Lečenje steriliteta Medaković

Registruj se
Prijavi se
Lečenje steriliteta Medaković
ginekolosko-akuserska-ordinacija-dr-djordjevic-lecenje-steriliteta
Uzroci koji dovode do nepolodnosti mogu se svrstati u dve osnovne grupe.
To su: ekstragenitalni uzroci u koje spadaju: endokrini, metabolički, imunološki pa ne retko i psihički factor, genitalni znatno češći uzroci koje možemo podeliti na vaginalni, cervikalni, uterusni, tubarni i ovarijalni faktor.
Najčešći uzrok neplodonosti kod žena je tubarni faktor odnosno neprohodnost jajovoda koja je na prvom mestu uzrokovana zapaljenskim procesima u maloj karlici a potom i endometriozom.
Najčešće govorimo o pacijentkinjama sa čestim i tihim upalama jajovoda i jajnika koje se preleže na "na nogama" i bez terapije zbog čega kasnije imamo posledice u vidu priraslica na jajovodima i njihove neprohodnosti.
Lečenje steriliteta obuhvata ispitivanje uzroka bračne neplodnosti kod oba partnera.
Spermogram - ispitivanje plodnosti muškarca analizom ejakulata odnosno broja i pokretljivosti spermatozoida, Imunološke analize, Postkoitalni test, Mikrobiološka i virusološka ispitivanja, Ispitivanja hormonskog statusa, Folikulometrija - ultrazvučno praćenje rasta folikula radi utvrđivanja ovulacije, Biopsija i histološka analiza endometrija, Citohormonska analiza vaginalnog epitekla, Histerosalpingopgrafija (HSG), Histeroskopija, Laparoskopija
Back to Top