zajednicu kroz doživotno obrazovanje i razvoj Institut je teorijski oblikovao i stručno osmislio koncepciju i programsku osnovu rada Univerziteta za treće doba.
kulturni-centar-cukarica-univerzitet-za-trece-doba

Kulturni centar Čukarica

Beograd, Čukarica, Turgenjevljeva 5 011 3552678
UNIVERZITET ZA TREĆE DOBA.
Od 2002.godine u Kulturnom centru „Čukarica“ organizuju se programi Univerziteta za treće doba.
Ozbiljnost i sistemski rad , kao i saradnja sa Institutom za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Društvom za obrazovanje odraslih, Humana S - om, i sa ostalim članicama mreže Univerziteta za treće doba doprineli su da programi za polaznike starije životne dobi postanu tradicionalni u ponudi Centra.
To su: crtanje i slikanje, informatička obuka, engleski jezik, program tai či čuan.
Prezentaciju svog rada polaznici ovih programa imaju na mnogim mestima u gradu kao što su : Galerija Doma vojske, Galerija „Ikar“ u Zemunu, Galerija „Teatar ’78“, „Galerija ’73“ i Galerija „Start ’06“ Kulturnog centra, kao i na manifestacijama: Prolećni i jesenji festival zdravlja, Akademska nedelja, Festival obrazovanja odraslih.
Univerzitet za treće doba nije usmeren samo na zadovoljenje obrazovnih potreba starijih, već je njegovo postojanje odgovor na brojne životne potrebe ove generacije i u velikoj meri doprinosi unapređenju kvaliteta života u celini.
UNIVERZITET ZA TREĆE DOBA. Računari-za treće doba. Kombinovani paket program (Windows – Word – Internet) namenjen je početnicima koji se osposobljavaju za samostalan rad i pruža osnovna praktična znanja kroz operativni sistem Windows 8, potrebna znanja za obradu teksta Word 2013, i upoznavanje sa upotrebom Interneta, elektronskom poštom (e-mail), web prezentacijama i drugim servisnim uslugama interneta. Za penzionere: Svima koji su željni znanja, koji žele da svoje slobodno vreme osmisle na kreativan način, da se bave onim za šta im je uvek nedostajalo vremena i mogućnosti, Centar za obrazovanje i kulturu “Božidarac 1947″ nudi zanimljive programe prilagođene interesovanju i dobu: muzički instrumenti (klavir, sintisajzer, gitara), pevanje, joga.
drustvo-za-obrazovanje-odraslih-univerzitet-za-trece-doba

Društvo za obrazovanje odraslih

Beograd, Stari Grad, Kolarčeva 5 011 3033723
UNIVERZITET ZA TREĆE DOBA.
Društvo za obrazovanje odraslih je nedobitno udruženje građana, osnovano 2000.
godine, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti učenja i obrazovanja odraslih.
Promovišemo, podržavamo i unapređujemo učenje i obrazovanje odraslih.
Društvo koje uči: društvo u kome se pravo na učenje i obrazovanje shvata i realizuje kao jedno od osnovnih ljudskih prava i preduslov za realizaciju svih drugih ljudskih i građanskih prava, društvo u kome je učenje i obrazovanje dostupno i namenjeno svima, u svim životnim dobima, društvo u kome svi neprekidno uče i obrazuju se, razvijaju u potpunosti svoje identitete i sposobnosti i aktivnim učešćem daju svoj maksimalni doprinos razvoju zajednica i društva u celini, društvo čija su organizacija i sveukupni razvoj zasnovani na znanju i sposobnostima njegovih građana.
Univerzitet za treće doba - organizuje obrazovne i umetničke programe za penzionere. Delatnost Zanatsko obrazovnog centra „ADŽIJA“ Novi Sad je obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje, u sistemu neformalnog obrazovanja, a van sistema redovnog školskog i univerzitetskog obrazovanja. Naše diplome su priznate u Srbiji a i u inostranstvu. U Centru ADŽIJA se organizuje i realizuje permanentno obrazovanje i stručno usavršavanje, učenje stranih jezika po svim nivoima i srpskog jezika za strane državljane, sticanje posebnih znanja i veština, sticanje zanatskih veština za obavljanje određenih usluga, usavršavanje u procesu rada i u struci i inoviranje znanja, opšte kulturno i estetsko obrazovanje i razvijanje određenih umetničkih, likovnih, muzičkih i baletskih sklonosti, koje nije definisano po stepenima obrazovanja, a realizuje se po programima seminara, kurseva stručnog usavršavanja, osposobljavanja, sticanja posebnih znanja i zanatskih veština i inoviranja znanja.
Univerzitet za treće doba oformljen je na incijativu Instituta za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, Obrazovnog programa TV Beograd i NU "Braća Stamenković" u kome 1989. započinje relizacija projekta. Podstaknuti idejom o potrebi pune integracije i participacije starijih lica u životnu zajednicu kroz doživotno obrazovanje i razvoj Institut je teorijski oblikovao i stručno osmislio koncepciju i programsku osnovu rada Univerziteta za treće doba. Zahvaljujući veoma bogatoj programskoj ponudi, penzionerima je pružena mogućnost da nauče nešto novo ili upotpune svoja postojeća znanja iz različitih oblasti ljudskog života. Ne žele svi upisati i završiti fakultet u 62. godini života, ali je važno pružiti priliku onima koji to ipak žele. Ima zanimanja koja se mogu obavljati u bilo kojoj životnoj dobi, šta više, stariji ljudi to rade sa drugačijim entuzijazmom nego mlađe osobe. Zanimanja koja se mogu raditi u starijoj dobi i rade se vrlo uspešno u celom svetu su ona koja ne iziskuju preteranu vremensku ograničenost, mogu se raditi kad to osoba želi i ako niko specijalno ne gubi kad se posao završi u određeno vreme.
Back to Top