Ginekološke ordinacije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ginekološke ordinacije Beograd
- SVE GINEKOLOSKE ORDINACIJE U BEOGRADU NA JEDNOM MESTU!
- UPOREDITE GINEKOLOŠKE ORDINACIJE - POGLEDAJTE NjIHOVE PREZENTACIJE, CENE i ZAKAŽITE PREGLED!
ginekoloska-akuserska-ordinacija-radojcic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD ORDINACIJA RADOJČIĆ Počeci rada Ginekološko akušerske ordinacije „Radojčić“ datiraju od 1996.godine.
Prve lokacije rada su bile Cetinska 6, Milana Rakića 26, od 2000.
Kosovska 28.
Septembra 2009.
godine ordinacija se preseljava na prelepu lokaciju pored Svetosavskog platoa u Ulicu Braničevska 2.
Prostor je namenski zidan za potrebe ordinacije, po svim zakonskim propisima za zdravstvenu ustanovu. U mogućnosti smo pružiti zdravstvene usluge kako iz ginekologije i akušerstva, tako i konsultativne preglede eminetnih stručnjaka iz oblasti endokrinologije, urologije, reumatologije, hirurgije, dermatologije. Budućnost vidimo u daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći svetske standarde moderne medicine.
ginekoloska-ordinacija-raovic-ginekoloske-ordinacije
Dobrodošli u Ginekološku Ordinaciju Raović.
Specijalistička ginekološko-akušerska ordinacija Raović već deceniju brine o Vašem zdravlju, smeštena u srcu Vračara od 2004.godine.
Dr Slađana Raović i dr Zoran Raović imaju višegodišnje iskustvo u lečenju i zaštiti reproduktivnih organa, i njihova stručnost, ljubaznost i profesionalan odnos prema svim pacijentima će Vas već posle prvog pregleda ubediti da ne morate da tražite drugu ginekološku ordinaciju.
Naša ordinacija pruža potpunu ginekološku zaštitu i negu ženama u svim fazama života – od puberteta do menopauzalnog perioda.
Pored toga, uspešno se bavimo lečenjem ženskog i muškog steriliteta, i pomažemo budućim roditeljima da planiraju trudnoću.
Vodimo trudnoću od prvog trenutka, pa sve do postporođajnog perioda, jer znamo da je ovo najlepši, ali i najneizvesniji period u životu jedne žene.
U svakom trenutku pružamo podršku našim pacijentima, i nastojimo da u najkraćem roku odgovorimo na sva pitanja, rešimo sve nedoumice, nađemo najbolja rešenja za probleme i damo najbolje savete.
U potpunosti smo posvećeni ne samo ka lečenju, već i ka preventivi i očuvanju dragocenog ženskog zdravlja.
Uvek smo okrenuti ka budućnosti i daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći najnovije svetske standarde u oblasti medicine, a naročito ginekologije i akušerstva.
Sa Vama ćemo proći kroz sve lepe, neizvesne i teške trenutke, jer su naši pacijenti stub ordinacije Raović.
Trudnoća.
Mi želimo da budemo Vaši vodiči, savetnici i partneri kroz ceo proces začeća, trudnoće i postporođajni proces, kako biste se Vi osećale sigurno i bezbrižno.
Nudimo Vam sve preglede, bez bola i komplikacija i rado ćemo voditi Vašu trudnoću od samog početka.
Ginekološki pregled.
Ginekologija se razlikuje od ostalih grana medicine jer se bavi jako intimnim i delikatnim pitanjima, ali je posebna i po tome što pomaže u onim aspektima života koji donose najveće radosti kao sto je rođenje deteta.
ginekoloska-ordinacija-mladenovic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ Osnovna delatnost ordinacije “Mladenović“ jeste pre svega zdravstvena zaštita žena tokom celog života.
Naš cilj je maksimalno usmeren prema preventivnoj medicini i ne invazivnim dijagnostičkim metodama.
Takođe, velika pažnja posvećena je odabiru medicinskog osoblja i vrhunske savremene opreme, pa sa zadovoljstvom možemo reći kako u ordinaciji “Mladenović” radi zaista stručan medicinski kadar sa ogromnim iskustvom u struci.Našim pacijentima ostavljamo mogućnost ličnog izbora lekara sa kojim će sarađivati i na taj način je svakome omogućeno ostvarivanje punog poverenja na relaciji pacijent- lekar koji je veoma bitan za uspešno lečenje.
poliklinika-uromedica-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA UROMEDICA Poliklinika Uromedica se bavi kompletnim ginekološkim ispitivanjima,kolposkopijom i rešavanjem problema neplodnosti žena.
ginekoloska-ordinacija-natal-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD GINEKOLOŠKA ORDINACIJA NATAL Ginekološko-akušerska ordinacija Natal posluje od 2000.god pod tim nazivom na adresi ul.
Gospodar Jovanova 19, Beograd.
U okviru svoje delatnosti pružamo kompletnu ambulantnu uslugu našim korisnicima vezanu za ginekološke preglede i praćenje trudnoće.
Od opreme posedujemo UZ aparat, 2 ginekološka stola za pregled, aparat za anesteziju, elektrokauter, radio-nož, aspirator, defibrilator i sve potrebne instrumente za adekvatno pružanje usluga.
ginekoloska-ordinacija-dr-milanovic-ginekoloske-ordinacije
Kompletan ginekološki pregled.
Ginekološka ordinacija Prim dr Milanović je privatna lekarska ordinacija sa višegodišnjim iskustvom i tradicijom u dobroj ginekološkoj praksi.
Preko 15 godina iskustva u radu.
Stručno, specijalizovano i veoma prijatno osoblje.
Povoljne cene i popusti za komplet preglede.
Primarna delatnost obuhvata prevenciju, dijagnostiku i lečenje u populaciji žena svih dobi, od puberteta do menopauze.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Poliklinika AS Medicus omogućava ženama svih starosnih doba da na jednom mestu obave preglede, dijagnostiku i terapijuiz oblasti ginekologije. U poliklinici obavljamo sledeće preglede: Kompletna ultrazvučna dijagnostika i Doppler UZ pregledi u ginekologiji,Kolposkopija, svi brisevi i Papa Nicolau, Dijagnostika i lečenje perimenopauzalnih i menopauzalnih problema, Endokrini poremećaji u ginekologiji, Kontracepcija, Dijagnostika i lečenje Sindroma policističnih jajnika, Dijagnostika infertiliteta/steriliteta, Folikulometrija, Dijagnostika većeg broja spontanih pobačaja, Dijagnostika i lečenje infekcija u ginekologiji. Praćenje trudnoće (dijagnostika, double i triple test, UZ i Doppler pregledi, brisevi..) Intervencije: uklanjanje kondiloma, biopsija grlića i postavljanje spirale.
poliklinika-panacea-ginekoloske-ordinacije
Ginekologija predstavlja jednu od grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema.
Ginekologija potiče od grčkih reči „gine“ što znači žena i „logos“ koja znači nauka.
Tako da se ginekologija u bukvalnom smislu te reči može prevesti kao nauka o ženama.
Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, pa tako samim tim proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.
POLIKLINIKA PANACEA svojim korisnicima omogućava preglede u ginekološkoj ordinaciji koja je savremeno opremljena instrumentarijumom Aesculapa i Laica kolposkopom koji je medju najboljima te vrste u svetu.
Takođe, savremeni ultrazvučni aparat omogućava 4D ultrazvučnu dijagnostiku.
Pored ginekološkog pregleda, kolposkopije, ultrazvučnog pregleda, posebnu pažnju obraćamo problemima devojčica od najranijeg uzrasta do adolescentkinja.
eurolab-poliklinika-i-laboratorija-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE - EUROLAB - Ginekološki pregledi - Ultrazvučni pregledi - Papanikolau test - HPV test ( Humani Papiloma Virus) - Analize vaginalnog sekreta - Mikrobiološki brisevi grlića - Lečenje genitalnih bradavica (kondiloma) - Lečenje promena na grliću materice - Ginekološko-hirurške intervencije u lokalnoj anesteziji - Pregledi trudnica i vodjenje trudnoće - Ultrazvučno praćenje trudnoće - Tranquility test - Prenatalni neinvazivni test - Dijagnostika infertiliteta kod žena i priprema za lečenje - Određivanje hormonalnog statusa i procena ovarijalne rezerve - Procena fertilnosti kod muškaraca, ANALIZE SPERMOGRAMA
ginekolosko-akuserska-ordinacija-4d-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE 4D omogućava rano otkrivanje patologije trudnoće.
Primenom 4D ultrazvuka u procesu praćenju trudnoće povećava se mogućnost potvrđivanja normalnosti ploda u rizičnim trudnoćama, kao i ranog otkrivanja neočekivanih abnormalnosti ploda.
Kolposkopija je pregled grlića materice pod uveličanjem i veštačkim osvetljenjem kojim uočavamo promene inače neuočljive pri pregledu golim okom to jest bez uveličanja.
Kombinovani pregled (kolposkopija uz PAPA test) najbolji je način za otkrivanje i najdiskretnijih promena na grliću materice i procenu stepena njihove atipije, što pomaže u daljoj terapijskoj odluci.
ginekoloska-ordinacija-viva-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Viva

Beograd, Zemun, Dr. Nedeljka Ercegovca 34a 011 3167021
cena: od 1.700 do 3.000din
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD.
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA U ZEMUNU.
Specijalistička ordinacija iz ginekologije i akušerstva Viva.
Ordinacija Viva je privatna medicinska praksa specijalizovana za dijagnostiku i lečenje iz oblasti GINEKOLOGIJE.
Specijalistička ginekološka ordinacija "viva" osnovana je 2004.
godine.
Vlasnik ordinacije je Profesor Dr Atanasije Tasa Marković, specijalista ginekologije i akušerstva.
Ordinacija "VIVA" pruža kompletne usluge dijagnostike iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije, i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda i laserske intervencije.
Stručni tim čine doktori koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i zavidne rezultate ostvarene u dijagnostici i lečenju iz oblasti ginekologije: Profesor Dr Atanasije Tasa Marković - specijalista ginekologije i akušerstva.
Dr Biljana Kovačević (konsultant) ginekolog - akušer – citolog.
RADNO VREME radnim danima 10 - 22h subotom 09 - 14h
specijalna-bolnica-hirurgija-dr-draskovic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA, GINEKOLOŠKI PREGLEDI.
Ginekološki pregledi predstavljaju fizički pregled male karlice i genitalnih organa kod žene.
Ginekološki pregledi pomažu lekarima da ispitaju poziciju i veličinu veličinu vagine, cerviksa, uterusa i jajnika.
Pregled je važan deo brige o zdravlju odrasle žene kao i važan deo preventive.
Još jedan od razloga zbog kojeg je ginekološki pregled jako bitan jeste detektovanje karcinoma u najranijoj fazi, potom infekcija, polno prenosivih bolesti i ostalih reproduktivnih problema.
Ginekološki pregledi se vrše: Radi regularne provere statusa.
U toku pregleda, može se uzeti bris za Papanikolau test. Zbog ispitivanja prisustva infekcija - gljivicne infekcije ili bakterijska vaginoza. Da bi se dijagnostikovale polno prenosive bolesti - hlamidija, gonoreja, herpes, trihomonas, HPV, Zbog otkrivanja uzroka neregularnog krvarenja iz uterusa, Zbog identifikacije morfološke abnormalnosti organa male karlice - fibromi, ovarijalne ciste, prolaps uterusa, Zbog otkrivanja bola u abdomenu, Radi utvrđivanja kontracepcijske terapije.
Određena sredstva za kontracepciju zahtevaju pregled (dijafragma, spirala)
ginekoloska-ordinacija-biljana-zivaljevic-ginekoloske-ordinacije
Kompletni ginekološki pregled.
Kontrola trudnoće.
4D/2D ULTRAZVUČNI PREGLED.
CTG monitoring.
KOLPOSKOPIJA i PAPA test.
INTERVENCIJE RADIOHIRUŠKIM NOŽEM i LASEROM.
MIKROBIOLOŠKI PREGLEDI: brisevi za seksualno prenosive bolesti, HPV tipizacija.
SAVETOVALIŠTE ZA KONTRACEPCIJU: hormonska i lokalna kontracepcija, aplikacija spirale.
SAVETOVALIŠTE ZA MENOPAUZU; hormonska supstitucija.
ULTAZVUK DOJKI
ginekoloska-ordinacija-jurisic-ginekoloske-ordinacije
Specijalistička ginekološka ordinacija Jurišić osnovana je 2004.
godine.
Vlasnik ordinacije je Dr Žaklina Jurišić, specijalista ginekologije i akušerstva.
Ordinacija Jurišić pruža kompletne usluge dijagnostike iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.
poliklinika-intermed-plus-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Ordinacija se bavi ženskim reproduktivnim zdravljem od adolescencije do menopauze, uz primenu preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih procedura.
Neke od standardnih procedura koje se rutinski obavljaju u poliklinici su: - ginekološki bimanuelni pregled - ultrazvučni pregled vaginalnom i/ili abdominalnom sondom - kolor dopler UZ - Papanikolau test - palpatornii pregled dojki i ultrazvuk dojke - biopsija grlića - kompletna laboratorijska ispitivanja: mikrobiološka, biohemijska, citološka, patohistološka - folikulometrija - praćenje trudnoće - edukativni programi o kontracepciji, menopauzi, sterilitetu, trudnoći - uklanjanje polnih bradavica (kondiloma) i drugih patoloških promena na spoljnim genitalijama laserom i elektrokauterom, to jest korišćenjem najsavremenijih aparata. - ginekološke intervencije u opštoj anesteziji (polipektomije, frakcionirana kiretaža, prekid trudnoće i druge). - aplikacija i uklanjanje spirale
ginekolosko-akuserska-ordinacija-irina-ginekoloske-ordinacije
U ginekološkoj ordinaciji IRINA, u prijatnom ambijentu, ljubazno osoblje obavlja standardne ginekološke preglede, preglede trudnica i nudi usluge savetovanja za izbor kontraceptivnih sredstava i probleme menopauze.
Zaposleni lekari u ginekološkoj ordinaciji IRINA: Dr Branislav Milojevic, Prof Dr Miroslava Gojnic Dugalic, Dr Dejan V Pavlovic.
ginekoloska-ordinacija-sindjeliceva-ginekoloske-ordinacije
U našoj ordinaciji, u prijatnom ambijentu, možete obaviti sve potrebne ginekološko akušerske preglede kao i niz ambulantnih dijagnostičkih i terapijskih intervencija i manjih operacija vezanih za: Praćenje trudnoće, Sterilitet i lečenje steriliteta, Poremećaje krvarenja, Hormonske poremećaje, Menopauzu i osteoporozu, Rano otkrivanje karcinoma, Adolescentnu ginekologiju, Kontracepciju, Bimanuelne ginekološke preglede, Ultrazvučne ginekološke preglede kolor Dopplerom, Ultrazvučne preglede dojke kolor Dopplerom, Kolposkopiju, Biopsije, Eksplorativne kiretaže, Histopatološki pregled, PAPA test, Tipizaciju virusa, Briseve, Lasersko uklanjanje kondiloma, Lečenje ranica na grlicu materice, Analiza sperme - spermogrami, Ispitivanje hormonskog statusa, Lečenje se neplodnosti kod muškaraca i žena, Veštačku oplodnju - inseminaciju (IUI), Sistematske ginekološke preglede, Razne vrste hormonskih poremećaja.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda. Tim stručnjaka klinike Bel Medic vam pruža sve vrste pregleda kod ginekologa, kako godišnjih, tako i Papanicolaou testa, pomoć i savete pri izboru kontraceptivnih sredstva i minimalno invanzivne ginekološke hirurgije.
ginekoloska-ordinacija-deminima-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Deminima

Beograd, Stari Grad, Đure Daničića 15 011 3223966
Ekspertski UZ pregledi u trudnoći.
CTG monitoring.
Neinvazivna prenatalna dijagnostik horomozomopatija.
Amniocenteza.
Ginekološki pregledi.
Ginekološki UZ vaginalnom sondom.
Doppler UZ.
Kolposkopija.
Papanikolau test i svi bakteriološki brisevi uključujući i hlamidiju, mikoplazmu.
Biopsija grlića najsavremenijim radio nožem Elman.
LOOP ekcizije.
Uklanjanje kondiloma.
Speciajalistička ginekološka ordinacija Deminima pruža kompletne dijagnostičke usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.
Sve dijagnostičke metode se obavljaju na najsavremenijim aparatima poslednje generacije.
Međutim, sve to ne bi izgledalo take da nema stručnog tima sjajnih lekara sa velikim znanjem i dugogodišnjim kliničkim iskustvom.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-dr-djordjevic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA, KONTROLA TRUDNOĆE, ULTRAZVUČNI PREGLED, LEČENjE STERILITETA, PREGLED GRUDI, GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE, KONTRACEPCIJA.
Ginekološko akušerska ordinacija Dr Đorđević postoji od 2006 godine.
brigu o vašem zdravlju možete u potpunosti prepustiti stručnjacima iz oblasti perinatologije, kolposkopije, ginekološke citologije, steriliteta.
Tim lekara i savremena medicinska oprema garancija su kvaliteta naših usluga.
Stručno i ljubazno osoblje učiniće da se osećate sigurno i opušteno o čemu najbolje svedoče naši zadovoljni pacijenti.
Postanite i Vi deo naše zdrave porodice.
Očekujemo Vas.
Dr Mirjana Đorđević, spec ginekologije i akušerstva
ginekoloska-ordinacija-dr-corac-ginekoloske-ordinacije
Ginekološka ordinacija Dr Ćorac je osnovana 2002.
Ginekološki bimanuelni pregled.
Vaginalni i cervikalni brisevi.
Kolposkopija.
PAPA (Papanicolau) bris.
Ginekološki ultrazvučni pregled.
Pregled dojki – ultrazvuk dojki.
PAPA dojki.
Video kolposkopija – prezentacija na ekranu sa kolor snimkom kolposkopskog nalaza na izveštaju.
ginekoloska-ordinacija-dr-milica-berisavac-ginekoloske-ordinacije
Prof Dr Milica Berisavac, specijalista ginekologije i akušerstva, magistar i doktor medicinskih nauka, vanr profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, načelnik odeljenja Puerperium na GAK KCS.
ginekoloska-ordinacija-belosevac-ginekoloske-ordinacije
Trudnoća.
Menopauza.
Premaligna i maligna oboljenja genitalija i bolesti dojke.
Kontracepcija.
Sterilitet.
Ginekološke intervencije
ginekoloska-ordinacija-femini-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Femini

Beograd, Vračar, Kneginje Zorke 24 011 2435822
Uobičajeni ginekološki pregled uz mogućnost uzimanja PAPA testa (nalazi za dva do tri dana), uzimanje briseva (za bakteriološku analizu, test na vaginozu, Chlamydiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu, HPV-Humane Papilloma viruse – 100 tipova).
Videokolposkopski pregled.
Biopsija sumnjivog tkiva na vulvi i vagini, na grliću, ili sluznici materice. Ultrazvučni pregledi.
3D UZ ginekološki pregledi.
Rana dijagnoza i praćenje trudnoće.
4D UZ pregledi u trudnoći.
Ultrazvučni pregledi Color Dopplerom (vaginalnom i abdominalnom sondom).
UZ pregled dojki.
Ginekološka endokrinologija.
Nepravilnosti i regulacija menstrualnog ciklusa.
Zaštita od neželjene trudnoće i savremene metode kontracepcije (oralni kontraceptivi, aplikacija i ekstrakcija spirale).
Menopauzalne tegobe (hormonska supstituciona terapija).
Kompletna dijagnostika i savremeno lečenje bračnog infertiliteta.
ginekoloska-ordinacija-dr-maletic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
rutinski i sistematski ginekološki pregledi, kontracepcija.
pilula za „jutro posle“, sterilitet - dijagnoza i terapija, AIH – veštačka inseminacija, rana dijagnostika raka grlića materice, vagine i vulve, detekcija i tipizacija humanih papiloma virusa, vakcinacija protiv infekcije humanim papiloma virusima, seksualno prenosive bolesti, vaginitisi i promenjen sekret, bolne menstruacije - dijagnoza i terapija, neredovna menstrualna krvarenja - dijagnoza i terapija, bol u maloj karlici - dijagnoza i terapija, endometrioza - dijagnoza i terapija, miomi - dijagnoza i terapija, ciste i tumori jajnika - dijagnoza i terapija, polipi - dijagnoza i terapija, menopauza - dijagnoza i terapija, pregledi i ultrazvuk dojki.
KONTROLA TRUDNOĆE.
Utvrđivanje trudnoće, utvrđivanje vitalnosti ploda, redovna kontrola trudnoće, ultrazvuk u kontroli trudnoće, 3D/4D ultrazvuk u kontroli trudnoće, procena rizika za, hromozomske anomalije u I trimestru, morfoanatomski pregled ploda u II trimestru, procena rizika za spontani pobačaj i prevremeni porođaj, procena rizika za razvoj, preeklampsije/eklampsije u trudnoći, invazivna antenatalna citogenetička dijagnostika (biopsija horiona, amniocenteza, kordocenteza), procena zrelosti ploda u III trimestru.
ginekoloska-ordinacija-terazije-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Terazije

Beograd, Stari Grad, Trg Nikole Pašića 2 011 3035719
Specijalistička ginekološko akušerska ordinacija „TERAZIJE“ osnovana je 2004 godine.
Pruža kompletne usluge dijagnostike i lečenja iz oblasti ginekologije, perinatologije, steriliteta i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.
U našoj ordinaciji mogu se obaviti i konsultativni pegledi.
KOMPLETNA ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA 4D ULTRAZVUK, COLOR DOPPLER.
Ultrazvučni pregledi obavljaju se na 4D ultrazvučnom aparatu TOSHIBA XARIO, najnovija generacija ultrazvučnog aparata.
4D ultrazvuk se primenjuje u perinatologiji odnosno za praćenje trudnoće.
Primenom 4D ultrazvuka prati se razvoj ploda od samog začeća, kao i u prvom, drugom i trećem trimestru.
gala-medica-ginekolosko-akuserska-ordinacija-ginekoloske-ordinacije
Ginekološki pregled.
Ultrazvuk.
Vaginalni i cervikalni brisevi.
Papanicolaou test i kolposkopija.
Ginekološke intervencije.
Od ginekoloških intervencija koje se rade u našoj ordinaciji izdvajamo: Skidanje condiloma radiotalasnim nožem, Lečenje ranica na grliću, Biopsija grlića, Biopsija premalignih promena i HP analiza, Polipektomija (uklanjanje polipa), Plasiranje i ekstrakcija spirale, Kiretaža.
Kolposkopija.
Kolposkopija predstavlja mikroskopski pregled grlića materice i dela vagine.To je pomoćna dijagnostička metoda,koja ima za cilj određivanje abnormalnog skvamoznog epitela i preciziranje delova iz kojih se može uzeti tkivo za biopsiju. Kolposkopija i Papanicolaou test su primarni skrining i zajedno u skoro 99% slučajeva otkrivaju prekanceroze i rani karcinom grlića materice.
Papanicolaou test.
Papanicolaou test bi trebalo obavljati barem jednom godišnje, a najkasnije 3 godine po otpočinjanju seksualne aktivnosti, ili kada žena napuni 21 godinu (preporuka ACOG).
Savršen period za test je kada pacijentkinja nema menstruaciju, pa citološki uzorak nije apsorbovao krv.
Ukoliko pacijent ima cerviko-vaginalnu infekciju sa naglašenim vaginalnim sekretom, onda bi test trebalo ponoviti kada se infekcija sanira.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-011-medical-group-ginekoloske-ordinacije
Angažovano i stručno osoblje u prijatnom ambijentu uz pomoć vrhunske opreme pruža ginekološkim pacijentima dijagnostiku i terapiju kao i kontrolu trudnica tokom cele trudnoće.
Lekari specijalisti ginekologije i akušerstva te subspecijalisti iz dečije i adolescentne ginekologije, perinatologije i ginekološke onkologije mogu da vam odgovore na pitanja na koja niste našli odgovor.
ginekoloske-ordinacije-palmoticeva-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
TRUDNOĆA.
STERILITET.
KONTRACEPCIJA.
Ordinacija Palmotićeva svoje početke vezuje za 1998 godinu.
Osnivač i rukovodeći doktor je Mr Sci Dr Med Slobodanka Petković.
Njeno bogato iskustvo u ginekologiji, akušerstvu i lečenju steriliteta obezbeđuje veliki broj medicinskih i hirurških terapija danas poznatih kako bi pomogla našim pacijentima.
Ordinacija teži konstantom unapređivanju kako najsavremenijom medicinskom opremom, tako i stručnim usavršavanjem i odnosom sa pacijentima.
ginekoloska-ordinacija-eterna-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Eterna

Beograd, Vračar, Bulevar kralja Aleksandra 250 011 2424461
RANA DIJAGNOSTIKA - USPEŠNA TERAPIJA.
KONTRACEPCIJA.
POLNE BOLESTI.
LEKARSKA HIRURGIJA U GINEKOLOGIJI.
ULTRAZVUK.
SAVETI LEKARA.
Ginekološki pregled podrazumeva: Pregled grudi, Inspekcija i palpacija spoljnih genitalija, Pregled pod spekulumom, Bimanuelni pregled, Kolposkopski pregled.
ginekoloska-ordinacija-eva-ginekoloske-ordinacije
Ordinacija je opremljena savremenom opremom kojom se pouzdano mogu izvoditi dijagnostičke i terapijske procedure.
Specijalistička ginekološko akušerska ordinacija EVA omogućava kompletan ginekološki tretman.
Mogu se organizovati i konsultativni pregledi drugih specijalista.
U ordinaciji se obavljaju kompletni ginekološki pregledi; ultrazvučni pregledi sa color Doppler pregledom; rana dijagnostika i prevencija karcinoma grlića materice – kolposkopski pregledi, Papanicolaou test, biopsije, intervencije radiotalasnom tehnikom - loop excizija i vaporizacija grlića materice, uklanjanje kondiloma svih lokalizacija kod žena i muškaraca, uklanjanje bradavica i mekih fibroma, intervencije laserom; lečenje steriliteta; praćenje trudnoće, CTG zapis; mogu se uraditi kompletni brisevi kod žena i muškaraca - mikrobiološki, virusološki, HPV tipizacija, brisevi na Chlamidiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu, bakterijsku vaginozu i drugi; kompletni pregled dojki.
ginekoloska-ordinacija-dr-milena-dzuverovic-ginekoloske-ordinacije
Kompletan ginekološki pregled.
Žene u reproduktivnom dobu treba bar jednom godišnje da idu na ginekološki pregled, a u slučaju zdravstvenih problema i češće.
Redvnom kontrolom stičete realnu sliku o vašem zdravlju i smanjujete rizik od ozbiljnijih ginekoloških problema.
Ultrazvučni pregled.
Ultrazvuk sa color Doppler pregledom omogućava vam kontrolu i dijagnostiku savremenim uredjajem.
Papanikolau test.
Papa test je jednostavan.
Uzima se materijal sa grlića i nanosi na mikroskopsku pločicu, te ide u laboratoriju na evaluaciju.
U nekim slučajevima se utvrde promene na grliću, a u malom broju i predmaligne promene.
Kolposkopija.
Veliki je značaj u prevenciji karcinoma grlića materice i potrebno je na vreme dijagnostikovati eventualni zdravstveni problem.
Upotrebom kolposkopa ginekologu je omogućeno da vidi ako ima nekih promena na grliću materice.
Biopsija.
U slučaju da postoje neke promene uzima se mali uzorak tkiva, pod lokalnom anestezijom, a potom se šalje na ph analizu.
Intervencije.
Lasersko uklanjanje kondiloma, bradavica i mekih fibrinoma.
Intervencije na grliću materice radiotalasnom tehnikom.
Uzimanje brisa.
Kod nas možete uraditi kompletne briseve i to makrobiološke, virusološke, HPV, Chlamidia tr., Mycoplasma h., Ureaplasma ur., bakterijska vaginoza.
Praćenje i kontrola trudnoće.
Ako očekujete bebu ili planirate proširenje porodice na pravom ste mestu.
Potrebno je praćenje i nadzor vašeg stanja i razvoja bebe.
Pred vama je 9 meseci koji će doneti mnoge promene.
Javite se bez ustručavanja.
specijalna-ginekoloska-bolnica-beograd-ginekoloske-ordinacije
Redovni ginekološki pregledi veoma su značajni za genitalno i ukupno zdravlje žena.
Sve žene starije od 18 godina trebalo bi da imaju redovne ginekološke preglede i naravno, da se odmah jave svom ginekologu ukoliko osete bilo kakvu genitalnu smetnju ili primete bilo koju neuobičajenu pojavu vezanu za ovu oblast (izostanak menstruacije, pojačan sekret, peckanje, svrab, bol).
Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“ pruža mogućnost svih ginekoloških dijagnostičkih postupaka i metoda, ultrazvučnih pregleda (doppler, color doppler, power doppler i 4D) organa male karlice i dojki, ginekoloških intervencija i hirurških operacija vezanih za ginekološko zdravlje žena.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-bojovic-ginekoloske-ordinacije
Dr Tatjana Bojović se više bavi konkretno ginekologijom.
Bilo da su to problemi mladih koji im se uvek čine teško rešivim, ili pak problemi nas drugih, više ne baš tako mladih.
Dr Djordje Bojović je po specijalnosti ginekolog – akuser, koji se posebno usavršava u problemima steriliteta, i to oba supružnika.
ginekoloska-ordinacija-art-medico-ginekoloske-ordinacije
Specijalistička ginekološko-akušerska ordinacija „Art medico“ osnovana je 1995.god.
i 15 godina uspešno radi, u skladu sa savremenim dostignućima medicinske nauke i negujući istovremeno tradiciju humanog pristupa pacijentu.
Naše ljubazno osoblje, koje predvodi dr Milan Lužajić, specijalista ginekologije i akušerstva i klinički lekar sa uzornim iskustvom, trudi se da izađe u susret Vašim željama i pruži Vam vrhunsku i najpovoljniju uslugu u cilju očuvanja Vašeg zdravlja i zdravlja Vaše bebe.
Radi očuvanja zdravlja i prevencije bolesti od kojih neke mogu da ugroze Vašu reprodukciju, a neke i sam život, preporučuje se zdravim ženama da posete ginekologa jednom u 6 meseci do godinu dana, a ukoliko se pojave tegobe vezane za genitalno zdravlje, što pre.
Redovne kontrole su bitne zbog toga što najopasnija oboljenja ne daju nikakve simptome dok ne odmaknu toliko da je mogućnost njihovog izlečenja mala.
U rutinskim ginekološkim kontroloma akcenat je na otkrivanju malignih i premalignih stanja grlića materice.
Karcinom grlića je drugi karcinom po učestalosti.
U visoko razvijenim zemljama, medjutim, karcinom grlića materice skoro da više ne postoji, jer je nacionalnim programima organizovano da svaka žena mora otići ginekologu dva puta godišnje.
Ovo oboljenje prolazi kroz nekoliko premalignih stadijuma, od kojih je svaki izlečiv u 100% slučajeva, bez oštećenja bilo koje funkcije organizma, uključujući i reproduktivnu.
U premalignim fazama karcinom grlića nema nikakve simptome, ali se vrlo jednostavno otkriva rutinskim ginekološkim pregledom koji uključuje i kolposkopiju.
Sem redovnih kontrola, izuzetno je važno obratiti se lekaru čim primetimo da imamo problem.
bolnica-za-lecenje-steriliteta-intermedicus-bis-ginekoloske-ordinacije
Pregled i palpaciju spoljašnjih genitalija.
Pregled zidova vagine i grlića materice pod spekulumom.
Bimanuelni pregled unutrašnjig genitalija.
Uzimanje svih potrebnih briseva.
Dijagnostika infekcija.
Kolposkopski pregled.
Papanicolau pregled.
Pregled dojki.
KOLPOSKOPIJA je naziv za mikroskopski pregled velikih i malih usana, zidova vagine i naročito grlića materice kao mesta gde se najčešće javlja rak kod mladjih žena . Kolposkopija i citologija (PAPA test) predstavljaju bezbolni pregled tzv.skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice sa tačnošću dijagnostike patoloških promena od skoro 98%- naravno kada se kombinuju istovremeno.
Potrebno je naglasiti da se promene mogu otkriti u ranoj fazi pre nego što daju bilo kakav simptom odn.
tegobu, i lako i sigurno izlečiti.
Ponekad je pregled potrebno dopuniti BIOPSIJOM promene (odn.
uzimanjem uzorka tkiva koji se šalje na histopatološki pregled - HPP ) ili kiretažom kanala grlića materice, a sa ciljem postavljanja što sigurnije dijagnoze.
Sama biopsija je najčešće i krajnja dijagnoza i terapija jer smo uklonili vidjenu promenu.
Ako nalaz HP pregleda zahteva dalje lečenje pribegava se manjem operativnom zahvatu u kratkotrajnoj opštoj anesteziji – KONIZACIJA.
Biopsija i konizacija se obavljaju LOOP dijatermijom radio talasima gde se tkivo seče elektrodom u obliku omče koja istovremeno i koaguliše odn.
sprečava krvarenje.
klinika-papic-ginekoloske-ordinacije

Klinika Papić

Beograd, Voždovac, Milovana Marinkovića 23 011 3971772
Ginekološki pregled, Papanicolau test, Bakteriološke analize, Kolposkopija, CRYO Terapija, Ginekološki ultrazvuk, Kolor Dopler, 4D Ultrazvuk, Pregled dojke, Ultrazvuk dojki, Dabl i tripl test, CTG zapis, Razvoj bebe u trudnoći po nedeljama, Spermogram, Inseminacija, Analiza hormona, Folikulometrija, Post koitalni test, HSG - Hysterosalpingogram, Primena Lasera, Lasersko uklanjanje kondiloma, Humani papiloma virus, Menopauza, Ultrazvuk.
U ordinaciji se obavljaju kompletni opšti ginekološki pregledi: ultra-zvučni, kolposkopiski, praćenje trudnoće, CTG zapis, a moguće je obaviti i kompletne hormonske analize, uraditi briseve kod muškaraca i žena, na Chlamidiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu i Beta hemoliticni streptokok, najraniju 100% sigurnu dijagnostiku trudnoće analizom hormona HCG.
Iza rada Papić Ginekološke Ordinacije stoji veliko iskustvo i rezultati.
poliklinika-mb-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika MB

Beograd, Batajnica, Matrozova bb 011 7870084 |
011 7870310 |
cena: Cenovnik
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA MB Poliklinika MB postoji i radi od 1998.godine, nudeći Vam na jednom mestu široku paletu pregleda iz različitih oblasti savremene medicine.
U prijatnom ambijentu naše poliklinike dočekaće Vas tim vodećih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom, kao i profesionalno i ljubazno osoblje koje Vam uvek stoji na raspolaganju.
ginekoloska-ordinacija-ginekomedika-ginekoloske-ordinacije
GinekoMedika je savremena ginekološko akušerska ordiancija iz Beograda namenjena zdravstvenim potrebama moderne žene.
Sva ispitivanja u oblasti ginekologije, akušerstva i dojki vrše se korišćenjem najmodernije medicinske opreme i mogu se obaviti u ovoj ordinaciji.
GINEKOMEDIKA spada u privatne ginekološke ordinacije i počela je sa radom 1994 godine.
Ginekološki pregled.
Kolposkopski pregled.
PAPA test.
UZ pregled male karlice.
UZ pregled – color Doppler.
Ginekološki pregled, kolposkopija, PAPA, VS, UZ male karlice, UZ dojki.
Ispitivanje i lečenje steriliteta: spermogram, spermokultura, hormonska ispitivanja supružnika, folikulometrija, HSSG, AIH – inseminacija, AIH sweem up, IVF.
Ispitivanje i lečenje poremećaja menstrualnog ciklusa.
Menopauza – hormonska supstituciona terapija (HRT).
Osteoporoza – terapija.
Kontracepcija.
specijalna-ginekoloska-bolnica-jevremova-ginekoloske-ordinacije
Ginekološki pregled.
Ginekološki ultrazvučni pregled.
Kolposkopija.
Papanicolau test (PAPA test).
Ginekološki UZ pregled - 4D.
Ekspertski pregled.
PREGLEDI U GINEKOLOGIJI.
Sastavni deo života svake žene treba da bude briga o sopstvenom zdravlju i njegovom očuvanju.
Pod tim, u prvom redu, treba obratiti pažnju na reproduktivno zdravlje, a poseta i konsultacija sa ginekologom je najbolji način da se to i postigne.
Nikada nije na odmet napomenuti da se najveći broj bolesti koje se otkriju u ranoj fazi, na redovnom pregledu, može uspešno lečiti i izlečiti.
KONTRACEPCIJA.
U reproduktivnim godinama sa ginekologom treba razgovarati i o načinu kontracepcije, jer jedino na taj način žena može dobiti adekvatnu preporuku.
Izbor kontracepcije zavisi od mnogih faktora, a odluka se donosi na osnovu zdravstvenog stanja žene, starosne dobi, želje same pacijentkinje i sl.
Hormonske kontraceptivne pilule su najčešće korišćen oblik kontracepcije u svetu.
Danas postoji veliki broj kontraceptivnih pilula, ali nikako ih ne treba uzimati na svoju ruku.
DIJAGNOSTIKA i LEČENJE.
Dijagnoza i korekcija određenih nepravilnosti u ginekologiji su ranije zahtevale veliku hirurgiju i višedenvni ili čak više nedeljni oporavak pacijenta.
Laparoskopija i histeroskopija danas omogućavaju komfor kako pacijentima tako i lekarima, da lakše, brže i uz mnogo manje potencijalnih opasnosti dođu do željenog efekta.
MENOPAUZA.
Menopauza označava poslednju menstruaciju u životu žene.
Ona simboliše jedan prelazni period između premenopauze (kada je žena sposobna za rađanje dece) i postmenopauze (kada više nema te sposobnosti).
U periodu oko menopauze, koji se naziva perimenopauza, organizam se prilagođava na novo stanje.
OPERACIJE i OPERATIVNI ZAHVATI.
HISTEREKTOMIJA.
Predstavlja operativni zahvat kojim se uklanja materica ili sama, ili sa jednim odnosno oba jajnika.
Primenjuje se kod žena koje imaju poremećaj u krvarenjima, miome, a završile su reprodukciju.
Indikacije za histerektomiju su i promene malignog (zloćudnog) porekla na grliću materice, na materičnoj sluzokoži ili u telu materice, kao i promene na jajniku.
poliklinika-intertim-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Ginekološku ordinacija u Poliklinici Intertim vodi Dr Gordana Đorđević, a u njenom radu kao konsultanti učestvuju i mr sc med Vesna Novaković i prim Dr Ljubica Presetnik.
U ordinaciji se obavljaju pregledi u cilju prevencije, dijagnostike i terapije oboljenja vezanih za žensku populaciju od adolescentnog perioda do senijuma.
U okviru sistematskog preventivnog pregleda se radi: bimanuelni ginekološki pregled, kolposkopija, ultrazvučni pregledi vaginalnom ili abdominalnom sondom, papanikolau test, vaginalni sekret.
Od drugih dijagnostičkih metoda rade se: cervikalni brisevi za mikrobiološka,virusološka, citološka i biohemijska ispitivanja, biopsije grlica materice sa histopatološkom analizom.
Pored lečenja različitih ginekoloških oboljenja od terapijskih procedura sprovode se i: saniranje benignih promena na grliću materice, uklanjanje virusnih bradavica (kondiloma) i drugih promena na spoljnim genitalnim organima.
Ove intervencije se obavljaju hiruškim laserom ili radio talasima.
U okviru praćenja trudnoće u ordinaciji se radi: folikulometrija praćenje trudnoće od začeća do porođaja
zdravstvena-ustanova-mr-cukarica-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
Ginekološki pregled ne treba odlagati, najbitnija je stavka u očuvanju zdravlja svake žene, te bi svaka žena barem jednom godišnje trebalo da ode na redovan pregled kod ginekologa.
Samo tako mogu se otkloniti mnoge nedoumice, sprečiti teže posledice (infekcije, neželjena trudnoća, abortusi i sl).
U ginekologiji pristupamo na različite načine zrelim ženama, ženama u reproduktivnom dobu, devojkama – adolescentkinjama i devojčicama.
ŠTA OBUHVATA GINEKOLOŠKI PREGLED?
Razgovor sa pacijentom, Bimanuelni pregled, Pregled vaginalnog sekreta (utvrđuje se prisutnost bakterija, gljivica i dr), Papanikolau test (za otkrivanje premalignih i malignih promena).
Kolposkopski pregled ( praćenje promena na tkivu grlića materice, vagine, vulve – optičkim aparatom kolposkopom).
klinika-impuls-ginekoloske-ordinacije

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
cena: Cenovnik
Usluge ginekološke ambulante: Ginekološki pregled, GINEKOLOŠKI KOMPLET pregledi, Ginekološki ultrazvuk (vaginalna i abdominalna sonda), Ginekološki ultrazvuk sa kolor doplerom, 4D ultrazvuk, Vaginalni sekret, Papanicolau test, Kolposkopski pregled, Kolposkopija, Ultrazvučni pregled dojki sa kliničkim pregledom, Brisevi (vaginalni, cervikalni, mycoplazma, ureaplazma, chlamydia).
GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE: Kiretaža u opštoj anesteziji,Eksplorativna kiretaža u opštoj anesteziji, Uklanjanje kondiloma radiotalasima i hirursko, Aplikacija i uklanjanje spirale, Polipektomija, Biopsija grlića materice, vulve, Amniocenteza i Horiocenteza.
Ginekološka ordinacija, u okviru KLINIKE IMPULS raspolaže ambulantnim odeljenjem ginekologije i akušerstva, za pacijentkinje u svim životnim dobima, od puberteta, menopauze i senijuma.
Ambulanta akušerstva poseduje kompletnu dijagnostiku za praćenje trudnoće.
U okviru ginekološke amulante vršimo kompletne dijagnostičke i terapijske procedure, gde najveći akcenat stavljamo na preventivu to jest sve mere za sprečavanje nastanka oboljenja i redovne godišnje kontrole.
opsta-bolnica-una-ginekoloske-ordinacije

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Pregledi Ginekologa.
Ginekološki ultrazvuk vaginalni i transabdominalni, Doppler krvnih sudova male karlice, Kolposkopija, Papanicolaou test, Poremećaji ciklusa, Menopauza Mikrobiološke analize, Brisevi bakteriološki i mikološki, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealityca, Mycoplasma hominis, Brisevi vagine, Grupa vaginalnog sekreta Vođenje trudnoće i visokorizične trudnoće, Rana dijagnostika trudnoće: Beta HCG u krvi – Sreening I trimestra, Screening II trimestra, Cervikometrija, Fetalna ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca ploda), Ekspertski ultrazvuk, 3D/4D Ultrazvuk, CTG (Kardiotokografija), CVS Laboratorijske analize, Double test, Triple test, Quadruple test, Ginekološke intervencije, Tretman kondiloma, Termokauterizacija u lokalnoj ili opštoj anesteziji, Terapija radiotalasima
opsta-bolnica-alfa-medic-ginekoloske-ordinacije

Opšta bolnica Alfa Medic

Beograd, Palilula, Osmana Đikića 3 011 7858888
U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti preglede u cilju dijagnostikovanja i lečenja bolesti genitalnog trakta žena: konvencionalni pregledi, bakteriološki i mikološki brisevi kolposkopija grlića materice i PAPA testovi biopsije, kauterizacije, intervencije laserom, radio talasima, termokauterom ultrazvučna dijagnostika vaginalnom sondom, hormonska ispitivanja, poremećaji ciklusa, menopauza bračni sterilitet, ispitivanje oba partnera, stimulacije ovulacije , inseminacije kompletan pregled trudnica, akušerski ultrazvuk sa kolor doplerom, 4D Ultrazvuk, visoko rizične trudnoće, CTG, prenatalna dijagnostika hromozomskih poremećaja (biopsija horiona, amniocinteza i kordocinteza).
Bimanuelnim pregledom stiče se uvid u stanje genitalnih organa žene, naročito, materice, jajnika i okolnog tkiva.
Papa razmaz je bris grlića materice koji služi za rano otkrivanje promena na grliću materice.
Vaginalni sekret (VS) je stepen čistoće vaginalnog sekreta.
Kolposkopija je mikroskopski pregled površine grlića metrice i vulve kojim se, kada je udružen sa PAP razmazom,sa velikom sigurnošću (95%) otkrivaju promene na grliću materice.
poliklinika-medikom-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Trudnoća, kao jedno novo i posebno lepo stanje u životu žene, traži i budnu pažnju svakog ginekologa-akušera.
U našoj poliklinici trudnici se pristupa s posebnom brigom.
Pružamo joj sve standardne metode praćenja trudnoće, od ginekološkog pregleda, preko kolposkopije do ultrazvučnog pregleda.
Svakoj trudnici se savetuje da, pored prenatalnog skrininga u prvom trimestru, uradi i ekspertski ultrazvuk, u drugom trimestru.
Imamo i neophodnu, savremenu laboratorijsku podršku, te najčešće, već u toku istog dana sve analize budu gotove i pacijentkinje lično ili e-mailom, obaveštene o rezultatima.
PAPANIKOLAU TEST PAPA test je u kliničku praksu uveo George Papanikolau, po kome se ovaj test i naziva.
PAPA test je screening test čiji cilj je što ranije otkrivanje prekanceroznih i malignih stanja grlića materice.
PAPA test je bitan zbog veoma uspešnog lečenja i izlečenja rano otkrivenih promena.
PAPA test je obavezan kod svih seksualno aktivnih žena.
Najbolje vreme za uzimanje uzorka je sredina ciklusa,tj 10-2O dana nakon prvog dana menstruacije.
KOLPOSKOPIJA Kolposkopija je pregled vulve – spoljnih genitalija, zidova vagine, svodova vagine i grlića.
Kolposkopija je opšte prihvaćena dijagnostička metoda koja ima za cilj rano otkrivanje premalignih i malignih promena.
Pre kolposkopije potrebno je da žena isprazni bešiku, tokom pregleda ona se nalazi na ginekološkom stolu.
Prvo se plasira i fiksira spekulum, a zatim se 3% sirćetnom kiselinom prebriše posmatrana površina, čime se otklanja višak sluzi.
Zatim se radi Šilerova jodna proba tokom koje se površina koja se pregleda premazuje Lugolovim rastvorom.
Prema prebojavanju epitela rastvorom može se razlikovati zdrav i patološki promenjen epitel.
LASERSKO UKLANJANJE KONDILOMA.
Lasersko uklanjanje kondiloma je jedna od metoda za uklanjanje kondiloma i smatra se jednom od najefikasnijih .Na raspolaganju Vam je i lokalna anestezija tokom intervencije.Lasersko uklanjanje kondiloma je za većinu pacijenata bezbedna procedura,čak i za trudnice.Od lokalizacije i broja uklonjenih kondiloma zavisi vreme oporavka.
poliklinika-argirovic-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Argirović

Beograd, Palilula, Cvijićeva 84a 011 2788498
GINEKOLOGIJA.
Ginekološki pregledi, Lečenje akutnih pelvičnih inflamatornih bolesti i kontrole, Postavljanje dijagnoze i tretman seksualno prenosivih bolesti, Kolposkopija sa uzimanjem brisa po Papanicolau, Uzimanje cervikalnog i vaginalnog bakteriološkog brisa, Uzimanje briseva na chlamidiu, mycoplasmu i ureaplasmu, Dijagnoza benignih, premalignih i malignih obolenja genitalnih organa, Dijagnoza i tretman kondiloma na spoljašnjim genitalnim organima, vagini i vulvi, Uzimanje mera za pesar.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-city-medica-ginekoloske-ordinacije
Specijalistička ginekološko akušerska ordinacija.
Ginekološki pregledi.
poliklinika-antamedica-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA – GINEKOLOG.
GINEKOLOŠKI PREGLED podrazumeva: pregled pod spekulumom, kolposkopiju- videokolposkopiju sa uzimanjem Papanicolaou testa (PA test), bimanuelni pregled, pregled dojki.
MIKROBIOLOŠKE ANALIZE, UZIMANJE BRISEVA: bakteriološki(cervikalni i vaginalni bris), brisevi grlića na Chlamydia-u Trachomatis,Ureaplasma Urealyticum i Mycoplasmu Hominis, bris na bakterijsku vaginozu.
ODREĐIVANJE HORMONSKOG STATUSA, HPV TIPIZACIJA (PCR metoda).
ULTRAZVUK MALE KARLICE, vaginalnom sondom, transabdominalnom sondom.
ULTRAZVUK DOJKI, KONTRACEPCIJA: hormonska, spirala.
GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE, tretman kondiloma radio talasima, aplikacija spirale, extrakcija (vađenje) spirale, biopsija grlića sa endocervikalnom kiretažom i HP analizom, explorativna kiretaža, konizacija.
poliklinika-i-laboratorija-labomedica-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Ginekologija poliklinike labomedica je opremljena savremenim aparatima radi što boljeg diagnostikovanja i kontrolisanja genitalnog zdravlja.
Ginekološka služba poliklinike labomedica takođe poseduje opremu za kompletan monitoring trudnoće, kolposkopiju, aparat za odstranjivanje kondiloma (visoko frekvetnim radio talasima).
Brisevi - (Cervikalni bris, vaginalni bris, sa candidom, Cervikalni bris na ureaplazmu, mikoplazmu, chlamidiu) CTG (cardiotocography), Metoda kojom se istovremeno meri srčana aktivnost fetusa i kontrakcije materice majke.
Vrši se kardiotokografom, preko dve različite vrste provodnika, od kojih jedan registruje srčanu aktivnost ploda (na bazi ultrazvučne sonde), a drugi provodnik registruje kontrakcije materice (merenjem pritiska trbušnog zida i neposredno materičnih kontrakcija).
Folikulometrija - Ultrazvučna folikulometrija podrazumeva seriju transvaginalnih ultrazvučnih pregleda da bi se pratio rast folikula.
Rast folikula se može najbolje pratiti ultrazvukom, obezbeđujući efikasnost od 40-70%.
Papa- nikolau test, Ultrazvučni transabdominalni pregled, Ultrazvučni vaginalni pregled, Aplikacija spirale, Asistirana insemenacija.
poliklinika-i-laboratorija-millenium-medic-ginekoloske-ordinacije
Ginekologija.
Poliklinika i laboratorija Millenium Medic je u cilju brzog i kvalitetnog dijagnostifikovanja i kontrole zdravlja opremljena savremenim aparatima najnovije generacije.
Kod nas možete kontrolisati celu trudnoću (monitoring trudnoće), vršiti kontrolne i preventivne ginekološke preglede, briseve kao i kolposkopiju i odstranjivanje kondiloma aparatom sa visokim radiofrekventnim talasima).
Najčešći pregledi koje možete obaviti u poliklinici i laboratoriji Millenium Medic: Brisevi - (Cervikalni bris, vaginalni bris, sa candidom, Cervikalni bris na ureaplazmu, mikoplazmu, chlamidiu); CTG (cardiotocography), je metoda kojom se istovremeno meri srčana aktivnost fetusa i kontrakcije materice majke.
Vrši se kardiotokografom, preko dve različite vrste provodnika, od kojih jedan registruje srčanu aktivnost ploda (na bazi ultrazvučne sonde), a drugi provodnik registruje kontrakcije materice (merenjem pritiska trbušnog zida i neposredno materičnih kontrakcija); Folikulometrija - Ultrazvučna folikulometrija podrazumeva seriju transvaginalnih ultrazvučnih pregleda da bi se pratio rast folikula.
Rast folikula se može najbolje pratiti ultrazvukom, obezbeđujući efikasnost od 40-70%, Papa-nikolau test.
euromedik-bolnica-dom-zdravlja-poliklinika-ginekoloske-ordinacije
Ginekološki pregled je skup dijagnostičkuh procedura pomoću kojih se utvrđuje zdravlje ženskog genitalnog trakta počev od 16-te godine života (tj posle prvih seksualnih odnosa) do 70- te godine i kasnije po potrebi.
Pre pregleda ne savetuje se upotreba vaginaleta tri večeri, poželjno je da mokraćna bešika bude ispražnjena.
Pregled traje oko 30 minuta, po potrebi i duže.
Kompletan ginekološki pregled (paket) sastoji se iz sledećih dijagnostičkih procedura: Razgovor sa pacijentkinjom – anamneza – sadašnje tegobe koje oseća, Lična i porodična anamneza – prethodna oboljenja ili bolesti članova porodice, Ginekološki pregled sa kolposkopijom, brisevima – papanikolau i vaginalni sekret i ultrazvučnim pregledom male karlice.
Dopunske dijagnostičke procedure.
Tegobe koje zahtevaju kompletan ginekološki pregled mogu biti: naglo ili postepeno nastali bolovi u maloj karlici, krvavljenje koje nije uobičajeno, naročito posle odnosa ili posle kašnjenja ciklusa,pojačana sekrecija iz vagine, kašnjenje menstruacije, bolni i obilni ciklusi, neredovni ciklusi, trudnoća, krvavljenje u menopauzi, nemogućnost začeća.
Takođe, pregled se savetuje i kao redovan godišnji pregled preventivno, kada nema tegoba.
Lična anamneza su podaci o menstrualnim ciklusima, o porodjajima, pobačajima, prethodnim ginekološkim lečenjima i intervencijama.
Porodična anamneza se odnosi na bolesti članova porodice u smislu maligniteta ili naslednih poremećaja.
Kompletan ginekološki pregled obuhvata: pregled spoljnih genitalija pomoću kolposkopa (instrumenta koji uveličava sliku), pregled zidova vagine pomoću spekuluma i kolposkopa, pregled grlića pod kolposkopom uz premazivanje površine grlića razblaženim rastvorom sirćetne kiseline i lugolovog rastvora i uzimanje papanikolau brisa i vaginalnog sekreta, bimanuelni pregled ginekologa kojim se pregledavaju karakteristike grlića, tela materice, jajovoda i jajnika, ultrazvučni pregled male karlice vaginalnom sondom ili sondom preko trbuha uz napunjenu bešiku, kada se sagledava unutrašnjost materice-endometrijum kao i struktura i veličina jajnika.
Na osnovu dobijenih podataka donosi se zaključak o trenutnom zdravstvenom stanju genitalnog trakta žene, ali je pregled kompletno završen tek po dobijanju rezultata papanikolau brisa i brisa vaginalnog sekreta, kada se prepisuje odgovarajuća terapija.
Posle kompletnog ginekološkog pregleda mogu se uraditi analize iz krvi (hormoni ili tumor markeri)zatim brisevi iz grlića na bakterije, chlamidiu, mycoplasmu i ureaplasmu, pregled dojki ultrazvukom ili mamografijom, ultrazvuk u ranoj trudnoći, double i triple test u trudnoći, ekspertni ultrazvuk u 20-23-oj nedelji treudnoće.
Takođe može biti urađena intervencija ukalnjanja kondiloma kao i biopsija sa sumnjive promene na grliću.
poliklinika-medix-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Medix

Beograd, Vračar, Novopazarska 30 011 3085805 |
011 2442267 |
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Delatnost MEDIX-a obuhvata veliki broj medicinskih postupaka koje obavljaju lekari, specijalisti svih medicinskih profila, što je uz postojanje savremenih dijagnostičkih aparata garant pouzdanog lečenja.
Osnovni moto poliklinike je " razumevanje, sigurnost, poštovanje".
Rad se odvija u ambulantama poliklinike MEDIX, ali i na terenu, kroz kućne posete, kućno lečenje i negu.
ginekoloska-ordinacija-kuzmanovic-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Kuzmanović

Beograd, Voždovac, Radovana Simića Cige 17 011 3949494 |
066 394949 |
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Ginekološki pregled, Ultrazvučni pregled, Kolposkopija, Kontrola trudnoće, Papa Nikolau test, HPV tipizacija.
vanna-care-poliklinika-ginekoloske-ordinacije

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 011 6130000
cena: Cenovnik
Ginekologija i Akušerstvo.
Ginekološki bimanuelni pregled, Ginekološki pregled pod spekulumom, Ultrazvučni pregled male karlice vaginalnom i abdominalnom sondom, Ultrazvučni kolor dopler pregled, Kolposkopski pregled, Papanicolau test, Vaginalni sekret, Vaginalni i cervikalni bris, Savetovalište za kontracepciju, Dijagnostika i lečenje neplodnosti, Praćenje ovulacije, Folikulometrija, Utvrđivanje trudnoće, Prenatalni dijagnostički testovi (NT, Double, Triple test), Akušerski ultrazvuk trudnice, CTG (Kardiotokografija), Nega dojki, Postoperativna nega rane, Vaginalno ispiranje, Stavljanje i uklanjanje spirale, Uklanjanje kondiloma termokauterom ili radiotalasima, Uklanjanje polipa grlića materice, Biopsija grlića, vagine i spoljnih genitalija, Punkcija, drenaža i ekstirpacija cističnih promena na spoljnim genitalijama
poliklinika-eginski-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Eginski

Beograd, Kanarevo Brdo, Vukasovićeva 50a 011 3513737 |
011 3513467 |
GINEKOLOGIJA.
GINEKOLOŠKI PREGLED.
Ginekološki pregled se sastoji iz pregleda spekulumom i bimanuelnog pregleda.
Pregled se vrši na ginekološkoj stolici.
Prilikom pregleda pod spekulumom se uzimaju brisevi za razne testove kao što su Papanikolau test, bakteriološke analize, virusološke analize i analize na prisustvo gljivica.
Papanikolau test se radi jednom godišnje tokom redovnog ginekološkog pregleda.
Dobija se uzimanjem brisa sa grlića materice i iz grlića materice.
Služi za otkrivanje premalignih i malignih promena, odnosno služi da se pronađu eventualno promenjene ćelije.
Papanikolau test je relativno jednostavan metod i kratko traje.
Najčešći pregledi koje možete obaviti u poliklinici Eginski: Brisevi - (Cervikalni bris, vaginalni bris, sa candidom, Cervikalni bris na ureaplazmu,mikoplazmu, chlamidiu), Folikulometrija - Ultrazvučna folikulometrija podrazumeva seriju transvaginalnih ultrazvučnih pregleda da bi se pratio rast folikula.
Rast folikula se može najbolje pratiti ultrazvukom, obezbeđujući efikasnost od 40-70%.
Papa- nikolau test, Ultrazvučni transabdominalni pregled, Aplikacija spirale, Bimanuelni pregled, Testovi trudnoće, Kontrola trudnoće, Kolposkopija, Kontrola menopauze, Kontracepcija, Operacije kondiloma, Ultrazvučni pregled trudnoće, Ultrazvuk dojki.
alfa-medica-poliklinika-ginekoloske-ordinacije

Alfa MEDICA poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106a 011 3118591
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema.
Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, gde proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do rođenja.
U Alfa MEDICA poliklinici možete obaviti sledeće preglede: Ginekološki pregled, kolposkopija grlića materice, PAPA test, mikrobiološki i mikološki brisevi; Ultrazvučna dijagnostika (vaginalnom ili abdominalnom sondom); Biopsija grlića materice, lasersko uklanjanje kondiloma, intervencije radio-talasima i termokauterom; Hormonska ispitivanja, ispitivanja poremećaja ciklusa i menopauza; Kompletan pregled trudnica, akušerski ultrazvuk kolor doplerom, ekspertni ultrazvuk, visoko rizične trudnoće, CTG, prenatalna dijagnostika hromozomskih poremećaja (Nifty test, biopsija horiona, amniocenteza, kordocenteza, CGH array – NOVA metoda).
Preventivni pregledi kod žena su od velikog značaja za rano otkrivanje bolesti.
Uverenja smo da ginekološki pregledi žena moraju početi već u mladosti, gde se edukacijom i redovnim praćenjem devojaka i budućih majki može sprečiti i zaustaviti sve veći porast malignih bolesti ženskih reproduktivnih organa, neplodnosti, upalnih stanja, polno prenosivih bolesti, menstrualnih poremećaja i drugih patoloških poremećaja.
poliklinika-park-medica-ginekoloske-ordinacije
Ginekologija i akušerstvo.
Redovni pregledi (kolposkopija, ultrazvuk, kolor dopler), Vođenje trudnoće, Polne bolesti, Kontrolni pregledi dojki, Terapija inkontinencije.
Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema.
Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do rodjenja.
Preventivni pregledi kod žena su od velikog značaja za rano otkrivanje bolesti.
Mnoge od tih bolesti mogu se preduprediti ukoliko se blagovremno otkriju.
Zato se redovni sistematski ginekološki pregledi preporučuju bar jednom godišnje, u zavisnosti od godina starosti i porodične anamneze.
Prvi preventivni ginekološki pregled se preporučuje nakon prvog seksualnog odnosa.
Što se životne dobi tiče, vrste pregleda se razlikuju.
U periodu od 25-35.
godine, preporučuju se opšti klinički i palpatorni pregled dojki, preventivni ginekološki pregled, pregled grlića materice i pregled dojki i to jednom godišnje.
Nakon 35.godine obavezan je opšti klinički i palpatorni pregled dojki, pregled grlića materice i pregled dojki, klinički pregled dojki i mamografski pregled jednom godišnje ili jednom u šest meseci.
poliklinika-dr-roncevic-ginekoloske-ordinacije
Ginekologija.
OSNOVNE GINEKOLOŠKE PROCEDURE.
Specijalistički bimanuelni i pregled pod spekulumom, Kolposkopija.
PAPA NIKOLAU bris, Vaginalni bris, Ultrazvuk, kolor dopler, 3D, 4D ili 4-3D transabdominalnom ili transvaginalnom sondom.
ŠIRE GINEKOLOŠKE procedure dostupne u poliklnici, Dujagnostika i lečenje perimenopauznih i menopauznih problema, Ekstrakcija i aplikacija spirale i duga kontrcepcija, Dijagnostika i upustva kod infertiliteta steriliteta, indrom policističnih janika, Folikulometrija, Endokrini poremećaji u ginekologiji, Problemi sa habitualnim pobačajima i sl.
Dijagnostika i lečenje ginekoloških upala Kondilomi ili polne bradavice, Chlamidia trichomatis, Mycoplasma hominis, Uraplasma urealytica, Cervikalni bakteriološki bris, Vaginalni bakteriološki bris, Candida, Moluscum.
Uklanjanje kondiloma kod žena i muškaraca radiotalasom odnosno laserom.
Biopsija grlića i frakcionirana kiretaža, Uklanjanje polipa, konizacija, korekcija promena i rascepa grlića radiotalasom laserom.
Punkcija kolekcije Bartolinijeve žlezde i cista.
U sklopu ginekoloških procedura a u cilju edukacije pacijenta podstiče se zdrav način života i formiranje zdravstvene kulture i higijensko dijetetskih navika, pacijenti se upoznaju sa simptomima, uzrocima i posledicama mnogih obolenja kao i sa metodama zaštite od polno prenosivih bolesti, neželjene trudnoće i načinom prevazilaženja simptoma vezanih za određene periode u životu žene kao što su pubertet, menopauza, klimakteerijum itd.
Prema potrebi angažuju se specijalisti drugih oblasti medicine i vrše vezani specijalistitčki pregledi.
poliklinika-holimed-plus-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Holimed Plus

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 14 011 4123536 |
011 4123537 |
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
GINEKOLOŠKI PREGLEDI.
mediall-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Ginekologija, Preventivni pregledi.
Rano otkrivanje premalignih oboljenja na grliću materice.
Kolposkopija, Papanikolau, vaginalni sekret.
Brisevi na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Bakteriološki brisevi, Utvrđivanje i praćenje trudnoće.
Transvaginalni ultrazvuk, Pregled i ultrazvuk dojki.
dom-zdravlja-clinicanova-ginekoloske-ordinacije

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 011 7151777 |
060 3980808 |
Ginekologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema.
Naziv “Ginekologija” potiče od grčkih reči “gine”‘-žena i “logos”- nauka, tako da je ginekologija, u bukvalnom prevodu, nauka o ženama.
Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu, u vezi sa trudnoćom i porođajem, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.
Svaka žena, uzrasta od devetnaeste godine, kada se doseže puna polna zrelost, do 65 godine, treba barem jednom godišnje obaviti ginekološki pregled.
Mi vam nudimo potpunu diskreciju, prijatnu atmosferu i vrhunske stručnjake u oblasti ginekologije, koji će brinuti o zdravlju Vaše intimne regije.
METODE PREGLEDA U GINEKOLOGIJI: Anamneza, Pregled vagine spekulumom, Bimanuelni pregled, Pregled vaginalnog sekreta, Citološki pregled epitela vagine i grlića materice
opsta-bolnica-st-medica-ginekoloske-ordinacije

Opšta bolnica ST Medica

Beograd, Voždovac, Kumodraška 241v 011 2460697 |
011 2472946 |
Ginekologija.
Dugogodišenje iskustvo i stručnost našeg osoblja, kao i tehnička opremljenost najsavremenijim ultrazvučnim aparatima za dijagnostikovanje, garancija su za vrhunsku profesionalnu uslugu, uz najveći mogući komoditet pacijenata.
Budućim mamama, osim otkrivanja i praćenja trudnoće, ultrazvučne i druge dijagnostike, u našoj bolnici posvećujemo posebnu pažnju, vodeći brigu o zdravlju i razvoju bebe, ali i o njiihovom ukupnom zdravstvenom stanju.
Prevencija u oblasti ginekologije je svetski trend, tako da mnoge zemlje, pa i naša imaju strategije i nacionalne programe za borbu protiv karcinoma dojke i grlića materice.
Svoj doprinos tom trendu dajemo i mi, savetujući pacijentkinje i obavljajući redovne sistematske preglede.
Preporučujemo redovne ultrazvučne preglede dojke, ultrazvučne preglede male karlice, kolposkopiju i Papanikolau test.
Ginekološke usluge: GINEKOLOŠKI PREGLEDI, GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE, GINEKOLOŠKI ULTRAZVUK i KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA, OTKRIVANJE i PRAĆENJE TRUDNOĆE, GINEKOLOŠKO SAVETOVALIŠTE, GINEKOLOŠKE OPERACIJE.
poliklinika-gracia-medika-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Gracia Medika

Beograd, Savski venac, Koče Popovića 7 011 3285140 |
011 3285145 |
Ginekologija.
Poliklinika Gracia Medika omogućava ženama svih starosnih doba da na jednom mestu obave preglede, dijagnostiku i terapiju iz oblasti ginekologije.
Pored toga značaj se pridaje edukaciji, savetovanju, prevenciji bolesti i promovisanju dobrih zdravstvenih navika.
Kod nas se mogu obaviti sledeći pregledi: Kolposkopija, Papa Nicolau bris, Kompletna ultrazvučna dijagnostika u ginekologijiija, Doppler UZ pregledi, Dijagnostika i lečenje perimenopauzalnih i menopauzalnih problema.
Endokrini poremećaji u ginekologiji, Dijagnostika i lečenje Sindroma policističnih jajnika, Dijagnostika infertiliteta/steriliteta, Dijagnostika većeg broja spontanih pobačaja, Dijagnostika i lečenje infekcija u ginekologiji, Polne bradavice (kondilomi), Chlamidia trachomatis, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealytica, Cervikalni bakteriološki bris, Vaginalni bakteriološki bris, Candida, Moluscum.
TRUDNOĆA, Dijagnostika trudnoće, UZ pregledi u trudnoći, Double i Triple test, Doppler pregledi u trudnoći, Cervikalni i vaginalni brisevi.
INTERVENCIJE, Biopsija grlica, Uklanjanje kondiloma radiotalasima, Postavljanje spirale
opsta-bolnica-analife-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKI PREGLED.
Pregled kod ginekologa (sistematski) počinje uzimanjem anamneze.
To je razgovor na osnovu koga doktor dobija informacije o Vašem zdravstvenom stanju i razlogu dolaska, bilo da je u pitanju neki ginekološki problem ili obična redovna godišnja kontrola.
Ginekološki pregled u užem smislu sastoji se iz tri dela: Posmatranje spoljašnjih genitalnih organa uz palpaciju (opipavanje) eventualno uočenih promena, Pregled pod spekulumom, nežno se u vaginu uvodi instrument (spekulum) koji omogućava da ginekolog pogleda kako izgledaju zidovi vagine i grlić materice.
Bimanuelni pregled, ginekolog uvodi svoja dva prsta jedne ruke u vaginu, a vrhovima prstiju druge ruke nežno pritiska trbušni zid iznad stidne kosti - u predelu materice i oba jajnika.
Na ovaj način moguće je opipati promene na materici (npr.
uvećanu matericu, pa čak i razlog uvećanja - trudnoća, miomi itd), kao i na jajnicima (upale, tumori).
Ultrazvučni pregled je idealna dopuna ginekološkog pregleda.
Ovo je razlog zbog čega se, uz klasičan ginekološki pregled, ultrazvuk organa male karlice smatra za standardni postupak prilikom posete ginekologu.
opsta-bolnica-medical-centar-ginekoloske-ordinacije

Opšta bolnica Medical Centar

Beograd, Palilula, Mije Kovačevića 10 011 2084242 |
011 2084243 |
Kompletan ginekološki pregled.
Ginekološki pregled se sastoji iz pregleda spoljnih genitalija i vaginalnog pregleda.
Vaginalni pregled se sastoji iz pregleda spekulumom i bimanuelnog pregleda.
Pregled spoljašnjih genitalija se vrši prvi i sastoji se od pregleda spoljašneg otvora vagine, malih i velikih usana, klitorisa.
Tom prilikom se istražuje da li postoji crvenilo, iritacija, sekret, ciste, ili neka druga neobična promena.
Vaginalni pregled obavlja se pomoću instrumenta koji se zove spekulum.
Spekulum služi da se njim odmaknu zidovi vagine jedan od drugoga, što ginekologu omogućuje da vidi unutrašnjost vagine i grlić materice.
Obično se tada uzima i bris sa grlića materice i vagine, koji se testira na prisustvo uzročnika polno-prenosivih infekcija (mogu biti prisutni i bez davanja simptoma), kao i Papa - test, kojim se ispituje prisustvo prekanceroznih i kanceroznih ćelija.
Analizom brisa određuje se i grupa vaginalnog sekreta.
Pregled spekulumom traje 30-ak sekundi i NIJE BOLAN, ali može biti pomalo neprijatan, naročito ako je vagina osetljiva zbog infekcije ili nekog drugog razloga.
Bimanuelni pregled služi da se proveri stanje i položaj jajnika, jajovoda i materice.
Izvodi se tako što lekar stavi rukavicu i uvede kažiprst i srednji prst u vaginu, a drugom rukom spolja palpira donji deo stomaka.
Na taj način se orijentiše o položaju, veličini i bolnoj osetljivosti organa u maloj karlici (jajnici, jajovodi, materica, vagina).
Tokom bimanuelnog pregleda možete osećati neki neprijatan pritisak.
Dubokim disanjem kroz poluotvorena usta smanjićete nelagodnost.
Ukoliko osetite bol, obavezno informišite lekara.
LAPARASKOPSKE GINEKOLOŠKE OPERACIJE, KLASIČNE GINEKOLOŠKE OPERACIJE, KOLPOSKOPIJA, PAPA TEST, KLIMAKTERIJUM i TRETMAN, BIOPSIJA HORIONSKIH CUPICA.
KONTROLA i PRAĆENjE FIZIOLOŠKE VISOKORIZIČNE TRUDNOĆE.
Citologija - Papa test, Citološka tehnika predstavlja pripremu i mikroskopski pregled pojedinačnih ćelija preparata najčešće dobijenih odlubljivanjem sa površine pojedinih organa (direktan bris sa sluznice vagine vulve i najčešće grlića materice – PAPA test).
Svrha citološkog pregleda je rana dijagnoza malignih i zapaljenskih promena.
Pažljivim citološkim pregledom prepoznaju se i premaligne ćelije.
To je početni signal da nešto nije u redu i da su potrebna dalja ispitivanja.
Bris za citološki pregled može se uzeti na različite načine - četkicom, štapićem čiji je vrh obmotan vatom ili raznim vrstama drvenih špatula.
Ukoliko je moguće, bris za PAPA test je poželjno uzimati između 10-og i 16-og dana ciklusa.
PAPA test je u kliničku praksu uveo George Papanicolau i po njemu je ovaj test i dobio naziv.
Patologija grlića materice - kolposkopija.
Kolposkopija predstavlja pregled grlića materice i dela vagine.
To je pomoćna dijagnostička metoda, koja ima za cilj određivanje rasporeda abnormalnog skvamoznog epitela i preciziranje delova iz kojih se može uzeti tkivo za biopsiju.
U navedene svrhe koristi se izvor jake svetlosti i koloskop (aparat koji je za ovu namenu konstruisan 1925 godine) sa uveličanjem 20-50 puta.
Osnovni značaj ove metode se ogleda u ranoj dijagnostici karcinoma.
Pre izvođe same procedure pacijent se detaljno informiše o načinu izvođenja, cilju i metodskom pristupu tretmana.
poliklinika-beograd-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
Ginekološka praksa osmišljena da se susretne sa potrebama žene kroz faze njenog života, počevši od adolescencije do trudnoće, menopauze i posle.
U okviru Poliklinike Beograd mogu se obaviti: Pregledi lekara specijaliste ginekologije, Ginekološki ultrazvuk, Ginekološki dopler, Kolposkopija, Papanicolau test, Ginekološki brisevi, HPV tipizacija, Poremećaji ciklusa, Menopauza, Vođenje trudnoće
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-ginekoloske-ordinacije
Ginekologija: Specijalistički pregledi, Ginekološki UZ pregledi, ekspertski ginekološki UZ pregledi, KOLPOskopija, PAPA i VS, Bakteriološki brisevi, HSG – snimanje prohodnosti jajovoda, Inseminacija sa obradom sperme, Ginekološka endokrinologija – hormoni, regulisanje menstrualnog ciklusa, supstitucija hormona u menopauzi.
Interventne procedure, Ciljana biopsija grlića, Konizacija grlića radiotalasnim nožem, Uklanjanje kondiloma radio talasima, Terapija radio talasima promena na grliću - ranice na grliću, Kiretaža cervikalnog kanala i materične šupljine – eksplorativna, Uklanjanje polipa iz grlića i materične šupljine.
Trudnoća, Specijalistički pregledi u trudnoći, Ekspertski 4D Ultrazvuk u ranoj gestaciji, Ekspertski 4D Ultrazvuk u 20-24 nedelji trudnoće, Ekspertski 4D Ultrazvuk posle 25 nedelje trudnoće, Otkrivanje i dijagnostika anomalija u trudnoći, Kompletno vođenje normalnih i visokorizičnih trudnoća, Biopsije Horiona, Amniocinteza, Kordocinteza
poliklinika-dr-hadzagic-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 011 2270564 |
063 361732 |
cena: Cenovnik
Ginekologija.
Ginekološki pregled žena i trudnica, Dijagnostika i praćenje trudnoće, Papanikolau test, Cervikalni bris na chlamidiu, ureaplasmu i mycoplasmu, Kultura vaginalnog brisa, Kolposkopski pregled, Ultrazvučna dijagnostika ginekoloških oboljenja, Određivanje hormonskog statusa, Ginekološke intervencije
ginekoloska-ordinacija-trion-medical-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Trion Medical

Beograd, Mirijevo, Vitezova Karađorđeve zvezde 7 011 3429205
Ginekološki pregled.
Kolposkopija.
Bris po Papanikolau.
Pregled grudi.
Ultrazvučnipregled grudi.
Ginekološki ultrazvuk.
kolor Dopler.
Ekspertni ultrazvuk.
Savremeno praćenje trudnoće.
Pregled ploda kardiotokografom.
poliklinika-nera-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Nera

Beograd, Voždovac, Pazinska 20 011 3975728 |
063 235370 |
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA NERA Kod nas možete obaviti sve ginekološke preglede veoma povoljno.
egzakta-medika-ginekoloske-ordinacije

Egzakta Medika

Beograd, Zemun, Ulica 22. oktobra br. 16 065 2615544 |
011 2190059 |
GINEKOLOŠKE ORDDINACIJE - EGZAKTA MEDIKA Kroz razgovor sa našim ginekologom možete dobiti korisne savete i informacije u vezi sa Vašim reproduktivnim zdravljem kao i o razlozima zbog kojih treba pa obavljati redovne godišnje preglede i onda kada se osećate potpuno zdravim.
Ginekološke ordinacije Beograd je strana na kojoj prezentujemo ginekologe u Beogradu i na kojoj možete pronaći sve detaljne informacije u vezi sa uslugama i cenama ginekoloških pregleda u Beogradu. Ako Vas interesuju cene ginekoloških pregleda, cena ultrazvučnog pregleda kod ginekologa, ginekoloških briseva, cena Papa-Nikolau testa, cene kolposkopije, folikulometrije ultrazvuka dojki i ostalih ginekoloških pregleda, saznajte ih ovde. Planirate trudnoću? Obavite kontrolne preglede kod odabranog beogradskog ginekologa i posavetujte se u vezi sa vođenjem trudnoće. Saznajte kako da se pripremite za ultrazvučni pregled kod ginekologa. Svaka žena mora redovno da obavlja ginekološke preglede i ako ste ove godine preskočile kontrolu kod ginekologa krajnje je vreme da se obratite nekom od beogradskih ginekologa koje Vam predstavljamo, zakažite pregled, bićete dočekani u prijatnom ambijentu i u kratkom periodu bez čekanja obavite sve preglede i budite spokijni! - Ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porodjaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda. Ginekologija se razlikuje od ostalih grana medicine jer se bavi jako intimnim i delikatnim pitanjima, ali je posebna i po tome što pomaže u onim aspektima života koji donose najveće radosti kao što je rodjenje deteta. Ovo je oblast medicine u kojoj je preventivni pregled i rano otkrivanje bolesti, dokazno, najbolji pristup očuvanju zdravlja. Dugo vremena mnoga ginekološka oboljenja su bila ona grupa bolesti o kojoj je bilo “sramota pričati” i zbog kojih su se žene teško odlučivale da odu u ginekološku ordinaciju na pregled. Srećom takva praksa postaje prošlost i žene sve više počinju da vode brigu o svom ženskom zdravlju što se u mnogim sredinama opisuje kao stvar opšte kulture. Traženje informacija iz oblasti ginekologije na internetu posebno je izražen fenomen upravo zbog nelagodnosti da se priča o ovim temama. Nemojte se stideti nego uzmite svoje zdravlje u svoje ruke i posetite ginekološke ordinacije.Istorija ginekologije.Stari vek. Prvi pisani podaci o ginekologiji datiraju iz 1800. godine p. n. e.i bave se ginekološkim bolestima, trudnoćom i kontracepcijom. Hipokratovi pisani dokumenti govore o velikom značaju ginekologije u antičkom svetu. U ovom periodu koriste se i prvi ginekološki instrumenti. Kroz stari vek ginekologija se sporo razvija sve do VII veka kada počinje da stagnira. U nekim kulturama religija je zabranjivala muškim lekarima da sprovode preglede na bolesnim i trudnim ženama.Srednji vek. U srednjem veku ginekologija je bila pod uticajem misticizma i sholastike.Ponovni razvoj ginekologije počinje sa renesansom, sa težnjom da se ginekologija oslobodi od praznovernih shvatanja.Novi vek i savremeno doba. U ovom razdoblju dolazi do ogromnog napretka mnogih naučnih disciplina, pa samim tim i ginekologije. 1737. godine na Kraljevskoj hiruškoj akademiji u Parizu ginekologija zauzima značajno mesto. Primenjuju se novi principi dijagnostike i lečenja u skladu sa naučnim saznanjima. Dolazi i do razvoja i primene novih instrumenata u procesu lečenja.U XX veku srazmerno sa razvojem drugih medicinskih disciplina ginekologija zauzima značajno mesto u zdravstvenoj kulturi.metode pregleda u ginekologiji: anamneza,pregled vagine spekulumom, bimanuelni pregled, pregled vaginalnog sekreta, citološki pregled epitela vagine i grlića materice, ultrazvučni pregled, problemi savremene ginekologije, trudnoća i poremećaji trudnoće, abortus, kontracepcija,sterilitet,maligna oboljenja ženskog reproduktivnog sistema.
Back to Top