Ginekološke ordinacije Ruma

Registruj se
Prijavi se
Ginekološke ordinacije Ruma
poliklinika-ginako-ginekoloske-ordinacije
GINEKOLOGIJA.
U ambulanti ginekološke ordinacije rade specijalisti ginekologije i akušerstva, Prim dr sc med Jadranka Ravić i Dr med.
Slavko Arbanas.
U okviru ove ambulante rade i dva Savetovališta - Savetovalište za rano otkrivanje raka ženskih polnih organa i dojke i Savetovalište za planiranje porodice.
Ginekološki pregledi - ginekološki pregled je prvi i osnovni pregled kod svake žene.
Vrši se da bi se utvrdilo prisustvo infekcija, seksualno prenosivih bolesti, promena na jajnicima, materici i vrši se uvek kada žena ima bilo kakav ginekološki problem.
Ultrazvučni ginekološki pregledi nam daju dodatna saznanja o izgledu, veličini i eventualnim promenama na jajnicima, materici i jajovodima.
Ultrazvučni pregled je neohodna dopuna ginekološkog pregleda.
Ovo je razlog zbog čega se, uz klasičan ginekološki pregled, ultrazvuk organa male karlice smatra za standardni postupak prilikom posete ginekologu.
Vrši se radi utvrđivanja uzroka bola u karlici, uzroka vaginalnog krvarenja, ispitivanja upalnih procesa u karlici, lociranja spirale, ispitivanja veličine i izgleda kao i debljine zida materice kao i zbog provere bilo kakvih promena koje su utvrđene ginekološkim pregledom.
Ginekološki i ultrazvučni pregledi se vrše i u odsustvu tegoba, a u sklopu redovnog, godišnejg sistematskog pregleda žene.
Analiza nativnog preparata vaginalnog sekreta.
Vaginalni i cerviklanii brisevi na bakterije, gljivice, Mikoplazmu, Ureaplazmu i Klamidiju.
Osnovna dijagnostika steriliteta.
Utvrđivanje početka klimakterijuma i prevencija tegoba.
Back to Top