Genetske laboratorije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Genetske laboratorije Beograd
Gentske laboratorije u Beogradu vrše sve vrste genetskih ispitivanja.
Prenatalna genetska ispitivanja veoma su značajna i deo su pregleda u trudnoći koji bi svaka trudnica koja ima utvrđenje faktore rizika trebalo da obavi kako bi se utvrdilo da je beba zdrava.
Amniocenteza je pouzdano genetsko ispitivanje koje se radi u tu svrhu.
Beogradske genetske laboratorije opremljene su najsavremenijim urađajima za sprovođenje genetskih testova.
U genetskim laboratorijama u Beogradu rade se i DNK analize radi utvrđivanja očinstva i drugih stepena srodnosti.
Predstavljamo Vam genetske laboratorije Beograd koje vrše sve tipove genetskih analiza.
dnk-centar-za-genetiku-1-genetske-laboratorije

DNK Centar za genetiku

Beograd, Palilula, Svetozara Ćorovića 10 011 2182111
cena: Cenovnik
GENETSKE LABORATORIJE BEOGRAD DNK CENTAR ZA GENETIKU DNK analiza je jedini pouzdan i vrlo precizan test za utvrđivanje očinstva, odnosno bližeg i daljeg srodstva. Moguće je utvrditi i pra-poreklo muškaraca analizom muške komponente DNK molekula (Y hromozom). Genetički materijal se nasleđuje od bioloških roditelja. Utvrđivanje očinstva i srodstva u DNK centru se bazira na poređenju DNK profila osoba koje se testiraju. Test podrazumeva i odgovarajuće biostatističke proračune. Očinstvo se može utvrditi i prenatalno, odnosno pre rođenja bebe, nakon 10.
nedelje trudnoće.
Rezultati dobijeni u DNK centru mogu biti validni na sudu a za same analize su odgovorni stručnjaci koji su upisani u Registar stalnih sudskih veštaka i koji su do sada obavili preko 1.000 sudskih veštačenja.
specijalna-ginekoloska-bolnica-beograd-genetske-laboratorije
GENETSKA LABORATORIJA.
Prenatalna dijagnostika se vrši iz niza razloga u većini razvijenih zemalja.
Većina majki u toku trudnoće prolazi kroz bar neki od vidova prenatalne dijagnostike.
Poznavanje potencijalnih patoloških promena genetike na plodu pre njegovog rođenja omogućava da se budući roditelji prilagode eventualnim zdravstvenim potrebama koje će novorođena beba imati.
Takođe, ovakava saznanja omogućavaju budućim roditeljima da donesu odluku o pobačaju.
Vodeći razlog za sve vrste prenatalnih ispitivanja genetike predstavlja starost majke.
Učestalost pojave naslednih oboljenja je 1:200 živorođene dece.
Neinvazivni skrining (dabl i tripl test) je moguć ispitivanjem određenih hormona u krvi majke, a koji su fetalnog porekla (npr alfa- fetoprotein).
Ovakva vrsta ispitivanja je omogućila selekciju žena koje su mlađe od 35 godina, a imaju povećan rizik za poremećaje nasledne osnove fetusa.
Ovoj kategoriji trudnica se savetuje invazivna prenatalna dijagnostika.
genmedica-laboratorija-centar-za-citogenetiku-genetske-laboratorije
GENETSKA LABORATORIJA.
Genske analize, MIKRODELECIJE Y HROMOZOMA.
Smanjen broj spermatozoida (oligospermija) ili njihov potpuni nedostatak (azospermija), je osnovni razlog muškog steriliteta.
Takvo stanje može biti nasledno ili stečeno.
Molekularnom analizom Y hromozoma se utvrđuje prisutnost ili odsutnost delova gena (mikrodelecija) u AZF genu (engl.
azoospermia factor) koji je lociran na q kraku Y hromozoma.
Prisutnost mikrodelecija utvrđuje se metodom lančane reakcije polimerazom (PCR).
Analizira se prisutnost sedam genetičkih markera u regionima AZFa, b i c.
Ukoliko se utvrdi postojanje mikrodelecija u nekom regionu molekularno-genetičku analizu moguće je proširiti analizom dodatnih genetičkih markera kako bi se utvrdile granice mikrodelecija, a time i niz izgubljenih gena.
Genetska testiranja, takođe poznata kao DNK ispitivanja, omogućavaju genetsku dijagnozu predispozicija na nasledne bolesti, a može se koristiti za određivanje loze deteta (genetski otac i majka) ili i porekla osobe i biološkog odnosa među ljudima. Pored proučavanja hromozoma do nivoa pojedinačnih gena, genetsko testiranje u širem smislu obuhvata biohemijske testove za utvrđivanje mogućeg prisustva genetskih oboljenja, ili mutiranih oblika gena povezanih sa povećanim rizikom razvoja genetskih poremećaja. Genetsko testiranje identifikuje promene u hromozomima, genima ili proteinima. Raznolikost genetskih testova se proširila tokom godina. U prošlosti, glavni genetski testovi tražili su abnormalno velik broj hromozoma i mutacija koje dovode do retkih, naslednih poremećaja. Danas, testovi obuhvataju analizu više gena za utvrđivanje rizika od razvoja bolesti kao što su bolesti srca i raka. Rezultati genetskog testa može da potvrdi ili isključi genetski poremećaj na koji se sumnja ili mogu pomoći da se utvrdi da li je osoba sklona prenošenju genetskog poremećaja. Pored genetskog ispitivanja u svrhu utvrđivanja predispozicija ka gorepomentumi oboljenjima, veoma su značajna i i najšire primenjena prenatalna genetska ispitivanja u svrhu utvrđivanja zdravlja bebe još pre rođenja. U gllobalu, nekoliko stotina genetskih testova trenutno je u upotrebi i konstantno se razvijaju novi. Pošto genetske umutacije mogu direktno uticati na strukturu proteina koji sačinjavaju gene, genetsko testiranje može se vršiti i na nivou testiranja i analiziranja proteina i njihovih metaboličkih produkata ili gledanjem obojenih ili fluorescentnih hromozoma pod mikroskopom.
Back to Top