Vantelesna oplodnja Novi Sad

Registruj se
Prijavi se
Vantelesna oplodnja Novi Sad
specijalisticka-ginekoloska-bolnica-genesis-vantelesna-oplodnja
Vantelesna oplodnja IVF.
Vantelesna oplodnja (In vitro fertilisation – IVF) je medicinski postupak koji podrazumeva nekoliko koraka.
Prvi je stimulacija jajnika da proizvedu što više jajnih ćelija.
Drugi je oplodnja jajnih ćelija in vitro (latinski u staklu), dakle van materice, otud i sam naziv postupka.
I na kraju, treći korak jeste vraćanje oplođene jajne ćelije ili embriona u matericu.
SREĆNI PAROVI.
Upravo je ovaj postupak usrećio milione parova širom planete.
Samo iz Specijalne ginekološke bolnice „Genesis“ izašlo je stotine parova s bebom u naručju.
Bez pomoći stručnjaka i savremenih medicinskih postupaka broj stanovnika bi se još brže smanjivao, zato pozivamo parove koji godinu dana ne mogu da začnu da pozovu i potraže pomoć lekara.
Važno je naglasiti da se postupak vantelesne oplodnje sprovodi tek u slučaju kada nema drugog načina za lečenje steriliteta.
Takođe, treba istaći da se nakon ubacivanja embriona u matericu trudnoća dalje vodi kao i u slučaju prirodnog začeća.
IVF TRETMAN.
Standardni IVF tretman obuhvata: primenu lekova za stimulaciju ovulacije, monitoring ciklusa, prikupljanje jajnih ćelija i njihovo spajanje s muškim polnim ćelijama.
Rezultat je stvaranje embriona, a potom sledi njegovo ubacivanje u matericu. Parovi se odmah upućuju na vantelesnu oplodnju u sledećim slučajevima: oštećenje jajovoda, endometrioza, muškog sterilitet, određenih hormonskih poremećaja.
U životu ne postoji iskustvo koje bi moglo da se ravna sa rođenjem bebe. U medicini, retko šta može da se poredi sa doprinosom koji je donela asistirana reprodukcija. Od tada milioni žena koje nisu mogle da rode, primenom ove metode, postale su majke. Vantelesna oplodnja (VTO) podrazumeva stimulaciju jajnika da proizvede više jajnih ćelija koje se u određenom danu ciklusa, pod kontrolom ultrazvuka, izvade zajedno sa folikularnom tečnosti i oplode u spoljnim uslovima. Zahvaljujući sve boljoj savremenoj opremi, vantelesna oplodnja pokazuje visok stepen uspešnosti. Procena je da svaki šesti bračni par u našoj zemlji ima problema s plodnošću. Nekima je jedina nada da će se ostvariti kao roditelji − proces vantelesne oplodnje. Suprotno svim očekivanjima i mitovima o jakim genima, češći razlog za bračni sterilitet u Srbiji je – muška neplodnost. Ispostavilo se da ni muškarci nisu pošteđeni otkucavanja biološkog sata, koji, uz sve statičniji i poročniji način života, počinje da igra značajnu ulogu u njihovoj želji da se ostvare i kao očevi. Proces lečenja neplodnosti je složen, ima različitih terapija i metoda. Vantelesna oplodnja samo je jedna od njih i nikada se ne radi prva.
Back to Top