Ginekološka ordinacija Raović

Registruj se
Prijavi se

Ginekološka ordinacija Raović

GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ

Specijalistička ginekološko-akušerska ordinacija Raović već deceniju brine o Vašem zdravlju, smeštena u srcu Vračara od 2004. godine. Dr Slađana Raović i dr Zoran Raović imaju višegodišnje iskustvo u lečenju i zaštiti reproduktivnih organa, i njihova stručnost, ljubaznost i profesionalan odnos prema svim pacijentima će Vas već posle prvog pregleda ubediti da ne morate da tražite drugu ginekološku ordinaciju.

Naša ordinacija pruža potpunu ginekološku zaštitu i negu ženama u svim fazama života – od puberteta do menopauzalnog perioda. Pored toga, uspešno se bavimo lečenjem ženskog i muškog steriliteta, i pomažemo budućim roditeljima da planiraju trudnoću. Vodimo trudnoću od prvog trenutka, pa sve do postporođajnog perioda, jer
znamo da je ovo najlepši, ali i najneizvesniji period u životu jedne žene. U svakom trenutku pružamo podršku našim pacijentima, i nastojimo da u najkraćem roku odgovorimo na sva pitanja, rešimo sve nedoumice, nađemo najbolja rešenja za probleme i damo najbolje savete. U potpunosti smo posvećeni ne samo ka lečenju, već i ka preventivi i
očuvanju dragocenog ženskog zdravlja. Uvek smo okrenuti ka budućnosti i daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći najnovije svetske standarde u oblasti medicine, a naročito ginekologije i akušerstva.

KOD NAS MOŽETE OBAVITI KONSULTACIJE SA ENDOKRINOLOGOM, HEMATOLOGOM i OPŠTI
INTERNISTIČKI PREGLED TRUDNICA


Sa Vama ćemo proći kroz sve lepe, neizvesne i teške trenutke, jer su naši pacijenti stub ordinacije Raović
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 2
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 6
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 4
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 5
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 7
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 7

KONSULTANTI

- Profesor dr Dejan Filimonović
- Ass dr sci med Dejan Dimitrijević
- Ass dr sci med Slađana Mihajlović
- Ass dr sci med Radomir Aničić
- Dr. Aleksandra Pikula, spec ginekolog citolog
- Mr sci med dr Jelena Radojević
- Dr Tatjana Đorđević
- Dr Miloš Radović
- Dr Mirko Mačkić
- Dr Donka Mojović
- Asist dr Ljiljana Marina, endokrinolog
- Ass dr Milina Tančić-Gajić, endokrinolog
- Dr sci med Predrag Ćirković,specijalista radiologije
- Dr Tanja Dragišić , hematolog
- Dr Vera Stankić, internista

4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ

Predstavljamo Vam Voluson E8 4d ultrazvuk, najnoviju generaciju aparata i pomak u neverovatnom svetu tehnologije koji pomaže da tokom pregleda ginekolog brzo i jasno dobije sliku o Vašem zdravlju, i zdravlju Vaše bebe!

Ono što je jedinstveno u našoj ordinaciji je upravo Voluson E8 ultrazvučni aparat koji pomera granice u ginekologiji i akušerstvu. Drugi 4D ultrazvučni aparati u Beogradu su starije generacije u odnosu na ovaj, i ne pružaju sve prednosti kao Voluson. Neke od glavnih prednosti našeg ultrazvuka poslednje generacije su:
- Neverovatne HDlive slike, koje realistično prikazuju bebu, veoma rano u prvom tromesečju
- Tehnološki najnaprednije sonde koje stvaraju kristalno jasne slike bebe u raznim položajima
- Napredna i detaljna procena anatomije srca bebe
- Napredna i detaljna procena centralnog nervnog sistema bebe
- Jasne slike koje pomažu pri ranom dijagnostikovanju ginekoloških stanja i problema

Ova velika novina u ultrazvučnoj dijagnostici pruža mogućnost i lekarima i roditeljima da u realnom vremenu vide potpuni prikaz bebe dok je još uvek u stomaku. 4D ultrazvuk zapravo predstavlja video snimak fetusa u materici. U zavisnosti od starosti ploda, lako se uočavaju pokreti, osmeh ili mrštenje, češkanje, istezanje, sisanje prstića, kao i
čitava anatomija. Nakon 25. nedelje čak je moguće polemisati i oko toga na koga beba liči. Detaljno se prikazuje izgled lica bebe (da li postoji rascep usne), broj prstiju i izgled ekstremiteta što veoma olakšava uočavanje eventualnih anomalija.

Pored očiglednih prednosti, 4D ultrazvuk ima i jednu veliku psihološku prednost. Veoma je dragocen, jer omogućava i stvaranje prisnije veze nerođene bebe sa roditeljima. Dokazano je da što je pre majka svesnija ploda, više će voditi računa i o njemu i o sebi, što kasnije rezultira zdravijim porođajem.

4D ultrazvuk u ordinaciji Raović predstavlja najsavremeniji aparat i iako radi po istom principu (UZ talasi struje kroz abdomen i eho se vraća nazad), on sakuplja slike brže i daje ih mnogo jasnije u vidu 3D snimka. Za razliku od njega 3D ultrazvuk daje sliku, ali ne i video snimak.
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1
Ginekološka ordinacija Raović - 4D ULTRAZVUK GINEKOLOŠKA ORDINACIJA RAOVIĆ - 1

GINEKOLOGIJA ORDINACIJA RAOVIĆ

GINEKOLOŠKI PREGLED

Preporuka je da se ginekološki pregled obavi bar jednom godišnje, međutim najnovija istraživanja pokazuju da bi bilo poželjno na ovaj pregled otići i dva puta godišnje. Redovni, kontrolni pregledi predstavljaju osnovnu stavku preventive, a samim tim i zdravlja žene. Najvažnije je napomenuti odmah da je ginekološki pregled bezbolan i kratko traje. Sastoji
se iz pregleda spoljnih genitalija i vaginalnog pregleda. Ovaj pregled pomaže lekarima da ispitaju veličinu i poziciju vagine, cerviksa, uterusa i jajnika.

Na ginekološki pregled treba otići i u sledećim slučajevima:
- posle prvog polnog iskustva
- ako imate 18 godina i više, a niste bili na ginekološkom pregledu
- ako imate 16 godina, a niste dobili prvu menstruaciju
- kod poremećaja i neredovnog menstruacionog ciklusa
- zbog obilnih i bolnih menstruacija
- zbog izostanka menstruacije
- kod bolova i krvarenja prilikom polnog odnosa
- zbog obilnog, neprijatnog vaginalnog sekreta i pečenja prilikom mokrenja
- kod pojava ranica, bradavica i izraslina na vulvi
- kod napipavanja otvrdlina i pojave sekreta dojki
- radi primene kontracepcije

KOLPOSKOPIJA SA PAPA TESTOM

Kolposkopija je pregled grlića materice i vagine pomoću specijalnog mikroskopa – kolposkopa. Ginekolog posmatra grlić i vaginu sa uvećanjem od 6 do 40 puta, što mu pomaže da vidi bilo kakve promene na ovom delu tela žene.
Redovne kolposkopske kontrole uz uzimanje brisa za PAP test omogućavaju otkrivanje premalignih i ranih malignih promena grlića materice (rak grlića materice), u fazi kada su one potpuno izlečive manjom hirurškom intervencijom.

Papanikolau test (PAP ili PAPA test) je brz, bezbolan i jednostavan. Štapićem sa vatom se uzima bris grlića materice, zatim se sadržaj nanosi na staklenu pločicu, oboji posebnim bojama i posmatra pod mikroskopom. Na ovaj način se vide ćelije grlića i eventualne promene u njihovoj veličini, izgledu. Nalaz se klasifikuje u pet grupa (I, II, III,
IV i V), pri čemu su grupe I i II normalni nalazi, a ostali zahtevaju dodatno ispitivanje. Papanikolau test služi da se otkriju prekancerozne i kancerozne promene na grliću materice, odnosno, da se identifikuju sve promene – zato se idealno dopunjuje sa kolposkopskim pregledom.

BAKTERIOLOŠKE I MIKOLOŠKE ANALIZE

Bakteriološke i mikrološke analize vrše se u cilju sprečavanja i otkrivanja ređe pominjanih i često zanemarenih infekcija kao što su bakterijske vaginoze. Radi se o infekcijama koje karakteriše smanjenje broja bakterija koje štite od infekcija i izrazito povećanje broja bakterija koje se inače normalno nalaze u vagini (stafilokoka, streptokoka,
ešerihija, proteus, enterokoka, mikroplazma itd). U ovom slučaju uzimaju se bakteriološki cervikalni i bakteriološki vaginalni bris. Brisevi se zasejavaju na podloge, a terapija se određuje prema nalazu brisa.

Pri ginekološkom pregledu u ordinaciji Raović mogu se uzeti svi pomenuti brisevi, sa ciljem da se otkriju ili eliminišu pomenute česte bolesti ženskih reproduktivnih organa.
U našoj ordinaciji možete obaviti sve potrebne mikrobiološke analize, kao što su:
- Brisevi grlića materice
- Chlamydia trachomatis,
- Ureaplasma urealitycum,
- Mycoplasma hominis,
- Neisseria gonorrhoeae,
- Humani papiloma virus (HPV) tipizacija,
- Brisevi vagine,
- Grupa vaginalnog sekreta

PREGLEDI I INTERVENCIJE

Pored uobičajenih i rutinskih pregleda u ginekologiji, u našoj ordinaciji možete obaviti i sve druge preglede i intervencije, kao što su:
- Biopsija grlića materice: Radi se o uzimanju delića tkiva sa mesta na grliću materice koje je na kolposkopskom pregledu izgledalo sumnjivo, zarad otkrivanja tipa ćelija. Biopsija se vrši u lokalnoj anesteziji i praktično je bezbolna.
- Skidanje polipa - Najčešći polipi genitalnog trakta su oni na grliću materice. Nelečeni mogu u nekim slučajevima dovesti do steriliteta ili malignih promena, te je najbolje ukloniti ih na vreme.
- Eksplorativna kiretaža – Ova intervencija na cervikalnom kanalu i materičnoj šupljini je najčešća
intervencija u ginekološkoj praksi. Kiretaža je istovremeno dijagnostička i terapijska.
- Uklanjanje kondiloma - Kondilomi (polne bradavice, genitalne bradavice) su najčešća polno prenosiva infekcija. Ukoliko se kod pacijentkinje utvrdi postojanje kondiloma postoji nekoliko načina da se oni uklone,
od kojih je najefikasnije uklanjanje laserom.
- Konizacija – Ovaj hirurški zahvat podrazumeva uklanjanje obolelog vaginalnog dela materice u obliku kupe ili konusa. Konizacija je istovremeno dijagnostička i terapijska procedura. Radi se u opštoj anesteziji, a nakon intervencije se preporučuje strogo mirovanje.
- Stavljanje spirale – Mnoge žene koje žele da se zaštite od neželjene trudnoće često zaziru od spirale, ali ovo je veoma bezbolan i pouzdan metod kontracepcije. Preporučuje se ženama koje na duži period žele da se zaštite od neželjene trudnoće.
- Ultrazvučno snimanje prohodnosti jajovoda (HSSG): Procedura je bezbolna, radi se bez anestezije i ne postoji štetno zračenje.
- Inseminacija – Jedna od najstarijih, najuobičajenijih i najjednostavnijih intervencija za lečenje neplodnosti i oblika asistiranog oplođenja. Predstavlja proces obrade semena muškog patnera (sperme) i njegovo veštačko unošenje u matericu ženskog partnera u spontanom ili indukovanom ovulatornom ciklusu.
- Abortus (pobačaj) - može biti nameran ili spontani prekid trudnoće. U našoj zemlji se pod pojmom abortus obično podrazumeva namerni prekid rane trudnoće. Obavlja se do 10. nedelje trudnoće i izvodi se isključivo na zahtev žene.

SEKSUALNO PRENOSIVE BOLESTI

Nazivaju se još i polno prenosive bolesti (PPB), a predstavljaju infektivne bolesti koje se prenose bilo kojom vrstom seksualnog odnosa. Možemo ih podeliti u nekoliko kategorija u zavisnosti od uzročnika.

Najpoznatije i najzastupljenije polno prenosive bolesti su:
- Virusne infekcije: AIDS, genitalni herpes, hepatitis B, hepatitis C, kondilomi
- Bakterijske infekcije: hlamidija, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealitycum
- Gljivične infekcije: kandidijaza
- Protozoalne infekcije: trihomonijaza

Simptomi polno prenosivih bolesti mogu da izostanu mesecima ili čak godinama. Jedini siguran način da se uverite da li ste zaraženi sa nekom od polnih bolesti jeste da posetite doktora i da se testirate.
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOGIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 2
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOGIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 3
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOGIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 4
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOGIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 6
Ginekološka ordinacija Raović - GINEKOLOGIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 7

TRUDNOĆA - ORDINACIJA RAOVIĆ

Praćenje i kontrola trudnoće podrazumevaju brigu kako o trudnici tako i o fetusu. Ginekološka Ordinacija Raović je tu
za vas u jednom od najbitnijih perioda u životu žene. Bilo da je u pitanju prva ili bilo koja sledeća trudnoća, pored
neizmerne radosti i slatkog iščekivanja, svaku ženu čekaju i momenti nesigurnosti, straha i radoznalosti. Mi želimo
da budemo Vaši vodiči, savetnici i partneri kroz ceo proces začeća, trudnoće i postporođajni proces, kako biste se Vi
osećale sigurno i bezbrižno. Nudimo Vam sve preglede, bez bola i komplikacija i rado ćemo voditi Vašu trudnoću od
samog početka.

ULTRAZVUČNI PREGLEDI U TRUDNOĆI

- Nakon utvrđivanja trudnoće prvi obavezan uiltrazvučni pregled je između 12. i 14. nedelje kada se pregleda detaljna
anatomija ploda, da li plod ima nosnu kost, meri se ugao između gornje vilice i čela kao i protok krvi kroz krvne
sudove u jetri.
- Drugi, verovatno najvažniji pregled je između 20. i 24. nedelje trudnoće kada se posebna pažna posvećuje izgledu
lica ploda, ekstremitetima i kičmenom stubu.
- Treći obavezan pregled se vrši između 30 i 32 nedelje kada se beba meri, gleda da li pravilno napreduje, koliko je
teška, ima li dovoljno plodove vode i ponovno se proverava anatomija. Ultrazvučni pregledi se na zahtev majke mogu
raditi i češće posebno ako za to ima medicinskih razloga.

AMNIOCENTEZA

U niz metoda kojima se kontroliše zdravlje ploda tokom trudnoće, spada i amniocenteza. Za vreme trudnoće, fetus je
okružen plodovom vodom, supstancom koja umnogočemu podseća na vodu. Amnionska tečnost (plodova voda)
sadrži aktivne fetalne ćelije kože i druge supstance, kao što su alfa-fetoprotein (AFP). Ove supstance obezbeđuju
važne informacije o bebinom zdravlju pre rođenja.

Pošto amniocenteza predstavlja mali rizik i za majku i bebu, prenatalni test najčešće predlažemo ženama koje imaju
značajan rizik za genetske bolesti, uključujući i one koje:
- Imaju nepravilnosti pri ultrazvuku
- Imaju porodičnu istoriju pojedinih urođenih defekata
- Imaju dete ili su imale trudnoću sa urođenim defektom
- Imaju 35 ili više godina

Amniocenteza ne otkriva sve defekte, ali se koristi za uspešno otkrivanje sledećih bolesti:
- Daunov sindrom
- Bolest srpastih eritrocita
- Cistična fibroza
- Mišićna distrofija
- Tej-Saksova bolest i slične bolesti

Amniocenteza takođe može uočiti određene defekte nervnih vlakana, bolesti gde se mozak i kičmeni stub neće
pravilno razviti. Pošto se u isto vreme radi i ultrazvuk, ova metoda će otkriti one anomalije koje amniocenteza ne
otkriva, kako biste bili što sigurniji u zdrav razvoj vaše bebe. Uz to, amniocenteza je jedan od najpouzdanijih načina
za otkrivanje pola deteta.

VANMATERIČNA TRUDNOĆA

Pod vanmateričnom ili ektopičnom trudnoćom podrazumevamo usađivanje i razvijanje oplođenog jajašca izvan
materice, najčešće u jajovodima, a u vrlo retkim slučajevima negde u donjem trbuhu ili na jajniku. Pošto ni jedno od
ovih mesta ne pruža oplođenoj jajnoj ćeliji sve potrebne uslove za razvijanje, trudnoća se mora prekinuti ranije ili
kasnije.

Evo nekoliko saveta kako sprečiti vanmateričnu trudnoću: rizik može da se umanji promenom navika, što
podrazumeva izbegavanje seksualnih odnosa sa nepouzdanim partnerima i obavezno korišćenje kondoma, jer on štiti
od polno prenosivih bolesti i raznih infekcija, ali kao najveći savet ponavlja se redovna poseta ginekologu i lečenje
infekcija na vreme.

CTG PREGLED U TRUDNOĆI

Kardiotokografija (CTG) je dijagnostička metoda praćenja materičnih kontrakcija i srčanih tonova bebe tipična za treći
trimestar trudnoće. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sve potrebne preglede tokom trajanja
trudnoće, a jedan od tih pregleda svakako je i CTG test. Ordinacija Raović je jedna od retkih privatnih ordinacija u
Beogradu, a i u Srbiji, koja ima svoj CTG aparat, tako da naše trudnice mogu sve preglede obaviti na jednom mestu.
Ginekološka ordinacija Raović - TRUDNOĆA - ORDINACIJA RAOVIĆ - 2
Ginekološka ordinacija Raović - TRUDNOĆA - ORDINACIJA RAOVIĆ - 4
Ginekološka ordinacija Raović - TRUDNOĆA - ORDINACIJA RAOVIĆ - 5
Ginekološka ordinacija Raović - TRUDNOĆA - ORDINACIJA RAOVIĆ - 6
Ginekološka ordinacija Raović - TRUDNOĆA - ORDINACIJA RAOVIĆ - 7

STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ

STERILITET KOD ŽENA

Sterilitet kod žena može biti primarni i sekundarni. Primarni sterilitet se dešava kod žena koje nikada nisu zatrudnele.
Sekundarni sterilitet kod žena javlja se kod onih žena koje su bar jednom imale trudnoću.

- Oštećenje ili neprohodnost jajovoda - najčešće nastaje kako posledica zapaljenja jajovoda
(salpingitis). Najčešći izazivač je Hlamidija, bakterija koja se prenosi seksualnim putem, čija infekcija može proći
neprimećena i bez bola ili povišene temerature. U ordinaciji Raović možete obaviti ultrazvučno snimanje prohodnosti
jajovoda.
- Endometrioza – nastaje kada se tkivo materice nađe i van materice (najčešće kod jajovoda
ili jajnika) čime remeti rad jajnika i materice i smanjuje prohodnost jajovoda. Kod žena sa endometriozom često se
javlja sterilitet, kao i bol u malom stomaku.
- Poremećaji ovulacije - u nekim slučajevima sterilitet je izazvan poremećajem ovulacije.
Čak i mali poremećaj u hormonima koji dovode do ovulacije (LH i FSH) mogu dovesti do smanjenje plodnosti ili
steriliteta. Najčeće nastaju u slučaju povrede glave, tumora, preteranog fizičkog vežbanja ili preteranog izglađivanja.
- Povišen nivo prolaktina - to je hormon koji stimuliše stvaranje mleka. Visok nivo prolaktina
kod žena koje nisu trudne ili dojilje može poremetiti ovulaciju. Pojava mleka u dojci moze biti prvi znak povišenog
nivoa prolaktina.
- Policistični jajnici (PCOS) - nastaju kada telo proizvodi suviše androgenih hormona koji
takođe utiču na ovulaciju.
- Rana menopauza - podrazumeva prestanak menstuacije i nestanak folikula pre trideset
pete godine života. Najčešće je uzrok nepoznat, mada je povezana sa zračenjem i hemoterapijom, bolestima imunog
sistema i pušenjem.
- Ostali uzroci – kao što su miomi, priraslice, različiti lekovi, problemi sa tiroidnom žlezdom
(hipo i hipertiroidizam), tumori i njihovo lečenje, Kušingova bolest, HIV, oboljenje bubrega, itd.

STERILITET KOD MUŠKARACA

Kao i kod ženskog steriliteta, postoji mnogo faktora koji utiču da muškarac ima smanjen broj ili smanjenu pokretljivost
spermatozoida ili smanjenu sposobnost spermatozoida da oplode jajnu ćeliju. Opšte zdravlje muškarca takođe može
uticati na njegovu plodnost.

U najčesće uzroke muškog steriliteta ubrajaju se:
- Poremećena produkcija ili funkcija spermatozoida – u ove poremećaje spadaju mala koncentracija
spermatozoida (ispod 10 miliona po mililitru), nepravilan obilik ili smanjena pokretljivost spermatozoida (teško dolaze
do jajne ćelije ili smanjena sposobnost da penetriraju jajnu ćeliju), varicocele (varikozne vene koje sprečavaju
normalno hlađenje testisa), nespušteni testisi, nedostatak testosterona (muški hipogonadizam), genetski defekti ili
infekcije (bakterijske infekcije Hlamidija (Chlamydia) i Gonoreja (Gonorrhea), i virusna infekcija zauške (mumps virus)
najčešće dovode do steriliteta). Nažalost, u mnogim slučajevima uzrok malog broja spermatozoida nije moguće
odrediti.
- Poremećaj u izbacivanju sperme - problem da sperma stigne do vagine može da bude iz više
razloga: seksualni problemi (problemi sa erekcijom, prerana ejakulacija, bol u toku odnosa (dyspareunia), retrogradna
ejakulacija (sperma ode u mokraćnu bešiku umesto da izađe napolje), neprohodnost semenih puteva, cistična fibroza,
anti-sperm antitela itd.
- Opšte zdravlje muškarca i njegove životne navike - u ove uzroke spadaju nedovoljna ishrana
(nedostatak vitamina C, selena, cinka ili folata dovode do steriliteta), gojaznost (povećana telesna težina je povezana
sa nekim uzrocima steriliteta), alkohol i droge (usko povezani sa lošim zdravljem i neplodnošću, kokain i marihuana
smanjuju broj i pokretljivost spermatiozoida, anabolični steroidi direktno utiču na smanjenje testisa i smanjenom
produkcijom sperme), tumor i lečenje tumora, stres, godine života, itd.

TESTOVI I LEČENJE STERILITETA

Da bi se otkrio uzrok steriliteta potrebno je uraditi različite testove u našoj ordinaciji. Ti testovi se odnose i na žene i
na muškarce. Kako je ljudski reproduktivni sistem veoma komplikovan, testovi mogu da traju i nekoliko meseci. Kada
se uzrok otkrije pristupa se mogućem lečenju sa dobrim šansama da dođe do oplođenja. Postoji mogućnost da se
uzrok ne otkrije i takvo stanje se naziva idiopatski sterilitet; međutim, uz određene metode lečenja moguće je izlečiti i
takav sterilitet.
Ginekološka ordinacija Raović - STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ - 2
Ginekološka ordinacija Raović - STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ - 3
Ginekološka ordinacija Raović - STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ - 4
Ginekološka ordinacija Raović - STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ - 5
Ginekološka ordinacija Raović - STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ - 6
Ginekološka ordinacija Raović - STERILITET ORDINACIJA RAOVIĆ - 7

KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ

Ljudi u 21. veku imaju širok izbor najrazličitijih vidova kontracepcije, tačnije sprečavanja neželjene trudnoće. Parovi koji
prate menstrualni ciklus i izbegavaju plodne dane kao jedinu vrstu kontracepcije često pogrešno misle da period traje
tačno 28 dana i da ovulacija nastupa tačno 14 dana od početka menstruacije. Međutim, ,ako ne želite trudnoću
preporučujemo da obavezno koristite neki drugi vid kontracepcije.

Vrste kontraceptivne zaštite:

Kontracepciju treba koristiti od početka seksualne aktivnosti sve do 6-12 meseci posle menopauze.

Postoje sledeće kontraceptivne metode:
- Hormonalna kontracepcija
- Intrauterina kontracepcija
- Barijerna kontracepcija
- Sterilizacija
Ginekološka ordinacija Raović - KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 2
Ginekološka ordinacija Raović - KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 3
Ginekološka ordinacija Raović - KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 4
Ginekološka ordinacija Raović - KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 5
Ginekološka ordinacija Raović - KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 6
Ginekološka ordinacija Raović - KONTRACEPCIJA ORDINACIJA RAOVIĆ - 7

ULTRAZVUČNI PREGLED DOJKI ORDINACIJA RAOVIĆ

U prijatnom ambijentu ordinacije Raović možete obaviti i ultrazvučni pregled dojki. Pregled dojki je uobičajeni i rutinski
pregled koji svaka žena mora obaviti najmanje dvaput godišnje, najčešće pri rutinskom ginekološkom pregledu.
Ultrazvuk dojki ima široku primenu u dijagnostici oboljenja dojke jer je neškodljiv, efikasan, bezbolan, i sa velikom
verovatnoćom (oko 97-98%) diferencira maligne od benignih promene u dojci.

Ultrazvuk dojke neophodan je i dijagnostički od velike važnosti u sledećim slučajevima:
- Kod pojave čvorova u dojci (utvrđuje se da li se radi o solidnoj ili cističnoj formaciji)
- Usled galaktoreje (stvaranje mleka u dojkama van perioda dojenja)
- Kod mamarne duktalne ektazije (stanje u kojem su mlečni kanalići u dojci prošireni i ispunjeni tečnošću)
- Kod raznih mastopatija (displazije sa ili bez bujanja epitela)
- Preporučen pregled kod žena sa postoperativnim i ožiljcima nakon zračne terapije
- Preporučen pregled kod žena na supstitucionalnoj hormonskoj terapiji
- Preporučen pregled kod žena sa implantima
Ginekološka ordinacija Raović - ULTRAZVUČNI PREGLED DOJKI ORDINACIJA RAOVIĆ - 2
Ginekološka ordinacija Raović - ULTRAZVUČNI PREGLED DOJKI ORDINACIJA RAOVIĆ - 5
Ginekološka ordinacija Raović - ULTRAZVUČNI PREGLED DOJKI ORDINACIJA RAOVIĆ - 6
Golsvortijeva 6 - Beograd - Vračar
011 2447763; 063 687889;
Pitaj ordinaciju RAOVIĆ
PREPORUKE I UTISCI
LOKACIJE
Ginekološka ordinacija Raović
Napiši komentar
Komentari i Utisci Korisnika:
Lokacije
    Beograd Vračar Golsvortijeva 6 +381 11 2447763 +381 63 687889
Ginekološka ordinacija Raović - 2
Ginekološka ordinacija Raović - 3
Ginekološka ordinacija Raović - 4
Ginekološka ordinacija Raović - 5
Ginekološka ordinacija Raović - 6
Ginekološka ordinacija Raović - 7
Ginekološka ordinacija Raović - 8
Ginekološka ordinacija Raović - 21
Ginekološka ordinacija Raović - 9
Ginekološka ordinacija Raović - 10
Ginekološka ordinacija Raović - 11
Ginekološka ordinacija Raović - 13
Ginekološka ordinacija Raović - 14
Ginekološka ordinacija Raović - 15
Ginekološka ordinacija Raović - 16
Ginekološka ordinacija Raović - 18
Ginekološka ordinacija Raović - 19
Ginekološka ordinacija Raović - 20
Ginekološka ordinacija Raović - 22
Ginekološka ordinacija Raović - 33
Ginekološka ordinacija Raović - 23
Ginekološka ordinacija Raović - 24
Ginekološka ordinacija Raović - 25
Ginekološka ordinacija Raović - 26
Ginekološka ordinacija Raović - 27
Ginekološka ordinacija Raović - 28
Ginekološka ordinacija Raović - 29
Ginekološka ordinacija Raović - 30
Ginekološka ordinacija Raović - 31
Ginekološka ordinacija Raović - 32
Ginekološka ordinacija Raović - 34
Ginekološka ordinacija Raović - 35
Ginekološka ordinacija Raović - 36
Ginekološka ordinacija Raović - 37
Ginekološka ordinacija Raović - 39
Ginekološka ordinacija Raović - 40
Back to Top
Mirandre.com logo