Japanski restorani Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Japanski restorani Stari Grad
restoran-ebisu-square-nine-hotel-japanski-restorani
JAPANSKI RESTORAN U BEOGRADU.
Nazvan po japanskom bogu ribara, restoran Ebisu, na poslednjem spratu hotela Square Nine, nudi elegantan zatvoreni prostor, predivnu terasu s pogledom na najšarmantniji istorijski kvart Beograda i autentičnu japansku kuhinju.
Znalački napravljeni suši čini polovinu Ebisuovog menija, ali je jednaka pažnja posevćena klasičnim japanskim jelima od aburija, supe sa nudlama i prolećnih rolnica, do krabe sa mekim oklopom i tepanjaki grilovanog mesa i morskih plodova.
Namirnice se nabavljaju iz japanskih marketa širom Evrope, od pacifičke tune i brancina iz jadranskog mora do norveškog lososa, koji se dopremaju sveži, dva puta nedeljno.
Pažljivo sastavljeni bar predstavlja najbolja piva, vina i žestoka pića iz Japana.
Brižljivo odabrana zbirka sakea, koji se služi kao suvi, polusuvi i premium, vrhunska japanska pirinčana piva i odležani single malt japanski viskiji, kao i saketini meni koji nudi izbor inovativnih koktela inspirisanih japanom upotpuniće savršeni japanski obrok.
restoran-w-sushi-japanski-restorani

Restoran W Sushi

Beograd, Stari Grad, Vuka Karadžića 12 069 663238
JAPANSKI RESTORANI - RESTORAN W SUSHI Odličan sushi restoran.
Osnovni princip ostrvske kulinarske tradicije je da japanski obed mora biti rafiniran umetnički doživljaj, svečanost za oči i pre hrana za dušu nego za telo. Povrće, riba i pirinač su osnova japanske kuhinje. Sledi testo, uglavnom rezanci svih oblika, širina i dužina, napravljeni od najrazličitijih vrsta brašna. I najjednostavniji obrok sastoji se od supe, jednog jela uglavnom od ribe, kuvanog pirinča i obavezne turšije. Svečani obed sadrži pet-šest pa i više jela od kojih neka čine samo zalogaj ukrašen cvetom na posebnom tanjiru. Slatkiša nema, obed može biti završen sezonskim ili u specijalnim prilikama vansezonskim voćem, jer su u tradicionalnoj japanskoj kuhinji, mnoga jela već slatka. Zdrava i niskokalorična japanska kuhinja ima sve veći broj poklonika. Iako neki japansku kuhinju praktikuju samo kao makrobiotičku, bez mesa, ili kao vegetarijansku sa plodovima mora, Japanci vole i meso, poput živine, a poseban im je specijalitet goveđa šnicla kobe. To je najskuplje meso na svetu.
Back to Top