Alergologija Kragujevac

Registruj se
Prijavi se
Alergologija Kragujevac
specijalna-uroloska-bolnica-ultrazvuk-alergologija
ALERGOLOGIJA.
Urološka bolnica “Ultrazvuk” je visoko specijalizovana zdravstvena ustanova i izuzetno opremljena najsavremenijim i potpuno novim aparatima koji omogućavaju brzu i pouzdanu dijagnostiku i efikasno lečenje.
pedijatrijska-ordinacija-dr-zoran-simonovic-alergologija
Alergijske bolesti, kao atopijski ekcem, alergijski rinitis i astma su sve češće i pripadaju grupi najčešćih hroničnih bolesti, pre svega u detinjstvu.
Najnovije studije čak predviđaju da će recimo do 2020.godine, gotovo polovina stanovništva naše planete patiti od simptoma alergijskog rinitisa.
Dobro uzeta anamneza i klinički pregled su svakako osnov za dijagnostiku ovih oboljenja.
U prepoznavanju ovih bolesti koristimo i sledeće dijagnostičke procedure: ALERGOLOŠKE KOŽNE PROBE NA INHALATORNE I NUTRITIVNE (HRANA) ALERGENE UTVRĐIVANJE ALERGIJSKOG ZAPALJENSKOG PROCESA U NAZALNOM, KONJUNKTIVALNOM SEKRETU, KRVI.
SPIROMETRIJA, ANALIZE KRVI I DRUGE LABORATORIJSKE ANALIZE.
Kod lečenja alergijskih bolesti koristimo se svim vidovima terapije: PREVENCIJA IZLAGANJA ALERGENIMA, FARMAKOLOŠKA TERAPIJA (LEKOVI), IMUNOTERAPIJA – SLIT-SUBLINGVALNA IMUNOTERAPIJA KOJOM SE PRIRODNIM PUTEM MODIFIKUJE BOLEST (ALERGIJSKI RINITIS, ASTMA) i NJENA PROGRESIJA.
Back to Top