Centar za nemački jezik Germanica

Registruj se
Prijavi se
Centar za nemački jezik Germanica
LOKACIJE

Prevodilačke agencije

Prevodilačka agencija i centar za nemački jezik Germanica nastao je 2010.godine na temeljima prevodilačke kancelarije stalnog sudskog tumača za nemački jezik u Nišu - Milovana Mole Stojanovića, koja je osnovana davnih 70-tih godina prošlog veka.
Ovo je bila prva i jedinstvena prevodilačka kancelarija na prostoru cele jugoistočne Srbije, koja je osim uobičajenih usluga sudskog tumačenja svojim klijentima nudila i druge vrste prevoda.
U kancelariji su se vršili prevodi iz raznih oblasti - medicine, obrazovanja, tehnologije, industrije, elektronike, gradjevinarstva itd, kao i savetovanje u vezi sa inostranim penzijama i svi drugi pravni poslovi sa institucijama u zemljama nemačkog govornog područja.
Na ovom mestu su mnogi danas poznati predavači, prevodioci i sudski tumači započeli svoju profesionalnu karijeru.
Posle više od 30 godina postojanja nastala je potreba za formalnijim nastupom, kada je odlučeno da se osnuje preduzeće koje će ujediniti sve oblasti dosadašnjeg poslovanja i predstaviti se poslovnom svetu na savremeniji način.
Bez obzira na navedene promene, Germanica ostaje dosledna tradiciji koju nastavlja - profesionalizmu i kvalitetu.
U okviru naše prevodilačke delatnosti bavimo se prevodjenjem tekstova iz raznih oblasti, tako da posedujemo bogat fond formiranih glosara iz oblasti trgovine i prava, mašinstva, gradjevine, elektrotehnike, medicine i hemije, obrazovanja, nauke i kulture, zdravstvenog, socijalnog i penzijskog osiguranja itd.
Naš Centar je usko specijalizovan za nemački jezik i ostaće dosledan ovakvom usmerenju i ubuduće, jer je iskustvo pokazalo da samo specijalizovani profili rada mogu da postignu i održe odgovarajući kvalitet prevoda.

Škole stranih jezika

ŠKOLA NEMAČKOG JEZIKA Germanica Vam pruža mogućnost da na brz i efikasan način ovladate osnovama nemačkog jezika, kao i da usavršite već postojeće znanje.
Savremenim metodama nastave prilagođene Vašim mogućnostima i potrebama pomoći ćemo Vam da upoznate i progovorite nemački jezik.
Naš nastavni plan i program se zasniva na malim grupama (od 4 do 6 polaznika), što nam omogućava da posvetimo pažnju svakom polazniku, pri čemu upoznajemo njegove interese i pratimo individualno napredovanje.
Osim toga, nudimo i ubrzane kurseve za polaganje ispita koji su Vam neophodni prilkom upisivanja fakulteta u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj, ili za spajanje porodice odn.
dobijanje boravišne vize (nivoi od A1 do B2).
Pored osnovnih i poslovnih kurseva organizujemo i usko specijalizovane kurseve za zdravstvene radnike i za zaposlene u turističkoj branši.

Sudski tumač za nemački jezik

SUDSKI TUMAČ ZA NEMAČKI JEZIK.
Ono što nas izdvaja od ostalih sudskih tumača za nemački jezik u regionu, jesu usluge prevodjenja i savetovanja u vezi sa inostranim penzijama.
Naime, većina naših klijenata u ovom domenu usluga jesu penzioneri koji žive u Srbiji, a primaju nemačke, austrijske ili švajcarske penzije.
Kako je često slučaj da dobijaju dopise od inostranih osiguravajućih zavoda na nemačkom jeziku, mi im pomažemo u komunikaciji - sastavljamo odgovore, prigovore, popunjavamo obrasce i formulare, dajemo pravne savete.
Osim toga, vrlo često smo u prilici da klijentima sastavljamo zahteve, tužbe, prigovore i ostale pravne sastave koji su im neophodni radi ostvarivanja prava u inostranstvu, kao što su povlačenja zabrana ulaska u zemlju, ostavinski postupci, naplate potrazživanja, priznavanja presuda i sl.
Zatim ih upućujemo na nadležne službe u inostranstvu, a po potrebi i na advokate sa kojima smo do sada imali pozitivnu poslovnu saradnju.
Sve su to usluge sudskog tumača za nemački jezik koje možete dobiti kod nas.
Lokacije
    Lokacija
  1. Niš Prvomajska 50
    +381 18 512102;
Back to Top