Hiperbarična komora Voždovac

Registruj se
Prijavi se
Hiperbarična komora Voždovac
hbo-medical-center-hiperbaricna-komora

HBO Medical Center

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 347b 011 3972666 |
063 258743 |
HIPERBARIČNA KOMORA.
SPECIJALISTIČKA LEKARSKA ORDINACIJAZA HIPERBARIČNU i PODVODNU MEDICINUHBO MEDICAL CENTER, Prim dr med Miodrag Živković.
HBO tretman iliti primena hiperbarične oksigenacije, se sprovodi u HIPERBARIČNIM KOMORAMA, pod nadzorom stručnog osoblja, a terapija je pažljivo planirana za svakog pacijenta ponaosob, u zavisnosti od njegovog objektivnog zdravstvenog stanja.
Suština HBO je udisanje 100% kiseonika pod povišenim pritiskom, pri čemu se pokreću mnogobrojni pozitivni procesi u organizmu koji, svi zajedno, doprinose kvalitetnijem i bržem ozdravljenju.
Hiperbarična medicina.
Hiperbarična medicina je grana medicinskih nauka koja se bavi istraživanjem, u kliničkom smislu, uticajem gasova u uslovima povišenog pritiska na ljudski organizam.
Hiperbarična oksigenacija (hbot) je praktična primena kiseonika pod povišenim pritiskom u lečenju svih bolesti, povreda i otrovanja koji za uzrok ili za posledicu imaju nedostatak kiseonika (oxygen, O2).
Primena kiseonika pod povišenim pritiskom u lečenju, smatra se najznačajnijim iskorakom u medicini i svrstava se po značaju sa primenom transfuzije krvi i pronalaskom antibiotika.
HBO Medical Center je jedinstvena specijalistička ordinacija u kojoj se primenjuju savremene metode u prevenciji i lečenju bolesti i mnogih povreda i trovanja.
Osnovni terapijski metod je hiperbarična oksigenacija (lečenje kiseonikom pod povišenim pritiskom) koji se uspešno kombinuje sa specifičnim i značajnim lekovima ili terapijskim postupcima u poremećajima cirkulacije (infuzijama vasoprotektivnim rastvorima: Bergman, Hejkal i ampulama Trentala i terapija prostaciklinom i njegovim derivatima: Flolan, Iloprost), za povećanje imuniteta rekombinantnim interferonima alfa, beta i gama (Roferon, Intran A, Alferon i Cikloferon), korekciju malokrvnosti eritropoetinom, somatotropiniom i kineziterapijom.
Hiperbarična medicina se zasniva na jednom leku: čistom kiseoniku koji se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog, u specijalnim uredjajima - hiperbaričnim komorama. Primenom hiperbarične oksigenacije povećavamo dopremu kiseonika u ćelije, pospešujemo stvaranje novih kapilara tamo gde su stare bolesne ili zacepljene, povećavamo stvaranje i iskorištavanje energije, poboljšavamo imunološki odgovor organizma na napad mikroorganizama, pospešujemo ubrzano zarastanje rana, ometamo stvaranje toksina i poboljšavamo detoksikaciju organizma, pojačavamo odbranu od slobodnih radikala, smanjujemo oticanje na ekstremitetima, organima i mozgu, bitno smanjujemo mišićne spazme različitog porekla… Hiperbarična terapija se zasniva na prirodnom leku, čistom kiseoniku koji se primenjuje pod povišenim pritiskom u hiperbaričnoj komori. Kiseonik mozgu omogućava da pravilno funkcioniše, a imunom sistemu da ojača svoju odbrambenu sposobnost. Kiseonik je neophodan za odvijanje svih životnih procesa; osnovna je supstanca života. Bez hrane čovek može da preživi 30 do 40 dana, bez vode 3 do 4 dana, a bez kiseonika samo 3 do 4 minuta! Uzrok ili posledica najvećeg broja bolesti je smanjenje ili prestanak transporta kiseonika do ćelija kao krajnjih korisnika. Blagovremena primena kiseonika pod pritiskom sprečava ostećenje ćelije i organizam u celini izazvanog nedostatkom kiseonika i dovodi do izlečenja, regeneracije i potpunog oporavka organizma ako je oštećenje već nastalo. Hiperbarična komora se preporučuje i zdravim osobama kako bi sačuvale mladalački izgled, vitalnost i unapredile svoje zdravlje.
Back to Top