Škole stranih jezika Beograd

Registruj se
Prijavi se
Škole stranih jezika Beograd
Škole stranih jezika Beograd je strana na kojoj su sve škole stranih jezika u Beogradu.
Treba Vam najbolja škola stranih jezika u Beogradu?
Ovde su sve beogradske škole stranih jezika da biste mogli da birate.
Cene kurseva jezika u školama stranih jezika zavise od nivoa, od broja časova jezika nedeljno (da li je u pitanju intenzivni kurs jezika) i da li je kurs jezika sa malim brojem polaznika (poluindividualni kurs jezika).
Kako najbrže naučiti engleski jezik?
Koliko vremena treba da se nauči engleski jezik ili neki drugi jezik, saznaćete ovde.
Ako želite da uporedite cene kurseva engleskog jezika u Beogradu, ili cene kurseva nemačkog jezika, cene kurseva francuskog jezika ili nekog drugog svetskog jezika, ovde pogledajte kompletnu ponudu tečajeva stranih jezika koje Vam nude beogradske škole stranih jezika.
inlingua-galindo-skole-stranih-jezika
Međunarodna škola stranih jezika Inlingua Galindo neguje dugogodišnju tradiciju podučavanja stranih jezika kroz više obrazovnih programa prilagođenih različitim potrebama polaznika i njihovim nivoima znanja.
U Inlingua školi možete da naučite:engleski, francuski, španski, italijanski, nemački, ruski, norveški i srpski. Kursevi stranih jezika su organizovani kroz različite tipove nastave.
Međunarodni jezički centar Inlingua Galindo je prva privatna škola za učenje stranih jezika u Beogradu – osnovana je 1990.godine sa ciljem da iz osnova modernizuje metodološki pristup podučavanju stranih jezika u našoj zemlji.
Do tada je taj pristup bio tradicionalan, isključivo uz čitanje i prevod tekstova i izradu pismenih vežbi.
Cilj osnivača Inlingua Galindo škole bio je da se uvede potpuno drugačiji, savremen način rada koji je u svetu bio priznat i poznat kao direktna metoda koja podučava gramatiku i leksiku kroz konverzaciju, isključivo na ciljnom jeziku, gde polaznici maksimalno i interaktivno učestvuju na času.
Ovakva metoda je vrlo brzo počela da donosi konkretne rezultate, što je veliki broj Beograđana prepoznao i poklonio nam poverenje - njih i njihovu decu naučili smo da govore engleski ili neki drugi svetski jezik.
Danas, na zadovoljstvo svih naših sadašnjih i budućih polaznika, Inlingua Galindo škola ima pet centara na različitim lokacijama u Beogradu, kako bi se svojim sugrađanima približila i lakše izašla u susret njihovim rastućim potrebama za vrhunskom uslugom u ovoj sferi obrazovanja.
akademija-oxford-skole-stranih-jezika
Učenje stranih jezika u Akademiji Oxford se bazira na različitim kreativnim i inovativnim metodama, a sve u skladu sa različitim jezicima, vrsti ili trajanju kursa.
Pored toga, metode nastave se neprekidno usavršavaju u skladu sa svetskim tendencijama u oblasti podučavanja stranih jezika.
Bez obzira na jezik, vrstu i trajanje kursa, na našim kursevima jezika velika pažnja se posvećuje motivisanju polaznika da razvijaju svoje sposobnosti učenja stranog jezika i na efikasan i jednostavan način prošire svoje znanje.
Naši stručni, dinamični i iskusni profesori su veoma posvećeni svom pozivu i uvek spremni da pruže vrhunsku i kvalitentu nastavu, ali i svaku neophodnu pomoć ili podršku prilikom učenja stranog jezika.
Preko 200 profesora je na raspolaganju u svim našim centrima!
Učionice u kojima se odvija nastava su prijatna, klimatizovana i moderno opremljena mesta, različite kvadrature u zavisnosti od namene- za pojedince, veće ili manje grupe, decu.
Sve učionice imaju računare i pratećuopremu, plazma televizore i ozvučenje i sve su povezane sa internetom.
Sve ovo ima za cilj da se polaznici osećaju što prijatnije jer se samim tim i nastava uspešnije obavlja.
Naše škole stranih jezika se u svim gradovima nalaze na atraktivnim i prometnim lokacijama kako bismo svima bili podjednako dostupni!
Škola stranih jezika Oxford posebnu pažnju posvećuje učenju engleskog jezika iz mnogo razloga: engleski jezik je dominantan u svetskoj književnosti i u filmskoj industriji, a koristi se u nauci, tehnologiji, diplomatiji, sportu, muzici, takmičenjima, itd.
Međunarodni biznis se odvija na ovom jeziku.
Oko 36% korisnika interneta komunicira na engleskom jeziku, a 85% elektronskih informacija u svetu je na engleskom jeziku.
Neophodan je za putovanja jer gde god da odete, a ne poznajete jezik te zemlje, engleski je od velike pomoći pri sporazumevanju.
Naša Škola stranih jezika organizuje kurseve nemačkog jezika prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, odnosno CEFR - a (The Common European Framework of Reference for Languages).
Naš moto je GOVORITE TAKO DA VAS SVI RAZUMEJU i mi se toga zaista pridržavamo!
Bez obzira na jezik koji učite, popularnost, težinu, sigurni smo da ćete naći njegovu primenu u svakodnevnom životu, poslu, putovanjima, forumima.
Usavršavajte svoj jezik i ne dopustite da ono što ste na našim kursevima stranih jezika naučili zaboravite.
Dok se ne ukaže prilika koja će Vam omogućiti da jezik koristite, prijavite se na konverzacijski, specijalistički individualni ili neki drugi kurs i time osvežite i dopunite svoje znanje.
centar-za-edukaciju-ns-pro-group-1-skole-stranih-jezika
ŠKOLE STRANIH JEZIKA BEOGRAD CENTAR ZA EDUKACIJU NS PRO GROUP Centar za edukaciju NS PRO GROUP u svom fokusu ima teme kao što su: – Opšti kursevi stranih jezika za sve uzraste (opšti engleski i ostali jezici, engleski za decu itd), – engleski jezik online, poslovni engleski (engleski za preduzeća), učenje nemačkog jezika, nemački jezik online.
(Postoji mogućnost online učenja i nekih drugih stranih jezika). – CEF klasifikacija, LCCI i dr međunarodno priznati ispiti za jezike.
berlitz-skole-stranih-jezika
ŠKOLE STRANIH JEZIKA BEOGRAD BERLITZ Berlitz je najstariji centar za strane jezike u svetu.
Gospodin Maksimilijan Berlic (Maximilian Berlitz) osnovao je ovaj centar u julu 1878.
u Providensu, državi Rod Ajland u Americi.
Vaš idealan kurs jezika treba da bude interesantan, raznovrstan i iznad svega: efektivan!
Sa jedinstvenim metodom Berlitz obuka jezika vam garantuje brzo usavršavanje konverzacije i veština potrebnih za uspešnu komunikaciju.
Ključni faktor uspeha kojim je Berlitz Metod izgradio svoj put još pre 135 godina i nastavlja sa inovacijama i danas je u osam principa BERLITZ metoda: Konverzacija je na ciljnom jeziku, korišćenje ciljnog jezika bez izuzetka - bez potrebe za prevođenjem, instruktori su maternji govornici, aktivno učestvovanje studenata, prikladan razvoj, doslednost i izveštaji o napredovanju, pozitivna formulacija korekcija, gramatika kao sredstvo komunikacije, kulturna prilagođenost i formalizam.
Berlitz Metod odlikuje takođe i otvorenost ka metodološkim izmenama i zato ostvaruje najbolja sredstva i tehnologiju, dostupne u modernoj obuci stranih jezika i naprednoj lingvističkoj pedagogiji.
Osam glavnih prednosti BERLITZ metoda su: usmeren na komunikaciju, materijali i govorne situacije su autentični, nezavisan govornik, svi govorni stilovi su prilagođeni, najviše priznanje uspešnosti (u brzini i fluentnosti), individualno kreiran program, praćenje i izveštaj o napredovanju, multi-medijalno učenje za usavršavanje četiri veštine.
U našoj školi naučite engleski, nemački, francuski, španski, portugalski, italijanski ili ako ste stranac srpski jezik.
skola-stranih-jezika-queen-victoria-1-skole-stranih-jezika
ŠKOLE STRANIH JEZIKA BEOGRAD QUEEN VICTORIA Škola stranih jezika Queen Victoria School osnovana je pre deset godina. Naš osnovni cilj se od prvog dana do sada nije promenio i naš tim profesora predano radi na tome da sebe postepeno učini nepotrebnim svakom polazniku koji se u našu školu i upiše!
Želimo da Vas dovedemo do nivoa na kom ćete učenje moći da nastavite sami, jer tada ćemo mi postići najveći lični i profesionalni uspeh, čemu zaista težimo. Mi svoj posao istinski volimo i želimo da svi naši polaznici to i osete. Naš cilj je da uložimo svoje umeće, polet, ljubav prema predavanju, iskustvo, upornost i strpljenje koje smo stekli kao profesori, prevodioci, psiholozi i lingvisti ( a često smo sve to zajedno) u to da vam pomognemo da se osamostalite u korišćenju stranog jezika i dostignete željeni nivo znanja. Kod nas postoje regularni kursevi, intenzivni kursevi, konverzacijski kursevi, biznis kursevi, srpski za strance, individualni časovi, skype časovi, kursevi za decu, kursevi za seniore, specijalistički kursevi i pripreme za međunarodne ispite. Naučite u našoj školi jezik po želji: engleski, italijanski, francuski, španski, nemački ili srpski ako ste stranac.
obrazovni-centar-esperanto-skole-stranih-jezika
ŠKOLE STRANIH JEZIKA OBRAZOVNI CENTAR ESPERANTO Obrazovni centar Esperanto osnovan je sa željom osnaživanja svesti građana Srbije u svojstvu građana sveta.
Naši primarni ciljevi su usvajanje multikulturalnog znanja i podsticanje međunarodne komunikacije radi ličnog napretka i utvrđivanja sopstvenog identiteta na mapi Evrope i sveta.U fokusu rada centra Esperanto je obrazovanje dece, omladine i odraslih u oblasti učenja i primene stranih jezika i poznavanja drugih kultura (tradicija, istorije i umetnosti) zemalja koje nas okružuju, i šire.
U okviru naših aktivnosti organizujemo kurseve jezika na svim nivoima, stručna i obrazovna savetovališta, komunikološke radionice, umetničke večeri, kulturne prezentacije i slično.
academia-educativa-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA ACADEMIA EDUCATIVA.
KURSEVI ENGLESKOG, FRANCUSKOG, NEMAČKOG, ŠPANSKOG, RUSKOG, HOLANDSKOG, ŠVEDSKOG, ITALIJANSKOG, GRČKOG I DRUGIH JEZIKA.
Cilj obrazovne institucije Academia Educativa je da nastavnim sadržajem i primenom savremenih metoda edukacije obrazuje polaznike programa da dosegnu onaj nivo znanja koji im je potreban za usmenu i pisanu komunikaciju na stranom jeziku, kako u oblasti opšteg znanja jezika, tako i u pojedinim stručnim oblastima.Kursevi su programski podeljeni u odnosu na nivo znanja i uzrast na: Kurseve za decu, Kurseve za mlade, Kurseve za odrasle, Specijalističke kurseve, Kurs srpskog za strance.
U okviru nastave stranih jezika za decu u obrazovnoj instituciji Academia Educativa se održavaju kursevi engleskog, francuskog, španskog i nemačkog jezika.
U zavisnosti od nivoa znanja, za srednjoškolce se mogu organizovati tečajevi jezika prema klasifikaciji za odrasle, prilagođeni godišnjem školskom kalendaru ili kursevi koji odgovaraju mladima koji su u osnovnoj školi već učili određeni jezik.
Za odrasle organizujemo kurseve za ENGLESKI, NEMAČKI, ŠPANSKI, ITALIJANSKI, FRANCUSKI, GRČKI, PORTUGALSKI, HOLANDSKI, RUSKI.
agencija-za-prevodilacke-usluge-poliglota-balkan-skole-stranih-jezika
ŠKOLE STRANIH JEZIKA - POLIGLOTA BALKAN Organizujemo kurseve za mnoge strane jezike.
lmc-language-media-center-skole-stranih-jezika

LMC Language Media Center

Beograd, Stari Grad, Vlajkovićeva 31 011 3340587
LMC-Language Media Center, škola stranih jezika već dugi niz godina uspešno pruža usluge kvalitetne, dinamične, interaktivne i zanimljive nastave svima onima koji žele da steknu nova znanja ili usavrše već postojeća.
Cilj LMC-a je da se stvori atmosfera u kojoj će polaznici voleti da provode svoje vreme i da pored osnovnih usluga, učenja samog jezika mogu da dobiju potpuniju sliku o onome šta uče.
Iskustvo koje imamo nas je dovelo do zaključka da ne postoje bolje metode za kvalitetnije učenje, od one kada steknete saznanje o tome šta je sve ono što znanje određenog jezika sa sobom nosi.
Časovi su osmišljeni tako, da pored osnovne literature uključuju i niz audio i vizuelnih elemenata moderne tehnologije koji vam omogućavaju da savladate bez puno muke jezik za koji ste se odlučili da naučite.
Kroz ceo taj doživljaj vodi vas neko iz tima naših visoko obrazovanih profesora, koji osim stručnosti poseduju i veliku privrženost poslu kojim se bave.
Svakom polazniku u Language Media Center školi, bez obzira na tip kursa koji pohađa pristupa se sa istom pažnjom i razumevanjem za različite potrebe koje ima.
Na vama je samo da odaberete kurs prema vašim željama i potrebama, a na nama je da vam pokažemo zašto smo mi ŠKOLA SA KARAKTEROM.
Opšti kurevi u Language Media Center, školi stranih jezika odnose se na sve jezike iz naše ponude: engleski, nemački, ruski, francuski, italijanski, španski, grčki, poljski, portugalski, japanski, kineski i arapski koji se održavaju u okviru grupne nastave.
Kako bi se obezbedio kvalitet, u kojoj će profesor moći maksimalno da se posveti svakom učeniku broj polaznika u okviru grupe je ograničen na 5.
Fond časova u okviru osnovnih kurseva je 30 u trajanju od po 45 minuta.
Najčešće se dva časa spajaju u blok, tako da jedan dolazak podrazumeva 90 minuta nastave. Dinamika zavisi od tipa kursa za koji se prijavite.
Osnovni kursevi podrazumevaju dinamiku od 2 časa nedeljno po 90 minuta.
Dok se intenzivni kursevi odvijaju 3 ili 4 puta nedeljno takođe u bloku od po 90 minuta.
masterling-skole-stranih-jezika

Škola stranih jezika MasterLing

Beograd, Vračar, Svetozara Markovića 13 011 4142295
MasterLing centar ima efikasne kurseve stranih jezika- engleski i nemački jezik.
Posebna pažnja usmerena na tri oblasti garantuje efektivno učenje stranih jezika.
Naši predavači su diplomirani filolozi i masteri stranih jezika koje predaju.
Njihovo visoko stručno znanje i solidno iskustvo u nastavi stranih jezika na svim nivoima, omogućava kvalitetno i brzo učenje stranih jezika.
Kombinacija stručnog znanja, iskustva i temeljnog poznavanja metodike nastave znači da oni tačno znaju gde da usmere napor da bi kursevi stranih jezika ostvarili željeni rezultat.
Naši kursevi stranih jezika su tokom nastave usmereni na individualne stilove učenja svakog polaznika i na to da ih on na optimalan način upotrebi.
Učenje stranih jezika se proverava redovnim testovima da bi se znalo koliko je pređeni program uspešno savladan.
To omogućava da se rezultati postižu u najkraćem mogućem vremenu i na najefikasniji mogući način.
Naš centar za učenje stranih jezike poseduje izbor kombinacija kurseva i drugih jezičkih proizvoda koje zadovoljavaju potrebe za jezičkim veštinama domaćih i stranih preduzeća.
centar-za-strane-jezike-kontext-skole-stranih-jezika
Centar za strane jezike Kontext organizuje kurseve od početnog (Beginner) do naprednog (Upper-Advanced) nivoa, u skladu sa Evropskim jezičkim okvirom standardima EAQUALS-a (Evropske asocijacije za kvalitet jezičkih usluga).
Organizuje takođe poslovne kurseve engleskog, nemačkog i ruskog jezika, pripreme za međunarodne jezičke ispite, specijalističke kurseve iz oblasti ekonomije i menadžmenta, prava, turizma i hotelijerstva, međunarodnih odnosa, žurnalistike, medicine i stomatologije.
Kursevi jezika u Kontextu prilagođeni su uzrastu i potrebama svakog pojedinca.
Učenje stranog jezika mora da bude smisleno i pravilno isplaniramo, stoga vam nudimo mogućnost da u skladu sa vašim zahtevima izaberete tip kursa koji vam najviše odgovora.Takođe nudimo kurseve ostalih svetskih jezika u zavisnosti od vaših zahteva.
merryland-skole-stranih-jezika

Merryland strani jezici

Beograd, Stari Grad, Maršala Birjuzova 16 011 3283198
Merryland škola je zlatni partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za IELTS i neki od Cambridge ESOL ispita (KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC i ICFE).
Nastavu izvode diplomirani profesori engleskog jezika sa višegodišnjim iskustvom u radu sa odraslima, koji svoje znanje usavršavaju u zemlji i inostranstvu.
Merryland je specijalizovana škola za učenje engleskog jezika, koja svojim polaznicima nudi: opšte, konverzacione, strukovne kurseve kao i pripremu za polaganje međunarodnih ispita.
Kursevi su u skladu sa Zajedničkim Evropskim Okvirom (Common European Framework of Refererence for Languages).
Nastavu izvode diplomirani profesori engleskog jezika sa višegodišnjim iskustvom u radu sa odraslima, koji svoje znanje usavršavaju u zemlji i inostranstvu.
Merryland škola Vam nudi mnogo: veliki izbor kurseva–vodimo vas od prvih koraka u učenju jezika do priprema za međunarodne ispite, maksimalna prilagodljivost vašim zahtevima i ciljevima, grupe se formiraju prema uzrastu i nivou znanja, besplatna provera znanja, sadržajno osmišljeni programi prožeti dugogodišnjim iskustvom u nastavi, stručnost–svi naši profesori imaju dugogodišnje iskustvo u nastavi i prate savremene trendove u oblasti učenja jezika, entuzijazam i predanost poslu.
Merryland škola Vam garantuje: visok kvalitet nastave koju izvode mladi, stručni i visokomotivisani profesori engleskog jezika, podižući Vaš nivo znanja kroz izuzetno kreativnu nastavu; jednostavno i lako savladavanje osnova engleskog jezika kroz upotrebu najnovijih međunarodno priznatih udžbenika koje profesori obogaćuju dodatnim materijalima; sticanje praktičnog i upotrebljivog znanja koje će Vas učiniti konkurentnijim na tržištu rada i omogućiti efikasniju upotrebu jezika u različitim profesionalnim ili privatnim situacijama; izuzetno prijatno iskustvo, uz druženje sa ostalim polaznicima, na nastavi koja je dinamična, zabavna, kreativna i prilagođena svim dobnim grupama.
owen-owen-centar-za-engleski-jezik-skole-stranih-jezika
Mi smo već 10 godina zaredom dobitnici priznanja Britanskog Saveta.
Ova priznanja su nam dodeljena zbog velikog broja polaznika prijavljenih za Kembridž ispite u Srbiji.
Kursevi engleskog jezika za decu i tinejdžere: metode i načini rada koje koristimo isti su kao i u školama engleskog jezika u Velikoj Britaniji.
Ono što je izuzetno važno, je da su vaša deca u toku nastave aktivna, da ih podstičemo i motivišemo da govore na engleskom, i da učenje dožive kao interesantnu igru.
Kursevi engleskog jezika za odrasle: Vaš cilj učenja engleskog je da napokon možete da ga razumete, da možete da se izražavate jasno i bez straha u svakodnevnim situacijama ili da dodatno razvijete i sačuvate jezičke veštine i povećate vaš fond reči.
Kakve god da su vaše želje i potrebe učenja engleskog jezika, mi ćemo vam pomoći da ih ostvarite kroz zadatke i aktivnosti koje će vas podsticati i u kojima ćete uživati.
Upišite se na naše dvanaestonedeljne programe i imaćete priliku da komunicirate na engleskom, poboljšate vaše jezičke veštine i postanete sigurniji govornik.
U našem centru Vas pripremamo da dobijete međunarodne diplome engleskog jezika, pripremamo Vas za studije ili posao, nudimo specijalizovane kurseve engleskog jezika kao i konverzacijski kurs engleskog.
skola-stranih-jezika-conlingua-plus-skole-stranih-jezika
Napravili ste pravi izbor, jer ste izabrali jednu od najstarijih skola stranih jezika u Beogradu.
Kursevi stranih jezika se održavaju na šest lokacija u Beogradu i prilagođeni su svim uzrastima, ali i poslovnim korisnicima.
Učenje stranih jezika uz nastavu visokim stepenom stručnosti možete pratiti na svim nivoima, a celokupan nastavni program je prilagođen našim polaznicima i njihovom nivou znanja, potrebama i naravno njihovom uzrastu.
Koristimo najsavremenija izdanja literature, uz maksimalnu podršku i posvećenost našeg nastavnog kadra sa lakoćom ćete savladati bilo koji od kurseva stranih jezika kod nas.
Osim standardnih kurseva nemackog jezika i kurseva engleskog imamo još nekoliko kurseva jezika koje ćete sa lakoćom savladati uz naše stručno osoblje: francuski, italijanski, španski, grčki, norveški, japanski, ruski i srpski jezik za strance.
obrazovni-centar-equilibrio-skole-stranih-jezika

Obrazovni centar Equilibrio

Beograd, Palilula, Bulevar despota Stefana 22 011 3374075
Obrazovni centar EQUILIBRIO već punih 15 godina jedna je od najpoznatijih i najuglednijih institucija za učenje stranih jezika na teritoriji grada Beograda.
Naš osnovni cilj je da svojim polaznicima pružimo najsavremeniji način učenja i usvajanja stranih jezika i postanemo lider iz oblasti interkulturalnog, neformalnog obrazovanja na teritoriji čitave Republike Srbije.
Visokokvalitetni kursevi, najmodernije metode nastave, odlični tehnički uslovi i opremljenost, nastavna sredstva renomiranih svetskih izdavača, kao i neprekidno usklađivanje programa školovanja sa razvojem tržišta, imperativ su u našem delovanju.
Metod po kome je Obrazovni centar EQUILBRIO daleko poznat je brižljivo osmišljen konverzacijski metod sa primenom individualnog pristupa u radu, sa fokusom na specifične potrebe svakog polaznika.
Kreiranjem realnih okolnosti u učionici, stvaramo uslove da jezik usvajate na potpuno spontan i prirodan način, a kroz konstantnu interakciju i komunikaciju isključivo na ciljnom jeziku.
U potpuno dinamičnom okruženju, postižu se brzi i konkretni rezultati, čija je primenljivost više nego primetna u izuzetno kratkim vremenskim rokovima.
Obrazovni centar EQUILIBRIO svoju ponudu prilagodio je svim uzrasnim grupama.
Naši najmlađi polaznici uzrasta su od dve i po godine, a najstariji pripadaju trećem dobu.
Zahvaljujući metodu koji je prilagođen svakoj uzrasnoj grupi, naši polaznici podjednako ostvaruju odlične rezultate u razvijanju svih jezičkih veština nezavisno od godina starosti.
U cilju dostupnosti našeg Centra svim ciljnim grupama na teritoriji čitavog grada Beograda, a zahvaljujući velikom interesovanju polaznika koji nam iz dana u dan poklanjaju svoje poverenje, Centar EQUILIBRIO posluje na čak osam lokacija u gradu.
Kursevi engleskog, nemačkog, ruskog, italijanskog, španskog, norveškog, švedskog,francuskog i arapskog jezika.
skola-stranih-jezika-lng-education-skole-stranih-jezika
ŠKOLE STRANIH JEZIKA - LNG EDUCATION STRANI JEZICI Naučite jezik kod nas, radimo u malim grupama.
skola-oxford-centar-beograd-skole-stranih-jezika

Oxford Centar Beograd

Beograd, Stari Grad, Dobračina 27 011 2631021
Profesori škole Oxford Centar su diplomirani filolozi, i poseduju i diplome međunarodno priznatih ispita Univerziteta u Kembridžu ili Oksfordu.
Svi naši profesori su uključeni u posebne programe obuke iz oblasti metodologije nastave jezika u organizaciji Oxford Centra i drugih institucija koje organizuju seminare kod nas i u svetu.
Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, strucni tim Oxford Centra osmislio je niz uspešnih programa za ucenje engleskog jezika.
Svoju ponudu Oxford Centar svake godine proširuje prema potrebama i zahtevima polaznika.
Kvalitet nastave potvrđuje uspešna saradnja sa brojnim institucijama.
Najmlađi polaznici nastave jezika u školi Oxford Centar imaju od 3 - 5 godina.
Sa decom rade profesor engleskog jezika i vaspitač tako što usklađuju i proširuju dečija znanja i svest o okruženju na srpskom i na engleskom jeziku.
Deca koja u Oxford Centru prođu ovaj obrazovni proces već sa 14 godina mogu da se bez problema uključe u školsku nastavu na engleskom jeziku i postižu odličan uspeh na ispitima za međunarodno priznate diplome.
Kursevi engleskog jezika za srednjoškolce.
Programi sa akademskim pristupom koji izvode polaznike direktno na međunarodne ispite iz engleskog kao stranog jezika. Pripreme za polaganje Cambridge, TOEFL, IELTS i BEC ispita.
Programi pripreme polaznika za polaganje međunarodnih ispita iz engleskog kao stranog jezika unapređuju celokupno znanje i posebno su fokusirani na razvijanje veština i tehnika koje zahtevaju ovi ispiti.
skola-stranih-jezika-mlingua-skole-stranih-jezika
Kursevi nemačkog, španskog, nemačkog i ruskog jezika.Učenje stranih jezika bazirano je na komunikativnom pristupu.
Kursevi su dizajnirani tako da od samog početka podstiču aktivnu komunikaciju na stranom jeziku.
U nastavi se koriste odgovarajući didaktički materijali vrhunskih metodičara određenog jezika, kao i originalni udžbenici renomiranih stranih izdavača, prilagođeni vrsti kursa.
Jezički kursevi određeni su prema uzrastu polaznika, ciljevima učenja i potrebama polaznika, kao i nivou znanja.
Imamo tečajeve za decu od 7 - 14 godina, tečajeve za srednjoškolski uzrast od 15 - 18 godina i tečajeve za odrasle polaznike.
skola-stanih-jezika-djuro-salaj-skole-stranih-jezika
Škola stranih jezika Đuro Salaj organizuje opšte kurseve za preko 20 stranih jezika, kao i specijalizovane kurseve engleskog jezika − priprema za međunarodno priznate diplome (FCE, CAE, CPE, ICFE, ACCA, IELTS, TOEFL i dr ).
Naravno, pripreme za međunarodno priznate diplome organizujemo i za druge jezike: nemački, italijanski, španski i dr Svi opšti i specijalizovani kursevi jezika realizuju se u skladu sa standardima Evropskih zajedničkih jezičkih okvira koji su usklađeni sa preporukama Saveta Evrope, i na osnovu najsavremenijih metoda i udžbenika stranih jezika.
Strani jezici u našoj školi su: engleski, nemački,holandski, švedski, norveški, danski, francuski, italijanski, španski, portugalski, rumunski, ruski, srpski, češki, poljski, slovenački, grčki, mađarski, finski, arapski, turski, albanski, kineski, japanski, latinski jezik. Mi smo škola sa dugom tradicijom i iskustvom, ali i škola koja ide u korak sa vremenom i novim tendencijama u nastavi i svim segmentima procesa učenja stranih jezika.
skola-stranih-jezika-mogi-skole-stranih-jezika

Škola stranih jezika Mogi

Beograd, Vračar, Kralja Milana 4 011 2688928
Škola stranih jezika Mogi Beograd postoji već 11 godina i predstavlja jednu od najinovativnijih škola stranih jezika u Srbiji.
Mogi je pionir u mnogim inovacijama koje su vremenom postale standardna ponuda većine škola u Srbiji.
Tokom našeg dugog postojanja razvili smo formulu brzog i jednostavnog učenja stranih jezika.
Učenje stranih jezika unapređenom Lozanov metodom pokazalo se kao najbrži i najuspešniji način za učenje stranih jezika.
Učenje stranih jezika bez gramatike, pomoću mapa uma, ubrzava usvajanje jezika od 5 do 7 puta brže i do 100 puta efikasnije.
Škola stranih jezika Mogi Beograd je prva specijalizovana škola u Srbiji za individualnu nastavu i rad u malim grupama do 4 polaznika.
Učenje u malim grupama je veoma bitno za brzo progovaranje jezika, jer je na taj način više pažnje usmereno na Vas.
Škola stranih jezika Mogi Beograd je i prva i jedina škola stranih jezika u Srbiji koja koristi najnaprednije metode rada i na taj način izlazi iz okvira klasičnog načina učenja.
U svom radu koristimo i najsavremeniju opremu, poput interaktivnih pametnih tabli.
Uz pomoć pametnih tabli učenje stranih jezika je lakše i zabavnije a dinamika se unosi u proces učenja.
Zbog ogromnog interesovanja škola stranih jezika Mogi, pored engleskog, nemačkog, mađarskog, francuskog i ruskog jezika, u ponudi ponovo ima bogat izbor jezika za Vas.
Na raspolaganju su Vam: kineski jezik, japanski jezik, norveški jezik, švedski jezik, danski jezik, grčki jezik, slovenački jezik, španski jezik, italijanski jezik, portugalski jezik i albanski jezik.
skola-stranih-jezika-vista-skole-stranih-jezika

Jezički centar Vista

Beograd, Vračar, Smiljanićeva 6 011 2453778
JEZIČKI CENTAR VISTA Jezici koje možete naučiti u našoj školi su: engleski, nemački, španski, italijanski, ruski, francuski i grčki.
skola-jezika-svet-reci-skole-stranih-jezika

Škola jezika Svet reči

Beograd, Banovo brdo, Kneza Višeslava 44 064 0066789 |
011 4055919 |
cena: Cenovnik
ŠKOLA STRANIH JEZIKA NA BANOVOM BRDU.
Svet reči je osnovan 2009 godine sa željom da kulturu učenja stranih jezika predstavi kao sastavni i neophodni deo života.
Naša škola se nalazi u Beogradu, na Banovom brdu u neposrednoj blizini Košutnjaka.
Obraćajući pažnju na svaki detalj u procesu učenja, naš zadatak je da brižno negujemo smisao i radost u svemu što radimo.
Engleski je već postao jezik celog sveta.
Omogućite svom detetu da postane pravi poliglota tako što će na vreme krenuti sa učenjem još jednog svetskog jezika.
Pored engleskog, u ponudi su još i: nemački (jezik najrazvijenije evropske ekonomije) od 4 godine; francuski (jezik diplomatije) od IV razreda; ruski (jezik Dostojevskog i najveće države na svetu) od IV razreda.
centar-za-ucenje-francuskog-jezika-ida-skole-stranih-jezika

Centar za učenje francuskog jezika Ida

Beograd, Stari Grad, Gospodar Jevremova 37 064 8837022
Centar IDA osnovan je 1997.godine i nastao je kao ideja ugledne profesorke francuskog jezika Ivane D.
Aranđelović, da svoju ljubav i predanost prema francuskoj kulturi, pre svega jeziku i književnosti, prenese na mlađe generacije.
Konstantnim radom na edukaciji i uvođenjem jedinstvenih metoda preuzetih od vodećih jezičkih škola iz Francuske, I.D.A.
ostvaruje fantastične rezultate u radu sa školskom decom koji se ogledaju u izuzetno visokom procentu uspešno upisanih učenika na dalje usavršavanje francuskog jezika.
Ostvareni rezultati učinili su da I.D.A.
poseduje izuzetnu reputaciju u svesti roditelja i učenika kao jedna od najuspešnijih škola francuskog jezika na teritoriji Beograda.
Sa preko 80 miliona ljudi koji govore francuski, ovaj jezik vam otvara mogućnosti mnogo šire od sposobnosti da se sporazumete na još jednom romantičnom putovanju u Pariz.
Bićete u mogućnosti da otkrijete toliko različitih kultura francuskog govornog područja, gastronomije i običaja dok usavršavate vaše znanje francuskog jezika na našim zanimljivim i praktičnim kursevima.
U današnjem svetu učenje stranog jezika pruža vašem detetu nove šanse u životu.
Rano učenje stranih jezika je povezano sa boljim rezultatima u školi, boljem razvoju veštine čitanja, većem samopouzdanju.
Strani jezici grade mostove ka razumevanju drugih kultura i otvaraju vrata ka novim poznanstvima.
Jednostavno rečeno, učenje stranog jezika postavlja temelje za čitav svet različitih mogućnosti za vaše dete!
Na našim kursevima deca imaju prilike da upoznaju stotine francuskih reči i fraza, kroz različite teme koje obrađujemo u grupama ne većim od 8 đaka.
smiley-skola-stranih-jezika-skole-stranih-jezika
Škola stranih jezika Smiley postoji 9 godina i svoju reputaciju je izgradila nastojanjem da učenje stranih jezika učini drugačijim i kreativnijim iskustvom u odnosu na ono, na koje je većina kandidata navikla.
U svojoj metodologiji škola jezika Smiley primenjuje najmodernija nastavna sredstva koja podrazumavaju upotrebu audio, video i multimedijalnih, kompjuterski podržanih, sadržaja koja imaju za cilj potpunu interakciju, i primenom kojih kandidat postaje aktivni učesnik u procesu učenja stranih jezika.
Akcenat je na jezičkoj veštini SPEAKING, to jest govora mada su zastupljene i ostale veštine (reading, writing, listening).
Sva nastavna sredstva koja koristi škola stranih jezika Smiley su publikacije najeminentnijih svetskih izdavača: Oxford, Cambridge, Longman, Macmillan.
Škola stranih jezika "SMILEY" je prvi akreditovan centar u Srbiji za sprovodjenje medjunarodno priznatih CaMLA ispita.
Škola stranih jezika Smiley u okviru svoje ponude kurseva nudi vam: kursevi engleskog jezika, kursevi nemačkog jezika, kursevi francuskog jezika, kursevi ruskog jezika, kursevi holandskog jezika, kursevi norveškog jezika, kursevi švedskog jezika, kursevi italijanskog jezika, kursevi španskog jezika, kursevi grčkog jezika, kursevi mađarskog jezika, kursevi kineskog jezika, serbian for foreigners.
skola-stranih-jezika-hellas-skole-stranih-jezika

Škola stranih jezika Hellas

Novi Beograd, Jurija Gagarina 231 062 8752505
U današnje vreme znanje stranih jezika je neophodno i predstavlja sastavni deo svakog segmenta našeg života.
Učenje predstavlja proces, koji je vredan uloženog truda, vremena i novca.
Škola stranih jezika Hellas Vam nudi bogat i raznovrstan program za učenje stranih jezika, kroz koji ćete uz naš stručni tim profesora, postići željene rezultate.
Profesori su uvek tu da vam pomognu da na što lakši i zabavniji način naučite željeni jezik i steknete sigurnost u komunikaciji.
Naš centar za strane jezike, predstavlja svojim polaznicima mogućnost da nauče nešto više o kulturi, tradiciji i običajima stranih zemalja, za čiji jezik su se opredelili.
U školu stranih jezika Hellas ste uvek dobrodošli, tokom cele godine, to je mesto gde učenje predstavlja pravo zadovoljstvo.
Škola stranih jezika Hellas Vam nudi kurseve sledećih jezika: grčki, engleski, francuski, španski, itlijanski, ruski, mađarski, nemački i srpski za strance.
urban-school-skole-stranih-jezika

Urban School

Beograd, Voždovac, Bilećka 37/1 011 3975776 |
060 3976563 |
Škole stranih jezika.
Urban School nudi kurseve engleskog, španskog, nemačkog i francuskog jezika, kao i srpski za strance (serbian language courses for foreigners).
Svi naši kursevi usaglašeni su sa nivoima Zajedničkog evropskog okvira za jezike (CEFR).
U ponudi su svi nivoi od A1 do C2 osim za engleski za strance koji ide do B1 nivoa.
Nakon redovnog pohađanja i uspešnog polaganja završnog testa izdajemo priznat sertifikat o savladanom nivou znanja jezika.
Kursevi za decu i za odrasle.
Urban School je škola za učenje stranih jezika i pružanje prevodilačkih usluga.
Nalazimo se u rezidencijalnom delu Voždovca, u prostranom, prizemnom stanu sa sopstvenim dvorištem, u Bilećkoj ulici. Nastava se izvodi u malim grupama ili individualno a sprovodi je tim profesora uz korišćenje najsvremenijih nastavnih metoda.
Radimo sa decom predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta, kao i sa odraslima. Pri formiranju grupa vodi se računa i o uzrastu i o nivou znanja polaznika, a to su ujedno i kriterijumi za odabir programa i metoda rada, što našu nastavu čini lako prihvatljivom i veoma uspešnom. Škola ima 4 učionice i veliki dnevni boravak (50 m2) namenenjen deci predškolskog uzrasta i prateće prostorije (2 WC-a, kuhinja).
Učionice su opremljene savremenim audio, video i DVD uređajima. Naši profesori su pažljivo odabrani, visokostručni kadar koji se redovno usavršava i koristi najsavremenije metode učenja. Udžbenici su prilagođeni izabranom programu i starosnom dobu polaznika.
Urban school koristi zvanično usvojene Standarde kvaliteta rada obrazovno-vaspitnih ustanova Republike Srbije (2010). Upotreba ovih standarda omogućava višestrano sagledavanje kvaliteta rada (kvalitet nastave i učenja, obrazovna dostignuća, podrška učenicima/polaznicima, organizacija rada itd.) Kvalitetu Urban school kurseva doprinosi i činjenica da su svi naši kursevi usaglašeni sa nivoima Zajedničkog evropskog okvira za jezike (CEFR), koji omogućavaju bržu i lakšu uporedivost stečenog znanja i bolju mobilnost radne snage.
skola-q-skole-stranih-jezika

Škola Q

Beograd, Batajnica, IX Nova Klisina broj 15 064 5958668
Jezički studio Q je pravi izbor za Vas ukoliko želite da učite jezike u pozitivnoj, prijatnoj atmosferi, ako želite da radite na sebi i obogaćujete svoje kvalitete (širite svoje vidike) znanjem stranih jezika.
Stalno usavršavamo i podižemo kvalitet nastavnih procesa, po čemu nas već i prepoznaju.
Stručni tim: škola zapošljava diplomirane profesore jezika, koji su boravili na stranom govornom području, i povremeno angažuje izvorne govornike jezika.
Biti naš profesor znači neprestano profesionalno usavršavanje i potpunu predanost prenošenju znanja.
Metodika: Nastava u Jezičkom studiju Q se na prvom mestu zasniva na konverzacijskom pristupu, gde postoje prilagođavanja različitim potrebama polaznika unutar svake grupe, njihovom uzrastu i nivou znanja.
Naglasak je na komunikaciji u cilju osposobljavanja polaznika za što bolje snalaženje u stvarnim situacijama, u čemu nam pomažu i izvorni govornici jezika koji su česti gosti na našim časovima.
Naši programi se fokusiraju na sve ključne oblasti komunikacije.
Sve lekcije pružaju mogucnost vežbanja govora, slušanja, pisanja i čitanja, kao i izgovora, gramatike i obogaćivanje vokabulara, a samim tim i sigurnosti polaznika u sopstveno znanje.
Polaznici: tečajevi se organizuju za sve uzraste, a nastava je prilagođena potrebama polaznika.
Trudimo se da se svi polaznici osećaju motivisano kroz njihov stalan napredak.
Ono što je najvažnije u čitavom procesu učenja jezika je podrška profesora koji kroz konstantnu komunikaciju sa polaznicima (verbalno i pismeno) stimulišu želju za učenjem i napredovanjem.
Polaznici ni ne pomišljaju na odustajanje što je, na žalost, vrlo često potencijalni problem kod mnogih.
Naše tečajeve je do sada pohađalo preko 2000 zadovoljnih polaznika, čije ukazano poverenje se trudimo, iz godine u godinu, da opravdamo.
butterfly-learning-centar-skole-stranih-jezika

Butterfly Learning Centar

Beograd, Rakovica, Kneza Višeslava 63 011 3564437
Škola stranih jezika "Butterfly Learning Centre" osnovana je 1991 godine.
Poseduje pet moderno opremljenih i klimatizovanih učionica.
Škola radi po udžbenicima eminentnih britanskih izdavača Longman, Oxford University Press i MCMillan.
Svaka učionica je opremljena modernim didaktičkim učilima, CD plejerima, videom i nastavnim računarom.
Škola takođe poseduje i sopstvenu biblioteku.
Radni i nastavni protokol odvija se po evropskim standardima.
Nastavni kadar škole sačinjavaju visokostručni profesori jezika, diplomci sa Beogradskog Univerziteta, koji prolaze posebnu obuku za rad po metodologiji i standardima ove škole, a takođe imaju i položen stručni ispit.
Škola takođe ima i jednog britanskog predavača. Nastavni materijali, učila i tehnike rada koje se koriste u nastavi zavise od starosne strukture i potreba svake grupe ponaosob, pošto škola neguje "tailored courses" (kursevi krojeni prema potrebama i mogućnostima grupe).
Rad svakog pojedinačnog polaznika prati se i unapređuje induvidualno, polaznici se testiraju, po potrebi dobijaju uputstva za samostalan rad sa slobodnim korišćenjem resursa škole.
Polaznicima je obezbeđen besplatan termin za nadoknadu propuštenog časa.
Vreme izvođena nastave je fleksibilno i prilagođeno mogućnostima polaznika.
Škola nudi opšte, intenzivne i specijalizovane (poslovne i strukovne) sertifikat tečajeve engleskog, nemačkog, francuskog, italijanskog, norveškog i španskog jezika za sve vrste uzrasta i nivoe znanja, jednosemestralne ili celogodišnje.
Takođe dajemo usluge induvidualnih i čarter časova (dvoje polaznika u grupi).
Škola nudi mogućnost održavanja časova (nastave) u Vašem preduzeću, uz visok popust za organizovane grupe.
Tečajevi za sve školske uzraste prilagođeni su zahtevima školskih programa, a postoje i napredni tečajevi visokih nivoa za mlađi uzrast.Rad sa polaznicima školskog uzrasta odvija se na celogodišnjim tečajevima.
Postoji mogučnost i induvidualne nastave.
Svaki polaznik ima lični dosije o radu i napretku, a roditelji periodično dobijaju školski izveštaj.
Vreme izvođenja nastave je fleksibilno i prilagodljivo potrebama i mogućnostima grupe.
Nakon pohađanog tečaja, polaznici dobijaju sertifikat položenog nivoa.
swanbell-skole-stranih-jezika

Swanbell

Beograd, Banovo brdo, Požeška 52 011 3545862 |
011 3972623 |
Centar za učenje stranih jezika Swanbell je škola za učenje i usavršavanje stranih jezika na svim nivoima, kako za decu tako i za odrasle.
Jedan je od prvih jezičkih centara u Beogradu.
Svi profesori škole Swanbell su diplomirani profesori engleskog jezika, a mnogi od njih su pored diplome Filološkog fakulteta i nosioci diploma Cambridge ispita koje dodatno potvrđuju njihovo znanje.
U samom centru Banovog brda, u prelepom ambijentu škole, kompletan tim Swanbell-a brine da se njegovi učenici osećaju prijatno, a brižljivim odabirom pravog jezičkog programa napredovanje svakog pojedinca je stavljeno na prvo mesto.
U školi se pored nastave tradicionalno organizuje Novogodišnji maskenbal, priređuju se česte priredbe i mala pozorišta na engleskom jeziku, a svakog drugog petka u mesecu na takozvanim In- house radionicama se konstantno obrađuju teme iz svih jezičkih veština koje naši profesori uveliko primenjuju na svojim časovima.
Od prošle godine zbog velikog interesovanja dece organizujemo i kurseve francuskog jezika.
Važno je napomenuti i to da pored najnovijih britanskih i francuskih udžbenika, po kojima se radi u optimalno malim grupama, u Swanbell školi je moguće pratiti i školski program.
Metodologija rada u našem Centru zasniva se na stimulativnom karakteru koji se prenosi na svakog učenika.
Osnovni princip rada je učenje jezika kroz komunikativni pristup od samog početka učenja.
Kursevi jezika su podeljeni na kurseve predškolskog uzrasta, mlađeg školskog uzrasta, starijeg školskog uzrasta i kurseve za odrasle.
Grupe za decu imaju od 3 do 8 polaznika, dok su odrasli u grupama od 3 do 6 polaznika.
Kursevi engleskog za decu od 5+ godina su organizovani na zabavan i interesantan način.
Metoda rada obuhvata sve jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje, razumevanje i govor) s tim da deca do sedme godine ne čitaju i ne pišu već specijalnim pristupom naših profesora odgovaraju na pokret i zvuk, a sve to kroz igru ili crtež.
Od 7+ godina deca se postepeno uvode u strani jezik stičući samopouzdanje direktnim pristupom kroz podražavanje svakodnevnih životnih situacija, skeč i glumu.
Tako će sa lakoćom vaše dete ovladati osnovnim veštinama za sporazumevanje na engleskom jeziku.
Deca su motivisana na razne načine da uče i razvijaju svoje jezičke sposobnosti.U saradnji sa Britanskim savetom vršimo pripreme i za Cambridge ESOL ispite (međunarodno priznate ispite) na kojima naši učenici pokazuju veoma visok nivo prolaznosti.
Swanbell škola je dobila i bronzanu akreditaciju u okviru Addvantage programa sa Britanskim savetom.
U našoj školi se od nedavno organizuju kursevi srpskog jezika za strane državljane u našoj zemlji.
Kursevi su pre svega prilagođeni profesiji i potrebama polaznika.
Škola nudi individualne časove i časove u grupi do 6 polaznika.
Nastava se održava u prostorijama škole, a postoji i mogućnost održavanja nastave i na drugim lokacijama prema željama polaznika.
Swanbell škola stranih jezika već 25 godina omogućava svojim polaznicima da iskuse život i rad u engleskim koledžima.
Naši profesori će i ove godine nastaviti ovu lepu tradiciju i povesti svoje učenike put Engleske, sve do koledža u Svonidžu, Bormutu,Kembridzu i Londonu.
Swanbell je eksluzivni predstavnik nekoliko poznatih koledža sa sedištem u srcu pokrajine Dorset.
institut-za-spanski-jezik-cervantes-skole-stranih-jezika
Institut Servantes u Beogradu je kulturni centar Vlade Španije.
Učenje španskog jezika u našem centru je prilika za otkrivanje i upoznavanje različitih kultura hispanskog sveta.
Svi profesori Instituta Servantes su specijalizovani predavači španskog kao stranog jezika koji uživaju u svom radu.
Institut Servantes nudi veliki izbor termina od ponedeljka do nedelje.
Opšti kursevi španskog od četiri, tri i jednog meseca.
Specijalni kursevi konverzacije, gramatike, kulture, priprema DELE ispita i katalonskog.
Profesori koriste najsavremenije tehnologije i metode u nastavi u skladu sa normama Saveta Evrope.
Primarni cilj je komunikacija na španskom jeziku od prvog dana nastave.
skola-stranih-jezika-sfera-skole-stranih-jezika
Škola stranih jezika Sfera se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u izvođenju nastave 17 stranih jezika: Engleski, Francuski, Nemački, Italijanski, Španski, Ruski, Grčki, Portugalski, Mađarski, Danski, Arapski, Švedski, Kineski, Turski, Japanski, Slovenački, Srpski za strance, pri čemu smo postigli značajne rezultate.
Kroz sam proces rada sa polaznicima kurseva razvili smo i usavršili jedinstveni multimedijalni princip rada koji se primenjuje na sve tečajeve, na svim nivoima.
Klasični vidovi učenja jezika koji su i najzastupljeniji često nisu dovoljni polaznicima u usvajanju stranog jezika i upravo zato učenje jezika traje predugo i često se polaznici zadržavaju samo na nivou pasivnog znanja jezika uprkos uloženom trudu, vremenu i novcu.
U želji da takav trend promenimo, kreirali smo kurseve na kojima se polaznici od samog početka podstiču na aktivnu komunikaciju na stranom jeziku (link na konverzacijski kursevi), bez straha od neznanja ili greške, uz pomoć i podršku profesora, kao i uz korišćenje adekvatnog materijala, audio, video i multimedijalnih sadržaja.Nastava se odvija u malim grupama od dva do četiri polaznika, a nudimo i individualne i poluindividualne časove.
Škola stranih jezika Sfera organizuje kurseve stranih jezika za sve uzraste, kao i pripremne kurseve za sticanje međunarodnih diploma.
Svi tečajevi dizajnirani su prema evropskim standardima, a podučavanje je prilagođeno potrebama polaznika.
Na vama je samo da izaberete kurs prema svojim željama i potrebama, a mi smo tu da vam pomognemo da izaberete odgovarajući kurs stranog jezika.
euroschool-centar-za-ucenje-stranih-jezika-skole-stranih-jezika
Euroschool je škola stranih jezika u kojoj se organizuju kursevi engleskog jezika i drugih jezika.
Euroschool tim čine profesori koji svojim radom, iskustvom, predanošću, orijentacijom na učenika i entuzijazmom stvaraju prijatan ambijent svojim polaznicima i na taj način omogućavaju lakše i brže usvajanje stranog jezika.
U našoj školi imate: stndardne kurseve, ubrzane kurseve, individualne kurseve, poslovne kurseve, pripreme ispita za studente i organizovanje kurseva u inostranstvu.
Kursevi engleskog, nemačkog, italijanskog, francuskog, španskog, ruskog, grčkog, holandskog, poljskog, češkog, mađarskog, slovenačkog i švedskog jezika.
U ponudi su online kursevi: Engleskog, nemačkog, italijanskog, portugalskog, srpskog za strance, grčkog, ruskog, španskog, francuskog, holandskog, norveškog, švedskog, mađarskog, danskog i poljskog.
skola-engleskog-jezika-za-decu-helen-doron-skole-stranih-jezika
Helen Doron licencirani sistem učenja engleskog jezika počeo je da se razvija u Srbiji od 1999 godine.
Do sada je otvoreno 18 Helen Doron centara u 5 gradova u Srbiji.
Preko 16.000 dece prošlo je jedan od 14 kurseva.
Srbija je jedna od 31 zemlje koja primenjuje ovu jedinstvenu metodu učenja engleskog jezika.
Pre 30 godina, lingvista i nastavnik, gospođa Helen Doron, napravila je revoluciju u učenju engleskog jezika kao stranog jezika za decu, razvivši metod koji oponaša način na koji bebe uče njihov maternji jezik.
Danas Helen Doron predstavlja međunarodnu franšiznu mrežu zastupljenu u preko 30 zemalja.
Približno 2 miliona dece danas priča engleski jezik zahvaljujući Helen Doron metodi.
Sve je počelo lekcijom violine.
Pre skoro 30 godina, britanski lingvista Helen Doron, upisala je svoju četvorogodišnju kćerku na časove violine kod nastavnika koji je radio po Suzukijevom Metodu.
Bila je impresionirana metodom i postignutim uspehom, što je inspirisalo da razvije principe svoje metode za učenje engleskog jezika za decu.
Tako je počela međunarodna uspešna priča o Helen Doron English.
Godine 1985., Helen Doron krenula je da pravi svoje materijale za učenje kako bi pomagla deci da razumeju i pričaju engleski jezik.
Shvatila je da su čitanje i pisanje različite veštine od razumevanja i govora.
Još u školama, nastavnici znaju samo kako da uče decu jezik putem čitanja i pisanja.
Helen Doron pridorna metodologija omogućuje deci da nauče da pričaju i razumeju engleski pre nego što nauče da čitaju i pišu – kao što bi uradili na njihovom maternjem jeziku.
Čak i bebe mogu da nauče engleski sa Helen Doron metodom.
Ona je osmislila prvi kurs za rano učenje engleskog zasnovan na principima pozitivnog ohrabrenja i svakodnevnog slušanja.
Napravila je kućne snimke pesmica, rima i priča i počela podučavanje u komšiluku u Severnom Izraelu.
Rezultati su bili zapanjujući.
Njen metod stvorio je stimulativnu atmosferu koja oponaša prirodne procese učenja maternjeg jezika .
Deca to obožavaju!
Časovi su bili zabavni i dinamični i istovremeno stimulišući emocionalne, fizičke, kreativne i intelektualne dobrobiti mladih učenika. Na osnovu ovog početnog uspeha, Helen je nastavila da razvija nastavne materijale i počela da trenira druge nastavnike da koriste njen jedinstven metod.
Tokom godina Helen Doron English je proširio svoje programe prema uzrastima dece uključujući kurseve prilagođene uzrastima – od tromesečnih beba do devetnaestogodišnjih tinejdžera.
Godine 1995 Helen Doron English metod je predstavljen u Evropi, u Austriji, a zatim i Nemačkoj.
Franšizni poslovni model je usvojen 1998.
i od tada počinju da niču Helen Doron škole širom Evrope.
Odnedavno, Helen Doron English se proširio u Kinu, Jugoistočnu Aziju i Južnu i Latinsku Ameriku. Njena želja je bila i ostala do danas, da se maksimalno povećaju kapaciteti za učenje dece svih uzrasta i da se naprave najbolji mogući programi za učenje te dece.
eduka-centar-skole-stranih-jezika

Eduka Centar

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 84 011 3132661 |
064 6592992 |
ŠKOLA STRANIH JEZIKA ZA: ARAPSKI JEZIK, FRANCUSKI JEZIK, KINESKI JEZIK, POLjSKI JEZIK, SRPSKI JEZIK ZA STRANCE, LIBANSKI JEZIK, GRČKI JEZIK, LATINSKI JEZIK, PORTUGALSKI JEZIK, STAROGRČKI JEZIK, FLAMANSKI JEZIK, HEBREJSKI JEZIK, MAĐARSKI JEZIK, RUMUNSKI JEZIK, ŠPANSKI JEZIK, BUGARSKI JEZIK, HRVATSKI JEZIK, MAKEDONSKI JEZIK, RUSKI JEZIK, ŠVEDSKI JEZIK, ČEŠKI JEZIK, HOLANDSKI JEZIK, NEMAČKI JEZIK, SLOVAČKI JEZIK, TURSKI JEZIK, DANSKI JEZIK, ITALIJANSKI JEZIK, NORVEŠKI JEZIK, SLOVENAČKI JEZIK, UKRAJINSKI JEZIK, ENGLESKI JEZIK, JAPANSKI JEZIK I ONLINE KURSEVI.
global-language-centre-beograd-skole-stranih-jezika

Global Language Centre Beograd

Beograd, Savski venac, Birčaninova 30 011 2687377 |
064 1589885 |
ŠKOLA STRANIH JEZIKA GLOBAL LANGUAGE CENTRE BEOGRAD Naučite ili usavršite strani jezik kod nas.
centar-za-ucenje-stranih-jezika-tulumba-skole-stranih-jezika
U današnje vreme je poznavanje bar jednog stranog jezika osim maternjeg postao imperativ.
Učenje stranog jezika postala je potreba savremenog doba koja vredi uloženog truda i novca.
Uz pomoć stručnog tima naših predavača pomoći ćemo vam da lako savladate jezik, budete sigurni prilikom komunikacije na stranom jeziku i izaberete metode.
Škola stranih jezika vodi dipl.filolog turskog jezika i književnosti, Marija Aleksić.
Ime smo dobili po poslastici koja je dobro poznata i u Srbiji i u Turskoj, i koja simbolizuje spoj srpske i turske kulture.
Škola je otvorena svim danima (prepodnevni, poslepodnevni i večernji termini) uključujući i vikend, što vam omogućava da časove prilagodite vašim potrebama i slobodnom vremenu.
U ponudi su trenutno engleski, turski, persijski, italijanski, francuski, španski, ruski, norveški i nemački jezik, a uskoro, očekuju vas i kursevi drugih stranih jezika, kao i srpskog za strance.
Izaberite standardne ili intenzivne kurseve prilagođene vašim potrebama.
Očekujemo Vas u prijatnom ambijentu, sa sjajnim i ljubaznim predavačima.
Nastava u našem Centru zasniva se na totalnom pristupu i cilj je savlađivanje i usavršavanje četiri veštine stranih jezika - slušanje, čitanje, pisanje i govor.
Akcenat u učenju se stavlja na komunikativni pristup.
Profesori tokom nastave podstiču polaznike da aktivno učestvuju u nastavi, da vode dijaloge, diskutuju.
Nastava se usmerava ka realnoj upotrebi stranog jezika, jer znati jedan jezik znači govoriti ga.
skola-stranih-jezika-alfa-i-omega-skole-stranih-jezika

Jezički centar Alfa i Omega

Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 81 011 2424160 |
063 306225 |
ŠKOLA STRANIH JEZIKA ALFA I OMEGA Visoki standard nastave, kvalitetni i sadržajni kursevi.
sunshine-jezicki-centar-skole-stranih-jezika

Sunshine jezički centar

Beograd, Borča, Bratstva i jedinstva 39 011 2085033 |
064 1689997 |
SUNSHINE JEZIČKI CENTAR Mali broj polaznika u grupi, sjajan program i način rada.
centar-za-jezike-contatto-skole-stranih-jezika

Centar za jezike Contatto

Beograd, Čukarica, Milisava Dakića 2 065 2277297
- Italijanski uz kuvanje - Opšti italijanski jezik - Poslovni italijanski
institut-za-strucno-usavrsavanje-i-strane-jezike-skole-stranih-jezika
INSTITUT ZA STRANE JEZIKE. Škola stranih jezika instituta za strane jezike do sada je uspešno obučila preko 15.000 polaznika.Uspešno završeni kursevi od strane naših polaznika, različitih dobi, nivoa znanja, interesovanja, svakako su najbolji reper naše ne samo prisutnosti koliko i visoke konkurentnosti na polju obrazovanja.
Primenljivost znanja stečenog kod nas je kvalitet koji nas najviše preporučuje i izdvaja.
Institut za strane jezike svojom školom stranih jezika obuhvata kurseve preko trideset stranih jezika.
Naša ponuda je po svojoj raznovrsnosti najbogatija; broj jezika koji je obuhvaćen našom školom dokaz je naše pune posvećenosti poslu kojim se bavimo i želje da u svakom segmentu poslovanja pokažemo spremnost da budemo lider kako u kvalitetu ponude tako i u realizaciji Naš Centar počeo je sa radom 2009.godine.
Od samog početka na našem Institutu za stručna usavršavanja i strane jezike insistira se na savladavanju sve četiri jezičke veštine.
Čitanje, pisanje, slušanje i konverzaciju vežbaćete sa timom naših odabranih saradnika/ profesora koji u svom radu primenjuju najsavremenije metode i rade po najkvalitetnijim udžbenicima eminentnih izdavača čije ime garantuje kvalitet sadržaja.
U našoj bogatoj ponudi - kursevi stranih jezika i to: kurs albanskog, kurs grčkog, kurs madjarskog, kurs romskog, kurs arapskog, kurs hebrejski, kurs makedonskog, kurs rumunskog, kurs bugarskog, kurs holandskog, kurs nemačkog, kurs slovačkog, kurs češkog, kurs hrvatskog, kurs norveškog, kurs slovenačkog, kurs danskog, kurs italijanskog, kurs pakistanskog, kurs španskog, kurs engleskog, kurs japanskog, kurs persijskog, kurs švedskog, kurs francuskog, kurs kineskog, kurs poljskog, kurs turskog, kurs finskog, kurs latinskog, kurs portugalskog, kurs ukrajinskog.
skola-stranih-jezika-mondo-skole-stranih-jezika

Škola stranih jezika Mondo

Beograd, Stari Grad, Obilićev Venac 17 011 2602940
Naučite jezik kroz druženje sa nama u vrlo prijatnoj atmosferi, po veoma povoljnim cenama.
U našoj školi je: Besplatno testiranje polaznika pri određivanju nivoa obuke, Završni test i diploma uključeni u cenu kursa, Individualna i grupna nastava, Kursevi Za firme i pojedince, Časovi se organizuju u malim grupama od 3-8 polaznika a časove drže domaći i strani predavači koji konstantno rade na unapređenju nastave i prate svetske trendove u podučavanju stranih jezika, Konverzacijiski kursevi u okviru nivoa za sve jezike, Priprema za međunarodne ispite ( TOEFL, FCE,…).
Programi su usklađeni sa preporukama Saveta Evrope i prema njima se izdaju sertifikati.
Posebne pogodnosti dajemo dajemo za firme i organizovane grupe.
Upis je u toku čitave godine.
Naučite engleski, mađarski, nemački, norveški, švedski, italijanski, francuski, arapski,turski, grčki, španski, ruski, i srpski ako ste stranac.
skola-language-house-skole-stranih-jezika

Škola Language House

Beograd, Stari Grad, Hilandarska 21 011 3224807 |
011 6147039 |
Škola stranih jezika Language house Beograd organizuje različite kurseve stranih jezika, intenzivni i poslovni engleski i nemački, za studente, kompanije, sa velikim akcijama kurseva, kao i pripremama kandidata za intervju.
Naša škola odobrava popust ako dođete u društvu, i nudi mogućnost da sami kreirate svoju grupu (tri i više polaznika u istoj grupi).
Nastava se održava u malim grupama, najviše do 6 polaznika, a nudimo i mogućnost individualne nastave, poslovnog engleskog, specijalističkih kurseva kao što je engleski za turizam, i prvi put u Srbiji nudimo mogućnost učenja putem telefona i Skypea.
Da bismo postigli što bolje rezultate, mnoge dodatne nastavne materijale i aktivnosti sami kreiramo, nakon što procenimo stvarne potrebe i interese polaznika.
Nastava je multimedijalna, kako bi se programi audio i vizuelnim tehnikama nastavnog procesa što bolje približili polazniku.
Nastava se izvodi po programima vodećih svetskih izdavača kao što su Oxford, Cambridge, Longman, McMillan, Heineman-Klett, Guerra, Alma edizioni, SGEL, Hueber Kursevi u školi Language House organizovani su u skladu sa standardima koje je propisala Skupština Saveta Evrope, pod nazivom Common European Framework of Reference for Languages (CEF).
CEF detaljno opisuje jezičku kompetenciju polaznika po međunarodnim standardima što olakšava nastavak učenja stranog jezika ili traženje zaposlenja u nekoj drugoj evropskoj zemlji.
Kusevi se dele na intenzivne i poluintenzivne kurseve, kurseve za kompanije, kurseve poslovnog jezika, kurseve za studente različitih fakulteta, kurseve za specijalistička zanimanja i srpski za strance.
Poslovni engleski – Važnost engleskog jezika u svetu biznisa čini ovaj kurs najpopularnijim.
Kurs je osmišljen tako da pruža dosta proširenih i praktičnih vežbi koje će razviti Vaš poslovni engleski i povećati Vaš uspeh na poslu.
Poslovni engleski obuhvata raznovrsne poslovne veštine, kao što je pisanje poslovnih e-mailova, engleski na sastancima, prezentacijama, intervjuima, pisanje ponuda, kao i druge situacije koje su karakteristične za poslovni svet.
Kursevi za kompanije – Language House organizuje grupne i individualne kurseve stranih jezika za preduzeća.
Kursevi se mogu realizovati na Vašoj lokaciji ili u prostorijama naše škole.
Kursevi za poslovne ljude i preduzeća su sadržajno i organizacijski prilagođeni specifičnim jezičkim zahtevima delatnosti Vašeg preduzeća i mogućnostima zaposlenih.
U pogledu sadržaja, kursevi stranih jezika se mogu organizovati kao kursevi opšteg ili poslovnog jezika, kao i specifičnog jezika struke.
Jezik struke podrazumeva rad u okviru tema koje su vezane za delatnost kojom se Vaše preduzeće bavi.
Vi definišite Vaše potrebe, željenu dinamiku i vreme održavanja nastave, a mi ćemo vam ponuditi program, metodiku rada i nastavne materijale koji će vašim zaposlenima omogućiti da u što kraćem vremenu ovladaju jezičkim znanjem i veštinama potrebnim za kvalitetnu komunikaciju i pregovaranje sa poslovnim partnerima i saradnicima iz inostranstva.
Optimalno rešenje za mala i velika preduzeća je organizacija nastave stranih jezika u prostorijama preduzeća – in house kursevi.
Na taj način se osigurava visok procenat prisustvovanja zaposlenih na časovima, što dovodi do dobrih rezultata u usvajanju planiranog gradiva i usavršavanju komunikativnih sposobnosti.
Kursevi za studente različitih fakulteta (Arhitektonski, Filološki, Građevinski, Medicinski itd.) Ovi kursevinamenjeni su studentima/apsolventima/diplomcima koji do sada nisu položili ispit iz stranog jezika, i osmišljeni su tako da se uz brži tempo rada uspešno savlada veći obim gradiva.
Nastavni plan tečajeva podrazumeva i veliki leksički fond koji bi omogućio govorniku snalaženje u osnovnim situacijama sa specifičnostima iz oblasti studiranja.
Kursevi za specijalistička zanimanja -Sa sve većim približavanjem naše zemlje Evropskoj uniji, potreba za pravnicima, inženjerima, ekonomistima i ostalima koji dobro govore engleski jezik sve više raste.
Verujemo da i vi želite da budete sposobni da svakodnevno koristite engleski u komunikaciji sa klijentima iz drugih zemalja, kao i da pišete na engleskom jeziku.
Intezivni kurs je odličan način da za kratko vreme naučite jezik i savladate određenu oblast.
skola-stranih-jezika-studio-oskar-skole-stranih-jezika

Škola stranih jezika Studio Oskar

Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 D 011 3111787 |
069 2692652 |
Škola stranih jezika STUDIO OSKAR osnovana je 1992.
godine.
Od tada se u njoj održava nastava engleskog i drugih stranih jezika kao i nastava srpskog jezika za strance za sve uzraste (od predškolskih do odraslih) i nivoe učenja (od početnog do viših).
Škola Studio Oskar se takođe bavi i pripremom za polaganje međunarodno priznatih Cambridge ESOL i TOEFL ispita, kao i specijalizovanim kursevima jezika (za različite namene – bankarstvo, finansije, zdravstvo, turizam, itd.).
Studio Oskar je jedan od osnivača YALSa (Udruženja škola stranih jezika Srbije) čiji je cilj uspostavljanje i zaštita kvaliteta u nastavi stranih jezika.
YALS je pridruženi član EAQUALSa (Evropske asocijacije za kvalitet jezičkih usluga).
Dugi niz godina uspešno sarađujemo sa Britanskim savetom u Srbiji (British Council Serbia), a od 2010.godine smo i partner škola – član – Addvantage programa Britanskog saveta kao škola stranih jezika čiji polaznici pristupaju polaganju međunarodno priznatih Cambridge ESOL ispita.
Svi učenici naše škole koji su izašli na Cambridge ESOL i IELTS ispite su iste i položili.
Stoprocentna prolaznost na Cambridge ESOL i IELTS ispitima je pre svega zasluga naših polaznika, ali i najbolja potvrda kvaliteta rada i nastavnog kadra naše škole.
Jezici: engleski, nemački, francuski, italijanski, španski, grčki, srpski za strance.
Tipovi kurseva: opšti, specijalizovani (poslovni, bankarstvo i finansije, medicina, turizam…).
Studio Oskar već dugi niz godina uspešno podučava decu predškolskog uzrasta.
Pogledajte koje su prednosti učenja stranog jezika u predškolskom dobu.
Roditelji čija deca su sada izrasla u tinejdžere, a uče engleski jezik u Studiju Oskar još od vrtića će se sigurno složiti sa nama.
eurolingua-centar-za-ucenje-stranih-jezika-skole-stranih-jezika
Eurolingua - centar za učenje jezika.
U današnje vreme znanje stranih jezika je sastavni deo svakog dela našeg života, bez obzira da li se radi o traženju posla, ličnom usavršavanju ili komunikaciji sa drugima.
Naš tim profesora je tu da vam pomogne da na što lakši i zabavniji način naučite željeni jezik.
U centru Eurolingua ste uvek dobrodošli, to je mesto gde rade ljudi koji vole svoj posao i koji su tu da vam prenesu svoja znanja.
Naš zadatak je da vam pružimo vrhunsku nastavu u tehnički dobro opremljenim učionicama koristeći savremena izdanja stranih izdavača uz propratni audio i vizuelni materijal.
Rukovodimo se motivom da je tajna podučavanja drugih u tome da oni ne shvate da uče dok nije suviše kasno.
Naš cilj je da iz centra izađete ne samo sa znanjem jezika, već i da saznate nešto i o kulturi, tradiciji, umetnosti i običajima zemlje u kojoj se govori jezik koji ste izabrali.
Tu smo da vam pružimo najkvalitetniju edukaciju i razvijemo ljubav prema učenju jezika.
Želimo da naši polaznici budu sigurni u svoje znanje i da se ne boje da ga upotrebe u svakodnevnoj komunikaciji.Škola organizuje kurseve engleskog, španskog, italijanskog, nemačkog, turskog, francuskog, ruskog i srpskog jezika.
Kursevi se razvrstavaju po nivoima znanja, uzrasta i potrebama polaznika.
Svi polaznici koji nisu apsolutni početnici pri upisu rade ulazni test na osnovu kojeg se određuje njihov nivo znanja.
Testiranje se obavlja u školi i besplatno je.
Na osnovu rezultata testa i konsultacija sa polaznikom određuje se grupa koja je za njega najadekvatnija.
Na kraju svakog kursa polaznici polažu ispit, i oni koji nisu propustili više od 20% ukupnog fonda časova dobijaju sertifikat Centra o položenom ispitu.
skola-baycom-skole-stranih-jezika

Škola BAYcom

Beograd, Stari Grad, Makedonska 21 011 3373794 |
011 3373812 |
ŠKOLA STRANIH JEZIKA Baycom.
Naučite u našoj školi engleski, španski, francuski, nemački, italijanski, ruski, grčki u grupnoj i pojedinačnoj nastavi.
Svi ste čuli za izreku: "Vrediš onoliko, koliko jezika govoriš".
Ova izreka nikad nije bila dominantnija nego danas.
Savremeno doba zahteva od svih nas da govorimo makar jedan strani jezik.
Nedovoljno vladanje stranim jezicima često je jedna od glavnih prepreka na putu da se zaposlite. Znanje jezika se više ne smatra posebnom veštinom, već obavezom na razgovoru za posao.
Poslodavci na razgovoru za posao očekuju da dođete barem sa znanjem jednog svetskog jezika.
Nije dovoljno samo da umete da aplicirate, da napišete CV i motivaciono pismo, ili da odlično prezentujete sebe na intervjuu.
Znanje stranog jezika postao je put i do boljeg radnog mesta u firmi.
Za dalje napredovanje u karijeri, neophodan minimalni uslov je znanje engleskog jezika.
Poznavanje engleskog jezika je neophodno u svakodnevnoj komunikaciji, komunikaciji na poslu, radu sa računarom, mobilnim telefonom.
Engleski je jezik koji ne priznaje granice.
To je internacionalni jezik i koristi ga najveći broj ljudi na planeti.
Španski jezik danas je važno sredstvo komunikacije čije vam poznavanje otvara brojne mogućnosti ličnog i poslovnog napredovanja.
Španski jezik je treći jezik po broju govornika u svetu, odmah iza engleskog i kineskog.
Prema poslednjim podacima govori ga blizu 500 miliona ljudi u više od 20 zemalja sveta.
U prijatnoj atmosferi, u malim nastavnim grupama i po savremenim nastavnim metodima, u našoj školi možete naučiti francuski jezik.
Francuski je jedan od najznačajnijih jezika sveta.
Francuski jezik se govori na pet kontinenata i u 37 zemalja sveta.
Procenjuje se da se njime služi oko 150 miliona ljudi.
Nemački jezik je jedan od jezika zapadne grupe germanskih jezika i spada među najveće svetske jezike.
To je maternji jezik najvećeg broja ljudi u Evropskoj uniji.
Škola BAYcom tokom cele godine organizuje kurseve italijanskog jezika za polaznike svih starosnih doba i svih nivoa znanja.
Na časovima italijanskog jezika u Školi stranih jezika BAYcom uspećete da za kratko vreme progovorite jedan od najlepših jezika na svetu.
BAYcom škola organizuje nivoe učenja ruskog jezika od početnog do najviših nivoa.
Bilo da vam je potreban u poslovnoj komunikaciji ili da želite da upoznate bogatu rusku kulturu na pravi način, pohađajući neki od naših standardnih kurseva, učenje ruskog će vam predstavljati pravo zadovoljstvo.
U BAYcom školi organizovali smo za Vas veoma kvalitetnu i efikasnu nastavu iz grčkog jezika.
Nastavni kadar čine visokostručni profesori grčkog jezika, koji su potpuno posvećeni Vama i Vašim potrebama i koji u prenosu znanja koriste savremene nastavne metode.
skola-stranih-jezika-adelante-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA ADELANTE.
Naučite u školi Adelante neki od jezika: ENGLESKI JEZIK, FRANCUSKI JEZIK, ITALIJANSKI JEZIK, NEMAČKI JEZIK, ŠPANSKI JEZIK, RUSKI JEZIK, HOLANDSKI JEZIK, GRČKI JEZIK I SRPSKI JEZIK.
Posetite nas i naučite ili usavršite engleski jezik.
U našem centru nastava se odvija prema programima eminentnih britanskih izdavača Oxford, Cambridge, Macmillan, Longman i u skladu su sa nivoima evropskog okvira A1-C2.
U ponudi imamo standardne, intenzivne, poslovne ili specijalističke kurseve.
Bilo da želite da naučite nemački zbog posla, odlaska u inostranstvo ili samo iz ljubavi, mi smo tu da Vam pomognemo.
Naši kursevi su u skladu sa evropskim okvirom od nivoa A1-C2 i odgovaraju Goethe-Zertifikat nivoima.
U ponudi imamo standardne, intenzivne, kao i poslovne kurseve nemačkog jezika.
Naučite španski jezik jer prema poslednjim istraživanjima ovaj jezik ima najveću stopu porasta broja govornika i smatra se da će u dogledno vreme prestići i engleski jezik.
Francuski je, uz engleski i nemački, jedan od tri radna jezika koje koristi Evropska komisija.
Francuski jezik je maternji za 12% stanovništva EU, a njime ume da govori 26% stanovnika Unije.
Italijanski je peti po redu jezik na svetu koji se uči u školama.
Ukupno ima preko 62 miliona govornika.
Škola Adelante Vam nudi mogućnost da položite neki od međunarodnih ispita!
Uz našu pomoć možete bez ikakvih teškoća studirati ili raditi u inostranstvu.
Naš savet je da prvo steknete znanje engleskog jezika po našim standardnim programima, a potom odaberete koji međunarodni ispit želite da polažete.
studio-stranih-jezika-english-language-house-skole-stranih-jezika
Učite engleski po najnovijoj CAMBRIDGE metodi uz komunikacijski pristup jeziku gde je na svakom nivou znanja konverzacija na 1.
mestu.
Unapredite Vaše znanje na savremen i zabavan način glumeći raznorazne životne situacije; kroz muziku, filmove, video klipove, novinske i književne tekstove, diskusije, istorijske i kulturne zanimljivosti, ukrštene reči, kao i niz raznoraznih igara.
Izuzetnu prednost u usvajanju jezika pruža mogućnost rada sa profesorima čiji je maternji jezik engleski.
Iskoristite tu mogućnost na časovima na kojima redovno gostuju profesori iz Engleske i na taj način dodatno unapredite Vaše jezičke sposobnosti i bolje se upoznajte sa kulturom i običajima.
Bilo da ste tinejdžer ili odrasla osoba, pridružite se malim grupama gde je nastava prilagođena potrebama svakog polaznika, a za sve one koji više vole samostalan rad organizujemo i individualne časove koji su u potpunosti u skladu sa potrebama pojedinca.
Oslobodite se strahova, zakoračite u svet gde ćete barem dva puta nedeljno po sat i po misliti i govoriti isključivo na engleskom.
Izbegnite mahanje ruku i galamu aerodromskih službenika - progovorite na jeziku na kojem će Vas svi razumeti.
Preskočite čudan ukus jela koje ni u snu ne biste probali - pročitajte meni i naručite ono što zaista želite.
Nemojte stati na kraj prvog kilometarskog reda evropskog grada na koji naiđete - objasnite šta Vam treba i uputiće Vas na pravo mesto.
Učite jezik glumeći realne životne situacije, pevušeći stihove omiljenih pesama čije značenje napokon razumete, gledajući video klipove i filmove, čitajući novine i časopise, diskutujući o raznoraznim životnim temama, rešavajući ukrštene reči ili igrajući niz raznoraznih društvenih igara.
Unapredite vladanje engleskim jezikom u okvirima koje Vaša profesija iziskuje.
Bilo da je to opšti poslovni engleski, oblast ekonomije, bankarstvo i finansije, menadžment, marketing, turizam, prava, medicina, farmacija, stomatologija, psihologija, građevina ili mašinstvo.
Unapredite Vašu poslovnu korespodenciju, osposobite se za držanje prezentacija, progovorite koristeći stručnu terminologiju ciljane oblasti i na taj način steknite znanje i samopouzdanje neophodno za obavljanje poslova u zemlji ili inostranstvu.
Spremite se za polaganje međunarodnih ispita BEC (Business Preliminary - B1, Business Vantage - B2 i Business Higher - C1), ILEC (International Legal English Certificate) i ICFE (International Certificate in Financial English).
Spremite se za studiranje ili rad u inostranstvu i položite neki od međunarodnih ispita: KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC, ICFE, IELTS, TOEFL ili SAT.
Pripremite se za test Vaših govornih mogućnosti, pisanja, slušanja i čitanja.
ršimo pripreme za polaganje ispita iz engleskog jezika za sve fakultete Univerziteta u Beogradu.
Pored postojeće literature specifične za svaki fakultet, koristimo i niz drugih materijala renomiranih svetskih izdavača koji znatno olakšavaju usvajanje date oblasti.
Individualni rad je ono što će Vas najbrže i najefikasnije dovesti do položenog ispita.
Budite jedan od mnogobrojnih polaznika koji su se opredelili za časove koji su u potpunosti prilagođeni potrebama svakog pojedinca.
skola-stranih-jezika-caput-mundi-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA CAPUT MUNDI.
Kod nas se možete upisati na sledeće kurseve: engleski, francuski i nemački, italijanski, španski, japanski, norveški i švedski za decu i odrasle.
Program za sve kurseve u ponudi naše škole zasniva se na stranim udžbenicima vodećih svetskih izdavača, kao što su Cambridge, Oxford, Hueber, Alma edizioni itd, i prati nivoe propisane zajedničkim evropskim okvirom (CEFR).
Grupe u kojima se nastava odvija imaju između 3 i 8 polaznika, što omogućava usredsređivanje na potrebe svakog polaznika i rezultira visokom efikasnošću u podizanju nivoa komunikativnih sposobnosti.
Metodi su savremeni, prevashodno komunikativni i induktivni i podržani upotrebom audio i video opreme.
Nastava se održava u prijatnom, veoma personalizovanom i toplom ambijentu.
Nakon svakog završenog kursa i položenog završnog ispita polaznici dobijaju sertifikat.
Naši profesori su mladi, kreativni i komunikativni filolozi, koji sa puno ljubavi rade ovaj posao i nastoje da svaki čas učine dinamičnim i zanimljivim kako bi što upečatljiviji utisci sa časa ubrzali proces pamćenja i usvajanja materije.Dečji kursevi prilagođeni su dečjim interesovanjima i dečjem modelu učenja i usvajanja gradiva i za cilj imaju prevashodno ne da decu nauče zbunjujućim gramatičkim pravilima, već da stvore unutrašnji osećaj za strani jezik, sličan onome koji imamo kada govorimo maternji jezikom.
Naravno, puno pažnje posvećujemo i tome da deca nauče da pišu, čitaju, prave analogije i povezuju.
Nastava se odvija na zanimljiv i dinamičan način, propraćen pesmom, igrom, glumom, a sve sa ciljem da deca zavole strani jezik i da on ne bude nikakav bauk, već nešto sasvim blisko i prirodno.
Kod nas se možete pripremiti i za polaganje ispita za sticanje međunarodno priznatih sertifikata (FCE, CAE, CPE, DELE, CILS, CELI, DELFI...).
Ili pohađati specijalizovane kurseve iz različitih oblasti (pravo, medicina, ekonomija, bankarstvo...); kurseve konverzacije, a ukoliko želite stvarno da se zabavite, upišite se na kurs učenja jezika kroz popularne pesme!
Možemo da se pohvalimo da smo prva škola u Beogradu koja je osmislila i organizovala Survivor kurseve.
Survivor kursevi, kursevi za preživljavanje, namenjeni su odraslima bez ikakvog predznanja, traju mesec dana i podrazumevaju 8 časova u trajanju od 75 minuta.
Zasnivaju se isključivo na komunikativnom metodu, i za cilj imaju da polaznike osposobe za razumevanje i komunikaciju u tipičnim situacijiama u kojima se mogu naći kao putnici-turisti, dakle u hotelu, na stanici, u restoranu, u prodavnici...
centar-za-obrazovanje-i-kulturu-bozidarac-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA.
U Božidarcu možete naučiti engleski, nemački, norveški, ruski, španski, švedski, kineski i italijanski jezik.
ENGLESKI JEZIK BRZO, POVOLJNO I LAKO!
U Božidarcu, kurs engleskog jezika kreiran je da odgovori na potrebe svakog pojedinačnog kandidata.
Od engleskog za početnike do naprednog nivoa.
Kod nas možete organizovati časove engleskog u skladu sa Vašim potrebama i interesovanjima.
Predavači su iskusni profesori koji se stalno stručno usavršavaju, a sama institucija lider neformalnog obrazovanja punih 68 godina.
ŽELITE DA NAUČITE NEMAČKI JEZIK BRZO, POVOLJNO I LAKO-Kurs nemačkog jezika kreiran je da odgovori na potrebe svakog pojedinačnog kandidata.
Ako želiš da progovoriš nemački što pre ili da usavršiš svoje kompetencije, iskoristi promotivnu akciju i prijavi se na naše interaktivne i dinamične kurseve sa posebnim akcentom na usmenom izražavanju.
Na opštim kursevima nemačkog jezika radite na podizanju nivoa znanja, a na pripremnim kursevima za polaganje na Goethe i Austrijskom institutu, na razvoju tehnika i pristupa koji su vam neophodni za uspešno polaganje ispita i sticanje međunarodno priznatih diploma.
Kurs norveškog jezika kreiran je da odgovori na potrebe svakog pojedinačnog kandidata.
Ako želite da Vam norveški postane govorni jezik, a Norveška radna sredina, prihvatite izazov i otkrijte da norveški nije bauk.
Naučite da slobodno komunicirate u svakodnevnom okruženju i poboljšajte svoje kompetencije u poslovnom svetu.
Kod nas možete napraviti program u skladu sa svojim potrebama i interesovanjima.
HOĆETE DA NAUČITE RUSKI JEZIK BRZO, POVOLJNO I LAKO-Kurs ruskog jezika kreiran je da odgovori na potrebe svakog pojedinačnog kandidata.
Ako želite da Vam ruski postane govorni jezik, a Rusija radna sredina, prihvatite izazov i otkrijte da ruski nije bauk.
Naučite da slobodno komunicirate u svakodnevnom okruženju i poboljšajte svoje kompetencije u poslovnom svetu.
Kod nas možete napraviti program u skladu sa svojim potrebama i interesovanjima.
ŠPANSKI JEZIK spada u 5 velikih jezika sveta i ima preko 400 miliona aktivnih govornika na četiri kontinenta.
Izrazita popularnost i sveprisutnost samo je jedan od razloga za učenje ovog prelepog jezika.
Nastava se odvija u popodnevnim ili večernjim satima što zavisi od zajedničkog dogovora svih polaznika sa predavačem.
Kursevi koje vode naši stručni predavači, koncipirani su tako da unapređuju jezičke sposobnosti polaznika i podjednako su usmereni na sve četiri osnovne jezičke veštine: slušanje, čitanje, pisanje i konverzaciju.
Metodologija rada i udžbenici koje koristimo u skaldu su sa najnovijim jezičkim trendovima vodećih izdavačkih kuća.
Švedski jezik govori oko 8 miliona ljudi mahom u Švedskoj i Finskoj.
Gramatika i sintaksa su slični engleskom jeziku, pa će mnoge švedske reči biti lako prepoznatljive polaznicima koji govore engleski ili nemački.
Zašto učiti KINESKI JEZIK?
Poznavanje kineskog jezika daće Vam veliku komparativnu prednost u budućem poslovnom okruženju.
U ovom trenutku 20 miliona Amerikanaca uči kineski jezik.
Danas vas nepoznavanje kineskog jezika dovodi u nedopustivo podređen položaj u komunikaciji sa kineskim partnerima koji su sve prisutniji na našem tržištu.
Ovaj kurs kineskog jezika kreiran je u skladu sa HSK-om (Hànyǔ Shuǐpíng Kǎoshì) jedinim standardizovanim testom kineskog jezika (poput engleskog TOEFL-a), namenjen je stranim studentima i odobren od strane kineskog Ministarstva za obrazovanje.
ITALIJANSKI JEZIK je romanski jezik, koji govori oko 62 miliona ljudi, od kojih većina živi u Italiji.
Uvek se smatrao jednim od najmelodičnijih jezika za učenje i predstavlja peti po redu jezik na svetu koji se uči u školama (posle engleskog, nemačkog, francuskog i španskog).
Na početku kursa organizujemo proveru znanja polaznika, na osnovu čega se vrši raspoređivanje u odgovarajuće grupe za učenje.
Po završetku kursa svi polaznici koji uspešno polože ispit, dobijaju diplomu o poznavanju stranog jezika na odgovarajućem nivou koja je usklađena sa međunarodnim jezičkim standardom.
zanatsko-obrazovni-centar-adzija-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA ADŽIJA organizuje kuseve za sledeće jezike: engleski, nemački, italijanski, francuski, ruski, španski, arapski a koji su prilagođeni starosnoj dobi polaznika.
Nivoi: početni, srednji I, srednji II, konverzacijski.
Fond časova i trajanje obuke se može razlikovati kod pojedinih jezika.
Kurs stranih jezika traje 4 meseca sa 60 časova i dva puta nedeljno po dva časa stranog jezika.
U Centru ADŽIJA se organizuje i realizuje permanentno učenje stranih jezika po svim nivoima za decu i odrasle i srpskog jezika za strane državljane.
jezicki-centar-izohela-skole-stranih-jezika

Jezički centar Izohela

Novi Beograd, Jurija Gagarina 217 011 6154726 |
011 6154116 |
ŠKOLA STRANIH JEZIKA IZOHELA.
Kursevi jezika: individualna i grupna nastava za engleski, ruski, francuski, grčki, nemački, srpski za strance.
Nastavu izvode profesori sa dugogodišnjim iskustvom.
Kursevi engleskog jezika po programima Oksforda i Kembridža.
Od septembra se počinje sa realizacijom kurseva.
Učionica je već opremljena najsavremenijim učilima.
ih-belgrade-sillabus-skole-stranih-jezika

IH Belgrade Sillabus

Beograd, Stari Grad, Balkanska 23 011 3612218 |
065 3612218 |
IH BELGRADE SILLABUS Visok standard rada, izuzetno kvalitetni kursevi.
narodni-univerzitet-svetozar-markovic-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA.
Kao preduslov za lično usavršavanje u današnjem svetu neminovno se nameće poznavanje bar jednog stranog jezika.
Poznavanje dva ili više jezika postaje benefit koji Vam može omogućiti sigurnu prednost u odnosu na konkurenciju za željeno radno mesto.
Kroz naše programe dostignućete optimalni nivo konverzacije i pisanog dela, što je dovoljno da se sa ponosom dičite činjenicom da korak po korak postajete poliglota.
Nivoi: početni, srednji, opšti i konverzacioni.
U našoj školi naučite jedan od sledećih jezika: engleski, španski, ruski, nemački, grčki, italijanski, francuski i persijski jezik.
otvoreni-univerzitet-znanje-skole-stranih-jezika
Škola stranih jezika.
Bez obzira da li ste apsolutni početnik ili imate neko znanje stanog jezika, kod nas možete proširiti svoje znanje.
Kursevi stranih jezika koje nudimo mogu biti grupni ili individualni, intenzivni ili specijalistički.
Polaganjem ispita na kraju svakog kursa imate mogućnost da dobijete diplomu koja je priznata i van teritorija naše zemlje.
U ponudi su sledeći jezici za različite uzraste: Arapski jezik - odrasli, Engleski jezik - školski, Engleski jezik - odrasli, Grčki jezik - odrasli, Italijanski jezik - odrasli, Nemači jezik - odrasli, Nemački jezik - školski, Norveški jezik - odrasli, Ruski jezik - odrasli, Španski jezik - odrasli, Srpski jezik za strance, Švedski jezik - odrasli.
edukacioni-centar-softline-skole-stranih-jezika
ŠKOLA STRANIH JEZIKA.
U Softline-u je upis na kurseve stranih jezika tokom cele godine.
U pitanju su mini grupe od dvoje polaznika, tako da od dana prijavljivanja ne čekate duže od 15 dana na početak obuke.
Težište svih nivoa kursa je na podjednakom razvijanju sve četiri jezičke kompetencije (čitanje, pisanje, razumevanje i izražavanje) uz mentorski pristup profesora svakom od polaznika.
Svi profesori stranih jezika u Softline-u su diplomirani filolozi sa domaćim i međunarodnim profesorskim iskustvom.
Ako niste sigurni koji nivo treba da upišete u Softline-u je predviđeno besplatno testiranje pre upisa, na osnovu koga se određuje nivo znanja polaznika i njegovo raspoređivanje na odgovoravajući nivo.
Za sve jezike radimo pripremu za polaganje ispita za Filološki fakultet.
Postoje dve varijante kurseva: u mini grupama i individualna.
U ponudi imamo i vikend kurseve, koji se organizuju subotom i nedeljom u blokovima od po četiri školska časa.
U ponudi su: Kurs Engleskog Jezika, Kurs Italijanskog Jezika, Kurs Grčkog Jezika, Kurs Francuskog Jezika, Kurs Nemačkog Jezika, Kurs Španskog Jezika i Kurs Ruskog Jezika.
big-bird-skole-stranih-jezika

Big Bird

Beograd, Voždovac, Dukljaninova 1 062 8006011 |
062 8006012 |
cena: Pozvati
ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA ZA DECU U BEOGRADU.
The Big Bird Language School je član YALS-a (Udruženje škola stranih jezika Srbije čiji je osnovni cilj da promoviše kvalitet u nastavi stranih jezika u skladu sa najvišim svetskim standardima).
Takođe, YALS je pridruženi clan EAQUALS-a (Evropska asocijacija za kvalitet jezičkih usluga sa visokim kriterijumima za prijem u članstvo).
U skladu s tim, nastava je prilagođena uzrastu, potrebama i interesovanjima polaznika.
Škola engleskog jezika “Big Bird” posebnu pažnju posvećuje predškolskom uzrastu polazeći od dobro poznate činjenice da se jezik najlakše i najuspešnije usvaja upravo na ovom uzrastu.
Samim tim je i nastava prilagođena potrebama i interesovanjima naših malih polaznika.
Bogata i raznovrsna biblioteka na raspolaganju je učenicima i profesorima, kao i audio-vizuelna i kompjuterska oprema sa programima za samostalno učenje.
st-nicolas-school-skole-stranih-jezika
Od otvaranja prve škole u bloku 70 na Novom Beogradu do danas, ST NICOLAS SCHOOL je izrasla u jednu od najpopularnijih škola stranih jezika u gradu sa učionicama na deset različitih lokacija.
Naš cilj je da svaki polaznik koji upiše kurs u ST NICOLAS SCHOOL ostvari napredak u svom znanju, a da bismo vam pomogli u tome, nudimo: Kvalitetno podučavanje od strane kvalifikovanih profesora, male grupe gde je svaki učenik u centru pažnje, konsultacije sa profesorom kad god je to potrebno, redovne provere znanja kroz periodične testove, najnoviju opremu, materijale i resurse za učenje, kvalitetno podučavanje, male grupe gde je svaki učenik u centru pažnje.
Nudimo rad u grupama od 3 do 8 učenika.
Ovo znači da ćete uživati u ličnoj pažnji svojih profesora, a to će vam pomoći da brže napredujete.
Naši profesori osmišljavaju dinamične, interaktivne časove, gde je fokus na svakom polazniku, tako da su učenici motivisani da uče.
Kod nas možete naučiti engleski, nemački, španski, francuski, italijanski, norveški, švedski, grčki, kineski, arapski, srpski, česki, portugalski, japanski, mađarski i holandski jezik.
skola-stranih-jezika-magic-book-skole-stranih-jezika

Škola stranih jezika Magic Book

Beograd, Voždovac, Generala Ljubomira Milića 11/24 064 2669864 |
066 099585 |
cena: 170 €
ŠKOLE STRANIH JEZIKA - MAGIC BOOK Naš cilj je da polaznici uče jezik u prijatnoj i opuštenoj atmosferi jer smatramo da je uslov za svako sticanje znanja upravo udobnost u svakom smislu.
Prostorije naše škole su veoma kreativno osmišljene u kojima preovladava vedar kolorit i moderan nameštaj.
skola-jezika-za-decu-kente-skole-stranih-jezika

Škola jezika za decu Kente

Beograd, Stari Grad, Kapetan Mišina 27/1 060 5557784 |
064 1557784 |
cena: 12.000 din
ŠKOLE STRANIH JEZIKA - KENTE U školi se održava nastava stranih jezika (engleskog, nemačkog, italijanskog, španskog i francuskog jezika) za decu i mlade, kao i specijalizovani programi jezika i kulture na srpskom i stranom jeziku.

Lingua Servis

Beograd, Vidikovac, Vidikovački venac 12b/II 063 8449935 |
011 2507654 |
LOKACIJE
Škole stranih jezika u novije vreme značajno su proširile svoju ponudu. U školama stranih jezika danas možete pohađati kurseve mnogih svetskih jezika. Najtraženije su i dalje škole engleskog jezika i sve vrste kurseva engleskog jezika, što je i logično pošto je engleski jezik neophodan u mnogim poslovima i danas se podrazemeva da ga znate. Posle engleskog veoma su tražene i škole nemačkog jezika, škole francuskog jezika, škole ruskog jezika, škole španskog jezika i škole italijanskog jezika. Škole stranih jezika pored kurseva ovih jezika nude i kurseve drugih jezika. Kursevi ili tečajevi stranih jezika koji se sprovode u školama jezika mogu se podeliti prema intenzitetu, broju polaznika u grupi, nivou, uzrastu i prema nameni odnosno vrsti jezika. Kada govorimo o podeli kurseva stranog jezika prema intenzitetu, onda mislimo na ukupan nedeljni fond časova, odnosno koliko časova stranog jezika ima u jednoj sedmici po rasporedu. Ovde razlikujemo intenzivne, poluintenzivne i standardne kurseve jezika. Intenzivni kursevi engleskog ili bilo kog drugog stranog jezika podrazumevaju maksimalan broj časova nedeljno. Obično su časovi zakazani svakog radnog dana, a ponekad i vikendom. Cilj intenzivnih kurseva stranog jezika je da se strani jezik savlada u što kraćem vremenskom roku. Ove kurseve pohađaju svi oni kojima je potrebno da hitno savladaju osnove nekog stranog jezika ili da što brže poboljšaju znanje stranog jezika u cilju da bi mogli da polože ispit ili da idu na studije ili usavršavanje u inostranstvu ili ih možda čeka preseljenje i posao u inostranstvu. Bilo kako bilo svi koji žele da brzo nauče engleski ili neki drugi jezik, odlučuju se najčešće za intenzivne kurseve jezika. Poluintenzivni kursevi stranih jezika, kako im samo ime kaže, po frekventnosti održavanja časova su ispod intenzivnih kurseva i namenjeni su svima onima koji žele brzo da nauče strani jezik, ali ne vremenski da postignu pohađanje intenzivnog kursa jezika, ili im jedostavno tempo poluintenzivnog kursa jezika više odgovara. Standardni kursevi jezika su kursevi stranih jezika koji se održavaju jednom do dvaput nedeljno. Za ove kurseve se odlučuju svi oni koji nisu u žurbi i kojima ovaj tempo najviše odgovara kako bi mogli da učenje stranog jezika uklope sa drugim obavezama i kako bi stigli da ponove sve što su na času učili. Druga vrsta podele kurseva stranih jezika je podela prema broju polaznika na tečaju. Individualni kursevi jezika su ustvari potpuno isto što i privatni časovi engleskog ili bilo kog jezika i oni se mogu odvijati i u školama stranih jezika, odnosno škole stranih jezika nude i privatne časove, svima onima koji hoće da je profesor jezika isključivo samo njima posvećen tokom odvijanja kursa. Na ovaj način jedino ste vi u fokusu i tempo učenja je prilagođen Vama. U školama stranih jezika za individualne kurseve se odlučuju svi oni koji imaju potrebu da što brže savladaju engleski jezik ili drugi jezik. Škole stranih jezika nude i rad u malim grupama sa dva, tri polaznika i ovi kursevi se zovu poluintenzivni. Koliki je maksimalan broj polaznika na polunintenzivnom kursu jezika zavisi i od škole do škole, odnosno šta svaka škola stranih jezika podrazumeva pod pojmom poluindividualan tečaj. U svakom slučaju i kada kurs nije poluindividualan, škole stranih jezika se trude da organizuju tečajeve jezika u što manjim grupama kako bi svim polaznicima bila pružena adekvatna pažnja i kako bi svi mogli da postavljaju pitanja i aktivno da učestvuju u radu jer interakcija u učenju jezika je veoma bitna. Kada reklamiraju svoje tečajeve, škole stranih jezika vole da istaknu da je rad u malim grupama, jer to je velika prednost. Podela kurseva stranih jezika prema nivou odnosi se na nivo predznanja sa kojim polaznik dolazi u školu stranih jezika. U cilju utvrđivanja kojoj grupi polaznika budući učenik treba da pripada, pre početka kursa polaže se test kojim se polaznik svrstava u grupu. Podela po nivou obično ima više stepenova, najčešće pet ili šest. Ako uzmemo za primer engleski jezik onda bi ta podela bila: početni kurs engleskog jezika, srednji kurs engleskog jezika, napredni kurs engleskog jezika i konverzacijski kurs engleskog jezika i u ovu podelu može biti ubačeno još par međustepenova. Škole stranih jezika nastoje da diferencijacija bude što veća kako bi se svi koji pohađaju kurseve savršeno uklopili svojim nivoom znanja u grupu kojoj pripadaju. Podela kurseva stranog jezika prema uzrastu prisutna je u svim školama stranih jezika i na primeru engleskog jezika ta podela ide od kursa engleskog za decu (pa dodatna podela po uzrastu dece) preko kurseva za odrasle do kurseva engleskog za treće doba koji postoji u ponudi nekih škola stranih jezika. Ako govorimo o podeli prema nameni odnosno vrsti jezika to bi bili sledeći primeri: kurs poslovnog engleskog jezika, kurs nemačkog jezika za zdravstvene radnike, kurs italijanskog jezika za zdravstvane radnike itd. Škole stranih jezika osluškuju tržište i potražnju i prema tome organizuju kurseve raznih jezika za različite namene. Ukoliko želite da naučite neki strani jezik osim ovih najtraženijih jezika, svakako u školama stranih jezika možete naći u ponudi i jezike kao što su: norveški, švedski, finski, danski, holandski, grčki, turski, portugalski, češki, slovački, mađarski itd.
Back to Top