Vrtić na francuskom jeziku Banovo brdo

Registruj se
Prijavi se
Vrtić na francuskom jeziku Banovo brdo
srpsko-francuski-vrtic-guliver-vrtic-na-francuskom-jeziku
Vrtić na francuskom jeziku na Banovom brdu.
Program i aktivnosti – Strani jezik.
Francuski jezik.
U prepodnevnim časovima program rada je na francuskom jeziku.
Dvojezična nastava je koncipirana tako da kompletan program koji se odvija na srpskom jeziku se radi i na francuskom jeziku pri čemu dolazi do lakšeg pamćenja. Uvodjenjem ovakve bilingvalne nastave želimo da uz ostale sposobnosti razvijemo i dečje afinitete prema dvojezičnosti. Deca već sa 2.5 godine, kroz igru, sponatano ali planirano usvajaju osnove stranog jezika.
Prednost usvajanja jezika u ovom uzrastu je činjenica da ga deca apsorbuju i razvijaju po načelima po kojima usvajaju i maternji jezik. Deca se usmeravaju na produktivno korišćenje jezika, formira se pozitivni stav u vezi sa jezikom, kao i osetljivost na strani jezik.
Uši postaju osetljivije i dete sa lakoćom akumulira pojmove, konstrukcije, pravila novog jezika.
Francuski jezik je jedan od romanskih jezika koji se primarno koristi u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj, prekomorskim teritorijama Francuske, kao i bivšim kolonijama Francuske i Belgije, uključujući Kvebek u Kanadi. Francuski je drugi najrašireniji jezik na svetu. On je službeni jezik u 29 zemalja, većina kojih su članovi la francophonie, zajednice zemalja francuskog govornog područja. On je govorni jezik u Francuskoj, južnoj Belgiji, zapadnoj Švajcarskoj, Monaku, provincijama Kvebek, Nju Bransvik, i delovima Manitobe i Ontarija u Kanadi, delovima SAD u državama Luizijana, Mejn, Nju Hempšir i Vermont, među obrazovanim klasama u Severnoj i Zapadnoj Africi, Haitima, Francuskoj Polineziji i raznim drugim zajednicama. Ovaj jezik koristi 110 miliona stanovnika na Zemlji kao prvi jezik, a ukupno 190 miliona ljudi ga koristi u svakodnevnoj komunikaciji. Pošto je opšte poznata činjenica da se u ranom detinjstvu lakše uče strani jezici, savladavanje francuskog jezika još u predškolskom uzrastu za Vaše dete imalo bi višestruke koristi. Zato postoje francuski vrtići. U vrtićima na francuskom jeziku, deca sa vaspitačima komuniciraju na francuskom jeziku. Na ovaj način otvorili ste svom detetu mnoga vrata. Sa odličnim znanjem francuskog jezika, Vaše dete bi moglo da se kasnije školuje u Francuskoj i da pohađa neki od prestižnih francuskih univerziteta. Dete će kroz igru i druženje u vrtiću ceo dan govoriti francuski. Naučiće da se izražava na francuskom, da zna da traži šta mu treba i da iskaže svoje mišljenje.
Back to Top