Japanski restorani Beograd

Registruj se
Prijavi se
Japanski restorani Beograd
Ukoliko se pitate zašto su Japanci zdravi, vitki i dugovečni odgovor ćete naći u japanskim restoranima.
Mnogi imaju predrasude prema japanskoj kuhinji, uglavnom zbog sirove hrane, ali Vi nemojte biti jedni od tih već se uputite u japanski restoran koji možete naći u Beogradu i uživajte u nezaboravnim ukusima Japana.
Beograd u svojoj ponudi ima široku lepezu internacionalnih restorana, ali japanski restorani su nezaobilazni kutak svih pravih poznavaoca kvalitetne hrane.
Ako nikad niste probali specijalitete koji nam stižu iz Japana, pravac u japanski restoran na nezaboravan obrok.
bad-sushi-restoran-japanski-restorani-138629

Bad sushi restoran

Beograd, Stari Grad, Šafarikova 11 011 74939980
cena: Cenovnik
JAPANSKI RESTORANI - BAD SUSHI Vaše idealno mesto japanske gastronomije, restoran Bad sushi.
Restoran Bad sushi u Šafarikovoj ulici.
restoran-marukoshi-japanski-restorani-809566
JAPANSKI RESTORANI - RESTORAN MARUKOSHI Restoran tradicionalne japanske kuhinje.
Odlična ponuda japanskih jela.
Vaše mesto za opuštanje i uživanje.
restoran-ebisu-square-nine-hotel-japanski-restorani
JAPANSKI RESTORAN U BEOGRADU.
Nazvan po japanskom bogu ribara, restoran Ebisu, na poslednjem spratu hotela Square Nine, nudi elegantan zatvoreni prostor, predivnu terasu s pogledom na najšarmantniji istorijski kvart Beograda i autentičnu japansku kuhinju.
Znalački napravljeni suši čini polovinu Ebisuovog menija, ali je jednaka pažnja posevćena klasičnim japanskim jelima od aburija, supe sa nudlama i prolećnih rolnica, do krabe sa mekim oklopom i tepanjaki grilovanog mesa i morskih plodova.
Namirnice se nabavljaju iz japanskih marketa širom Evrope, od pacifičke tune i brancina iz jadranskog mora do norveškog lososa, koji se dopremaju sveži, dva puta nedeljno.
Pažljivo sastavljeni bar predstavlja najbolja piva, vina i žestoka pića iz Japana.
Brižljivo odabrana zbirka sakea, koji se služi kao suvi, polusuvi i premium, vrhunska japanska pirinčana piva i odležani single malt japanski viskiji, kao i saketini meni koji nudi izbor inovativnih koktela inspirisanih japanom upotpuniće savršeni japanski obrok.
restoran-w-sushi-japanski-restorani

Restoran W Sushi

Beograd, Stari Grad, Vuka Karadžića 12 069 663238
JAPANSKI RESTORANI - RESTORAN W SUSHI Odličan sushi restoran.
Osnovni princip ostrvske kulinarske tradicije je da japanski obed mora biti rafiniran umetnički doživljaj, svečanost za oči i pre hrana za dušu nego za telo. Povrće, riba i pirinač su osnova japanske kuhinje. Sledi testo, uglavnom rezanci svih oblika, širina i dužina, napravljeni od najrazličitijih vrsta brašna. I najjednostavniji obrok sastoji se od supe, jednog jela uglavnom od ribe, kuvanog pirinča i obavezne turšije. Svečani obed sadrži pet-šest pa i više jela od kojih neka čine samo zalogaj ukrašen cvetom na posebnom tanjiru. Slatkiša nema, obed može biti završen sezonskim ili u specijalnim prilikama vansezonskim voćem, jer su u tradicionalnoj japanskoj kuhinji, mnoga jela već slatka. Zdrava i niskokalorična japanska kuhinja ima sve veći broj poklonika. Iako neki japansku kuhinju praktikuju samo kao makrobiotičku, bez mesa, ili kao vegetarijansku sa plodovima mora, Japanci vole i meso, poput živine, a poseban im je specijalitet goveđa šnicla kobe. To je najskuplje meso na svetu.
Back to Top