Auto delovi Renault Bežanijska Kosa

Registruj se
Prijavi se
Auto delovi Renault Bežanijska Kosa
renault-servis-koprom-auto-delovi-renault
AUTO DELOVI RENAULT BEOGRAD AUTO SERVIS KOPROM Česta dilema naših klijenata, kada su auto delovi u pitanju, je da li da se koriste isključivo originalni Renault delovi ili rizikovati sa drugim proizvođačima.
Mi svakako u asortimanu imamo i jedne i druge, ali bez prekoračenja određenog standarda, kada je kvalitet u pitanju.
Rezervni delovi neproverenih proizvođača, ne spadaju u one koje preporučujemo. Polovni Renault delovi spadaju u deo naše ponude s obzirom na lager kojim raspolažemo.
Kod nas se mogu nabaviti i poručiti polovni delovi za Renault.
Brza i kvalitetna isporuka i korektne cene naša su prepoznatljivost godinama unazad. Kod nas se mogu poručiti polovni delovi za Renault vozila (karoserijski delovi-limarija, delovi trapa i motora). Dostava brzom poštom AKS, BeX, Post Ekspress na teritoriji cele Srbije.
Renault je francuski proizvođačautomobila koji proizvodi putničkavozila, venove, tegljače, autobuse,traktore. Zahvaljujući kooperacijisa Nisanom predstavlja četvrtog poveličini proizvođača automobila.Sedište se nalazi uBulonju-Bilankortu. U vlasništvuRenaulta nalaze se i rumunskiproizvođač Dačija, kao i korejskiRenault Samsung Motors. Do sada,najuspešniji model kompanijeRenault je Klio. Renault je poznatpo revolucionarnom dizajnu svojihmodela, tehnologiji zaštite iučestvovanja na moto trkama.Kompaniju je 1899. godine osnovaoLuis Renault zajedno sa svoja dvabrata Marselom i Fernandom podnazivom Societe Reanault Freres.Braća su ubrzo shvatila kako dapovećaju ugled svojim automobilimaučešćem na trkama. Do početka PrvogSvetskog rata Renault je počeo saproizvodnjom taksi automobila,autobusa, kamiona i komercijalnihvozila. Kompanija je takođeizvozila svoje motore na tržišteSjedinjenih država. Tokom rataRenault se preorijentisao naproizvodnju municije, vojnih vozilai aviona. Nakon predaje Francuske1940. godine, Luis Renault je odbioda proizvodi tenkove za Nemačku,koja je tada preuzela fabriku.Umesto toga, proizvodili su kamioneza nemačke okupatore. VladaRepublike Francuske je Luisa nakonrata optužila za saradnju saokupatorom, tako da je 1944. godineuhapšen. Umro je u zatvoru pre negošto je mogao da iznese svojuodbranu. Kasnije je ustanovljeno daje imao slomljen vrat, što ukazujena ubistvo. Njegova industrijskaimovina je konfiskovana od stranefrancuske vlade, a fabrika Renaultje nacionalizovana. Godine 1996.dolazi se do zaključka da Renaultušteti što je u vlasništvu države,tako da je kompanija privatizovana.Nova uprava je dozvolila kompanijida se ponovo koncentriše na istočnuEvropu i Južnu Ameriku, uključujućiizgradnju nove fabrike u Brazilu,poboljšanje infrastructure uArgentini i Turskoj. To je takođeznačilo i kraj uspešne karijere uFormuli 1. 1999. Renault ulazi ualijansu sa Nisanom. Francuskavlada zadržava pravo nad 15.7%akcija Renaulta.
Back to Top