Ginekološke ordinacije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ginekološke ordinacije Beograd
- SVE GINEKOLOSKE ORDINACIJE U BEOGRADU NA JEDNOM MESTU!
- UPOREDITE GINEKOLOŠKE ORDINACIJE - POGLEDAJTE NjIHOVE PREZENTACIJE, CENE i ZAKAŽITE PREGLED!
ginekoloska-akuserska-ordinacija-radojcic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD ORDINACIJA RADOJČIĆ Počeci rada Ginekološko akušerske ordinacije „Radojčić“ datiraju od 1996.godine.
Prve lokacije rada su bile Cetinska 6, Milana Rakića 26, od 2000.
Kosovska 28.
Septembra 2009.
godine ordinacija se preseljava na prelepu lokaciju pored Svetosavskog platoa u Ulicu Braničevska 2.
Prostor je namenski zidan za potrebe ordinacije, po svim zakonskim propisima za zdravstvenu ustanovu. U mogućnosti smo pružiti zdravstvene usluge kako iz ginekologije i akušerstva, tako i konsultativne preglede eminetnih stručnjaka iz oblasti endokrinologije, urologije, reumatologije, hirurgije, dermatologije. Budućnost vidimo u daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći svetske standarde moderne medicine.
ginekoloska-ordinacija-raovic-ginekoloske-ordinacije
Dobrodošli u Ginekološku Ordinaciju Raović.
Specijalistička ginekološko-akušerska ordinacija Raović već deceniju brine o Vašem zdravlju, smeštena u srcu Vračara od 2004.godine.
Dr Slađana Raović i dr Zoran Raović imaju višegodišnje iskustvo u lečenju i zaštiti reproduktivnih organa, i njihova stručnost, ljubaznost i profesionalan odnos prema svim pacijentima će Vas već posle prvog pregleda ubediti da ne morate da tražite drugu ginekološku ordinaciju.
Naša ordinacija pruža potpunu ginekološku zaštitu i negu ženama u svim fazama života – od puberteta do menopauzalnog perioda.
Pored toga, uspešno se bavimo lečenjem ženskog i muškog steriliteta, i pomažemo budućim roditeljima da planiraju trudnoću.
Vodimo trudnoću od prvog trenutka, pa sve do postporođajnog perioda, jer znamo da je ovo najlepši, ali i najneizvesniji period u životu jedne žene.
U svakom trenutku pružamo podršku našim pacijentima, i nastojimo da u najkraćem roku odgovorimo na sva pitanja, rešimo sve nedoumice, nađemo najbolja rešenja za probleme i damo najbolje savete.
U potpunosti smo posvećeni ne samo ka lečenju, već i ka preventivi i očuvanju dragocenog ženskog zdravlja.
Uvek smo okrenuti ka budućnosti i daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći najnovije svetske standarde u oblasti medicine, a naročito ginekologije i akušerstva.
Sa Vama ćemo proći kroz sve lepe, neizvesne i teške trenutke, jer su naši pacijenti stub ordinacije Raović.
Trudnoća.
Mi želimo da budemo Vaši vodiči, savetnici i partneri kroz ceo proces začeća, trudnoće i postporođajni proces, kako biste se Vi osećale sigurno i bezbrižno.
Nudimo Vam sve preglede, bez bola i komplikacija i rado ćemo voditi Vašu trudnoću od samog početka.
Ginekološki pregled.
Ginekologija se razlikuje od ostalih grana medicine jer se bavi jako intimnim i delikatnim pitanjima, ali je posebna i po tome što pomaže u onim aspektima života koji donose najveće radosti kao sto je rođenje deteta.
ginekoloska-ordinacija-mladenovic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ Osnovna delatnost ordinacije “Mladenović“ jeste pre svega zdravstvena zaštita žena tokom celog života.
Naš cilj je maksimalno usmeren prema preventivnoj medicini i ne invazivnim dijagnostičkim metodama.
Takođe, velika pažnja posvećena je odabiru medicinskog osoblja i vrhunske savremene opreme, pa sa zadovoljstvom možemo reći kako u ordinaciji “Mladenović” radi zaista stručan medicinski kadar sa ogromnim iskustvom u struci.Našim pacijentima ostavljamo mogućnost ličnog izbora lekara sa kojim će sarađivati i na taj način je svakome omogućeno ostvarivanje punog poverenja na relaciji pacijent- lekar koji je veoma bitan za uspešno lečenje.
poliklinika-uromedica-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA UROMEDICA Poliklinika Uromedica se bavi kompletnim ginekološkim ispitivanjima,kolposkopijom i rešavanjem problema neplodnosti žena.
ginekoloska-ordinacija-natal-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD GINEKOLOŠKA ORDINACIJA NATAL Ginekološko-akušerska ordinacija Natal posluje od 2000.god pod tim nazivom na adresi ul.
Gospodar Jovanova 19, Beograd.
U okviru svoje delatnosti pružamo kompletnu ambulantnu uslugu našim korisnicima vezanu za ginekološke preglede i praćenje trudnoće.
Od opreme posedujemo UZ aparat, 2 ginekološka stola za pregled, aparat za anesteziju, elektrokauter, radio-nož, aspirator, defibrilator i sve potrebne instrumente za adekvatno pružanje usluga.
ginekoloska-ordinacija-dr-milanovic-ginekoloske-ordinacije
Kompletan ginekološki pregled.
Ginekološka ordinacija Prim dr Milanović je privatna lekarska ordinacija sa višegodišnjim iskustvom i tradicijom u dobroj ginekološkoj praksi.
Preko 15 godina iskustva u radu.
Stručno, specijalizovano i veoma prijatno osoblje.
Povoljne cene i popusti za komplet preglede.
Primarna delatnost obuhvata prevenciju, dijagnostiku i lečenje u populaciji žena svih dobi, od puberteta do menopauze.
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Poliklinika AS Medicus omogućava ženama svih starosnih doba da na jednom mestu obave preglede, dijagnostiku i terapijuiz oblasti ginekologije. U poliklinici obavljamo sledeće preglede: Kompletna ultrazvučna dijagnostika i Doppler UZ pregledi u ginekologiji,Kolposkopija, svi brisevi i Papa Nicolau, Dijagnostika i lečenje perimenopauzalnih i menopauzalnih problema, Endokrini poremećaji u ginekologiji, Kontracepcija, Dijagnostika i lečenje Sindroma policističnih jajnika, Dijagnostika infertiliteta/steriliteta, Folikulometrija, Dijagnostika većeg broja spontanih pobačaja, Dijagnostika i lečenje infekcija u ginekologiji. Praćenje trudnoće (dijagnostika, double i triple test, UZ i Doppler pregledi, brisevi..) Intervencije: uklanjanje kondiloma, biopsija grlića i postavljanje spirale.
poliklinika-panacea-ginekoloske-ordinacije
Ginekologija predstavlja jednu od grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti ženskog reproduktivnog sistema.
Ginekologija potiče od grčkih reči „gine“ što znači žena i „logos“ koja znači nauka.
Tako da se ginekologija u bukvalnom smislu te reči može prevesti kao nauka o ženama.
Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, pa tako samim tim proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.
POLIKLINIKA PANACEA svojim korisnicima omogućava preglede u ginekološkoj ordinaciji koja je savremeno opremljena instrumentarijumom Aesculapa i Laica kolposkopom koji je medju najboljima te vrste u svetu.
Takođe, savremeni ultrazvučni aparat omogućava 4D ultrazvučnu dijagnostiku.
Pored ginekološkog pregleda, kolposkopije, ultrazvučnog pregleda, posebnu pažnju obraćamo problemima devojčica od najranijeg uzrasta do adolescentkinja.
eurolab-poliklinika-i-laboratorija-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE - EUROLAB - Ginekološki pregledi - Ultrazvučni pregledi - Papanikolau test - HPV test ( Humani Papiloma Virus) - Analize vaginalnog sekreta - Mikrobiološki brisevi grlića - Lečenje genitalnih bradavica (kondiloma) - Lečenje promena na grliću materice - Ginekološko-hirurške intervencije u lokalnoj anesteziji - Pregledi trudnica i vodjenje trudnoće - Ultrazvučno praćenje trudnoće - Tranquility test - Prenatalni neinvazivni test - Dijagnostika infertiliteta kod žena i priprema za lečenje - Određivanje hormonalnog statusa i procena ovarijalne rezerve - Procena fertilnosti kod muškaraca, ANALIZE SPERMOGRAMA
ginekolosko-akuserska-ordinacija-4d-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE 4D omogućava rano otkrivanje patologije trudnoće.
Primenom 4D ultrazvuka u procesu praćenju trudnoće povećava se mogućnost potvrđivanja normalnosti ploda u rizičnim trudnoćama, kao i ranog otkrivanja neočekivanih abnormalnosti ploda.
Kolposkopija je pregled grlića materice pod uveličanjem i veštačkim osvetljenjem kojim uočavamo promene inače neuočljive pri pregledu golim okom to jest bez uveličanja.
Kombinovani pregled (kolposkopija uz PAPA test) najbolji je način za otkrivanje i najdiskretnijih promena na grliću materice i procenu stepena njihove atipije, što pomaže u daljoj terapijskoj odluci.
ginekoloska-ordinacija-viva-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Viva

Beograd, Zemun, Dr. Nedeljka Ercegovca 34a 011 3167021
cena: od 1.700 do 3.000din
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD.
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA U ZEMUNU.
Specijalistička ordinacija iz ginekologije i akušerstva Viva.
Ordinacija Viva je privatna medicinska praksa specijalizovana za dijagnostiku i lečenje iz oblasti GINEKOLOGIJE.
Specijalistička ginekološka ordinacija "viva" osnovana je 2004.
godine.
Vlasnik ordinacije je Profesor Dr Atanasije Tasa Marković, specijalista ginekologije i akušerstva.
Ordinacija "VIVA" pruža kompletne usluge dijagnostike iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije, i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda i laserske intervencije.
Stručni tim čine doktori koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i zavidne rezultate ostvarene u dijagnostici i lečenju iz oblasti ginekologije: Profesor Dr Atanasije Tasa Marković - specijalista ginekologije i akušerstva.
Dr Biljana Kovačević (konsultant) ginekolog - akušer – citolog.
RADNO VREME radnim danima 10 - 22h subotom 09 - 14h
specijalna-bolnica-hirurgija-dr-draskovic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA, GINEKOLOŠKI PREGLEDI.
Ginekološki pregledi predstavljaju fizički pregled male karlice i genitalnih organa kod žene.
Ginekološki pregledi pomažu lekarima da ispitaju poziciju i veličinu veličinu vagine, cerviksa, uterusa i jajnika.
Pregled je važan deo brige o zdravlju odrasle žene kao i važan deo preventive.
Još jedan od razloga zbog kojeg je ginekološki pregled jako bitan jeste detektovanje karcinoma u najranijoj fazi, potom infekcija, polno prenosivih bolesti i ostalih reproduktivnih problema.
Ginekološki pregledi se vrše: Radi regularne provere statusa.
U toku pregleda, može se uzeti bris za Papanikolau test. Zbog ispitivanja prisustva infekcija - gljivicne infekcije ili bakterijska vaginoza. Da bi se dijagnostikovale polno prenosive bolesti - hlamidija, gonoreja, herpes, trihomonas, HPV, Zbog otkrivanja uzroka neregularnog krvarenja iz uterusa, Zbog identifikacije morfološke abnormalnosti organa male karlice - fibromi, ovarijalne ciste, prolaps uterusa, Zbog otkrivanja bola u abdomenu, Radi utvrđivanja kontracepcijske terapije.
Određena sredstva za kontracepciju zahtevaju pregled (dijafragma, spirala)
ginekoloska-ordinacija-biljana-zivaljevic-ginekoloske-ordinacije
Kompletni ginekološki pregled.
Kontrola trudnoće.
4D/2D ULTRAZVUČNI PREGLED.
CTG monitoring.
KOLPOSKOPIJA i PAPA test.
INTERVENCIJE RADIOHIRUŠKIM NOŽEM i LASEROM.
MIKROBIOLOŠKI PREGLEDI: brisevi za seksualno prenosive bolesti, HPV tipizacija.
SAVETOVALIŠTE ZA KONTRACEPCIJU: hormonska i lokalna kontracepcija, aplikacija spirale.
SAVETOVALIŠTE ZA MENOPAUZU; hormonska supstitucija.
ULTAZVUK DOJKI
ginekoloska-ordinacija-jurisic-ginekoloske-ordinacije
Specijalistička ginekološka ordinacija Jurišić osnovana je 2004.
godine.
Vlasnik ordinacije je Dr Žaklina Jurišić, specijalista ginekologije i akušerstva.
Ordinacija Jurišić pruža kompletne usluge dijagnostike iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.
poliklinika-intermed-plus-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA INTERMED PLUS Ordinacija se bavi ženskim reproduktivnim zdravljem od adolescencije do menopauze, uz primenu preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih procedura.
Neke od standardnih procedura koje se rutinski obavljaju u poliklinici su: - ginekološki bimanuelni pregled - ultrazvučni pregled vaginalnom i/ili abdominalnom sondom - kolor dopler UZ - Papanikolau test - palpatornii pregled dojki i ultrazvuk dojke - biopsija grlića - kompletna laboratorijska ispitivanja: mikrobiološka, biohemijska, citološka, patohistološka - folikulometrija - praćenje trudnoće - edukativni programi o kontracepciji, menopauzi, sterilitetu, trudnoći - uklanjanje polnih bradavica (kondiloma) i drugih patoloških promena na spoljnim genitalijama laserom i elektrokauterom, to jest korišćenjem najsavremenijih aparata. - ginekološke intervencije u opštoj anesteziji (polipektomije, frakcionirana kiretaža, prekid trudnoće i druge). - aplikacija i uklanjanje spirale
ginekolosko-akuserska-ordinacija-irina-ginekoloske-ordinacije
U ginekološkoj ordinaciji IRINA, u prijatnom ambijentu, ljubazno osoblje obavlja standardne ginekološke preglede, preglede trudnica i nudi usluge savetovanja za izbor kontraceptivnih sredstava i probleme menopauze.
Zaposleni lekari u ginekološkoj ordinaciji IRINA: Dr Branislav Milojevic, Prof Dr Miroslava Gojnic Dugalic, Dr Dejan V Pavlovic.
ginekoloska-ordinacija-sindjeliceva-ginekoloske-ordinacije
U našoj ordinaciji, u prijatnom ambijentu, možete obaviti sve potrebne ginekološko akušerske preglede kao i niz ambulantnih dijagnostičkih i terapijskih intervencija i manjih operacija vezanih za: Praćenje trudnoće, Sterilitet i lečenje steriliteta, Poremećaje krvarenja, Hormonske poremećaje, Menopauzu i osteoporozu, Rano otkrivanje karcinoma, Adolescentnu ginekologiju, Kontracepciju, Bimanuelne ginekološke preglede, Ultrazvučne ginekološke preglede kolor Dopplerom, Ultrazvučne preglede dojke kolor Dopplerom, Kolposkopiju, Biopsije, Eksplorativne kiretaže, Histopatološki pregled, PAPA test, Tipizaciju virusa, Briseve, Lasersko uklanjanje kondiloma, Lečenje ranica na grlicu materice, Analiza sperme - spermogrami, Ispitivanje hormonskog statusa, Lečenje se neplodnosti kod muškaraca i žena, Veštačku oplodnju - inseminaciju (IUI), Sistematske ginekološke preglede, Razne vrste hormonskih poremećaja.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda. Tim stručnjaka klinike Bel Medic vam pruža sve vrste pregleda kod ginekologa, kako godišnjih, tako i Papanicolaou testa, pomoć i savete pri izboru kontraceptivnih sredstva i minimalno invanzivne ginekološke hirurgije.
ginekoloska-ordinacija-deminima-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Deminima

Beograd, Stari Grad, Đure Daničića 15 011 3223966
Ekspertski UZ pregledi u trudnoći.
CTG monitoring.
Neinvazivna prenatalna dijagnostik horomozomopatija.
Amniocenteza.
Ginekološki pregledi.
Ginekološki UZ vaginalnom sondom.
Doppler UZ.
Kolposkopija.
Papanikolau test i svi bakteriološki brisevi uključujući i hlamidiju, mikoplazmu.
Biopsija grlića najsavremenijim radio nožem Elman.
LOOP ekcizije.
Uklanjanje kondiloma.
Speciajalistička ginekološka ordinacija Deminima pruža kompletne dijagnostičke usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.
Sve dijagnostičke metode se obavljaju na najsavremenijim aparatima poslednje generacije.
Međutim, sve to ne bi izgledalo take da nema stručnog tima sjajnih lekara sa velikim znanjem i dugogodišnjim kliničkim iskustvom.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-dr-djordjevic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA, KONTROLA TRUDNOĆE, ULTRAZVUČNI PREGLED, LEČENjE STERILITETA, PREGLED GRUDI, GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE, KONTRACEPCIJA.
Ginekološko akušerska ordinacija Dr Đorđević postoji od 2006 godine.
brigu o vašem zdravlju možete u potpunosti prepustiti stručnjacima iz oblasti perinatologije, kolposkopije, ginekološke citologije, steriliteta.
Tim lekara i savremena medicinska oprema garancija su kvaliteta naših usluga.
Stručno i ljubazno osoblje učiniće da se osećate sigurno i opušteno o čemu najbolje svedoče naši zadovoljni pacijenti.
Postanite i Vi deo naše zdrave porodice.
Očekujemo Vas.
Dr Mirjana Đorđević, spec ginekologije i akušerstva
ginekoloska-ordinacija-dr-corac-ginekoloske-ordinacije
Ginekološka ordinacija Dr Ćorac je osnovana 2002.
Ginekološki bimanuelni pregled.
Vaginalni i cervikalni brisevi.
Kolposkopija.
PAPA (Papanicolau) bris.
Ginekološki ultrazvučni pregled.
Pregled dojki – ultrazvuk dojki.
PAPA dojki.
Video kolposkopija – prezentacija na ekranu sa kolor snimkom kolposkopskog nalaza na izveštaju.
ginekoloska-ordinacija-dr-milica-berisavac-ginekoloske-ordinacije
Prof Dr Milica Berisavac, specijalista ginekologije i akušerstva, magistar i doktor medicinskih nauka, vanr profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, načelnik odeljenja Puerperium na GAK KCS.
ginekoloska-ordinacija-belosevac-ginekoloske-ordinacije
Trudnoća.
Menopauza.
Premaligna i maligna oboljenja genitalija i bolesti dojke.
Kontracepcija.
Sterilitet.
Ginekološke intervencije
ginekoloska-ordinacija-femini-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Femini

Beograd, Vračar, Kneginje Zorke 24 011 2435822
Uobičajeni ginekološki pregled uz mogućnost uzimanja PAPA testa (nalazi za dva do tri dana), uzimanje briseva (za bakteriološku analizu, test na vaginozu, Chlamydiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu, HPV-Humane Papilloma viruse – 100 tipova).
Videokolposkopski pregled.
Biopsija sumnjivog tkiva na vulvi i vagini, na grliću, ili sluznici materice. Ultrazvučni pregledi.
3D UZ ginekološki pregledi.
Rana dijagnoza i praćenje trudnoće.
4D UZ pregledi u trudnoći.
Ultrazvučni pregledi Color Dopplerom (vaginalnom i abdominalnom sondom).
UZ pregled dojki.
Ginekološka endokrinologija.
Nepravilnosti i regulacija menstrualnog ciklusa.
Zaštita od neželjene trudnoće i savremene metode kontracepcije (oralni kontraceptivi, aplikacija i ekstrakcija spirale).
Menopauzalne tegobe (hormonska supstituciona terapija).
Kompletna dijagnostika i savremeno lečenje bračnog infertiliteta.
ginekoloska-ordinacija-dr-maletic-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
rutinski i sistematski ginekološki pregledi, kontracepcija.
pilula za „jutro posle“, sterilitet - dijagnoza i terapija, AIH – veštačka inseminacija, rana dijagnostika raka grlića materice, vagine i vulve, detekcija i tipizacija humanih papiloma virusa, vakcinacija protiv infekcije humanim papiloma virusima, seksualno prenosive bolesti, vaginitisi i promenjen sekret, bolne menstruacije - dijagnoza i terapija, neredovna menstrualna krvarenja - dijagnoza i terapija, bol u maloj karlici - dijagnoza i terapija, endometrioza - dijagnoza i terapija, miomi - dijagnoza i terapija, ciste i tumori jajnika - dijagnoza i terapija, polipi - dijagnoza i terapija, menopauza - dijagnoza i terapija, pregledi i ultrazvuk dojki.
KONTROLA TRUDNOĆE.
Utvrđivanje trudnoće, utvrđivanje vitalnosti ploda, redovna kontrola trudnoće, ultrazvuk u kontroli trudnoće, 3D/4D ultrazvuk u kontroli trudnoće, procena rizika za, hromozomske anomalije u I trimestru, morfoanatomski pregled ploda u II trimestru, procena rizika za spontani pobačaj i prevremeni porođaj, procena rizika za razvoj, preeklampsije/eklampsije u trudnoći, invazivna antenatalna citogenetička dijagnostika (biopsija horiona, amniocenteza, kordocenteza), procena zrelosti ploda u III trimestru.
ginekoloska-ordinacija-terazije-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Terazije

Beograd, Stari Grad, Trg Nikole Pašića 2 011 3035719
Specijalistička ginekološko akušerska ordinacija „TERAZIJE“ osnovana je 2004 godine.
Pruža kompletne usluge dijagnostike i lečenja iz oblasti ginekologije, perinatologije, steriliteta i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.
U našoj ordinaciji mogu se obaviti i konsultativni pegledi.
KOMPLETNA ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA 4D ULTRAZVUK, COLOR DOPPLER.
Ultrazvučni pregledi obavljaju se na 4D ultrazvučnom aparatu TOSHIBA XARIO, najnovija generacija ultrazvučnog aparata.
4D ultrazvuk se primenjuje u perinatologiji odnosno za praćenje trudnoće.
Primenom 4D ultrazvuka prati se razvoj ploda od samog začeća, kao i u prvom, drugom i trećem trimestru.
gala-medica-ginekolosko-akuserska-ordinacija-ginekoloske-ordinacije
Ginekološki pregled.
Ultrazvuk.
Vaginalni i cervikalni brisevi.
Papanicolaou test i kolposkopija.
Ginekološke intervencije.
Od ginekoloških intervencija koje se rade u našoj ordinaciji izdvajamo: Skidanje condiloma radiotalasnim nožem, Lečenje ranica na grliću, Biopsija grlića, Biopsija premalignih promena i HP analiza, Polipektomija (uklanjanje polipa), Plasiranje i ekstrakcija spirale, Kiretaža.
Kolposkopija.
Kolposkopija predstavlja mikroskopski pregled grlića materice i dela vagine.To je pomoćna dijagnostička metoda,koja ima za cilj određivanje abnormalnog skvamoznog epitela i preciziranje delova iz kojih se može uzeti tkivo za biopsiju. Kolposkopija i Papanicolaou test su primarni skrining i zajedno u skoro 99% slučajeva otkrivaju prekanceroze i rani karcinom grlića materice.
Papanicolaou test.
Papanicolaou test bi trebalo obavljati barem jednom godišnje, a najkasnije 3 godine po otpočinjanju seksualne aktivnosti, ili kada žena napuni 21 godinu (preporuka ACOG).
Savršen period za test je kada pacijentkinja nema menstruaciju, pa citološki uzorak nije apsorbovao krv.
Ukoliko pacijent ima cerviko-vaginalnu infekciju sa naglašenim vaginalnim sekretom, onda bi test trebalo ponoviti kada se infekcija sanira.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-011-medical-group-ginekoloske-ordinacije
Angažovano i stručno osoblje u prijatnom ambijentu uz pomoć vrhunske opreme pruža ginekološkim pacijentima dijagnostiku i terapiju kao i kontrolu trudnica tokom cele trudnoće.
Lekari specijalisti ginekologije i akušerstva te subspecijalisti iz dečije i adolescentne ginekologije, perinatologije i ginekološke onkologije mogu da vam odgovore na pitanja na koja niste našli odgovor.
ginekoloske-ordinacije-palmoticeva-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
TRUDNOĆA.
STERILITET.
KONTRACEPCIJA.
Ordinacija Palmotićeva svoje početke vezuje za 1998 godinu.
Osnivač i rukovodeći doktor je Mr Sci Dr Med Slobodanka Petković.
Njeno bogato iskustvo u ginekologiji, akušerstvu i lečenju steriliteta obezbeđuje veliki broj medicinskih i hirurških terapija danas poznatih kako bi pomogla našim pacijentima.
Ordinacija teži konstantom unapređivanju kako najsavremenijom medicinskom opremom, tako i stručnim usavršavanjem i odnosom sa pacijentima.
ginekoloska-ordinacija-eterna-ginekoloske-ordinacije

Ginekološka ordinacija Eterna

Beograd, Vračar, Bulevar kralja Aleksandra 250 011 2424461
RANA DIJAGNOSTIKA - USPEŠNA TERAPIJA.
KONTRACEPCIJA.
POLNE BOLESTI.
LEKARSKA HIRURGIJA U GINEKOLOGIJI.
ULTRAZVUK.
SAVETI LEKARA.
Ginekološki pregled podrazumeva: Pregled grudi, Inspekcija i palpacija spoljnih genitalija, Pregled pod spekulumom, Bimanuelni pregled, Kolposkopski pregled.
ginekoloska-ordinacija-eva-ginekoloske-ordinacije
Ordinacija je opremljena savremenom opremom kojom se pouzdano mogu izvoditi dijagnostičke i terapijske procedure.
Specijalistička ginekološko akušerska ordinacija EVA omogućava kompletan ginekološki tretman.
Mogu se organizovati i konsultativni pregledi drugih specijalista.
U ordinaciji se obavljaju kompletni ginekološki pregledi; ultrazvučni pregledi sa color Doppler pregledom; rana dijagnostika i prevencija karcinoma grlića materice – kolposkopski pregledi, Papanicolaou test, biopsije, intervencije radiotalasnom tehnikom - loop excizija i vaporizacija grlića materice, uklanjanje kondiloma svih lokalizacija kod žena i muškaraca, uklanjanje bradavica i mekih fibroma, intervencije laserom; lečenje steriliteta; praćenje trudnoće, CTG zapis; mogu se uraditi kompletni brisevi kod žena i muškaraca - mikrobiološki, virusološki, HPV tipizacija, brisevi na Chlamidiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu, bakterijsku vaginozu i drugi; kompletni pregled dojki.
ginekoloska-ordinacija-dr-milena-dzuverovic-ginekoloske-ordinacije
Kompletan ginekološki pregled.
Žene u reproduktivnom dobu treba bar jednom godišnje da idu na ginekološki pregled, a u slučaju zdravstvenih problema i češće.
Redvnom kontrolom stičete realnu sliku o vašem zdravlju i smanjujete rizik od ozbiljnijih ginekoloških problema.
Ultrazvučni pregled.
Ultrazvuk sa color Doppler pregledom omogućava vam kontrolu i dijagnostiku savremenim uredjajem.
Papanikolau test.
Papa test je jednostavan.
Uzima se materijal sa grlića i nanosi na mikroskopsku pločicu, te ide u laboratoriju na evaluaciju.
U nekim slučajevima se utvrde promene na grliću, a u malom broju i predmaligne promene.
Kolposkopija.
Veliki je značaj u prevenciji karcinoma grlića materice i potrebno je na vreme dijagnostikovati eventualni zdravstveni problem.
Upotrebom kolposkopa ginekologu je omogućeno da vidi ako ima nekih promena na grliću materice.
Biopsija.
U slučaju da postoje neke promene uzima se mali uzorak tkiva, pod lokalnom anestezijom, a potom se šalje na ph analizu.
Intervencije.
Lasersko uklanjanje kondiloma, bradavica i mekih fibrinoma.
Intervencije na grliću materice radiotalasnom tehnikom.
Uzimanje brisa.
Kod nas možete uraditi kompletne briseve i to makrobiološke, virusološke, HPV, Chlamidia tr., Mycoplasma h., Ureaplasma ur., bakterijska vaginoza.
Praćenje i kontrola trudnoće.
Ako očekujete bebu ili planirate proširenje porodice na pravom ste mestu.
Potrebno je praćenje i nadzor vašeg stanja i razvoja bebe.
Pred vama je 9 meseci koji će doneti mnoge promene.
Javite se bez ustručavanja.
specijalna-ginekoloska-bolnica-beograd-ginekoloske-ordinacije
Redovni ginekološki pregledi veoma su značajni za genitalno i ukupno zdravlje žena.
Sve žene starije od 18 godina trebalo bi da imaju redovne ginekološke preglede i naravno, da se odmah jave svom ginekologu ukoliko osete bilo kakvu genitalnu smetnju ili primete bilo koju neuobičajenu pojavu vezanu za ovu oblast (izostanak menstruacije, pojačan sekret, peckanje, svrab, bol).
Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“ pruža mogućnost svih ginekoloških dijagnostičkih postupaka i metoda, ultrazvučnih pregleda (doppler, color doppler, power doppler i 4D) organa male karlice i dojki, ginekoloških intervencija i hirurških operacija vezanih za ginekološko zdravlje žena.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-bojovic-ginekoloske-ordinacije
Dr Tatjana Bojović se više bavi konkretno ginekologijom.
Bilo da su to problemi mladih koji im se uvek čine teško rešivim, ili pak problemi nas drugih, više ne baš tako mladih.
Dr Djordje Bojović je po specijalnosti ginekolog – akuser, koji se posebno usavršava u problemima steriliteta, i to oba supružnika.
ginekoloska-ordinacija-art-medico-ginekoloske-ordinacije
Specijalistička ginekološko-akušerska ordinacija „Art medico“ osnovana je 1995.god.
i 15 godina uspešno radi, u skladu sa savremenim dostignućima medicinske nauke i negujući istovremeno tradiciju humanog pristupa pacijentu.
Naše ljubazno osoblje, koje predvodi dr Milan Lužajić, specijalista ginekologije i akušerstva i klinički lekar sa uzornim iskustvom, trudi se da izađe u susret Vašim željama i pruži Vam vrhunsku i najpovoljniju uslugu u cilju očuvanja Vašeg zdravlja i zdravlja Vaše bebe.
Radi očuvanja zdravlja i prevencije bolesti od kojih neke mogu da ugroze Vašu reprodukciju, a neke i sam život, preporučuje se zdravim ženama da posete ginekologa jednom u 6 meseci do godinu dana, a ukoliko se pojave tegobe vezane za genitalno zdravlje, što pre.
Redovne kontrole su bitne zbog toga što najopasnija oboljenja ne daju nikakve simptome dok ne odmaknu toliko da je mogućnost njihovog izlečenja mala.
U rutinskim ginekološkim kontroloma akcenat je na otkrivanju malignih i premalignih stanja grlića materice.
Karcinom grlića je drugi karcinom po učestalosti.
U visoko razvijenim zemljama, medjutim, karcinom grlića materice skoro da više ne postoji, jer je nacionalnim programima organizovano da svaka žena mora otići ginekologu dva puta godišnje.
Ovo oboljenje prolazi kroz nekoliko premalignih stadijuma, od kojih je svaki izlečiv u 100% slučajeva, bez oštećenja bilo koje funkcije organizma, uključujući i reproduktivnu.
U premalignim fazama karcinom grlića nema nikakve simptome, ali se vrlo jednostavno otkriva rutinskim ginekološkim pregledom koji uključuje i kolposkopiju.
Sem redovnih kontrola, izuzetno je važno obratiti se lekaru čim primetimo da imamo problem.
bolnica-za-lecenje-steriliteta-intermedicus-bis-ginekoloske-ordinacije
Pregled i palpaciju spoljašnjih genitalija.
Pregled zidova vagine i grlića materice pod spekulumom.
Bimanuelni pregled unutrašnjig genitalija.
Uzimanje svih potrebnih briseva.
Dijagnostika infekcija.
Kolposkopski pregled.
Papanicolau pregled.
Pregled dojki.
KOLPOSKOPIJA je naziv za mikroskopski pregled velikih i malih usana, zidova vagine i naročito grlića materice kao mesta gde se najčešće javlja rak kod mladjih žena . Kolposkopija i citologija (PAPA test) predstavljaju bezbolni pregled tzv.skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice sa tačnošću dijagnostike patoloških promena od skoro 98%- naravno kada se kombinuju istovremeno.
Potrebno je naglasiti da se promene mogu otkriti u ranoj fazi pre nego što daju bilo kakav simptom odn.
tegobu, i lako i sigurno izlečiti.
Ponekad je pregled potrebno dopuniti BIOPSIJOM promene (odn.
uzimanjem uzorka tkiva koji se šalje na histopatološki pregled - HPP ) ili kiretažom kanala grlića materice, a sa ciljem postavljanja što sigurnije dijagnoze.
Sama biopsija je najčešće i krajnja dijagnoza i terapija jer smo uklonili vidjenu promenu.
Ako nalaz HP pregleda zahteva dalje lečenje pribegava se manjem operativnom zahvatu u kratkotrajnoj opštoj anesteziji – KONIZACIJA.
Biopsija i konizacija se obavljaju LOOP dijatermijom radio talasima gde se tkivo seče elektrodom u obliku omče koja istovremeno i koaguliše odn.
sprečava krvarenje.
klinika-papic-ginekoloske-ordinacije

Klinika Papić

Beograd, Voždovac, Milovana Marinkovića 23 011 3971772
Ginekološki pregled, Papanicolau test, Bakteriološke analize, Kolposkopija, CRYO Terapija, Ginekološki ultrazvuk, Kolor Dopler, 4D Ultrazvuk, Pregled dojke, Ultrazvuk dojki, Dabl i tripl test, CTG zapis, Razvoj bebe u trudnoći po nedeljama, Spermogram, Inseminacija, Analiza hormona, Folikulometrija, Post koitalni test, HSG - Hysterosalpingogram, Primena Lasera, Lasersko uklanjanje kondiloma, Humani papiloma virus, Menopauza, Ultrazvuk.
U ordinaciji se obavljaju kompletni opšti ginekološki pregledi: ultra-zvučni, kolposkopiski, praćenje trudnoće, CTG zapis, a moguće je obaviti i kompletne hormonske analize, uraditi briseve kod muškaraca i žena, na Chlamidiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu i Beta hemoliticni streptokok, najraniju 100% sigurnu dijagnostiku trudnoće analizom hormona HCG.
Iza rada Papić Ginekološke Ordinacije stoji veliko iskustvo i rezultati.
poliklinika-mb-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika MB

Beograd, Batajnica, Matrozova bb 011 7870084
cena: Cenovnik
GINEKOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD POLIKLINIKA MB Poliklinika MB postoji i radi od 1998.godine, nudeći Vam na jednom mestu široku paletu pregleda iz različitih oblasti savremene medicine.
U prijatnom ambijentu naše poliklinike dočekaće Vas tim vodećih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom, kao i profesionalno i ljubazno osoblje koje Vam uvek stoji na raspolaganju.
ginekoloska-ordinacija-ginekomedika-ginekoloske-ordinacije
GinekoMedika je savremena ginekološko akušerska ordiancija iz Beograda namenjena zdravstvenim potrebama moderne žene.
Sva ispitivanja u oblasti ginekologije, akušerstva i dojki vrše se korišćenjem najmodernije medicinske opreme i mogu se obaviti u ovoj ordinaciji.
GINEKOMEDIKA spada u privatne ginekološke ordinacije i počela je sa radom 1994 godine.
Ginekološki pregled.
Kolposkopski pregled.
PAPA test.
UZ pregled male karlice.
UZ pregled – color Doppler.
Ginekološki pregled, kolposkopija, PAPA, VS, UZ male karlice, UZ dojki.
Ispitivanje i lečenje steriliteta: spermogram, spermokultura, hormonska ispitivanja supružnika, folikulometrija, HSSG, AIH – inseminacija, AIH sweem up, IVF.
Ispitivanje i lečenje poremećaja menstrualnog ciklusa.
Menopauza – hormonska supstituciona terapija (HRT).
Osteoporoza – terapija.
Kontracepcija.
specijalna-ginekoloska-bolnica-jevremova-ginekoloske-ordinacije
Ginekološki pregled.
Ginekološki ultrazvučni pregled.
Kolposkopija.
Papanicolau test (PAPA test).
Ginekološki UZ pregled - 4D.
Ekspertski pregled.
PREGLEDI U GINEKOLOGIJI.
Sastavni deo života svake žene treba da bude briga o sopstvenom zdravlju i njegovom očuvanju.
Pod tim, u prvom redu, treba obratiti pažnju na reproduktivno zdravlje, a poseta i konsultacija sa ginekologom je najbolji način da se to i postigne.
Nikada nije na odmet napomenuti da se najveći broj bolesti koje se otkriju u ranoj fazi, na redovnom pregledu, može uspešno lečiti i izlečiti.
KONTRACEPCIJA.
U reproduktivnim godinama sa ginekologom treba razgovarati i o načinu kontracepcije, jer jedino na taj način žena može dobiti adekvatnu preporuku.
Izbor kontracepcije zavisi od mnogih faktora, a odluka se donosi na osnovu zdravstvenog stanja žene, starosne dobi, želje same pacijentkinje i sl.
Hormonske kontraceptivne pilule su najčešće korišćen oblik kontracepcije u svetu.
Danas postoji veliki broj kontraceptivnih pilula, ali nikako ih ne treba uzimati na svoju ruku.
DIJAGNOSTIKA i LEČENJE.
Dijagnoza i korekcija određenih nepravilnosti u ginekologiji su ranije zahtevale veliku hirurgiju i višedenvni ili čak više nedeljni oporavak pacijenta.
Laparoskopija i histeroskopija danas omogućavaju komfor kako pacijentima tako i lekarima, da lakše, brže i uz mnogo manje potencijalnih opasnosti dođu do željenog efekta.
MENOPAUZA.
Menopauza označava poslednju menstruaciju u životu žene.
Ona simboliše jedan prelazni period između premenopauze (kada je žena sposobna za rađanje dece) i postmenopauze (kada više nema te sposobnosti).
U periodu oko menopauze, koji se naziva perimenopauza, organizam se prilagođava na novo stanje.
OPERACIJE i OPERATIVNI ZAHVATI.
HISTEREKTOMIJA.
Predstavlja operativni zahvat kojim se uklanja materica ili sama, ili sa jednim odnosno oba jajnika.
Primenjuje se kod žena koje imaju poremećaj u krvarenjima, miome, a završile su reprodukciju.
Indikacije za histerektomiju su i promene malignog (zloćudnog) porekla na grliću materice, na materičnoj sluzokoži ili u telu materice, kao i promene na jajniku.
poliklinika-intertim-ginekoloske-ordinacije

Poliklinika Intertim

Beograd, Vračar, Svetog Save 41 011 3447488
GINEKOLOŠKA ORDINACIJA.
Ginekološku ordinacija u Poliklinici Intertim vodi Dr Gordana Đorđević, a u njenom radu kao konsultanti učestvuju i mr sc med Vesna Novaković i prim Dr Ljubica Presetnik.
U ordinaciji se obavljaju pregledi u cilju prevencije, dijagnostike i terapije oboljenja vezanih za žensku populaciju od adolescentnog perioda do senijuma.
U okviru sistematskog preventivnog pregleda se radi: bimanuelni ginekološki pregled, kolposkopija, ultrazvučni pregledi vaginalnom ili abdominalnom sondom, papanikolau test, vaginalni sekret.
Od drugih dijagnostičkih metoda rade se: cervikalni brisevi za mikrobiološka,virusološka, citološka i biohemijska ispitivanja, biopsije grlica materice sa histopatološkom analizom.
Pored lečenja različitih ginekoloških oboljenja od terapijskih procedura sprovode se i: saniranje benignih promena na grliću materice, uklanjanje virusnih bradavica (kondiloma) i drugih promena na spoljnim genitalnim organima.
Ove intervencije se obavljaju hiruškim laserom ili radio talasima.
U okviru praćenja trudnoće u ordinaciji se radi: folikulometrija praćenje trudnoće od začeća do porođaja
zdravstvena-ustanova-mr-cukarica-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
Ginekološki pregled ne treba odlagati, najbitnija je stavka u očuvanju zdravlja svake žene, te bi svaka žena barem jednom godišnje trebalo da ode na redovan pregled kod ginekologa.
Samo tako mogu se otkloniti mnoge nedoumice, sprečiti teže posledice (infekcije, neželjena trudnoća, abortusi i sl).
U ginekologiji pristupamo na različite načine zrelim ženama, ženama u reproduktivnom dobu, devojkama – adolescentkinjama i devojčicama.
ŠTA OBUHVATA GINEKOLOŠKI PREGLED?
Razgovor sa pacijentom, Bimanuelni pregled, Pregled vaginalnog sekreta (utvrđuje se prisutnost bakterija, gljivica i dr), Papanikolau test (za otkrivanje premalignih i malignih promena).
Kolposkopski pregled ( praćenje promena na tkivu grlića materice, vagine, vulve – optičkim aparatom kolposkopom).
klinika-impuls-ginekoloske-ordinacije

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a 011 2970702
cena: Cenovnik
Usluge ginekološke ambulante: Ginekološki pregled, GINEKOLOŠKI KOMPLET pregledi, Ginekološki ultrazvuk (vaginalna i abdominalna sonda), Ginekološki ultrazvuk sa kolor doplerom, 4D ultrazvuk, Vaginalni sekret, Papanicolau test, Kolposkopski pregled, Kolposkopija, Ultrazvučni pregled dojki sa kliničkim pregledom, Brisevi (vaginalni, cervikalni, mycoplazma, ureaplazma, chlamydia).
GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE: Kiretaža u opštoj anesteziji,Eksplorativna kiretaža u opštoj anesteziji, Uklanjanje kondiloma radiotalasima i hirursko, Aplikacija i uklanjanje spirale, Polipektomija, Biopsija grlića materice, vulve, Amniocenteza i Horiocenteza.
Ginekološka ordinacija, u okviru KLINIKE IMPULS raspolaže ambulantnim odeljenjem ginekologije i akušerstva, za pacijentkinje u svim životnim dobima, od puberteta, menopauze i senijuma.
Ambulanta akušerstva poseduje kompletnu dijagnostiku za praćenje trudnoće.
U okviru ginekološke amulante vršimo kompletne dijagnostičke i terapijske procedure, gde najveći akcenat stavljamo na preventivu to jest sve mere za sprečavanje nastanka oboljenja i redovne godišnje kontrole.
opsta-bolnica-una-ginekoloske-ordinacije

Opšta bolnica Una

Beograd, Voždovac, Vojvode Skopljanca 19 011 7858777
Pregledi Ginekologa.
Ginekološki ultrazvuk vaginalni i transabdominalni, Doppler krvnih sudova male karlice, Kolposkopija, Papanicolaou test, Poremećaji ciklusa, Menopauza Mikrobiološke analize, Brisevi bakteriološki i mikološki, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealityca, Mycoplasma hominis, Brisevi vagine, Grupa vaginalnog sekreta Vođenje trudnoće i visokorizične trudnoće, Rana dijagnostika trudnoće: Beta HCG u krvi – Sreening I trimestra, Screening II trimestra, Cervikometrija, Fetalna ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca ploda), Ekspertski ultrazvuk, 3D/4D Ultrazvuk, CTG (Kardiotokografija), CVS Laboratorijske analize, Double test, Triple test, Quadruple test, Ginekološke intervencije, Tretman kondiloma, Termokauterizacija u lokalnoj ili opštoj anesteziji, Terapija radiotalasima
opsta-bolnica-alfa-medic-ginekoloske-ordinacije

Opšta bolnica Alfa Medic

Beograd, Palilula, Osmana Đikića 3 011 7858888
U Alfa Medic opštoj bolnici možete obaviti preglede u cilju dijagnostikovanja i lečenja bolesti genitalnog trakta žena: konvencionalni pregledi, bakteriološki i mikološki brisevi kolposkopija grlića materice i PAPA testovi biopsije, kauterizacije, intervencije laserom, radio talasima, termokauterom ultrazvučna dijagnostika vaginalnom sondom, hormonska ispitivanja, poremećaji ciklusa, menopauza bračni sterilitet, ispitivanje oba partnera, stimulacije ovulacije , inseminacije kompletan pregled trudnica, akušerski ultrazvuk sa kolor doplerom, 4D Ultrazvuk, visoko rizične trudnoće, CTG, prenatalna dijagnostika hromozomskih poremećaja (biopsija horiona, amniocinteza i kordocinteza).
Bimanuelnim pregledom stiče se uvid u stanje genitalnih organa žene, naročito, materice, jajnika i okolnog tkiva.
Papa razmaz je bris grlića materice koji služi za rano otkrivanje promena na grliću materice.
Vaginalni sekret (VS) je stepen čistoće vaginalnog sekreta.
Kolposkopija je mikroskopski pregled površine grlića metrice i vulve kojim se, kada je udružen sa PAP razmazom,sa velikom sigurnošću (95%) otkrivaju promene na grliću materice.
Ginekološke ordinacije Beograd je strana na kojoj prezentujemo ginekologe u Beogradu i na kojoj možete pronaći sve detaljne informacije u vezi sa uslugama i cenama ginekoloških pregleda u Beogradu. Ako Vas interesuju cene ginekoloških pregleda, cena ultrazvučnog pregleda kod ginekologa, ginekoloških briseva, cena Papa-Nikolau testa, cene kolposkopije, folikulometrije ultrazvuka dojki i ostalih ginekoloških pregleda, saznajte ih ovde. Planirate trudnoću? Obavite kontrolne preglede kod odabranog beogradskog ginekologa i posavetujte se u vezi sa vođenjem trudnoće. Saznajte kako da se pripremite za ultrazvučni pregled kod ginekologa. Svaka žena mora redovno da obavlja ginekološke preglede i ako ste ove godine preskočile kontrolu kod ginekologa krajnje je vreme da se obratite nekom od beogradskih ginekologa koje Vam predstavljamo, zakažite pregled, bićete dočekani u prijatnom ambijentu i u kratkom periodu bez čekanja obavite sve preglede i budite spokijni! - Ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porodjaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda. Ginekologija se razlikuje od ostalih grana medicine jer se bavi jako intimnim i delikatnim pitanjima, ali je posebna i po tome što pomaže u onim aspektima života koji donose najveće radosti kao što je rodjenje deteta. Ovo je oblast medicine u kojoj je preventivni pregled i rano otkrivanje bolesti, dokazno, najbolji pristup očuvanju zdravlja. Dugo vremena mnoga ginekološka oboljenja su bila ona grupa bolesti o kojoj je bilo “sramota pričati” i zbog kojih su se žene teško odlučivale da odu u ginekološku ordinaciju na pregled. Srećom takva praksa postaje prošlost i žene sve više počinju da vode brigu o svom ženskom zdravlju što se u mnogim sredinama opisuje kao stvar opšte kulture. Traženje informacija iz oblasti ginekologije na internetu posebno je izražen fenomen upravo zbog nelagodnosti da se priča o ovim temama. Nemojte se stideti nego uzmite svoje zdravlje u svoje ruke i posetite ginekološke ordinacije.Istorija ginekologije.Stari vek. Prvi pisani podaci o ginekologiji datiraju iz 1800. godine p. n. e.i bave se ginekološkim bolestima, trudnoćom i kontracepcijom. Hipokratovi pisani dokumenti govore o velikom značaju ginekologije u antičkom svetu. U ovom periodu koriste se i prvi ginekološki instrumenti. Kroz stari vek ginekologija se sporo razvija sve do VII veka kada počinje da stagnira. U nekim kulturama religija je zabranjivala muškim lekarima da sprovode preglede na bolesnim i trudnim ženama.Srednji vek. U srednjem veku ginekologija je bila pod uticajem misticizma i sholastike.Ponovni razvoj ginekologije počinje sa renesansom, sa težnjom da se ginekologija oslobodi od praznovernih shvatanja.Novi vek i savremeno doba. U ovom razdoblju dolazi do ogromnog napretka mnogih naučnih disciplina, pa samim tim i ginekologije. 1737. godine na Kraljevskoj hiruškoj akademiji u Parizu ginekologija zauzima značajno mesto. Primenjuju se novi principi dijagnostike i lečenja u skladu sa naučnim saznanjima. Dolazi i do razvoja i primene novih instrumenata u procesu lečenja.U XX veku srazmerno sa razvojem drugih medicinskih disciplina ginekologija zauzima značajno mesto u zdravstvenoj kulturi.metode pregleda u ginekologiji: anamneza,pregled vagine spekulumom, bimanuelni pregled, pregled vaginalnog sekreta, citološki pregled epitela vagine i grlića materice, ultrazvučni pregled, problemi savremene ginekologije, trudnoća i poremećaji trudnoće, abortus, kontracepcija,sterilitet,maligna oboljenja ženskog reproduktivnog sistema.
Back to Top