Lečenje steriliteta Beograd

Registruj se
Prijavi se
Lečenje steriliteta Beograd
Lečenje steriliteta Beograd je kategorija koja predstavlja klinike za lečenje steriliteta u Beogradu i ordinacije koje se bave lečenjenjem neplodnosti.
Cene lečenja steriliteta mogu varirati u zavisnosti od složenosti konkretnog slučaja i samog trajanja lečenja neplodnosti.
Nemogućnost začeća frustrirajuća je za mnoge parove koji pokušavaju da dobiju potomstvo, a uzročnici mogu biti razni od psiholoških do organskih.
U Beogradu se lečenje steriliteta sprovodi u više zdravstvenih ustanova a mi vam ovde predstavljamo privatne ordinacije koje se bave lečenjem steriliteta i privatne klinike za lečenje steriliteta.
Cene vantelesne oplodnje su različite, a kada druge metode lečenja steriliteta posle određenog vremena ne daju rezultate, onda se mnogi parovi odlučuju za veštačku oplodnju.
Ukoliko ne možete da zatrudnite već neko vreme, obratite se nekoj od ordinacija ili klinika koje su ovde predstavljene i što pre krenete na ispitivanja, pre će se utvrditi uzrok i početi sa lečenjem.
ginekoloska-akuserska-ordinacija-radojcic-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA BEOGRAD GINEKOLOŠKA - AKUŠERSKA ORDINACIJA RADOJČIĆ Počeci rada Ginekološko akušerske ordinacije „Radojčić“ datiraju od 1996.godine.
Prve lokacije rada su bile Cetinska 6, Milana Rakića 26, od 2000.
Kosovska 28.
Septembra 2009.
godine ordinacija se preseljava na prelepu lokaciju pored Svetosavskog platoa u Ulicu Braničevska 2.
Prostor je namenski zidan za potrebe ordinacije, po svim zakonskim propisima za zdravstvenu ustanovu.
U mogućnosti smo pružiti zdravstvene usluge kako iz ginekologije i akušerstva, tako i konsultativne preglede eminetnih stručnjaka iz oblasti endokrinologije, urologije, reumatologije, hirurgije, dermatologije.
Budućnost vidimo u daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći svetske standarde moderne medicine.
ginekoloska-ordinacija-raovic-lecenje-steriliteta
Sterilitet kod žena može biti primarni i sekundarni.
Primarni sterilitet se dešava kod žena koje nikada nisu zatrudnele.
Sekundarni sterilitet kod žena javlja se kod onih žena koje su bar jednom imale trudnoću.
Da bi žena zatrudnela potrebno je da procesi ovulacije i oplođenja budu u potpunosti očuvani.
Nažalost, postoje brojni uzroci zbog kojih se kod žena javlja sterilitet - čak i mali poremećaj u hormonima može dovesti do smanjenje plodnosti ili steriliteta.
Najčešći uzroci steriliteta kod žena su: Oštećenje ili neprohodnost jajovoda, Endometrioza, Poremećaji ovulacije, Poremećaji ovulacije, Povišen nivo prolaktina, Policistični jajnici (PCOS), Rana menopauza, Ostali uzroci.
Sterilitet kod muškaraca.
Kao i kod ženskog steriliteta, postoji mnogo faktora koji utiču da muškarac ima smanjen broj ili smanjenu pokretljivost spermatozoida ili smanjenu sposobnost spermatozoida da oplode jajnu ćeliju.
Opšte zdravlje muškarca takođe može uticati na njegovu plodnost.
Da bi se otkrio uzrok steriliteta potrebno je uraditi različite testove u našoj ordinaciji.
Ti testovi se odnose i na žene i na muškarce.
Kako je ljudski reproduktivni sistem veoma komplikovan, testovi mogu da traju i nekoliko meseci.
Kada se uzrok otkrije pristupa se mogućem lečenju sa dobrim šansama da dođe do oplođenja.
Postoji mogućnost da se uzrok ne otkrije i takvo stanje se naziva idiopatski sterilitet; međutim, uz određene metode lečenja moguće je izlečiti i takav sterilitet.
ginekoloska-ordinacija-mladenovic-1-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA BEOGRAD GINEKOLOŠKA ORDINACIJA MLADENOVIĆ Pod pojmom sterilitet podrazumeva se nemogucnost zaceca kod para koji to pokušava redovnim odnosima u periodu od godinu dana.
To je psihofizicki problem ne samo tog para, vec je šire gledano i demografski problem imajuci u vidu da je na ovoj teritoriji "bela kuga" uzela maha.Osnovna delatnost ordinacije “Mladenović“ jeste pre svega zdravstvena zaštita žena tokom celog života.
Naš cilj je maksimalno usmeren prema preventivnoj medicini i ne invazivnim dijagnostičkim metodama.
Takođe, velika pažnja posvećena je odabiru medicinskog osoblja i vrhunske savremene opreme, pa sa zadovoljstvom možemo reći kako u ordinaciji “Mladenović” radi zaista stručan medicinski kadar sa ogromnim iskustvom u struci.Našim pacijentima ostavljamo mogućnost ličnog izbora lekara sa kojim će sarađivati i na taj način je svakome omogućeno ostvarivanje punog poverenja na relaciji pacijent- lekar koji je veoma bitan za uspešno lečenje.
poliklinika-uromedica-1-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA BEOGRAD POLIKLINIKA UROMEDICA Poliklinika Uromedica se bavi kompletnim ginekološkim ispitivanjima,kolposkopijom i rešavanjem problema neplodnosti žena.
ginekoloska-ordinacija-biljana-zivaljevic-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA U GINEKOLOŠKOJ ORDINACIJI U BEOGRADU.
CITOGENETSKE ANALIZE: BIOPSIJA HORIONSKIH ČUPICA, RANA AMNIOCENTEZA.
INTRAUTERINA INSEMINACIJA - IUI.
HYCOSY - HISTEROSALPINGO KONTRASNA SONOGRAFIJA ILI ULTRAZVUČNI HSG.
bolnica-za-lecenje-steriliteta-intermedicus-bis-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA.
Normalno plodan bračni par, sa regularnim seksualnim odnosima, ima šansu da u jednom mesecu ostvari trudnoću u odnosu 1:4 (25%).
Ukoliko se ni nakon godinu dana pokušaja trudnoća ne ostvari, par se smatra subfertilnim.
U takvoj situaciji je nužno istražiti moguće uzroke neplodnosti koji su vezani u 40% slučajeva za muškog partnera, u 40% za ženskog partnera, a u 20% slučajeva su nerazjašnjeni.
U okviru bolnice pored ginekoloških ordinacija i laboratorije za vantelesnu oplodnju.
ginekoloska-ordinacija-ginekomedika-lecenje-steriliteta
Sterilitet.
Bračna neplodnost je nemogućnost para da zatrudni posle godinu dana nezaštićenih polnih odnosa.
Bračna neplodnost može biti uzrokovana od strane žene (35-40%) i od strane muškarca (35%).
Vrlo često postoji više od jednog razloga (20%).
U 10% slučajeva etiologija je nepoznata.
Da bi došlo do trudnoće moraju biti ispunjeni odredjeni uslovi, koji uključuju normalan razvoj muškog i ženskog genitalnog trakta (materice, jajovoda, jajnika), kao i rast i razvoj oocita, postojanje normalnih spermatozoida, normalan transport gameta kroz jajovode, kao i transport zigota (oplodjene jajne ćelije) do cavuma uterusa, gde se odigrava implantacija i razvoj.
Kod parova sa nepoznatom etiologijom bračne neplodnosti,( što podrazumeva da su svi standardni testovi ispitani i normalni) uzrok se ne može pronaći, pa postoji sumnja da je možda u pitanju disfunkcionalna intereakcija izmedju jajne ćeije i spermatozoida, loš kvalitet samih gameta, ili poremećaj na nivou implantacije.
Od ostalih uzroka treba spomenuti način života ( pušenje, konzumiranje alkohola i droga, neadekvatna ishrana, drastične dijete) kao i životno doba supružnika.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-irina-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA U GINEKOLOŠKO AKUŠERSKOJ ORDINACIJI IRINA.
SAVETOVALIŠTE ZA STERILITET.
Dijagnostika i ispitivanje uzroka steriliteta (hormonski status, mikrobiologija, Chlamidia, Mycoplasma, Ureaplasma) Konzervativni tretman steriliteta, folikulometrija, stimulacija ovulacije, inseminacija...
ginekoloska-ordinacija-dr-corac-lecenje-steriliteta
Muški sterilitet.
Spermogram, hormonski status, pregled urologa.
Ženski sterilitet.
Hormonski status, praćenje folikula ultrazvukom, HSG ili sonoHSG, Inseminacija.
specijalna-ginekoloska-bolnica-beograd-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA.
Ideja lečenja neplodnosti je u povećavanju šansi da dođe do začeća poboljšanjem prirodnih oplodnih mogućnosti para.
U idealnim uslovima oko 80% parova ostvari začeće u toku prve godine zajedničkog života.
Verovatnoća da se prirodnim putem začne beba tokom te prve godine sa početnih 25%, u toku svakog ciklusa postepeno opada do 5% mesečno tokom druge godine zajedničkog života, a spontano začeće bez medicinske pomoći postaje nemoguće.
Neplodnost ili umanjena plodnost nisu retki.
Pretpostavlja se da oko 10% parova nije u mogućnosti da ostvari začeće u vreme kada to želi.
ginekolosko-akuserska-ordinacija-dr-djordjevic-lecenje-steriliteta
Uzroci koji dovode do nepolodnosti mogu se svrstati u dve osnovne grupe.
To su: ekstragenitalni uzroci u koje spadaju: endokrini, metabolički, imunološki pa ne retko i psihički factor, genitalni znatno češći uzroci koje možemo podeliti na vaginalni, cervikalni, uterusni, tubarni i ovarijalni faktor.
Najčešći uzrok neplodonosti kod žena je tubarni faktor odnosno neprohodnost jajovoda koja je na prvom mestu uzrokovana zapaljenskim procesima u maloj karlici a potom i endometriozom.
Najčešće govorimo o pacijentkinjama sa čestim i tihim upalama jajovoda i jajnika koje se preleže na "na nogama" i bez terapije zbog čega kasnije imamo posledice u vidu priraslica na jajovodima i njihove neprohodnosti.
Lečenje steriliteta obuhvata ispitivanje uzroka bračne neplodnosti kod oba partnera.
Spermogram - ispitivanje plodnosti muškarca analizom ejakulata odnosno broja i pokretljivosti spermatozoida, Imunološke analize, Postkoitalni test, Mikrobiološka i virusološka ispitivanja, Ispitivanja hormonskog statusa, Folikulometrija - ultrazvučno praćenje rasta folikula radi utvrđivanja ovulacije, Biopsija i histološka analiza endometrija, Citohormonska analiza vaginalnog epitekla, Histerosalpingopgrafija (HSG), Histeroskopija, Laparoskopija
ginekoloska-ordinacija-belosevac-lecenje-steriliteta
Sterilitet.
Neplodnost je stanje izostajanja trudnoće u jednoj zajednici koja traje najmanje godinu dana pod uslovom da se održavaju normalni polni odnosi.
Postoji primarna neplodnost koja podrazumeva da kod žene nikada nije bilo trudnoće i sekundarna neplodnost koja označava da do željene trudnoće ne dolazi posle 1 godine od poslednje trudnoće.
Uzroci neplodnosti su brojni, a u oko 10-15% slučajeva oni se ne mogu razjasniti.
Ispitivanje i lečenje neplodnosti je često mukotrpan i dugotrajan proces koji traži pored znanja i strpljenje kako pacijenta tako i lekara.
Pošto je proces oplodnje podjednako zavistan od oba partnera, u otkrivanju uzroka steriliteta oni se moraju istovremeno ispitivati.
ginekoloske-ordinacije-palmoticeva-lecenje-steriliteta
Želeli biste bebu a ne možete da zatrudnite?
Sterilitet često može da dovede do problema sa kojima se parovi teško nose.
Sterilitet se definise kao nemogućnost začeća uprkos tome što imate česte, nezaštićene odnose u toku jedne godine.
Ako vaš partner i vi bezuspešno pokušavate da dobijete bebu već duze vreme – potražite pomoć.
Na svu sreću dve trećine lečenih od steriliteta dobiju potomstvo.
Sterilitet kod žene.
Sterilitet kod muškarca.
Da li biste uradili 4D ultrazvuk?
U slučaju da ste već uradili, da li ste zadovoljni rezultatima?
Histeroskopija – Minihisteroskopija
ginekoloska-ordinacija-terazije-lecenje-steriliteta

Ginekološka ordinacija Terazije

Beograd, Stari Grad, Trg Nikole Pašića 2 011 3035719
LEČENJE MUŠKOG i ŽENSKOG STERILITETA.
Oko 15% bračnih parova u Srbiji se smatra infertilnim.
U tom smislu bez pomoći lekara i određenih medicinskih procedura se teško može ostvariti trudnoća.
Spermogram (ispitivanje plodnosti muškarca-analizom ejakulata) Mikrobiološka i virusološka ispitivanja.
Ispitivanje hormonskog statusa.
Folikulometrija – ultrazvučno praćenje rasta, sazrevanja i pucanja folikula (ovulacije) kao i karakteristika sluzokože materice (morfologija i debljina endometrijuma).
Biopsija endometrijuma sa patohistološkim i mikrobiološkim pregledom.
Ispitivanje prohodnosti jajaovoda (SHSG) – ultrazvučno ispitivanje prohodnosti jajovoda kao i morfologije cervikalnog kanala i šupljine materice Histeroskopija – endoskopska metoda koja omogućava direktnu vizuelizaciju i ispitivanje cervikalnog kanala i šupljine materice.
Laparoskopija – endoskopska metoda koja omogućava vizuelizaciju i neposredan uvid morfologije unutrašnjih genitalnih organa i male karlice.
Biopsija testisa – ukoliko u ejakulatu nema spermatozoida moguće je potražiti ih i naći na mestu njihovog nastanka.
Aspiraciona biopsija epididimisa i/ili testisa (TESA) odnosno hirurška biopsija testisa (TESE) sa patohistološkim pregledom i zamrzavanjem dobijenog tkiva.
ginekoloska-ordinacija-dr-milena-dzuverovic-lecenje-steriliteta
Lečenje steriliteta Toliko želite prinovu, ali ne možete da ostanete u drugom stanju.
Neki parovi veoma teško podnose ovu situaciju.
Ako nemogućnost začeća već predugo traje, možda bi trebali potražiti pomoć.
klinika-papic-lecenje-steriliteta

Klinika Papić

Beograd, Voždovac, Milovana Marinkovića 23 011 3971772
Sterilitet.
Spermogram.
Inseminacija.
Analiza hormona.
Folikulometrija.
Post koitalni test.
HSG - Hysterosalpingogram
specijalna-ginekoloska-bolnica-jevremova-lecenje-steriliteta
UZROCI i ISPITIVANJE STERILITETA.
Kada govorimo o sterilitetu, moramo napomenuti da on može biti primarni i sekundarni.
Primarni sterilitet je kod žena koje nikada nisu ostvarile trudnoću, a sekundarni kod onih koje su bar jednom u životu imale trudnoću.
Počevši od prvog intervjua kod naših lekara, pa sve do sofisticiranih metoda asistirane reprodukcije poput mikrofertilizacije (ICSI), svojim pacijentima pružamo na jednom mestu sve što savremena medicina nudi kao postupke i metode u dijagnostici i tretmanu bračne neplodnosti.
Savetovalište za sterilitet, infertilitet, neplodnost. Dobro došli u savetovalište za sterilitet, infertilitet, neplodnost Opšte bolnice Analife. U savetovalištu će vas ljubazno dočekti naš ginekolog. Posle otvorenog razgovora sa vama i vašim partnerom (ukoliko dođete sa njim), naš lekar će predložiti dalji postupak ispitivanja i lečenja steriliteta, neplodnosti kako bi pomogli da dođe do eventualne trudnoće. Zbog toga se ceo ciklus zove Biomedicinski potpomognuta oplodnja ili skraćeno BMPO
gala-medica-ginekolosko-akuserska-ordinacija-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA.
Uzroci steriliteta žene mogu da budu endokrini, genitalni.
i psihički.
Kod endokrinog poremećaja može da postoji slabije razvijena materica (hipoplazija), amenoreja (izostanak menstruacije), odsustvo ovulacije ili nedovoljno pripremljena sluzokoža materice za prijem oplođene jajne ćelije.
Uyrok takođe može biti i neprohodnost jajovoda što je posledica različitih zapaljenja (klamidija, gonokok i dr ), kao i tumori, endometrioza ili urođene anomalije.
Nekada su svi nalazi normalni, ali u današnje vreme sve češće iz psihičkih razloga ne dolazi do trudnoće.
Dešavalo se da ljudi odustanu ili usvoje dete, opuste se, nemaju više naglašenu želju za trudnoćom i tada dođe do začeća.
Pronalaženje i uklanjanje uzroka steriliteta je veoma kompleksno i podrazumeva niz pregleda i testova a sama prognoza zavisi od uzroka steriliteta.
Kod testa ovulacije utvrđuje se da li postoji ovulacija (ultrazvukom i celioskopijom).
Kao deo hormonskog ispitivanja utvrđuje se nivo serumskog progesterona.
Ovim testom se utvrđuje da li je došlo do ovulacije.
Ovulacija može da se izazove hormonskim putem (stimulacija ovulacije).
Nažalost, statistika pokazuje da zbog steriliteta od 15% do 18% parova ne mogu da se ostvare kao roditelji ni posle godinu dana redovnih seksualnih odnosa sa ciljem začeća. Gotovo identično zastupljen i kod muškaraca i kod žena (od 30% do 40%), sterilitet je uzrokovan brojnim faktorima. Uzroci steriliteta mogu biti biološki, genitalni, vezani za ranije istorije bolesti, povrede, upotrebu lekova i psihička stanja. U 90% slučajeva steriliteta može se utvrditi razlog neplodnosti. Jedna od predrasuda je da je neplodnost neizlečiva, dok u stvarnosti oko 50% parova posle terapije ostvari željenu trudnoću. Sterilitet sam po sebi ne ugrožava zdravlje osobe, zbog čega se i ne definiše kao bolest, već kao medicinsko stanje. Medjutim, kod velikog broja ljudi, činjenica da ih sterilitet sprečava da se ostvare kao roditelji, ima značajnih uticaja na psihičke, pa i socijelne probleme. Ukoliko postoji bilo kakav poremećaj, ispitivanja bi trebalo početi odmah. U slučaju neplodnosti, veoma je važno razumevanje među partnerima i zajednički napori kako bi se ostvarila željena trudnoća, i na vreme krenulo lečenje steriliteta. Lečenje steriliteta započinje dijagnostikovanjem i treženjem uzročika neplodnosti kod muškarca ili žene. Utvrđivanje uzrokanekad nije ni malo jednostavno i to predstavlja proces kroz koji se prolazi kraće ili duže. Kada se utvrde uzročnici, pristupa se procesu lečenja. Savremeni tempo života, povišen nivo stresa može biti uzročnik nemogućnosti začeća. Postupci kao što su inseminacija i vantelesna oplodnja predstavljaju procedure na koje se mnogi parovi odlučuju nakon određenog vremena ukoliko druge metode lečenja nisu dale rezultate. Mnogi parovi su upravo uspeli da dobiju potomstvo vantelesnom oplodnjom. Vantelesna oplodnja ili In vitro fertilizacija (engl. In vitro fertilisation (IVF)) je postupak kojim su jajne ćelije oplođene spermatozoidima izvan materice, odnosno in vitro. To je jedan od najpoznatijih postupaka medicinski potpomognute oplodnje. Ovom postupku lečenja neplodnosti pribegava se kada su ostale metode potpomognute oplodnje bezuspešne. Lečenje uključuje kontrolisanje ovulacije hormonima, vađenje (punkcija) jajnih ćelija iz jajnika žene i ostavljanje spermatozoida da oplode jajnu ćeliju u tekućem medijumu. Oplođena jajna ćelija (zigot) se tada vraća (transferira) u matericu pacijentkinje s namerom da se postigne trudnoća. Prva začeta na ovaj način se rodila 1978. godine. Pojam in vitro (lat. in vitro u staklu) koristi se jer su rani biološki eksperimenti kultivisanja tkiva izvan organizma od kojeg potiču, bili sprovođeni u staklenim posudama - čašama, epruvetama. Danas se pojam in vitro koristi da označi biološku proceduru koja se odvija izvan organizma u kojem bi se normalno odvijala, da se razlikuje od in vivo procedure, gde tkivo ostaje unutar organizma gde se normalno nalazi. Kolokvijalni izraz za decu začetu IVF-om, bebe iz epruvete, se odnosi na plastične cilindrične posudice koje se koriste u hemijskim i biološkim eksperimentima. Međutim, in vitro oplodnja se obično vrši u plitkim staklenim ili plastičnim posudicama koje se zovu Petrijeve karlice.
Back to Top