Ugostiteljske škole Obrenovac

Registruj se
Prijavi se
Ugostiteljske škole Obrenovac
akademija-oxford-ugostiteljske-skole

Akademija Oxford

Beograd, Obrenovac, Ljube Nenadovića 21 060 6011402
Srednja ugostiteljska škola, vanredno školovanje, dokvalifikacija, prekvalifikacija.
Iako je srednja ugostiteljska škola u srpskoj prestonici osnovana, sada već daleke 1938.
godine, onakva kakvom je danas poznajemo je osnovana tek 14.
decembra 1960.godine.
Reč je o tome da je prvobitna obrazovna ustanova zapravo bila takozvana Viša ugostiteljska škola u Beogradu, mada je prema tadašnjem Zakonu o obrazovanju ona zapravo bila u rangu današnje srednje škole.
Posebno je zanimljivo što je to bila jedina škola takvog tipa u čitavoj zemlji, ali je u jeku Drugog svetskog rata bila zatvorena, pa kako je i po završetku rata takođe postojala potreba za obukom stručnih kadrova iz oblasti ugostiteljstva, to je 1948.godine osnovana Niža ugostiteljska škola u Beogradu, ali i zvanično prva srednja, odnosno srednja ugostiteljsko - turistička škola i to u Aranđelovcu.
Naravno, sistem obrazovanja je u to doba bio potpuno drugačiji od današnjeg, pa je ova škola trajala svega dve godine, a jedini obrazovni profili su bili konobar i kuvar, te su đaci po njenom završetku sticali zvanje visokokvalifikovanih konobara, odnosno kuvara.
Smerovi u srednjoj ugostiteljskoj školi.
U okviru srednje ugostiteljske škole postoje obrazovni profili III i IV stepena, pa shodno tome Obrazovni centar Akademije Oxford osim pohađanja vanredne nastave svim zainteresovanim kandidatima nudi i mogućnost dokvalifikacije za obrazovni profil višeg stepena, odnosno prekvalifikacije za neki drugi smer istog trajanja.
A zahvaljujući saradnji koju ostvarujemo sa mnogim srednjim ugostiteljskim školama širom Srbije, nudimo vam priliku da odabere neko od sledećih zanimanja: kuvar, pomoćnik kuvara, konobar, poslastičar, kuvar za riblje i morske specijalitete, servirka, sobarica, pica majstor, poslastičar (specijalizovan za pravljenje figurica za ukrašavanje torti), somelijer, barmen, poslastičar (specijalizovan za pravljenje torti) i recepcioner.
Za bilo koji od navedenih obrazovnih profila da se odlučite, budite uvereni da ćete u našem obrazovnom centru sasvim sigurno dobiti najpovoljnije uslove, bez obzira da li je reč o pohađanju vanredne nastave, dokvalifikaciji ili prekvalifikaciji!
Uz to, nastava se održava na preko 20 lokacija širom zemlje, odnosno u svim onim, većim i manjim gradovima u kojima Akademija Oxford ima svoje predstavništvo!
Back to Top