Ugostiteljske škole Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ugostiteljske škole Beograd
prva-privatna-turisticko-ugostiteljska-skola-beograd-ugostiteljske-skole

Privatna turističko ugostiteljska škola Beograd

Beograd, Palilula, Mitropolita Petra 8 011 2752920
UGOSTITELJSKA ŠKOLA.
Škola je osnovana 2002.godine i njen osnovni cilj je da omogući sticanje stručnog i opšteg znanja za rad i dalje školovanje.
Svaki smer obuhvata posebnu grupu radnih zadataka.
Učešće roditelja u školskom životu ima veliki značaj za rad škole.
Nastava se odvija u manjim grupama, do 20 učenika u savremeno opremljenim kabinetima.
Praktična nastava realizuje se u objektima i agencijama visoke kategorije.
U sklopu vannastavnih aktivnosti organizovan je rad sekcija: recitatorsko-dramska, sekcija retorike, hor, sekcija crvenog krsta, sportska i internet sekcija.
Nastava se odvija u prepodnevnoj smeni.
Svakom učeniku obezbeđen je: izlet, ekskurzija, odlazak na takmičenja, savremene metode učenja, pristup internetu, osiguranje, fizičko-tehničko obezbeđenje.
OBRAZOVNI PROFILI: Kuvar (3 godine), Konobar (3 godine), Ugostiteljski tehničar (4 godine), Kulinarski tehničar (4 godine).
akademija-oxford-ugostiteljske-skole
Srednja ugostiteljska škola, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija.
Iako je srednja ugostiteljska škola u srpskoj prestonici osnovana, sada već daleke 1938.
godine, onakva kakvom je danas poznajemo je osnovana tek 14.
decembra 1960.godine.
Reč je o tome da je prvobitna obrazovna ustanova zapravo bila takozvana Viša ugostiteljska škola u Beogradu, mada je prema tadašnjem Zakonu o obrazovanju ona zapravo bila u rangu današnje srednje škole.
Posebno je zanimljivo što je to bila jedina škola takvog tipa u čitavoj zemlji, ali je u jeku Drugog svetskog rata bila zatvorena, pa kako je i po završetku rata takođe postojala potreba za obukom stručnih kadrova iz oblasti ugostiteljstva, to je 1948.godine osnovana Niža ugostiteljska škola u Beogradu, ali i zvanično prva srednja, odnosno srednja ugostiteljsko - turistička škola i to u Aranđelovcu.
Naravno, sistem obrazovanja je u to doba bio potpuno drugačiji od današnjeg, pa je ova škola trajala svega dve godine, a jedini obrazovni profili su bili konobar i kuvar, te su đaci po njenom završetku sticali zvanje visokokvalifikovanih konobara, odnosno kuvara.
Smerovi u srednjoj ugostiteljskoj školi.
U okviru srednje ugostiteljske škole postoje obrazovni profili III i IV stepena, pa shodno tome Obrazovni centar Akademije Oxford osim pohađanja vanredne nastave svim zainteresovanim kandidatima nudi i mogućnost dokvalifikacije za obrazovni profil višeg stepena, odnosno prekvalifikacije za neki drugi smer istog trajanja.
A zahvaljujući saradnji koju ostvarujemo sa mnogim srednjim ugostiteljskim školama širom Srbije, nudimo vam priliku da odabere neko od sledećih zanimanja: kuvar, pomoćnik kuvara, konobar, poslastičar, kuvar za riblje i morske specijalitete, servirka, sobarica, pica majstor, poslastičar (specijalizovan za pravljenje figurica za ukrašavanje torti), somelijer, barmen, poslastičar (specijalizovan za pravljenje torti) i recepcioner.
Za bilo koji od navedenih obrazovnih profila da se odlučite, budite uvereni da ćete u našem obrazovnom centru sasvim sigurno dobiti najpovoljnije uslove, bez obzira da li je reč o pohađanju vanredne nastave, dokvalifikaciji ili prekvalifikaciji!
Uz to, nastava se održava na preko 20 lokacija širom zemlje, odnosno u svim onim, većim i manjim gradovima u kojima Akademija Oxford ima svoje predstavništvo!

Visoka hotelijerska škola

Beograd, Rakovica, Kneza Višeslava 70 011 2547255
Visoka hotelijerska škola u Beogradu je osnovana 1974. godine. Studijski programi su usklađeni sa priznatim sistemima turistički razvijenih zemalja Evrope. Prenošenje nekih osobina na studente kao što su: kreativnost, brže inovacije u hotelijerstvu, estetika, turističke atrakcije, događaji, forme i drugo su osnovna misija fakulteta. Studijski programi koncipirani su u skladu sa Bolonjskom deklaracijom kroz osnovne strukovne studije. SMEROVI VISOKE HOTELIJERSKE ŠKOLE STRUKOVNIH STUDIJA SU: Hotelijerstvo, Restoraterstvo i Gastronomija. Da bi upisao studijski program hotelijerstvo ili restoraterstvo na Visokoj hotelijerskoj školi strukovnih studija kandidat mora da ima završenu srednju školu, opštu zdravstvenu sposobnost za rad i položen prijemni ispit. Kandidati koji se odluče za studijski program gastronomija, moraju da imaju završenu srednju ugostiteljsku školu, smer kuvarstvo ili poslastičarstvo, u obzir dolazi i škola prehrambeno-tehnološkog usmerenja, kao i vojno intendantska škola.
ugostiteljsko-turisticka-skola-beograd-ugostiteljske-skole
UGOSTITELJSKA ŠKOLA.
Ugostiteljsko-turistička škola u Beogradu osnovana je 1960.godine.
Poseban akcenat stavljen je na praktičnu nastavu, koja se izvodi u hotelu ‘’Palas’’.
Škola pored redovnog organizuje i vanredno obrazovanje.
Budući učenici biraju jedan trogodišnji ili četvorogodišnji smer iz područja ugostiteljstva.
Tokom školovanja učenici stiču znanja i veštine koje im omogućavaju da stupe u radni odnos odmah nakon završetka školovanja ili da nastave školovanje na nekom od fakulteta ili viših škola.
SMEROVI: Ugostiteljski tehničar (4 godine), Kulinarski tehničar (4 godine), Kuvar (3 godine), Poslastičar (3 godine) i Konobar (3 godine).
U sklopu vannastavnih aktivnosti organizovan je rad sekcija: novinarska, recitatorska, literarna, dramska, sekcija – saradnja sa pozorištima, bibliotečka, matematička, likovna, turistička, filozofska, sociološka, geografska, internet sekcija, sekcija crvenog krsta, sekcija za istoriju, Unesko klub “Jug Bogdan”, klub ljubitelja književne klasike, klub ljubitelja stranih jezika.
Shodno porastu broja ugostiteljskih objekata raste i interesovanje za ugostiteljskim školama. Potražnja za školovanim kuvarima, konobarima, poslastičarima i tehničarima iz ove struke u porasti je već godinama u nazad i uopšte ne jenjava.
Back to Top