Lečenje steriliteta Banovo brdo

Registruj se
Prijavi se
Lečenje steriliteta Banovo brdo
ginekoloska-ordinacija-belosevac-lecenje-steriliteta
Sterilitet.
Neplodnost je stanje izostajanja trudnoće u jednoj zajednici koja traje najmanje godinu dana pod uslovom da se održavaju normalni polni odnosi.
Postoji primarna neplodnost koja podrazumeva da kod žene nikada nije bilo trudnoće i sekundarna neplodnost koja označava da do željene trudnoće ne dolazi posle 1 godine od poslednje trudnoće.
Uzroci neplodnosti su brojni, a u oko 10-15% slučajeva oni se ne mogu razjasniti.
Ispitivanje i lečenje neplodnosti je često mukotrpan i dugotrajan proces koji traži pored znanja i strpljenje kako pacijenta tako i lekara.
Pošto je proces oplodnje podjednako zavistan od oba partnera, u otkrivanju uzroka steriliteta oni se moraju istovremeno ispitivati.
gala-medica-ginekolosko-akuserska-ordinacija-lecenje-steriliteta
LEČENJE STERILITETA.
Uzroci steriliteta žene mogu da budu endokrini, genitalni.
i psihički.
Kod endokrinog poremećaja može da postoji slabije razvijena materica (hipoplazija), amenoreja (izostanak menstruacije), odsustvo ovulacije ili nedovoljno pripremljena sluzokoža materice za prijem oplođene jajne ćelije.
Uyrok takođe može biti i neprohodnost jajovoda što je posledica različitih zapaljenja (klamidija, gonokok i dr ), kao i tumori, endometrioza ili urođene anomalije.
Nekada su svi nalazi normalni, ali u današnje vreme sve češće iz psihičkih razloga ne dolazi do trudnoće.
Dešavalo se da ljudi odustanu ili usvoje dete, opuste se, nemaju više naglašenu želju za trudnoćom i tada dođe do začeća.
Pronalaženje i uklanjanje uzroka steriliteta je veoma kompleksno i podrazumeva niz pregleda i testova a sama prognoza zavisi od uzroka steriliteta.
Kod testa ovulacije utvrđuje se da li postoji ovulacija (ultrazvukom i celioskopijom).
Kao deo hormonskog ispitivanja utvrđuje se nivo serumskog progesterona.
Ovim testom se utvrđuje da li je došlo do ovulacije.
Ovulacija može da se izazove hormonskim putem (stimulacija ovulacije).
Back to Top