Specijalna ginekološka bolnica Beograd

Registruj se
Prijavi se
Specijalna ginekološka bolnica Beograd
LOKACIJE

Ginekološke ordinacije

Redovni ginekološki pregledi veoma su značajni za genitalno i ukupno zdravlje žena.
Sve žene starije od 18 godina trebalo bi da imaju redovne ginekološke preglede i naravno, da se odmah jave svom ginekologu ukoliko osete bilo kakvu genitalnu smetnju ili primete bilo koju neuobičajenu pojavu vezanu za ovu oblast (izostanak menstruacije, pojačan sekret, peckanje, svrab, bol).
Specijalna ginekološka bolnica “Beograd“ pruža mogućnost svih ginekoloških dijagnostičkih postupaka i metoda, ultrazvučnih pregleda (doppler, color doppler, power doppler i 4D) organa male karlice i dojki, ginekoloških intervencija i hirurških operacija vezanih za ginekološko zdravlje žena.

Lečenje steriliteta

LEČENJE STERILITETA.
Ideja lečenja neplodnosti je u povećavanju šansi da dođe do začeća poboljšanjem prirodnih oplodnih mogućnosti para.
U idealnim uslovima oko 80% parova ostvari začeće u toku prve godine zajedničkog života.
Verovatnoća da se prirodnim putem začne beba tokom te prve godine sa početnih 25%, u toku svakog ciklusa postepeno opada do 5% mesečno tokom druge godine zajedničkog života, a spontano začeće bez medicinske pomoći postaje nemoguće.
Neplodnost ili umanjena plodnost nisu retki.
Pretpostavlja se da oko 10% parova nije u mogućnosti da ostvari začeće u vreme kada to želi.

Bolnice

Specijalna ginekološka bolnica Beograd je PRVA privatna bolnica u Srbiji, što znači i PRVA privatna bolnica specijalizovana za ginekologiju i vantelesnu oplodnju.
Više od 20 godina našim pacijentima pružamo sve što savremena medicina nudi u ispitivanju i lečenju neplodnosti, kao i sve najsavremenije zdravstvene usluge u oblasti ginekologije.
Specijalna ginekološka bolnica Beograd je upravo zato i klinika čiji Centar za vantelesnu oplodnju ima najveći stepen uspešnosti ostvarenih trudnoća - čak 42%.
Ovaj podatak potvrđen je i od strane RFZO.
Naš tim predvodi jedan od naših najpriznatijih lekara za humanu reprodukciju prof.
dr Slobodan R.
Radulović, a čine ga vrhunski stručnjaci iz oblasti ginekologije, urologije, embriologije, endokrinologije, mikrobiologije, genetike i psihologije.
To garantuje da će sva neophodna ispitivanja u našoj bolnici biti sprovedena na adekvatan i najkvalitetniji način.
Rad smo počeli 1991.godine kao jedna od prvih privatnih ordinacija u našoj zemlji.
Samo pet godina kasnije, 1996.godine prerastamo u prvu privatnu bolnicu kako bismo pacijentima omogućili da na jednom mestu mogu da dobiju najkvalitetnije zdravstvene usluge u oblasti ginekologije i humane reprodukcije.
Danas u okviru Specijalne bolnice Beograd rade: Centar za vantelesnu oplodnju (VTO), Centar za VTO osoba sa invaliditetom, Centar za kontinuiranu medicinsku edukaciju

Vantelesna oplodnja

VANTELESNA OPLODNJA.
U životu ne postoji iskustvo koje bi moglo da se ravna sa rođenjem bebe.
U medicini, retko šta može da se poredi sa doprinosom koji je donela asistirana reprodukcija.
Ginekolog Patrik Stepto i biolog Robert Edvards prvi su uspeli da epohalnom realizacijom oplodnje van tela žene postignu rođenje prve bebe – Luis Džoj (sreća).
Od tada milioni žena koje nisu mogle da rode, primenom ove metode, postale su majke.
Vantelesna oplodnja (VTO) podrazumeva stimulaciju jajnika da proizvede više jajnih ćelija koje se u određenom danu ciklusa, pod kontrolom ultrazvuka, izvade zajedno sa folikularnom tečnosti i oplode u spoljnim uslovima (odatle i naziv in vitro fertilizacija), te potom u obliku oplođene jajne ćelije ili embriona vraćaju u matericu.
Za ovaj proces je potrebno imati zdravu matericu normalnog izgleda, kao i normalne jajnike koji će reagovati na datu stimulaciju.
Jajovodi nisu potrebni u ovom procesu, što je vrlo važno kod pacijentkinja koje ih nemaju zbog prethodnih operacija.

Genetske laboratorije

GENETSKA LABORATORIJA.
Prenatalna dijagnostika se vrši iz niza razloga u većini razvijenih zemalja.
Većina majki u toku trudnoće prolazi kroz bar neki od vidova prenatalne dijagnostike.
Poznavanje potencijalnih patoloških promena genetike na plodu pre njegovog rođenja omogućava da se budući roditelji prilagode eventualnim zdravstvenim potrebama koje će novorođena beba imati.
Takođe, ovakava saznanja omogućavaju budućim roditeljima da donesu odluku o pobačaju.
Vodeći razlog za sve vrste prenatalnih ispitivanja genetike predstavlja starost majke.
Učestalost pojave naslednih oboljenja je 1:200 živorođene dece.
Neinvazivni skrining (dabl i tripl test) je moguć ispitivanjem određenih hormona u krvi majke, a koji su fetalnog porekla (npr alfa- fetoprotein).
Ovakva vrsta ispitivanja je omogućila selekciju žena koje su mlađe od 35 godina, a imaju povećan rizik za poremećaje nasledne osnove fetusa.
Ovoj kategoriji trudnica se savetuje invazivna prenatalna dijagnostika.

Akupunktura

AKUPUNKTURA.
Beba kao cilj, motivisala je tim Specijalne ginekološke bolnice “Beograd” da značajnu pažnju posveti integrativnoj medicini – spoju najviših dostignuća u nauci i tradicionalnoj medicini i alternativnih metoda koje se zasnivaju, pre svega, na akupunkturi i ishrani.
Mnoga istraživanja pokazala su da akupunktura može da ima značajan doprinos, ne samo tome kako se osoba oseća u toku tretmana, već i da bude značajan faktor povećanja stepena uspešnosti lečenja steriliteta.
Akupunkturom, odnosno bockanjem iglicama određenih tačaka, aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima, a to utiče na: smanjenje napetosti i stresa, poboljšanja cirkulacije, bolji imunološki i endokrinig odgovor.
Rezultat je često značajno veći stepen uspešnosti tertmana i trudnoća.
Metoda je bezbedna i pouzdana.
Aplikovane iglice aktiviraju prirodne sposobnosti tela stimulišuci lučenje beta–endorfina koji utiču na poboljšanje funkcija jajnika.
Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrijuma, jer se pospešuje lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do poboljšane blastocitne implantacije.
Na taj način se poveća stopa uspeha IVF.
Akupunktura daje naročito dobre rezultate kod funkcionalnog steriliteta žena.
U tim slučajevima reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća zbog disbalansa hormona i poremećaja ovulacije.
Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje.
Jedan od njih je i PH faktor.
Akupunktura deluje holistički - na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju.
Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Dorćol Gospodar Jovanova 54
    +381 11 3282742;
Back to Top