Ginekološka ordinacija Mladenović

Registruj se
Prijavi se

Ginekološka ordinacija Mladenović

GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

Ginekološka akušerska ordinacija “Mladenović” je privatna zdravstvena ustanova osnovana 2001. godine. Od 2009. godine njena lokacija je premeštena u novi, savremeniji prostor u Baba Višnjinoj ulici broj 37, koja se nalazi na Vračaru u blizini Kalenić pijace.

Osnovna delatnost ordinacije “Mladenović“ jeste pre svega zdravstvena zaštita žena tokom celog života. Naš cilj je maksimalno usmeren prema preventivnoj medicini i ne invazivnim dijagnostičkim metodama. Takođe, velika pažnja posvećena je odabiru medicinskog osoblja i vrhunske savremene opreme, pa sa zadovoljstvom možemo reći kako u ordinaciji “Mladenović” radi zaista stručan medicinski kadar sa ogromnim iskustvom u struci.

Našim pacijentima ostavljamo mogućnost ličnog izbora lekara sa kojim će sarađivati i na taj način je svakome omogućeno ostvarivanje punog poverenja na relaciji pacijent-lekar koji je veoma bitan za uspešno lečenje.

Ono što našu ordinaciju izdvaja od drugih jeste što kombinacijom stručnosti, najnovijih tehnoloških dostignuća savremene medicine i ljubaznosti zaposlenih postižemo vrhunske rezultate kako u prevenciji tako i u lečenju bolesti u okviru ginekologije. Postignuti rezultati u planiranju porodice i poboljšanju svakodnevnog života savremene žene, nešto je čime se jako ponosimo i što nam predstavlja podstrek za svakodnevno usavršavanje i napredak.

Sarađujemo sa Generali, Uniqa, DDOR Novi Sad i Dunav osiguranjem.

Stručni tim:
- Prim. dr sc med Aleksandra Mladenović Mihailović
- Dr Gordana Obradović
- Prim. dr Predrag Mitrović
- Dr Zarije Zarić
- Dr Milica Džinić
- Dr Miloš Ilić
- Prim. dr Ivan Bojović
- Dr sc med Darko Radovanović
- Dr spec gin.i akušerstva Nikola Matavulj
Ginekološka ordinacija Mladenović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

PREGLEDI GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

Svaka žena treba da zna da ginekološki pregled treba raditi minimum jedanput godišnje, iako ne postoje konkretni problemi. Nekada, kad se pojave neki simtomi kao što su: krvarenja (produžena, obilna, neuredna) bolovi, problemi sa mokrenjem ili pražnjenjem creva, osećaj naduvenosti i sl. žena već uveliko ima neku promenu odnosno oboljenje.

Ginekološki pregled se sastoji od 3 različita pregleda:
1) Ginekološki pregled inspekcijom
Inspekcijom tj. gledanjem spoljašnjih genitalija žene, kako bismo isključili prisustvo promena kao što su, upale, tumori, bradavice, herpes i sl.

2) Ginekološki pregled postavljanjem spekuluma
Sledeći je postavljanje spekuluma - instrumenta u vaginu kako bismo sagledali da li postoji pojačana vaginalna sekret ili neka promena na vaginalnim zidovima ili na grliću. Ovo je momenat kada uzimamo bris PA iz grlića (njegovog kanala) i sa grlića, kao i vaginalni bris na bakterije i gljivice a po potrebi i iz samog grlića. Nekada je kod određeih
problema potrebno uzeti iz grlića i bris na specifične mikroorganizme: hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu. Ukoliko postoji sumnja da ima neka promena na grliću, pregled dopunjavamo kolposkopskim pregledom tj. posmatranjem promene pod mikroskopom.

3) Ginekološki pregled palpacijom
Po otklanjanju spekuluma, vršimo palpaciju, odnosno pipanje unutrašnjih polnih organa. Prvo opipavamo grlić, tj. njegov položaj, veličinu, dužinu, konzistenciju, da li je neravan, pokretan i zatvoren. Potom opipavamo matericu: njen položaj, veličinu,Ginekološki Pregled osetljivost na pregled, konzistenciju, da li je glatka ili neravna odnosno da li ima neke promene kao što su tumori. Potom prelazimo na opipavanje jajnika i jajovoda. Ovde pipanjem procenjujemo da li su jajnici normalne veličine, da li ima nekih cista ili drugih tumora, da li postoje neke upale uključujući i jajovode.

Vrlo često, posle ginekološkog pregleda radimo i pregled UZ aparatom, da bismo promene koje smo eventualno detektovali ginekološki pregledom i vizuelno sagledali i precizno izmerili.

- Ginekološka endokrinologija - Nepravilnosti i regulacija ciklusa
Ginekološka endokrinologija obuhvata ispitivanje hormonskog statusa odnosno proveru hormona koji su međusobno povezani i utiču na menstrualni cuiklus žene, njenu plodnost i ostale funkcije. To su hormoni koje luči hipofiza, štitna žlezda, nadbubreg kao i sami jajnici. Kroz naše ispitivanje kontrolišemo i regulišemo nepravilna krvarenja: česte, obilne, dugotrajne menstruacije ili izostanke istih kao i krvarenja između menstruacija.

- Pregled grlića materice - Promene na grliću materice
Po ginekološkom pregledu pristupa se ciljanom pregledu grlića koji započinjemo uzimanjem PA brisa. Ovim putem mi uzimamo ćelije sa površine grlića i iz samog kanala grlića . Te ćelije potom posmatramo pod mikroskopom i detektujemo eventualne promene na njima koje bi mogle da budu pokazatelj prisustva nekih malignih promena.
Ginekološka ordinacija Mladenović - PREGLEDI GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - PREGLEDI GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

MENOPAUZA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

Tegobe vezane za klimaks mogu da počnu već neposredno posle četrdesete godine života žene obzirom da je to dugotrajan period koji traje čitavih 20 godina a počinje prosečno između 40 i 45 godine.

To se javlja jer jajnici počinju da menjaju, odnosno smanjuju svoje funkcije da bi na kraju ta funkcija potpuno i prestala. Samim tim dolazi do prestanka stvaranja ženskih hormona. U ovom periodu, žena može da zapazi izvesna odstupanja vezana za menstrualni ciklus kao što su: skraćeni i neredovni ciklusi, obilnija ili oskudnija krvarenja, ali isto tako i izraženiji PMS, češće glavobolje, oticanje i sl... Takođe može doći i do pojave drugih zdravstvenih problema koji nisu vezani za ginekologiju.
Najizraženije tegobe žena ipak ima u periodu perimenopauze što obuhvata vreme u trajanju od oko 10 godina - 5 godina pre menopauze i 5 godina posle. Sama menopauza nije period, to je zapravo poslednja menstruacija u životu žene, posmatrano godinu dana unazad. Postmenopauza, ili period posle poslednje menstruacije se deli na ranu i
kasnu, a kasna može da traje i do 60-70 godine.

Najčešće tegobe koje se javljaju su: - neuredna krvarenja koja mogu biti i veoma obilna te ponekad iziskuju uključivanje medikamentne terapije od strane ginekologa pa čak i operativnu intervenciju.

- valunzi, tj vrući talasi, koji mogu da se jave u toku dana, i do 30 puta u toku dana, a traju 2-3 minuta, ima ih 50% žena
- noćno znojenje
- umor
- vrtoglavica
- nesanica
- glavobolja
- razdražljivost
- rasejanost
- loša kocentracija
- anksioznost i depresija

Pored ovih tegoba, žene primećuju i: suvoću kože, opadanje kose, suve i lomljive nokte, bolove u zglobovima, smanjenje seksualne želje, gubitak pamćenja.

Zbog nedostatka estrogena učestalija su: kardiovaskularna i cecerebrovaskularna oboljenja, javlja se porast holesterola u krvi, porast telesne težine, primećuje se preraspodela masnog tkiva kao i izmenjena kosmatost. Takođe, ozbiljna posledica nedostatka estrogena je i osteoporoza što predstavlja sistemsko obolenje kod koga dolazi do smanjenja koštane mase zbog neravnoteže između razgradnje i izgradnje kostiju. Ove promene su kod 50% žena u menopauzi uzrok preloma kostiju.Neophodno je zato učiniti sve da bismo makar donekle prevenirali velike komplikacije.

Zato preporučujmo kontrole kod ginekologa u perimenopuazi na 6-12 meseci. Uz to savetujemo i menjanje životnih navika: izbaciti pušenje, voditi računa o ishrani, povećati fizičku aktivnost, dodati preparate kalcijuma i magnezijuma, smanjiti unos soli.
Ginekološka ordinacija Mladenović - MENOPAUZA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - MENOPAUZA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

UROGINEKOLOGIJA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

- Problemi sa mokrenjem -

Izdvajamo se i po radu u ovoj oblasti koja se odnosi na probleme sa mokrenjem kod žena. Najčešće se radi o: otežanom, nekontrolsanom, smanjenom mokrenju, nemogućnosti zadržavanja mokraće a vezano za to i spadom vaginalnih zidova, materice ili totalnom ispadanju materice kroz vaginu.

Timskim radom sa urologom uspešno rešavamo ove probleme bilo u vidu vežbi ili elektrostimulacijom ili postavljanjem vaginalnog pesara u slučajevima kod kojih se može pristupiti konzervativnom tretmanu.U nekim slučajevima naši lekari vrše i operativnu korekciju ukoliko je i ona neizbežna.

- Estetika ili rešavanje Ginekološko-Uroloških problema

Telo žene trpi značajne promene u periodu perimenopauze i menopauze.Pad nivoa estrogena izaziva ne samo gubitak mesečnog ciklusa već i nepovratno gubljenje elastičnosti i fleksibilnosti kako kože tako i sluzokože.

Promene hormonskog statusa se odražavaju i na rad žlezda sa spoljašnjim lučenjem pa koža postaje suvlja a sluzokoža suva i slabije prokrvljena (samim tim sklona pucanju i stvaranju ranica-prskotina koje sporo zarastaju). Suvoća sluznice vaginalnog zida rezultira peckanjem i bolovima kao i kontaktnim krvarenjima u toj regiji.

Usled slabljenja vezivnih struktura i potpore karličnim organima žene često imaju spuštenu mokraćnu bešiku,matericu,grlić,što se manifestuje tupim bolom u karlici i osećajem pritiska u donjem delu trbuha,kao i nevoljnim oticanjem mokraće.
Najnovijim Er-Yag laserima moguće je uspešno i efektno remodelovanje ,,ojačavanje,, vaginalnih zidova, kao i spoljašnjih genitalija-vulve.

Smooth mode tehnologijom laser stimuliše sintezu kolagenih vlakana u submukozi (sloj ispod sluznice-mukoze) što dovodi do zadebljavanja tog sloja i zatezanja zidova vagine. Vezivanje vode za kolagen vodi ka boljoj lubrikaciji (vlaženju) ove regije.

Er-Yag laser je u odnosu na CO2 lasere manje invazivan, preciznije (selektivnije) deluje na mukozu tj. sluznicu i submukozu vagine, a oporavak je brz sa optimalnim rezultatima.Metoda je pouzdana i bez neželjenih efekata. Tretman se radi u ambulantnim uslovima, bezbolan je i može se ponavljati više puta što daje još bolji i trajniji
efekat.
Ginekološka ordinacija Mladenović - UROGINEKOLOGIJA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - UROGINEKOLOGIJA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

ULTRAZVUČNI PREGLED GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

Ultra Zvučni pregled vrši se:
- Vaginalno sondom
- Sondom preko stomaka (tzv. abdominalnom)
- Sondom za 4D pregled
- Sondom za dojku

Naši lekari vrše dijagnostiku svih ginekoloških promena (uključujući i dojku) kako standardnim UZ pregledom tako i dopunom collor dopler UZ pregledom.
Bavimo se vođenjem fiziološke i rizične trudnoće uključujuću:
- Merenje NT sa "double" testom
- Ekspertni UZ pregled
- 4D pregled bebe
- Uz to stanje bebe u poslednjem trimestru pratimo i putem CTG zapisa
Ginekološka ordinacija Mladenović - ULTRAZVUČNI PREGLED GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - ULTRAZVUČNI PREGLED GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

DIJAGNOSTIKA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

1) Uzimanjem briseva
- PA bris,
- Vaginalni na bakterije i gljivice
- Iz grlića na: bakterije, gljivice, chlamydiu, mycoplasmu, ureaplasmu
- HPV tipizacija (humani papiloma virusi)

2) Uzimanje isečka (biopsija)
- Spoljašnjih genitalija, vagine, grlića

3) Kiretažom
- Grlića i materice

4) Histeroskopija
- Vizuelizacija promena u vagini, u grliću i u materici

5) UZ praćenje prohodnosti jajovoda
Ginekološka ordinacija Mladenović - DIJAGNOSTIKA  GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - DIJAGNOSTIKA  GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

STERILITET GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

Pod pojmom sterilitet podrazumeva se nemogucnost zaceca kod para koji to pokušava redovnim odnosima u periodu od godinu dana. To je psihofizicki problem ne samo tog para, vec je šire gledano i demografski problem imajuci u vidu da je na ovoj teritoriji "bela kuga" uzela maha.

Razlozi neplodnosti mogu poticati od oba partnera, i to: od muškarca u 40-50% slucajeva, 45-50% od strane žena, a u oko 5-10% parova razlog ostaje nepoznat. To podrazumeva:

1) Neodgovarajuce stvaranje i transort spermatozoida
2) Neadekvatno stvaranje zrele jajne celije za oplodnju
3) Neki razlozi koji onemogucavaju spajanje zrele jajne celije i spermatozoida, njihovu oplodnju i transport, kao i
usadivanje zigota u pripremljenu sluzokožu materice
4) Nerazjašnjena neplodnost

Lečenje neplodnosti
- Uzimanje potrebnih analiza
- UZ folikulometrija (praćenje jajnih ćelija tj njihovo sazrevanje)
- Stimulacija ovulacije medikamentima
- Histeroskopija
- Inseminacija
Ginekološka ordinacija Mladenović - STERILITET GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - STERILITET GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ - 1

OSTALE USLUGE I TERAPIJE GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ

- Kondilomi kod Žena
Radio talasima uspešno otklanjamo bradavice, tj. kondilome i u predelu spoljnjih genitalija i u vagini.Takođe uspešno lečimo različite benigne promene na grliću, vagini i spoljašnjim genitalijama.

- Kontracepcija
U cilju zaštite od neželjene trudnoće imamo savetovalište za kontracepciju kako bismo napravili adekvatan izbor neke od savremenih metoda, bilo da se radi o oralnoj ili lokalnoj hormonskoj kontracepciji ili nekom barijernom sredstvu.Takođe vršimo i ugrađivanje spirala.

- Neželjena trudnoća
Prekid neželjene trudnoće vršimo do 10 nedelje trudnoće.
Baba Višnjina 37 - Beograd - Vračar
011 2436504; 069 2436504;
Pitaj ordinaciju MLADENOVIĆ
PREPORUKE I UTISCI
LOKACIJE
Ginekološka ordinacija Mladenović
Napiši komentar
Komentari i Utisci Korisnika:
Lokacije
    Beograd Vračar Baba Višnjina 37 +381 11 2436504 +381 69 2436504
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
Ginekološka ordinacija Mladenović - 1
CENE
Pitaj ordinaciju MLADENOVIĆ
Firma pripada kategorijama:
(100)
100% Pozitivne ocene za:
Ginekološka ordinacija Mladenović
Back to Top
Mirandre.com logo