Zalivni sistemi

Registruj se
Prijavi se
Zalivni sistemi
Promenljivi klimatski uslovi, poput veoma dugih sušnih leta i blagih zima uslovili su potrebu za zalivanjem.Biljkama i travi je voda neophodna za pravilan rast i to u određenim intervalima i količinama.Sistemi za zalivanje su neophodni za negovanje zelenih površina, cveća, drveća, šiblja koji su deo čovekovog okruženja.Održavanje travnatih površina je neizvodljio bez zalivnih sistema.
junior-plastika-zalivni-sistemi
ZALIVNI SISTEMI JUNIOR PLASTIKAM Mlaznice, razvodnici, tuševi, brza spojnica nastavak, direktan priključak, pištolj sa mlaznicom, pištolj sa tušem, prskalica sa šiljkom, fontane, spojnice.
pollino-plast-zalivni-sistemi
ZALIVNI SISTEMI - POLLINO PLAST Pollino Plast izrađuje trake za navodnjavanje odličnih karakteristika.
rose-garden-zalivni-sistemi

Rose Garden

Beograd, Palilula, Vlašićka 5 011 2971534
Automatski zalivni sistemi.
PROJEKTOVANJE, UGRADNJA i ODRŽAVANJE SISTEMA ZA ZALIVANJE.
Značaj primene automatskog samozalivnih sistema Primena zalivnog sistema treba da obezbedi da u svako vreme biljke i travnjaci dobijaju potrebnu količinu vode, dopunjavanjem prirodnih izvora vode.
Adekvatno projektovanim i stručno postavljenim zalivnim sistemom kao i obučenim korisnicima, mogu se postići uštede vode i do 50% u odnosu na nekorišćenje sistema.
Cilj primene zalivnog sistema.
Dopunjavanje prirodnih, atmosferskih padavina, adekvatnom količinom vode koje su potebne biljkama, na najracionalniji način.
Na osnovu proučavanja, uzimajući višegodišnja iskustva, može se ustanoviti, da je za odgovarajuće održavanje travnjaka u letnjem periodu potrebno raspršiti 120–150 mm vode mesečno, to jest 4–5 mm dnevno.
Za dati raspored tehničke karakteristike korišćenih raspršivača određuju koja se količina vode može izbaciti zalivnim sistemom za 1 sat.
Raspršivači sistema za zalivanje samo međusobnom dopunom mogu ravnomerno raspršivati vodu.
Upravo njihov raspored određuje ravnomernost pokrivanja površina raspršenom vodom.
Ako su rapršivači ređe postavljeni, ili su neprecizno raspoređeni, da bi svaka tačka površine bila kvalitetno zalivena, neizbežno dolazi do prezalivanja nekih delova površina.
Naime ako se istovremeno zalivaju sunčani i senoviti delovi, senoviti delovi će biti prezaliveni.
Tako i žbunaste površine iziskuju manju količinu vode nego travnjaci.
Cilj racionalne raspodele raspršivača je da, uzimajući u obzir konfiguraciju terena i vrstu biljaka, zalivni sistem na svakoj površini rasprši potrebnu količinu vode.
Automatski zalivni sistem se sastoji od upravljačke jedinice sa 1 - 6 zona zalivanja.
Svaka zona predstavlja određenu grupu raspršivača istog tipa koj irade istovremeno.
Svaka zona vrši zalivanje travnjaka i biljaka pojedinačno.
Za zalivanje zelenih površina koriste se dva načina zalivanja: Za zalivanje stabla koristi se sistem "kap po kap".
Za zalivanje travnjaka koristi se sprej ili rotorski raspršivači TORO.
Sistem za zalivanje sastoji se od elektro-magnetnih ventila, kutije za ventile, spojnica, obujmica, okiten i fany pipe creva.
rasadnik-markovic-zalivni-sistemi

Rasadnik Marković

Beograd, Surčin, Vojvođanska 391 011 2165698
Zalivni sistem.
U poslednjih par godina svedoci smo velikih klimatskih promena koje na različite načine sve izrazitije utiču na rast i razvoj biljaka i travnatih površina.
Bez obzira da li se radi o javnim površinama ili privatnim posedima, čovek se na različite načine bori da svom okruženju pruži optimalne uslove za rast i razvoj.
Ponekad u tome i ne uspeva pa su rezultati tog neuspeha zaostali rast i sušenje biljaka a samim tim loš izgled okruženja i propala investicija.
Ono na čemu rasadnik Marković u poslednje vreme pridaje veliku pažnju i značaj jesu zalivni sistemi.
Da bi se vaš budući vrt održao i uvek bio u formi potrebno je pravilno zalivanje.
Prosto je nemoguće da ako u vašem vrtu imate više pejzažnih elemenata (travnjak, perenjak, alpinum, žardinjere,...) svakom od njih i u svakom trenutku u zavisnosti od vremenskih uslova dozirate baš onoliku količinu vode koja je potrebna svakom od njih.
Zalivni sistemi će vam u mnogome skratiti vreme i poboljšati kvalitet zalivanja gore pomenutih elemenata.
Zaposleni u rasadniku Marković će vam pružiti kompletnu uslugu po pitanju zalivnih sistema: od praktičnih saveta, projektovanja, ugradnje i održavanja.
Radimo sa isključivo zalivnim sistemima Toro koji je poznat i priznat u svetu.
Ovaj zalivni sistem radi potpuno automatski, što znači da ceo sistem funkcioniše bez prisustva čoveka.
Ovaj sistem pored toga što će vam uštedeti vreme koje bi proveli zalivajući svoje površine ujedno štedi i vodu jer zaliva isključivo samo ono za šta je podešen.
Naša dužnost je da svaki automatski zalivni sistem koji smo ugradili i koji ćemo ugraditi funkcioniše besprekorno.
hidropan-zalivni-sistemi

Hidropan

Palić, Šandora Petefija 8 024 755441
ZALIVNI SISTEMI - HIDROPAN Imajući u vidu nove izazove u proizvodnji voća i povrća (veći prinosi, extra kvalitet), i trend navodnjavanja u svetu, specijalizovani smo za MIKRONAVODNJAVANJE i to navodnjavanje sa MIKRORASPRSKIVAČIMA, i navodnjavanje KAP PO KAP.
urban-garden-zalivni-sistemi

Urban Garden

Beograd, Autokomanda, Bulevar Oslobođenja 71a 066 404020
ZALIVNI SISTEMI.
SISTEMI ZA NAVODNJAVANJE - URBAN GARDEN nudi usluge projektovanja i ugradnje automatizovanih sistema za navodnjavanje najkvalitenijih i najboljih svetskih proizvođača.
Prilikom izgradnje sistema za navodnjavanje vrši se postavljanje cevi sistema za navodnjavanje, ugradnja šahtova sa elektromagnetnim ventilima, priključenje na vodovod, postavljanje prskalica i njihovo fino podešavanje kao i ugradnja, povezivanje i programiranje upravljačke jedinice kompijutera.
Zalivni sistem je u odnosu na današnje klimatske uslove neophodan element koji omogućava uspešan rast i razvoj biljaka bilo da je to travnjak ili hortikulturne vrste biljaka.
Na površinama koje se održavaju, vrši se redovna kontrola sistema za navodnjavanje, programiranje sistema prema vremenskim uslovima, podešavanje prskalica i pražnjenje sistema pred zimu.
Upravo zalivni sistemi omogućavaju efikasno očuvanje ove investicije, u isto vreme redukujući vreme, vodu i novac.
zeleni-hit-zalivni-sistemi

Zeleni hit

Novi Beograd, Tošin bunar 188a 011 2604353
Sistemi i oprema za navodnjavanje.
U ponudi ZELENOG HITA možete naći kompletnu opremu za navodnjavanje najpoznatijih svetskih proizvodjača i dobiti kompletnu uslugu projektovanja i izvođenja sistema za navodnjavanje u povrtarskoj proizvodnji, u cvećarstvu i hortikulturi, u uređenju vrtova, parkova i ambijetalnih celina, kao i dizajn i ugradnju sistema za navodnjavanje višegodišnjih zasada jagodastog voća, svih drvenastih vrsti voća, vinove loze i stonog grožđa.
Naš stručni tim koji poseduje neophodne licence dolazi po vašem pozivu i detaljno snima naznačenu lokaciju.
Nakon prenošenja podataka u 3D projekciju, pristupa se izradi projektno–tehničkog zadatka, a potom vrši organizacija zemljišne teritorije, izrada studije vodosnabdevanja i projektovanje sistema za navodnjavanje, sa svim neophodnim delovima: vodozahvatom sa rezervnom akumulacijom kod većih sistema, crpno filterskom stanicom, sistemom za distribuciju vode i na kraju mrežom emitera, bilo da je reč o lateralima, ili pak mikro-orošavanju.
Osim projektovanja, Zeleni hit vrši i sve izvođačke radove, ili nas možete angažovati samo na poslovima tehničkog rukovođenja, ili pak nadzora, u zavisnosti od vaših raspoloživih tehničkih i ljudskih kapaciteta.
Koji su naši glavni ciljevi u projektovanju sistema i prodaji opreme za navodnjavanje?
Svakako postizanje maksimalnih prinosa i kvaliteta, kroz brz, uniforman porast i razviće gajenih useva, uz maksimalnu efikasnost i sigurnost sistema i niske operativne troškove korišćenja.
Sistem za navodnjavanje treba da omogući održivost čitavog projekta uz visoku fleksibilnost sistema i mogućnost ulaska mehanizacijom na polje, ili objekat u toku samog navodnjavanja.
U zavisnosti od veličine projekta upravljanje sistemima za navodnjavanje može biti automatsko, ili pak manuelno, bazirano na akviziciji podataka sa digitalnih senzora, ili sa analognih uređaja za praćenje zemljišne vlažnosti.
U savremenoj tehnologiji gajenja povrća u zaštićenom prostoru na raspolaganju su Vam automatizovani sistemi navodnjavanja i mineralne ishrane, koji su obično integrisani u jedinstven sistem kontrole mikroklime.
Svi ovi podaci koriste se i u integralnoj zaštiti useva, preko odgovarajućih softverskih paketa za određene biljne bolesti.
Osim u objektima zaštićenog prostora istu opremu ugrađujemo i u višegodišnje zasade voća i vinove loze, kao i u vrlo intenzivnoj proizvodnji krompira, mrkve i luka na otvorenom polju.
akvamatik-zalivni-sistemi

Akvamatik

Novi Sad, Subotička 12 021 6506863
Zalivni sistemi.
Naši su prostori klimatsko područje u kom su vremenski uslovi promenljivi, nestabilni i nepredvidivi.
Zbog promenjenih klimatskih uslova, dugih sušnih leta, a kratkih zima, proleća i jeseni potreba za zalivanjem zelenih površina iz dana u dan raste.
Voda je biljkama i travi neophodna u određeno vreme i u određenim količinama.
Zbog toga se vlasnici zelenih površina ne mogu pouzdati u prognoze meteorologa.
Rešenje je u primeni automatskog sistema za zalivanje koji će zelenilu u svakom momentu kada je to neophodno obezbediti dovoljnu količinu vode.
Redovno i kvalitetno zalivanje zelenih površina je garancija za lep, estetski izgled negovanih biljaka – cveća, ukrasnog šiblja ili drveća, travnih površina, koji stvaraju dekorativni ambijent sredine čoveka u kome živi i radi.
oaza-projekt-zalivni-sistemi

Oaza Projekt

Beograd, Lazarevac, Milana Matića 8 011 8124431
ZALIVNI SISTEMI.
U našoj ponudi možete pronaći sve od projektovanja, izgradnje do održavanja sistema za zalivanje zelenih površina.
Ovi zalivni sistemi su prevashodno namenjeni za zalivanje travnjaka, parkova, bašti i dvorišta.
U ponudi su potpuno automatizovani, kompjuterski kontrolisani sistemi zalivanja koji se samoaktiviraju bilo u zadato vreme bilo po potrebi, tj kada vlažnost zemljišta padne ispod potrebnog nivoa.
U našoj ponudi su klasični zalivni sistemi za travnjake, sistem zalivanja kap po kap i mini sistem zalivanja za balkone, saksije i žardinjere.
Svi radovi se izvode specijalnim mašinama koje minimalno narušavaju izgled zelenih površina.
Na fotografijama možete videti iskop uskog rova za polaganje cevovoda na Kalemegdanu, korišćenjem specijalnog rovokopača.Način rada je takav da se prvo skida sloj zemlje sa travom zatim sledi iskop rova u koji se polaže cevovod.
Detalj iskopa rova za cevovod zalivnog sistema.
Detalj iskopa rova za cevovod zalivnog sistema.
Na kraju se rov zatrpava, vibro žabom se zemlja sabija i na samom kraju se vraća travnati sloj koji je bio namotan u rolne.
Iskop rova, čisto i uredno.
Iskop rova, čisto i uredno.
Nakon svih radova Vaš travnjak ili zelenu površinu vraćamo u prvobitan izgled.
vojnovic-sistemi-zalivni-sistemi-124730

Vojnović Sistemi

Novi Sad, Branka Ćopića 207 063 504688
ZALIVNI SISTEMI - VOJNOVIĆ SISTEMI Zalivni sistemi za poljoprivredna zemljišta, parkove, terene..

TermoPool

Beograd, Zvezdara, Ljubiše Miodragovića 11 N 011 4417250
ZALIVNI SISTEMI - TERMOPOOL Zalivni sistemi i dodatna oprema u TermoPool-u.
Vlasnici zelenih površina se ne mogu pouzdati u prognoze meteorologa. Rešenje je u primeni automatskog sistema za zalivanje koji će zelenilu u svakom momentu kada je to neophodno obezbediti dovoljnu količinu vode. Redovno i kvalitetno zalivanje zelenih površina je garancija za lep, estetski izgled negovanih biljaka – cveća, ukrasnog šiblja ili drveća, travnih površina, koji stvaraju dekorativni ambijent sredine čoveka u kome živi i radi. U našoj zemlji zalivanje zelenih površina je zastupljeno ispod realnih mogućnosti i potreba. Zašto? Nedostatak tradicije i iskustva širih razmera usporavaju njegovu realizaciju i primenu. U proteklim godinama su se i kod nas pojavile vrlo kvalitetne i skupe bašte. Ali nije dovoljno samo posaditi skupe biljke, biljke moraju i da se zalivaju. Održavanje ovakvih vrtova je vrlo teško izvesti bez kvalitetnih zalivnih sistema. To mora da zna svako ko se bavi ozelenjavanjem i uređenjem zelenih površina.
Back to Top