Hiperbarična komora Beograd

Registruj se
Prijavi se
Hiperbarična komora Beograd
Kako u tehnici, u telekomunikaciji i drugim oblastima života tako i u medicini svakodnevno dolazi do raznih napredaka.
Jedan od boljih dostignuća u medicini je i hiperbarična komora.
Ukoliko biste probali tretman hiperbaričnom komorom a nemate dovoljno informacija o istoj, slobodno kontaktirajte neku od ordinacija u Beogradu i pitajte sve što Vas zanima.
Možda će baš hiperbarična komora da reši Vaše zdravstvene probleme.
Na sreću, ne morate tragati za hiperbaričnim komorama obilazeći Beograd, već uz našu pomoć možete naći odgovarajuću hiperbaričnu komoru i kontaktirati je još danas...
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-hiperbaricna-komora
HIBERBARIČNA KOMORA - POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Lečenje kiseonikom, terapija se spovodi po nadzorom stručnog lica. Lečenje hiperbaričnomoksigenacijom koristimo kod sledećih indikacija:Dijabetes sa komplikacijama, Poremećaji cirkulacije, bolesti krvnih sudova (M.Bürger, m.Raynaud), Razne glavobolje, migrene, Akutna gluvoća i šum u uhu, Vrtoglavice, Neuralgia trigeminusa, Autizam kod dece, Sporo zarastajuće rane, Kronova bolest, Priprema vrhunskih sportista i podizanje imuniteta.
studio-oxy-&-estetic-beauty-hiperbaricna-komora
HIPERBARIČNA KOMORA - STUDIO OXY I ESTETIC BEAUTY Studio Oxy & Estetic Beauty poseduje hiperbaričnu komoru a tretman kiseonikom.
Ovaj tretman je izuzetno efikasan, hrani kožu i usporava starenje.
Ima i terapeutsko dejstvo.
hiperbaricna-komora-oxyvita-hiperbaricna-komora-582474

Hiperbarična komora Oxyvita

Gornji Milanovac, Miloša Velikog 5P 064 3172179
HIPERBARIČNA KOMORA - OXYVITA Tretman kiseonikom za oporavak celokupnog organizma.
Hiberbarična komora Gornji Milanovac, Moravički okrug.
hbo-medical-center-hiperbaricna-komora

HBO Medical Center

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 347b 011 3972666
HIPERBARIČNA KOMORA.
SPECIJALISTIČKA LEKARSKA ORDINACIJAZA HIPERBARIČNU i PODVODNU MEDICINUHBO MEDICAL CENTER, Prim dr med Miodrag Živković.
HBO tretman iliti primena hiperbarične oksigenacije, se sprovodi u HIPERBARIČNIM KOMORAMA, pod nadzorom stručnog osoblja, a terapija je pažljivo planirana za svakog pacijenta ponaosob, u zavisnosti od njegovog objektivnog zdravstvenog stanja.
Suština HBO je udisanje 100% kiseonika pod povišenim pritiskom, pri čemu se pokreću mnogobrojni pozitivni procesi u organizmu koji, svi zajedno, doprinose kvalitetnijem i bržem ozdravljenju.
Hiperbarična medicina.
Hiperbarična medicina je grana medicinskih nauka koja se bavi istraživanjem, u kliničkom smislu, uticajem gasova u uslovima povišenog pritiska na ljudski organizam.
Hiperbarična oksigenacija (hbot) je praktična primena kiseonika pod povišenim pritiskom u lečenju svih bolesti, povreda i otrovanja koji za uzrok ili za posledicu imaju nedostatak kiseonika (oxygen, O2).
Primena kiseonika pod povišenim pritiskom u lečenju, smatra se najznačajnijim iskorakom u medicini i svrstava se po značaju sa primenom transfuzije krvi i pronalaskom antibiotika.
HBO Medical Center je jedinstvena specijalistička ordinacija u kojoj se primenjuju savremene metode u prevenciji i lečenju bolesti i mnogih povreda i trovanja.
Osnovni terapijski metod je hiperbarična oksigenacija (lečenje kiseonikom pod povišenim pritiskom) koji se uspešno kombinuje sa specifičnim i značajnim lekovima ili terapijskim postupcima u poremećajima cirkulacije (infuzijama vasoprotektivnim rastvorima: Bergman, Hejkal i ampulama Trentala i terapija prostaciklinom i njegovim derivatima: Flolan, Iloprost), za povećanje imuniteta rekombinantnim interferonima alfa, beta i gama (Roferon, Intran A, Alferon i Cikloferon), korekciju malokrvnosti eritropoetinom, somatotropiniom i kineziterapijom.
specijalna-bolnica-za-hiperbaricnu-medicinu-hiperbaricna-komora

Specijalna bolnica za Hiperbaričnu Medicinu

Beograd, Banjica, Mihaila Avramovića 28 011 3066343
HIPERBARIČNA KOMORA.
HBO terapija.
Pacijent koji je indikovan za HBO terapiju, dobija od lekara Specijalne bolnice za hiperbaričnu medicinu obrazloženje pozitivnog nalaza konsultativnog pregleda, pisano Uputstvo za pacijente - radi prethodnog upoznavanja pacijenta sa procesom HBO terapije i zakazuje mu se prvi termin HBO terapije.
Na dan prvog HBO tretmana, obave se sledeći postupci: pacijentu se dodeljuje maska (sa brojem), koju će koristiti tokom cele HBO terapije i pacijentu se određuje pozicija u komori.
Pre samog prvog ulaska u komoru, ako lekar to naloži, medicinska sestra meri pritisak pacijentu i radi nalaz glikemije.
Po završetku prvog HBO tretmana, pacijent se ispita o utiscima i zakaže mu se sledeći dolazak.
Hiperbarična medicina se zasniva na jednom leku: čistom kiseoniku koji se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog, u specijalnim uredjajima - hiperbaričnim komorama. Primenom hiperbarične oksigenacije povećavamo dopremu kiseonika u ćelije, pospešujemo stvaranje novih kapilara tamo gde su stare bolesne ili zacepljene, povećavamo stvaranje i iskorištavanje energije, poboljšavamo imunološki odgovor organizma na napad mikroorganizama, pospešujemo ubrzano zarastanje rana, ometamo stvaranje toksina i poboljšavamo detoksikaciju organizma, pojačavamo odbranu od slobodnih radikala, smanjujemo oticanje na ekstremitetima, organima i mozgu, bitno smanjujemo mišićne spazme različitog porekla… Hiperbarična terapija se zasniva na prirodnom leku, čistom kiseoniku koji se primenjuje pod povišenim pritiskom u hiperbaričnoj komori. Kiseonik mozgu omogućava da pravilno funkcioniše, a imunom sistemu da ojača svoju odbrambenu sposobnost. Kiseonik je neophodan za odvijanje svih životnih procesa; osnovna je supstanca života. Bez hrane čovek može da preživi 30 do 40 dana, bez vode 3 do 4 dana, a bez kiseonika samo 3 do 4 minuta! Uzrok ili posledica najvećeg broja bolesti je smanjenje ili prestanak transporta kiseonika do ćelija kao krajnjih korisnika. Blagovremena primena kiseonika pod pritiskom sprečava ostećenje ćelije i organizam u celini izazvanog nedostatkom kiseonika i dovodi do izlečenja, regeneracije i potpunog oporavka organizma ako je oštećenje već nastalo. Hiperbarična komora se preporučuje i zdravim osobama kako bi sačuvale mladalački izgled, vitalnost i unapredile svoje zdravlje.
Back to Top