Hiperbarična komora Voždovac

Registruj se
Prijavi se
Hiperbarična komora Voždovac
hbo-medical-center-hiperbaricna-komora

HBO Medical Center

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 347b 011 3972666
HIPERBARIČNA KOMORA.
SPECIJALISTIČKA LEKARSKA ORDINACIJAZA HIPERBARIČNU i PODVODNU MEDICINUHBO MEDICAL CENTER, Prim dr med Miodrag Živković.
HBO tretman iliti primena hiperbarične oksigenacije, se sprovodi u HIPERBARIČNIM KOMORAMA, pod nadzorom stručnog osoblja, a terapija je pažljivo planirana za svakog pacijenta ponaosob, u zavisnosti od njegovog objektivnog zdravstvenog stanja.
Suština HBO je udisanje 100% kiseonika pod povišenim pritiskom, pri čemu se pokreću mnogobrojni pozitivni procesi u organizmu koji, svi zajedno, doprinose kvalitetnijem i bržem ozdravljenju.
Hiperbarična medicina.
Hiperbarična medicina je grana medicinskih nauka koja se bavi istraživanjem, u kliničkom smislu, uticajem gasova u uslovima povišenog pritiska na ljudski organizam.
Hiperbarična oksigenacija (hbot) je praktična primena kiseonika pod povišenim pritiskom u lečenju svih bolesti, povreda i otrovanja koji za uzrok ili za posledicu imaju nedostatak kiseonika (oxygen, O2).
Primena kiseonika pod povišenim pritiskom u lečenju, smatra se najznačajnijim iskorakom u medicini i svrstava se po značaju sa primenom transfuzije krvi i pronalaskom antibiotika.
HBO Medical Center je jedinstvena specijalistička ordinacija u kojoj se primenjuju savremene metode u prevenciji i lečenju bolesti i mnogih povreda i trovanja.
Osnovni terapijski metod je hiperbarična oksigenacija (lečenje kiseonikom pod povišenim pritiskom) koji se uspešno kombinuje sa specifičnim i značajnim lekovima ili terapijskim postupcima u poremećajima cirkulacije (infuzijama vasoprotektivnim rastvorima: Bergman, Hejkal i ampulama Trentala i terapija prostaciklinom i njegovim derivatima: Flolan, Iloprost), za povećanje imuniteta rekombinantnim interferonima alfa, beta i gama (Roferon, Intran A, Alferon i Cikloferon), korekciju malokrvnosti eritropoetinom, somatotropiniom i kineziterapijom.
Back to Top