Homeopatija Novi Beograd

Registruj se
Prijavi se
Homeopatija Novi Beograd
lekarska-ordinacija-fit-medic-homeopatija

Lekarska ordinacija Fit Medic

Novi Beograd, Aleksinačkih rudara 43 011 2603504 |
064 1674262 |
Homeopatija je sistem lečenja koji se koncentriše na lečenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu.
Reč “homeopatija“ je izvedena iz dve grčke reči: homoios (sličnost) i pathos (patnja).
psiholosko-savetovaliste-komunikacije-homeopatija
HOMEOPATIJA.
Homeopatija predstavlja holistički medicinski sistem prevencije i lečenja bolesti koji se koristi u mnogim zemljama sveta kao komplementarni vid zdravstvene zaštite, paralelno sa zvaničnom, konvencionalnom medicinom.
Homeopatija je efikasan naučni sistem lečenja koji podržava prirodnu tendenciju tela da se izleči.
Homeopatija prepoznaje da su svi simptomi bolesnog stanja u stvari izraz disharmonije koja je zahvatila celo biće i da je pacijent taj koji treba tretman, a ne bolest.
Osnovni pristup u homeopatskoj medicini jeste HOLISTIČKI PRISTUP.
Sama doktrina homeopatije zahteva da se čovek posmatra kao celina fizičkih, emotivnih, mentalnih i duhovnih karakteristika i da se kao univerzalna jedinka i leči.
Homeopatija je proces prirodnog isceljenja u kojem se lekovi koriste da bi podstakli prirodne moći organizma za samoisceljenje.
Naziv potiče od dve grčke reči (hómoios, páthos), a značenje mu je lečenje sličnog sličnim.
To znači da supstanca koja je potrebna pacijentu data zdravoj osobi prouzrokuje iste simptome i znake koji su prisutni kod tog pacijenta.
Homeopatija postoji već oko dvesto godina.
Formulisao ju je nemački lekar Samuel Hahnemann 1796 godine.
Princip lečenja sličnog sličnim zagovarao je još Hipokrat, petsto godina pre naše ere, ali je to tokom narednih vekova palo u zaborav.
Paracelzus je prihvatio i ovaj metod, ali tek Hahnemann ponovo otkriva princip homeopatskog lečenja, verbalizuje ga, i naučnim metodom, tj eksperimentom, dovodi u ravnopravan odnos sa galenskom medicinom.
Poštujući osnovne zakone i principe homeopatije u zemljama u kojima se ova medicina primenjuje duži niz godina, pokazalo se da je homeopatski način lečenja doprineo rešavanju zdravstvenih problema kod dece, odraslih i starih na koje klasična medicina nije mogla adekvatno da odgovori.
Uzimajući u obzir da se primenjuju izuzetno velika razređenja lekova i da ne postoji opasnost od nuzefekata, homeopatija je izuzetno bezbedan način lečenja kako za odrasle, tako i za decu i stare.
Homeopatski lekovi su spravljeni od prirodnih sastojaka biljnog, životinjskog i mineralnog (čak i metalnog) porekla.
Homeopatski lekovi deluju na taj način što stimulišu sopstvenu isceliteljsku moć organizma.
Zbog toga je homeopatija preporučljiva i za trudnice i za novorođenčad i odojčad.
Homeopatija je efikasna u stimulaciji imunog sistema da omogući detetu da se oporavi i razreši mnoge probleme koji nastaju u detinjstvu.
Može efikasno delovati na akutne probleme uha, ždrela i nosa, pluća, digestivnog trakta itd.
Homeopatija je sistem lečenja razvijen 1796. godine od strane nemačkog doktora, i zasniva se na zakonu sličnosti "Slično se sličnim leči". Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana medicinska metoda lečenja koja podstiče prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest. Postoji bezbroj naučnih dokaza o delotvornosti homeopatskih sredstava i o načinu delovanja na spregu um-telo kako kod čoveka tako i kod životinja i biljaka. Homeopatija ne leči bolest u klasičnom smislu reči, nego poremećenu energiju čija je ta bolest samo manifestacija, a da li će se energija izbalansirati i da li će doći do ozdravljenja zavisi od mnogo faktora. Na prvom mestu to je konstitucija samog čoveka, njegova nasledena i stečena predispozicija za bolesti, uslovi pod kojima živi... Drugim rečima, da li će se neko izlečiti zavisi više od samog bolesnika nego od bolesti od koje boluje. Vidjenjem čoveka kao energije, homeopatija ne negira shvatanja klasične medicine, nego ih nasuprot tome dopunjuje, zalazeći u oblasti živog bića koje su klasičnoj medicini nepoznate. Homeopatija i klasična medicina su komplementarni medicinski sistemi. Homeopatijom se mogu lečiti svi, od beba do starih ljudi, bez izuzetka.
Back to Top