Škola slikanja i crtanja Niš

Registruj se
Prijavi se
Škola slikanja i crtanja Niš
skola-da-vinci-skola-slikanja-i-crtanja
ŠKOLA SLIKANJA I CRTANJA.
Program slikarstva u školi slikanja Da Vinci podrazumeva slikanje na platnu akrilnim bojama.
Odabir motiva vrši se u dogovoru sa profesorom i usklađen je sa metodikom rada koja omogućava polazniku bolje shvatanje osnovnih principa slikarstva, a slikanje se odvija na osnovu predloška (fotografije).
Tehnika slikanja uljem na platnu je zahtevna i u praksi se pokazalo da je u početnom stadijumu najprihvatljivija izrada kopija starih majstora ili bilo kakav rad po predlošku.
Tokom rada polaznici se upoznaju sa osnovnim sredstvima likovnog izražavanja – linija, perspektiva, svetlost, senka, boja i kompozicija.
Teoretski se proučava tehnički deo pripreme platna za slikanje, prepariranje i natezanje platna na blind ram, kao i korišćenje raznih medijuma i ostalih tehnoloških pomagala u slikarstvu.
Časovi slikanja uključuju predavanja, individualni pristup, upoznavanje sa istorijskim kontekstom u slikarstvu, kao i sa različitim tehnologijama slikanja.
Polaznici škole slikanja imaće mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija i kataloga, dok će individualni i grupni zadaci biti usmereni ka unapređenju teoretskog i tehničkog razumevanja problematike.
Razvijanje sopstvenog stila ohrabruje se od strane profesora, a analiza i komentari radova sastavni su deo nastavnog programa škole slikanja Da Vinci.
U školi crtanja Da Vinci pomažemo polaznicima da savladaju osnovne tehnike.
Učimo ih pravilnim načinima korišćenja crtačkih materijala, počev od tvrdih i mekih olovaka, preko kreda, pastela, ugljena, kolaža.
Određen broj časova crtanja posvećen je upoznavanju sa glinom i razvijanju veštine postizanja sličnosti novonastalih objekata sa crtežom ili slikom po čijem su uzoru nastali.
Na prvom stepenu u školi crtanja Da Vinci Vaši najmlađi će savladati vrste linija i oblika, isprobaće se na različitim podlogama.
Steći će pojam o svetlosti i senci i otkriće kako da, uz interesantne efekte, svoja mala umetnička dela učine bogatijim, kao i da postepeno razviju i prošire novostečena znanja iz oblasti crtanja.
Ako biste voleli da se pozabavite sopstvenim talentom slikanja i crtanja ili vašem detetu date mogućnost razvijanja divnog talenta crtanja i slikanja onda je upis u jednu od škola slikanja i crtanja pravi izbor za vas. Vaš hobi koji vam daje slobodu kreativnosti, koji će vas uveseliti, pričiniti zadovoljstvo i ispoljiti svu vašu kreativnost može biti crtanje ili slikanje. Da li ste oduvek važili za osobu koja je svojim crtežima oduševljavala ljude oko sebe. Govorili su vam da ste talentovani a onda ste porasli, neke druge stvari su uzele primat u vašem životu ali talenat nikada ne odumire. Svako može da nauči da crta ako mu se pokaže osnovna tehnika i da podstrek. Naučite i vi kako da crtate i poboljšate svoju veštinu crtanja. Od ranog detinjstva nas uče da je umetnost nešto posebno. Potišteno stojimo u galerijama i muzejima i mislimo: ‘Ovako nešto ja nikada ne bih umeo‘. A slikanje i crtanje jesu one amaterske pasije koje svako uči i koje svako sebi može priuštiti. Crtanje i slikanje kod dece podiže nivo motivacije, želju za stvaranjem nečeg novog i jedinstvenog, pruža osećaj sigurnosti i mogućnosti ispoljavanja svojih misli i osećanja.
Back to Top