Zlatare Loznica

Registruj se
Prijavi se
Zlatare Loznica
zlatare-safir-zlatare

Zlatara Safir

Loznica, Vojvode Putnika bb 015 873770
IZRADA NAKITA PO ŽELJI U BEOGRADSKOJ ZLATARI Safir.
Izrada zlatnika po želji.
Zlatara Safir je tokom godina saradjivala sa dosta istaknutih firmi,preduzeca,obrazovnih ustanova, organizacija.
Narocito smo ponosni na dugogodisnju saradnju sa Narodnom Bankom Srbije-kovnicom novca.
Ordenje i odlikovanja u našoj beogradskoj zlatari.
Dodeljuju se kao znak zahvalnosti za hrabrost,odanost, mogu biti pocasni znak zvanja ili dostojanstva, kao i poklon. Ako zelite da za vase posebne prilike darujete zlatnike ili srebrnjake, posaljite nam ideje, a nas iskusni tim ce vam sigurno izaci u susret.
Zlatnici u ramu.
Ako zelite da zlatnici i srebrnjaci svakodnevno budu uz vas, nudimo vam mogucnost ugradjivanja u zlatne i srebrne okvire, tako da cete ovaj izuzetan privezak moci da nosite na lancicu, kaucuku.
Muzejski nakit Zlatara safir sa ponosom istice dugogodisnju saradnju sa velikim srpskim muzejima. Deo prikazanih replika srednjovekovnog nakita nastao je u saradnji sa: Muzej primenjenih umetnosti, Beograd Etnografski muzej, Beograd.
Crkveni nakit u našoj zlatari u Beogradu.
Naprsni krstovi i panagije.
Brojanice i narukvice.
Brojanica sa Gorskim kristalima osvojila je I nagradu novosadskog sajma.
Keramika.
Keramike izradjujemo u 3 velicine fi 18, fi 21 i elipsaste. Keramike su izuzetnog kvaliteta, slike su postojane, ne brisu se jer se svaka slika pece na keramici.
Nakit nije samo nakit - to je stil, način života. Verenički prsten je uvek bio sinonim vernosti i ima veoma dugu tradiciju. Prva shvatanja o poklanjanju vereničkog prstenja sa dijamantima kao jedinstvenog simbola ljubavi i večnosti potiče još iz 15-tog veka. Zlatni nakit je u svom najranijem periodu korišćen za označavanj statusa u društvu. U drevnom Rimu, samo su određeni ljudi mogli da nose zlatno prstenje. Kasnije zakonom je donešena odluka koji tip zlatnog nakita mogu da nose određeni članovi društva. Zlatarska industrija ranog 20. veka lansirala je kampanje kako bi se popularizovalo nošenje burmi od strane muškaraca, kao i vereničkog prstenja za muškarce, tvrdeći da ova praksa vuče korene od doba vitezova. Prvi znaci ustaljene proizvodnje zlatnog nakita potiču iz drevnog Egipta. Egipćani su više korisitili zlato za izradu nakita od drugih metala zbog svoje retkosti, luksuznosti i lakoće oblikovanja. U Egiptu pre vremena dinastija, zlato se posmatralo kao simbol moći u društvu. I danas nakit od zlata predstavlja status u društvu. Bogati i imućni gradjani svakodnevno nose zlatan nakit ukrašen skupocenim dragim kamenjem.
Back to Top