Homeopatija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Homeopatija Beograd
Voleli biste da probate lečenje homeopatijom a ne znate kome da se obratite?
Mi smo tu da Vam pomognemo u pronalaženju i odabiru homeopate u Beogradu.
Homeopatija je sve popularnija, kako kod omladine tako i kod ljudi u poznim godinama, i shodno tome Beograd je sve bogatiji ponudama homeopata.
Pronadjite odgovarajućeg homeopatu bilo u Beogradu ili u Srbiji i dozlovilte mu da Vam reši zdravstvene probleme.
homeopatija-lena-homeopatija-275315
HOMEOPATIJA LENA BEOGRAD Homeopatska metoda lečenja od strane diplomiranog homeopate Danijele Marković.
Za bolji i kvalitetniji život.
lekarska-ordinacija-fit-medic-homeopatija

Lekarska ordinacija Fit Medic

Novi Beograd, Aleksinačkih rudara 43 011 2603504
Homeopatija je sistem lečenja koji se koncentriše na lečenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu.
Reč “homeopatija“ je izvedena iz dve grčke reči: homoios (sličnost) i pathos (patnja).
life-ordinacija-homeopatija

Life ordinacija

Beograd, Zemun, Nikole Tesle 8 011 2691800
Klasična homeopatija.
Homeopatija je sistem lečenja koji je ustanovio nemački lekar i hemičar Samuel Haneman, početkom 19 veka.
Namenjena je svima – od trudnica i beba, do najstarijih i najnemoćnijih.
Reč homeopatija je kovanica dve grčke reči: homeo – „slično”, i pathos – „patnja”.
Homeopatija se zasniva na principu koji glasi: “Slično se sličnim leči “.
To je tvrdio i otac medicine, čuveni Hipokrat, već u petom veku pre Hrista, a to, zapravo, znači da je lek za npr groznicu – upravo biljka, ili neka druga supstanca, koja i izaziva groznicu (nesto slično serumu protiv zmijskog otrova koji se i pravi upravo od zmijskog otrova!
).
Zvanična, Zapadna, m i po tome se ona i razlikuje od one “zvanične” medicine, jer Zapadna medicina čini upravo suprotno!
Zapadna medicina poništava simptome odredene bolesti, čime faktički sprečava organizam da razvije i primeni prirodne odbrambene strategije za rešavanje problema.
Nasuprot tome, homeopatija i homeopatski lekovi nisu usmereni na simptome oboljenja, nego ih čak na početku i pojačavaju, čime se organizam dodatno alarmira da započne sopstveno ozdravljenje.
Homeopatija i homeopatski lekovi su usmereni na celokupno biće bolesnika – fizičko, psihičko i mentalno – jer je već svima dobro poznato da svi poremećaji i oboljenja imaju koren u ova tri segmenta našeg postojanja.
ordinacija-holitimed-homeopatija

Ordinacija Holitimed

Beograd, Palilula, Vojvode Dobrnjca 40 011 3390657
Homeopatija.
PRIMENA HOMEOPATSKIH PRIPRAVAKA PO FASCINANTNOJ METODI GUNA INSTITUTA Jedinstven medicinski pristup, efikasnost i bezbednost GUNA preparata, glavni su razlozi zbog kojih su uključeni u koncept lečenja ordinacije HOLITIMED.
Kompanija GUNA formirana je pre više od 30 godina.
Danas je ona najrenomiranija italijanska kompanija u oblasti prirodne medicine.
psiholosko-savetovaliste-komunikacije-homeopatija
HOMEOPATIJA.
Homeopatija predstavlja holistički medicinski sistem prevencije i lečenja bolesti koji se koristi u mnogim zemljama sveta kao komplementarni vid zdravstvene zaštite, paralelno sa zvaničnom, konvencionalnom medicinom.
Homeopatija je efikasan naučni sistem lečenja koji podržava prirodnu tendenciju tela da se izleči.
Homeopatija prepoznaje da su svi simptomi bolesnog stanja u stvari izraz disharmonije koja je zahvatila celo biće i da je pacijent taj koji treba tretman, a ne bolest.
Osnovni pristup u homeopatskoj medicini jeste HOLISTIČKI PRISTUP.
Sama doktrina homeopatije zahteva da se čovek posmatra kao celina fizičkih, emotivnih, mentalnih i duhovnih karakteristika i da se kao univerzalna jedinka i leči.
Homeopatija je proces prirodnog isceljenja u kojem se lekovi koriste da bi podstakli prirodne moći organizma za samoisceljenje.
Naziv potiče od dve grčke reči (hómoios, páthos), a značenje mu je lečenje sličnog sličnim.
To znači da supstanca koja je potrebna pacijentu data zdravoj osobi prouzrokuje iste simptome i znake koji su prisutni kod tog pacijenta.
Homeopatija postoji već oko dvesto godina.
Formulisao ju je nemački lekar Samuel Hahnemann 1796 godine.
Princip lečenja sličnog sličnim zagovarao je još Hipokrat, petsto godina pre naše ere, ali je to tokom narednih vekova palo u zaborav.
Paracelzus je prihvatio i ovaj metod, ali tek Hahnemann ponovo otkriva princip homeopatskog lečenja, verbalizuje ga, i naučnim metodom, tj eksperimentom, dovodi u ravnopravan odnos sa galenskom medicinom.
Poštujući osnovne zakone i principe homeopatije u zemljama u kojima se ova medicina primenjuje duži niz godina, pokazalo se da je homeopatski način lečenja doprineo rešavanju zdravstvenih problema kod dece, odraslih i starih na koje klasična medicina nije mogla adekvatno da odgovori.
Uzimajući u obzir da se primenjuju izuzetno velika razređenja lekova i da ne postoji opasnost od nuzefekata, homeopatija je izuzetno bezbedan način lečenja kako za odrasle, tako i za decu i stare.
Homeopatski lekovi su spravljeni od prirodnih sastojaka biljnog, životinjskog i mineralnog (čak i metalnog) porekla.
Homeopatski lekovi deluju na taj način što stimulišu sopstvenu isceliteljsku moć organizma.
Zbog toga je homeopatija preporučljiva i za trudnice i za novorođenčad i odojčad.
Homeopatija je efikasna u stimulaciji imunog sistema da omogući detetu da se oporavi i razreši mnoge probleme koji nastaju u detinjstvu.
Može efikasno delovati na akutne probleme uha, ždrela i nosa, pluća, digestivnog trakta itd.
homeopatski-centar-jevremovac-homeopatija
HOMEOPATIJA BEOGRAD HOMEOPATSKI CENTAR JEVREMOVAC Homeopatija je komplementarni način lečenja zasnovan na Prirodnim Zakonima izlečenja, posebno na stavu "slično se sličnim leči".
Homeopatiju kao racionalni sistem je uspostavio nemački lekar i hemičar Dr.
Haneman (Dr.
Samuel Hahnemann) krajem 18.
veka.
Već više od dve stotine godina homeopatija se potvrdjuje i naučno i praktično.
To je kako nežan, tako i efikasan deo medicine.
Lekovi se spravljaju od prirodnih supstanci i podstiču pacijentovu sopstvenu moć izlečenja.
Homeopatija je veoma logičan, bezbedan i izuzetno efikasan način lečenja.
Ona se ne ograničava na otklanjanje simptoma kao cilj "lečenja".
Ona pokušava da pronikne do uzroka bolesti, te njegovim ukidanjem da donese izlečenje.
Bolest se posmatra kao ukupno stanje duha i tela, a ne kao poremećaj pojedinog organa.
Stoga homeopatija ne veruje u davanje leka za svaku pojedinačnu manifestaciju bolesti, već se trudi da pronadje jedan - tzv.
konstitucionalni - lek koji će da pokrije i razreši sveukupni pacijentov poremećaj.
Ona posmatra čoveka kao celinu a ne fokusira se samo na bolest.
Homeopatski lekovi se pripremaju na takav način ( tzv.
potenciranje ) da je krajnji rezultat beskrajno mala doza koja ne izaziva bilo kakve neželjene efekte, a nemaju ni toksično dejstvo.
Stoga su idealni za decu i novorođenčad, trudnice i ostale pacijente koji zahtevaju posebnu brižljivost pri tretmanu.
Homeopatija je sistem lečenja razvijen 1796. godine od strane nemačkog doktora, i zasniva se na zakonu sličnosti "Slično se sličnim leči". Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana medicinska metoda lečenja koja podstiče prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest. Postoji bezbroj naučnih dokaza o delotvornosti homeopatskih sredstava i o načinu delovanja na spregu um-telo kako kod čoveka tako i kod životinja i biljaka. Homeopatija ne leči bolest u klasičnom smislu reči, nego poremećenu energiju čija je ta bolest samo manifestacija, a da li će se energija izbalansirati i da li će doći do ozdravljenja zavisi od mnogo faktora. Na prvom mestu to je konstitucija samog čoveka, njegova nasledena i stečena predispozicija za bolesti, uslovi pod kojima živi... Drugim rečima, da li će se neko izlečiti zavisi više od samog bolesnika nego od bolesti od koje boluje. Vidjenjem čoveka kao energije, homeopatija ne negira shvatanja klasične medicine, nego ih nasuprot tome dopunjuje, zalazeći u oblasti živog bića koje su klasičnoj medicini nepoznate. Homeopatija i klasična medicina su komplementarni medicinski sistemi. Homeopatijom se mogu lečiti svi, od beba do starih ljudi, bez izuzetka.
Back to Top