Hiperbarična komora Niš

Registruj se
Prijavi se
Hiperbarična komora Niš
intermedic-hbo-hiperbaricna-komora

Intermedic - HBO

Niš, Kej Mike Paligorića 20 018 290999 |
064 6137279 |
HIPERBARIČNA KOMORA U adekvatno opremljenom prostoru koji zadovoljava sve gradjevinsko tehničke uslove, sa kadrom školovanim na VMA i VMI, radimo sa najnovijom Barox-ovom hiperbaričnom komorom.
Korisnici HBO komora su sve vreme tretmana pod budnim okom prisutnog specijalista za hiperbaričnu medicinu.
"Intermedic-HBO" Niš je specijalistička ordinacija za hiperbaričnu medicinu u kojoj se sprovodi metoda hiperbarične oksigeneno terapije (HBOT).
Hiperbarična medicina se zasniva na jednom leku: čistom kiseoniku koji se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog, u specijalnim uredjajima - hiperbaričnim komorama. Primenom hiperbarične oksigenacije povećavamo dopremu kiseonika u ćelije, pospešujemo stvaranje novih kapilara tamo gde su stare bolesne ili zacepljene, povećavamo stvaranje i iskorištavanje energije, poboljšavamo imunološki odgovor organizma na napad mikroorganizama, pospešujemo ubrzano zarastanje rana, ometamo stvaranje toksina i poboljšavamo detoksikaciju organizma, pojačavamo odbranu od slobodnih radikala, smanjujemo oticanje na ekstremitetima, organima i mozgu, bitno smanjujemo mišićne spazme različitog porekla… Hiperbarična terapija se zasniva na prirodnom leku, čistom kiseoniku koji se primenjuje pod povišenim pritiskom u hiperbaričnoj komori. Kiseonik mozgu omogućava da pravilno funkcioniše, a imunom sistemu da ojača svoju odbrambenu sposobnost. Kiseonik je neophodan za odvijanje svih životnih procesa; osnovna je supstanca života. Bez hrane čovek može da preživi 30 do 40 dana, bez vode 3 do 4 dana, a bez kiseonika samo 3 do 4 minuta! Uzrok ili posledica najvećeg broja bolesti je smanjenje ili prestanak transporta kiseonika do ćelija kao krajnjih korisnika. Blagovremena primena kiseonika pod pritiskom sprečava ostećenje ćelije i organizam u celini izazvanog nedostatkom kiseonika i dovodi do izlečenja, regeneracije i potpunog oporavka organizma ako je oštećenje već nastalo. Hiperbarična komora se preporučuje i zdravim osobama kako bi sačuvale mladalački izgled, vitalnost i unapredile svoje zdravlje.
Back to Top