Sudski tumač za litvanski jezik Beograd

Registruj se
Prijavi se
Sudski tumač za litvanski jezik Beograd
Tražite u Beogradu sudskog tumača za litvanski jezik?
Na ovoj stranici su svi sudski tumači za litvanski jezik u Beogradu, koji će za Vas uraditi prevod overen pečatom sudskog tumača za litvanski jezik.
Pisano prevođenje sa srpskog jezika na litvanski jezik i sa litvanskog jezika na srpski svih vrsta tekstova i dokumenata u ponudi je ovih prevodilaca i sudskih tumača.
Usmeno prevođenje sa srpskog na litvanski i sa litvanskog na srpski jezik bilo da je rečo konsekutivnom ili simultanom prevođenju deo su ponude.
Pogledajte detaljno njihove prezentacije i uporedite cene svih vrsta prevoda sa litvanskog i na litvnski jezik kao i cene prevoda overenog od strane sertifikovanog tumača za litvanski jezik.
Svi su ovde na jednom mestu!
bg-prevodi-sudski-tumac-za-litvanski-jezik-937590

BG prevodi

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđica 105/21 011 3111228
cena: Cenovnik
SUDSKI TUMAČ ZA LITVANSKI JEZIK - BG PREVODI Prevodi sa i na litvanski jezik sa overom sudskog tumača.
agencija-za-prevodilacke-usluge-poliglota-balkan-sudski-tumac-za-litvanski-jezik

Agencija za prevodilačke usluge Poliglota Balkan

Kragujevac, 27. marta 19, Tržni Centar Radnički (nisko prizemlje) 064 1786781
cena: Cenovnik
SUDSKI TUMAČ ZA LITVANSKI JEZIK - POLIGLOTA BALKAN Overen prevod za litvanski jezik u kratkom vremenskom periodu.
Prevod svih vrsta dokumenata sa overom za litvanski jezik.
Litvanski (litvanski: lietuvių kalba) je jezik iz grupe istočnih baltičkih jezika iz porodice indoevropskih jezika. Najsličniji jezik litvanskom je letonski, i ujedno ova dva jezika su jedina dva živa baltička jezika. U svetu litvanski govori oko 4 miliona ljudi, od toga 3 miliona u Litvaniji (80% stanovništva). Ulaskom Litvanije u Evropsku uniju, veliki broj Litvanaca je otišao na zapad, tako da ih danas samo u Irskoj ima 120.000. Litvanski jezik obuhvata dve grupe dijalekata severne (žemaitique), i južne (aukštaitique). Južni dijaleti, poznati i kao „visoki“, osnova su savremenog književnog jezika. Litvanski jezik još uvek sadrži neke fonetske i morfološke osobine proto indoevropskog jezika i stoga je veoma značajan za lingvistička istraživanja. Ovo je najbliži jezički rođak praindoevropskog jezika. Jezički istoričari smatraju da se proto-baltički jezik izdvojio od ostalih indoevropskih jezika oko 1000 godina p. n. e. Odvajanje litvanskog od letonskog jezika se zbilo negde u 7. ili 8. veku. Prvi tekst na litvanskom je prevod crkvenih himni iz 1545. Sve do 19-og veka bilo je malo knjiga na litvanskom, a i tad je litvanski zabranjivan od strane ruskih vlasti. Litvanski je postao zvanični jezik Litvanije 1918.
Back to Top