Škola slikanja i crtanja Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Škola slikanja i crtanja Savski venac
pero-art-centar-skola-slikanja-i-crtanja

Pero Art Centar

Beograd, Savski venac, Miloja Đaka 6 011 4128456
ŠKOLA SLIKANJA I CRTANJA Pero Art Centar svoj program deli na četiri vrste programskog rada: ikonopis, likovne umetnosti, primenjene umetnosti i rad sa decom.
Ovde se možete informisati o periodičnim popustima za određene kurseve, promocije, besplatan prvi čas za decu.
Na kursu Ikonopisa, profesori Pero Art Centra upoznaće polaznike sa ključnim elementima slikanja ikona.
Na ovom kursu učenik će moći da stekne osnovno znanje o vrstama preparatura, upozna se sa kanonima koji se primenjuju u ikonografiji, simbolici na ikonama, različitim vrstama pozlate i na kraju sa vrstama lakova i načinom zaštite daske.
Cilj rada je upoznavanje sa celokupnim procesom izrade ikone.
Slikanje ikona vrši se isključivo pigmentima uz upotrebu jajčane emulzije.
Polaznici će koristiti predloške originalnih ikona starih majstora.
Program Kursa slikanja u Pero Art Centru podrazumeva slikanje akrilnim bojama na prepariranom kartonu po predlošku (ili fotografiji), mrtvoj prirodi ili živom modelu, a odabir motiva se vrši u dogovoru sa profesorom.
Tokom rada polaznici se postepeno upoznaju sa osnovnim sredstvima likovnog izražavanja kao što su linija, perspektiva, svetlost, senka, boja i kompozicija.
Pristup svakom polazniku je individualan i nevezano za trenutni nivo polaznika, ono čemu težimo u svakom pojedinačnom slučaju je kvalitet i studiozan rad na osnovama i razvijanju sopstvenog likovnog izraza.
Ovaj kurs uključuje predavanja, upoznavanje sa istorijskim kontekstom u slikarstvu, kao i sa različitim tehnologijama slikanja.
Polaznici će imati mogućnost korišćenja stručne literature, umetničkih monografija, kataloga i slično.
Uz stručno vođstvo iskusnih profesora, polaznici će maksimalno razviti svoj talenat i postići najbolje rezultate.
Crtanje i slikanje je umetničko izražavanje ideja i koncepcija, gde se slikar vodi intuicijom i svojim sposobnostima za rešavanjem problema kompozicije sa ciljem postizanja estetskog doživljaja zamišljene ideje.
Ako biste voleli da se pozabavite sopstvenim talentom slikanja i crtanja ili vašem detetu date mogućnost razvijanja divnog talenta crtanja i slikanja onda je upis u jednu od škola slikanja i crtanja pravi izbor za vas. Vaš hobi koji vam daje slobodu kreativnosti, koji će vas uveseliti, pričiniti zadovoljstvo i ispoljiti svu vašu kreativnost može biti crtanje ili slikanje. Da li ste oduvek važili za osobu koja je svojim crtežima oduševljavala ljude oko sebe. Govorili su vam da ste talentovani a onda ste porasli, neke druge stvari su uzele primat u vašem životu ali talenat nikada ne odumire. Svako može da nauči da crta ako mu se pokaže osnovna tehnika i da podstrek. Naučite i vi kako da crtate i poboljšate svoju veštinu crtanja. Od ranog detinjstva nas uče da je umetnost nešto posebno. Potišteno stojimo u galerijama i muzejima i mislimo: ‘Ovako nešto ja nikada ne bih umeo‘. A slikanje i crtanje jesu one amaterske pasije koje svako uči i koje svako sebi može priuštiti. Crtanje i slikanje kod dece podiže nivo motivacije, želju za stvaranjem nečeg novog i jedinstvenog, pruža osećaj sigurnosti i mogućnosti ispoljavanja svojih misli i osećanja.
Back to Top