Prevodilačke agencije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Prevodilačke agencije Beograd
- SVE PREVODILAČKE AGENCIJE NA JEDNOM MESTU!
- PISMENI PREVODI, USMENI PREVODI, PREVODI OVERENI OD STRANE SUDSKOG TUMAČA!
akademija-oxford-prevodilacke-agencije
PREVODIOCI ZA SVE JEZIKE.
Akademija Oxford obezbeđuje Vam usluge prevođenja svih tipova tekstova, na i sa gotovo svih stranih jezika, a u skladu sa Vašim zahtevima.
Usko smo specijalizovani za prevođenje u oba smera i to za preko čak 35 svetskih jezika.
Ono što našu ponudu izdvaja u odnosu na druge su najpristupačnije cene na tržištu.
Posebno smo ponosni na činjenicu da svi naši klijenti kojima je potreban prevod tekstova ili dokumenata za određeni jezik, kod nas mogu dobiti ne samo već pomenut, dvosmerni prevod, to jest prevod sa srpskog na neki strani jezik i obrnuto, već i prevod sa jednog stranog jezika na drugi, koji je isto strani.
Kvalitet prevodilačkih usluga Oxford Akademije, zagarantovan je, pre svega, stručnošću samih prevodilaca, koji osim najviših akademskih priznanja, poseduju i bogato prevodilačko iskustvo.
A pored toga, u našem timu se nalaze i oni prevodioci koji su izvorni govornici određenog jezika, što itekako utiče na poboljšanje kvaliteta prevoda i to posebno u slučajevima kada su u pitanju prevodi knjiga, različitih vrsta tekstova, odnosno prevodi filmova, televizijskih serija i animiranih filmoba koji su namenjeni najmlađoj populaciji.
Prevodimo sve tipove tekstova: od Vaših seminarskih i diplomskih radova, preko Vaših ličnih dokumenata, do Vaših prijava za posao, ili ostalih sadržaja, i to, po jedinstvenoj ceni, po stranici teksta, bez obzira na kompleksnost samih sadržaja.
Tako da ćete dobiti jedinstvenu cenu bez obzira na to da li Vam je potreban prevod tekstova iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, sociologije, psihologije ili, pak prevod tehničke dokumentacije.
To isto se odnosni i na prevod tekstova iz oblasti politike i obrazovanja, ali i na sve vrste prevoda poslovnih dokumenata, te tehničke dokumentacije, kao i mnogih uverenja i potvrda.
A sve navedeno je samo jedan deo oblasti za čije prevođenje smo specijalizovani.
Usluge koje nudimo su: Prevod dokumenata iz oblasti obrazovanja, Prevod knjiga, udžbenika i časopisa, Prevod tekstova iz oblasti IT, Prevod tekstova iz oblasti medicine i farmacije, Prevod dokumenata iz oblasti nauke, Prevod uverenja i potvrda, Prevod poslovnih dokumenata, Prevod ličnih dokumenata, Popunjavanje formulara za vizu, Prevodjenje i titlovanje filmova, serija i emisija, Prevod tehničke dokumentacije, Prevod tekstova iz oblasti marketinga, Prevod tekstova iz oblasti ekonomije, finansija i bankarstva, Prevod tekstova iz oblasti politike, Prevod tekstova iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, Prevod tekstova iz oblasti psihologije i sociologije, Prevod tekstova iz oblasti turizma, Simultano i konsekutivno prevodjenje, Prevod tekstova iz oblasti gradjevinske industrije, Prevod tekstova iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, Prevod tekstova iz oblasti prava, Lektura i korektura, Iznajmljivanje opreme za simultano prevodjenje.
beps-translations-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKA AGENCIJA BEPS TRANSLATIONS.
Konstantno se trudimo da pronađemo istinske stručnjake u domenu stranih jezika i prepoznamo talenat, iskustvo i kvalitet.
Agencija BEPS Translations iz Beograda radi sa vrhunskim usmenim i pismenim prevodiocima u zemlji i inostranstvu.
Naši usmeni prevodioci uglavnom su aktivni u Beogradu, ali po potrebi mogu vas pratiti na poslovnim sastancima, konferencijama i sl.
i na području cele Srbije i drugih zemalja.
Prevodilac je jedna kompleksna profesija koja iziskuje visoko stručno poznavanje jezika, ali i široko opšte znanje i kulturu.
Pored toga, prevodilac koji se specijalizuje za određenu oblast mora perfektno poznavati rečnik i pojmove date oblasti.
Bilo da je prevodilac teksta ili usmeni prevodilac, ova važna profesija zahteva maksimalnu posvećenost i profesionalizam.
U prevodilačkoj agenciji BEPS Translations od naših prevodioca očekujemo: Tačnost, Brzinu, Prenos smisla u duhu ciljnog jezika, Temeljito poznavanje terminologije koja se prevodi.
Svi prevodioci u agenciji BEPS Translations imaju bogato iskustvo u usmenom i pismenom prevođenju, kao i u lokalizaciji.
U našu osnovnu ponudu spada prevođenje sledećih jezika: Prevodilac za engleski jezik, Prevodilac za kineski jezik, Prevodilac za nemački jezik, Prevodilac za japanski jezik, Prevodilac za italijanski jezik, Prevodilac za turski jezik, Prevodilac za francuski jezik, Prevodilac za arapski jezik, Prevodilac za holandski jezik, Prevodilac za mađarski jezik, Prevodilac za ruski jezik, Prevodilac za španski jezik, Prevodilac za slovenački jezik, Prevodilac za portugalski jezik, Prevodilac za poljski jezik, Prevodilac za grčki jezik, Prevodilac za češki jezik, Prevodilac za makedonski jezik, Prevodilac za švedski jezik i Prevodilac za rumunski jezik.
prevodilacka-agencija-papirus-prevodi-prevodilacke-agencije
Prevodilačka agencija „Papirus prevodi“ nudi usluge pismenog i usmenog prevođenja, za fizička i pravna lica.
U okviru pismenog prevođenja nudimo usluge prevoda tekstova različitog nivoa složenosti (standardne, stručne, specijalističke), zatim prevođenje lične i službene dokumentacije bez overe i s overom sudskog tumača.
Imamo bogato iskustvo u prevođenju tenderske dokumentacije.
Prevodimo akte javnih beležnika i sve druge vrste pravne, tehničke, medicinske, građevinske i druge stručne dokumentacije.
U okviru usmenog prevođenja nudimo usluge i simultanog i konsekutivnog prevođenja.
Simultano prevođenje predstavlja složen proces koji se sastoji od više aktivnosti i to: slušanje –analiza sadržaja-anticipiranje onoga što još nije izrečeno – prevod na ciljni jezik.
Zbog svoje složenosti, simultano prevođenje se obavlja pomoću posebnih uređaja i uz angažovanje najmanje 2 prevodioca koji se, zbog održavanja koncentracije na optimalnom nivou, moraju smenjivati nakon najviše 15 minuta ovakvog rada.
Ovaj način prevođenja koristi se kod većih skupova kao što su konferencije, sednice, savetovanja, kongresi.
Konsekutivno prevođenje je prevođenje bez uređaja koji se koriste kod simultanog prevođenja.
Prevodi se nakon izlaganja govornika ili u kratkim pauzama između njegova dva obraćanja – u slučaju složenijih tema.
Kao pomoć, neki prevodioci koriste beleške.
Budući da ovaj način prevođenja zahteva više vremena, pogodniji je za manje skupove poput okruglih stolova, radionica na kojima učestvuju govornici stranih jezika, prilikom poseta stranih delegacija.
Potreba za usmenim prevođenjem se mora najaviti najkasnije 10 dana pre održavanja događaja na kojem je potrebno obezbediti prevođenje.
Prevodimo na sledeće jezike: engleski, nemački, francuski, italijanski, španski, portugalski, mađarski, slovački, rumunski, hrvatski, slovenački, makedonski, grčki, norveški, albanski, turski, arapski, ruski.
prevodilacka-agencija-korak-do-prevoda-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE - KORAK DO PREVODA Prevodilačka agencija Korak do prevoda osnovana je 2016.
godine i od tada naš profesionalni tim lingvista pruža sve vrste prevodilačkih usluga pružajući prvenstveno visok kvalitet prevoda, brzinu i stručnost, poštujući rok izrade prevoda i poverljivost dokumenata koja su nam poverena.
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD POLIGLOTIKA PREVODI Ukoliko Vam je potreban kvalitetan prevod po najpovoljnijoj ceni na pravom ste mestu.
Naš tim je svestan koliko je važno omogućiti klijentu stručan prevod u kratkom vremenskom roku, a da pritom cena usluge bude u skladu sa finansijskim mogućnostima većine klijenata.
Prevodilačka agencija Poliglotika uspešno posluje već duži niz godina sa pravnim i fizičkim licima širom zemlje i regiona.
Naše usluge odlikuje kvalitet i profesionalnost.
Možemo se pohvaliti da smo zahvaljujući uspešnom poslovanju proširili naš tim saradnika te sada naše usluge pokrivaju prevode na sve evropske i većinu komercijalnih svetskih jezika.
bg-prevodi-prevodilacke-agencije

BG prevodi

Novi Beograd, Vladimira Popovića 38 011 7156866 |
062 629262 |
cena: Cenovnik
Prevodilačka agencija BG prevodi osnovana je sa ciljem da svojim klijentima u najkraćem roku pruži svaku vrstu prevodilačkih usluga vrhunskog kvaliteta.
Prevodilački tim agencije obezbeđuje prevode sa svih svetskih jezika na srpski jezik i obratno.
Vrhunski stručnjaci, takođe, prevode tekstove sa jednog stranog jezika na drugi.
Pored prevođenja, agencija BG prevodi nudi usluge sudskog tumača, odnosno overe prevoda, kao i lekturu i korekturu tekstova bilo koje vrste.
Agencija, osim pisanih prevoda obezbeđuje usmeno prevođenje (simultano i konsekutivno) za potrebe sastanaka partnera, za predavanja, konferencije, seminare, okrugle stolove i druge slične prilike.
Prevodilački tim čine profesionalni prevodioci sa dugogodišnjim prevodilačkim iskustvom, kvalifikovani da prevode tekstove iz raznih oblasti.
Agencija, takođe, obezbeđuje i opremu koja je potrebna za usmeno prevođenje.
Klijentima sa teritorije Beograda, agencija BG prevodi besplatno dostavlja prevode.
abc-prevodi-prevodilacke-agencije

ABC Prevodi

Beograd, Savski venac, Admirala Geprata 2 011 6685537 |
011 6649028 |
cena: Cenovnik
PREVODILAČKA AGENCIJA ABC Prevodi.
Naš tim čine prevodioci koji su stručni za razne oblasti.
Pažljiv odabir prevodioca je važan deo posla, jer on direktno utiče na kvalitet prevoda.
Stručni prevodi su obično: Prevodi tekstova zakona, pravnih dokumenata (pravna oblast), Prevodi tehničkih materijala i uputstava za upotrebu (tehnika), Prevodi medicinskih nalaza (medicina), Prevodi tekstova sa područja humanističkih, prirodnih, ekonomskih i kibernetskih nauka (naučni prevodi), Prevod Internet stranica (vrlo važni prevodi koji se moraju raditi sa posebnom pažnjom jer su namenjeni širokom broju korisnika), Prevodi dokumentacije, poslovne korespondencije, prezentacija, reklamnih tekstova i slično, Prevod reprezentativnih materijala za sajmove i izložbe, Prevodi marketinških tekstova, Prevod poslovnih pisma, Prevod prezentacija u Powerpoint-u.
Stručni prevodi: Ovu vrstu dokumenata odlikuje visoka stručnost za određenu oblast, koju je potrebno da poseduje određeni prevodilac.
Mit je da svaki prevodilac može sve da radi sve oblasti prevođenja.
Mi u svom timu imamo prevodioce koji su stručni za razne oblasti.
Usmeni prevodi: Usmeno prevođenje i Koneskutivno prevođenje.
Simultano prevođenje je najnapornija i najzahtevnija vrsta prevođenja.
To je posebna vrsta usmenog prevođenja gde prevodilac prevodi istovremeno sa izlaganjem govornika.
Svaki naš simultani prevodilac je iskusni profesionalac.
Planirate skup ili konferenciju na međunarodnom nivou i želite da se učesnici iz raznih zemalja mogu dobro sporazumeti?
Nazovite nas ili nam pošaljite e-mail, da bismo Vas mogli kontaktirati.
Zajedno ćemo, brzo i profesionalno, odrediti i zadovoljiti Vaše potrebe.
Konsekutivni prevodilac je najprikladniji za manje skupove, prezentacije ili poslovne razgovore.
Konsekutivni prevodilac pomoću svojih beleški reprodukuje govor na ciljni jezik za vreme pauza u izlaganju govornika.
Svaki naš konsekutivni prevodilac se prilagođava stilu i dinamici izlaganja svakog pojedinog govornika i svi su vrlo fleksibilni, precizni i brzi.
proverbum-prevodilacke-agencije

Proverbum

Novi Sad, Hajduk Veljkova 11 021 4725227
cena: Cenovnik
roverbum je profesionalna prevodilačka kompanija osnovana 2003.godine, specijalizovana za lokalizaciju i izvršenje složenih prevodilačkih projekata u dogovorenom roku i u okviru dogovorenog budžeta.
Postoje dve vrste usmenog prevođenja - konsekutivno i simultano.
I jedno i drugo imaju za cilj prevod misli i ideja, a ne samih reči i jezičkih konstrukcija.
Kod konsekutivnog prevođenja prevodilac prevodi rečenicu po rečenicu ili hvata beleške kako bi što preciznije preveo duži tekst.
Prilikom simultanog prevođenja prevodilac vrši prevođenje bez prekida govornika te na taj način povećava precepciju od strane publike.
Oblasti prevođenja su IT prevodi, Tehnički prevodi, Poslovni prevodi, Prevodi pravnih tekstova, Prevodi medicinskih tekstova.
Prevođenje tehničke dokumentacije obuhvata prevođenje dokumenata kao što su: uputstva za upotrebu, održavanje i popravku, priručnici za obuku, softverska dokumentacija, inženjerske specifikacije, katalozi proizvoda, standardi i norme, crteži i dijagrami.
Kompanija Proverbum d.o.o.
konstantno sastavlja i ažurira specijalizovane rečnike sa terminima prilagođenim specifičnim oblastima kako bi obezbedila svojim klijentima kvalitetan prevod.
agencija-za-prevodilacke-usluge-poliglota-balkan-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE - POLIGLOTA BALKAN Vršimo usluge prevođenja na više od 30 svetskih jezika pod najpovoljnijim uslovima i u najkraćem roku.
prevodilica-prevodilacke-agencije
Prevodilačka agencija sa sedištem u Beogradu a sa mislima po celom svetu.
Nije važno gde se nalazite, ako imate problem bilo koje vrste vezane za jezik-na pravom ste mestu (i virtuelnom i realnom).
Usluge prevodilačke agencije Prevodilica na raspolaganju su svima jer dostavljamo na sve adrese u Srbiji.
Prevodilica je ideja, koncept i utopija gde se ljudi međusobno razumeju kojim god jezikom da govore.
Za Prevodilicu jezici ne predstavljaju barijeru, granicu ili provaliju, za nju jezici su most, veza i spoj.
Jezik kao sredstvo komunikacije- a ispravan prevod kao ključ dobre, kvalitetne i uspešne komunikacije.
Agencija za prevođenje koja uz uslugu prevođenja obećava i posvećenost, predanost, preciznost i tačnost.
Pisani prevod podrazumeva prevod teksta koji može biti u bilo kojoj formi.
Prevođenje teksta najbrže ide ukoliko je sam tekst poslat u elektronskoj formi i pisan u Word-u.
Međutim i sve ostale opcije su dostupne.
Organizujete sasatank; seminar; radionicu; konferenciju i imate stranca kao učesnika; gosta; govornika i potreban vam je iskusan usmeni prevodilac.
Prevodilica zna upravo takvog.
prevodilacka-agencija-todorovic-prevodilacke-agencije
Prevodilačka Agencija Todorović pruža usluge prevođenja dokumenata i tekstova iz svih oblasti.
Agencija okuplja tim iskusnih prevodilaca koji imaju višegodišnje iskustvo u prevođenju.
Prevodimo skoro sve svetske jezike, sa ili bez overe.
Agencija Todorović je prisutna na tržištu već dugi niz godina pružajući usluge prevoda, što dokazuje kvalitet i profesionalnost usluge.
Imamo veliki broj većih kao i manjih kompanija i preduzeća koja su naši dugogodišnji stalni klijenti što je takođe dokaz kontinualnog kvaliteta usluge po povoljnim cenama.
Jezici sa kojih i na koje prevodimo su: engleski, nemački, makedonski, italijanski, španski, francuski, ruski, slovenački, grčki, poljski, bugarski, rumunski, ukrajinski, češki, mađarski, holandski, danski, portugalski, albanski, turski, arapski, kineski jezik.
apollo-transolutions-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE - APOLLO TRANSOLUTIONS Pružamo sve vrste prevoda - pisani, simultani i konsekutivni. Iza nas je veliki broj uspešnih prevodilačkih projekata.
prevodilacka-agencija-fonema-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE - PREVODILAČKA AGENCIJA FONEMA Prevođenje dokumenata sa više jezika.
agencija-za-prevodilacke-usluge-spotter-prevodilacke-agencije
Prevodilačka agencija, zahvaljujući svom bogatom prevodilačkom iskustvu i radu u ovoj oblasti, nudi usluge prevođenja opštih i stručnih materijala, tehničkih, medicinskih, pravnih, naučnih i književnih tekstova, promotivnih i reklamnih prospekata, web stranica, zakonodavnih propisa EU, godišnjih izveštaja, seminarskih i diplomskih radova, drugih dokumenata i slično.
Usluge simultanog i konsekutivnog prevođenja sa mogućnošću iznajmljivanja prateće tehničke opreme.
Agencija Spotter nudi visoko kvalitetne prevode tekstova na i sa brojnih jezika.
Nudimo: sve vrste PISANIH prevoda, sve vrste USMENIH prevoda (simultanih i konsekutivnih), usluge SUDSKIH PREVODIOCA, usluge LEKTORA kao i OPREMU ZA SIMULTANO PREVOĐENjE.
prevodilacka-agencija-bukurov-i-saradnici-prevodilacke-agencije
Prevodilacka agencija "Bukurov i saradnici" je specijalizovana agenecija za pružanje usluga prevodenja strucnih tekstova iz oblasti medicine, farmakologije i medicinske industrije.
Pružamo usluge pisanog prevođenja stručnih tekstova iz oblasti farmakologije, kliničkih ispitivanja lekova i medicinskih sredstava, dokumentacije za lekove i lekovita sredstva, medicinske dokumentacije, naučno-istraživačkog materijala i dr U okviru naših prevodilačkih delatnosti, bavimo se prevođenjem svih vrsta biomedicinskih tekstova.
Često se susrećemo s tekstovima iz genetike, bioinformatike, biologije, biotehnologije, molekularne biologije.
Obrazovni profil naših saradnika-prevodilaca, mahom lekara i farmaceuta, dozvoljava nam da ponudimo usluge prevođenja za ovakvu vrstu materijala.
Cilj nam je da prevode i procedure prevođenja standardizujemo kako bismo umanjili mogućnost grešaka i unapredili profesionalnost i jednobraznost prevoda.
Zadovoljstvo klijenta nam je na prvom mestu.
Zbog toga smo i pored stalnog rada na standardizaciji usluga prevođenja zadržali fleksibilnost u radu s klijentima.
Rado ćemo vam zaći u susret kako bismo zajednički došli do rešenja koje će vam savršeno odgovarati.
sudski-tumaci-i-prevodioci-popovic-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKA AGENCIJA ZA SLOVENAČKI JEZIK.
Specijalizovali smo se za prevođenje sa slovenačkog jezika na srpski jezik i obrnuto, bilo sa overom sudskog tumača- prevodioca ili bez – overen ili neoveren prevod.
To je jedina jezička kombinacija koju prevodimo.
Bez obzira na to da li se selite u Sloveniju, idete tamo da radite, uvozite vozilo odande, potpisujete ugovor sa slovenačkim preduzećem, prodajete slovenački proizvod u Srbiji ili nešto drugo, javite nam se – Vašu potrebu za prevazilaženjem jezičkih barijera zadovoljićemo na najprofesionalniji način, na vreme, u dobrom kvalitetu i uz pristupačne cene.
Razumemo da je vreme novac i da Vam je Vaš prevod potreban hitno – uradićemo to, ali to nećete preplatiti, što je obično slučaj, kad neko proceni da ste u žurbi.
Slovenački jezik – prevod – Popović – to su ključne reči za vas!
agencija-alpha-prevodi-prevodilacke-agencije

Agencija Alpha prevodi

Beograd, Zvezdara, Vjekoslava Afrića 12 011 3426443 |
069 1704977 |
cena: Cenovnik
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD ALPHA PREVODI Osnovana 2006.
Alpha Prevodi je prerasla u jednu od najuspešnijih agencija u Srbiji. Ponosni smo što možemo navesti neke od najvećih stranih i domaćih kompanija kao naše stalne klijente u oblastima zdravstva, biznisa, finansija i bankarstva, vladinih tela i agencija, sporta, farmaceutske industrije, prehrane i poljoprivrede, energetike, telekomunikacija, IT i softvera itd.
queen-victoria-prevodilacke-agencije
Naš tim prevodilaca čine profesionalci u pisanom i usmenom prevođenju, a mnogi od njih su istovremeno i zvanični sudski tumači za jezike sa kojih i na koje prevode.
Svi naši prevodioci za usmeno prevođenje (simultano i konsekutivno) su se dodatno usavršavali za ovaj tip prevođenja u zemlji i inostranstvu i imaju veliki broj sati rada na domaćim i inostranim konferencijama, seminarima i sastancima.
Neki od naših prevodilaca su i zvanični prevodioci Evropske Unije.
Svi naši prevodioci za pisano prevođenje imaju veliko iskustvo u prevodima iz najrazličitijih oblasti: tehnika i tehnologija, mašinstvo, ekonomija, medicina, građevinarstvo, saobraćaj, infrastruktura, prava i administracija, književnost i edukacija, poljoprivreda.
Obezbeđujemo sve vrste pisanih prevoda, kao i lekturu istih.
Pozovite nas i objasnićemo Vam koliko dati dokument, materijal, knjiga ili bilo koji tip teksta koji nam dostavljate na prevod košta po prevodilačkoj strani i uputiti Vas u detaljne tehničke karakteristike datog dokumenta.
Obezbeđujemo sve vrste usmenih prevoda: prevod na konferencijama, samitima, sastancima, pres konferenicjama i tome slično.
Naš tim čine stručnjaci koji su se specijalizovali za usmeni prevod u raznim oblastima, imaju veliki broj sati simultanog prevoda (u kabini), kao i konsekutivnog prevođenja (uživo govorniku), te sarađuju sa mnogim državnim institucijama i privatnim firmama širom Srbije i u inostranstvu.
prevodilacka-agencija-lexis-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD PREVODILAČKA AGENCIJA LEXIS PREVODILAČKA AGENCIJA LEXIS nudi PISMENO PREVOĐENJE. U okviru pismenog prevodjenja nudimo: prevođenje opštih tekstova, brošura, magazina, knjiga, magistarskih i doktorskih radova, pravnih dokumenata. Prevođenje stručnih i naučnih tekstova iz oblasti: Marketinga, Menadžmenta, Strategijskog planiranja, Prava, Bankarstva i finansija, Medicine, Farmacije, Elektrotehnike, Mašinstva, Građevine, Turizma, Psihologije, Sociologije. PREVOĐENJE PRAVNIH DOKUMENATA: Krštenica, Umrlica, Venčanih listova, Lekarskih uverenja, Ugovora, Punomoćja, Apostila, Sporazuma, Rešenja, Izvoda, Izveštaja, Statuta, Bilansa stanja, Bilansa prihoda i rashoda.
jasmina-milenkovic-sudski-tumac-i-prevodilac-prevodilacke-agencije
Prevođenje svih vrsta dokumenata, ugovora, pravne i ostale dokumentacije sa srpskog na španski jezik i obrnuto, sa ili bez overe sudskog tumača.
Konsekutivno i simultano prevođenje (konferencije, sastanci, okrugli stolovi, radionice).
Simultano prevođenje je najnapornija i najzahtevnija vrsta prevođenja.
To je posebna vrsta usmenog prevođenja gde prevodilac prevodi istovremeno sa izlaganjem govornika.
Konsekutivni prevodilac je najprikladniji za manje skupove, prezentacije ili poslovne razgovore.
Konsekutivni prevodilac pomoću svojih beleški reprodukuje govor na ciljni jezik za vreme pauza u izlaganju govornika.
Dugogodišnje iskustvo i kontinuirano profesionalno usavršavanje koji garantuju brzinu i kvalitet prevodilačkih usluga.
versus-prevodi-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD VERSUS PREVODI Agencija Versus Prevodi je tim kvalifikovanih prevodilaca specijalizovanih za profesionalo prevođenje dokumenata za veliki broj jezičkih kombinacija.
Dugogodišnje iskustvo u oblasti prevođenja navelo nas je da se udružimo u tim prevodilaca za različitie stručne oblasti.
Naši sudski tumači i prevodioci svojom vrhunskom stručnošću i kvalifikacijama garantuju tačne i visokokvalitetne prevode jer mi znamo da čitamo i između redova.
centar-za-edukaciju-ns-pro-group-1-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD CENTAR ZA EDUKACIJU NS PRO GROUP Prevodi sa overom ili bez overe sudskog tumača mogu se obezbediti u našem Centru.
Prevodilački tim Centra za edukaciju NS Pro Group Novi Sad može ponuditi pisane prevode sa ili bez overe sudskog tumača za nemački, engleski, rumunski, italijanski i mađarski jezik po veoma pristupačnim cenama.
Prevodi se završavaju u najkraćem roku, prema Vašem zahtevu.
metafraza-prevodi-prevodilacke-agencije

Metafraza Prevodi

Beograd, Čukarica, Vladimira Rolovića 9a 064 1105419 |
064 3697730 |
cena: Cenovnik
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD METAFRAZA PREVODI Prevodilačka agencija “METAFRAZA” Vam nudi usluge pismenog prevođenja sa većine svetskih jezika, uz sudsku overu ili bez nje, kao i usluge usmenog konsekutivnog i simultanog prevođenja.
Naš tim čine vrhunski sudski prevodioci, tumači, lingvisti i filolozi, koji pored izuzetnog poznavanja jezika i veoma bogatog prevodilačkog iskustva, poseduju i dodatne specijalizovana znanja, iz oblasti tehnike, ekonomije finansija, prava, medicine i sl.
eurotranslate-prevodilacke-agencije
EuroTranslate je prevodilačka agencija specijalizovana za obostrane prevode iz raznih oblasti, za jezike jugoistočne Evrope.
Sedište agencije za prevođenje je u Beogradu.
Sarađujemo sa velikim brojem honorarnih prevodilaca, što nam omogućuje da vam pružimo prevode za dole navedene jezike, kao i na njihove varijante.
Na zahtev, pružamo usluge prevođenja i za druge jezike.
Naš tim čine obrazovani i iskusni prevodioci sa višegodišnjim profesionalnim iskustvom.
Svrha našeg posla je da obezbedimo visokokvalitetne, brze i pristupačne prevodilačke usluge.
Cilj nam je da proces prevođenja, kao i ostale usluge u vezi sa jezikom, učinimo što jednostavnijim za naše klijente.
Obostrano prevodenje za sledece jezike: albanski, arapski, bosanski, bugarski, ceški, engleski, estonski, francuski, grčki, hrvatski, italijanski, japanski, kineski, letonski, litvanski, mađarski, makedonski, malteški, nemački, nepalski, norveški, poljski, romski, rumunski, ruski, slovački, slovenački, srpski, španski, švedski, turski i ukrajinski.
language-shop-prevodilacke-agencije

Language Shop

Beograd, Savski venac, Miloša Pocerca 11 011 3614312 |
011 4143223 |
cena: Cenovnik
Language Shop je agencija za pružanje prevodilačkih usluga na više od 100 svetskih jezika.
Agencija je osnovana sa ciljem da pruži jezičku podršku svima kojima strani jezik predstavlja prepreku u poslovanju ili u svakodnevnom životu.
Specijalizovani smo za prevode na jezike zemalja centralne i jugoistočne Evrope (srpski, hrvatski, bosanski, slovenački, makedonski, albanski) koje takođe prevodimo na mnoštvo svetskih jezika (engleski, francuski, nemački, italijanski, ruski, ukrajinski, španski, portugalski, grčki, danski, norveški, švedski, mađarski, turski, rumunski, bugarski, holandski, poljski, češki, slovački, hebrejski, arapski, japanski, kineski).
Language Shop čini tim Project Manager-a koji se brine o vašem projektu od trenutka porudžbine do njegovog završetka, lektori koji brinu o kvalitetu jezika i veliki broj obrazovanih i iskusnih honorarnih prevodilaca.
Pisani prevod: (oblasti: ekonomija, pravo, medicina, farmacija, automobilska industrija, inženjering, lokalizacija softvera, elektrotehnika, građevina…).
Simultano i konsekutivno prevođenje (poslovni sastanci, seminari, okrugli stolovi).
Overeni prevodi od strane sudskih tumača/ sudski prevodilaca (više od 30 jezika).
Lektura i korektura tekstova koju vrše izvorni maternji govornici.
Usluge DTP-a (grafičko oblikovanje svih vrsta dokumenata).
prevodilacki-centar-i.p.m.-prevodi-prevodilacke-agencije

I.P.M. Prevodi

Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 10ž br.4 011 2145370 |
063 7578822 |
cena: Cenovnik
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD I.P.M.
PREVODI I.P.M.
PREVODI je prevodilački centar čiji prevodilački tim čini više od 50 prevodilaca i sudskih tumača među kojima ima i izvornih govornika stranih jezika (native speakers).Svi članovi tima koji je osnovao ili doprineo osnivanju Prevodilačkog centra I.P.M.
PREVODI su po zanimanju prevodioci sa fakultetskom diplomom za jezik sa koga i na koji prevode (neki su sudski tumači a neki nisu) koji imaju preko 20 godina aktivnog, drugim rečima, svakodnevnog prevodilačkog iskustva i odlično poznaju pojam prevođenja, problematiku prevođenja i prednosti i mane prevodilačke profesije
perolo-agencija-prevodilacke-agencije
Prva prevodilačka agencija osnovana u Beogradu 1990.
godine.
Od malog prevodilačkog biroa razvila se u snažan prevodilački servis koji opslužuje veliki broj institucija, kompanija, banaka, advokatskih kancelarija, privatnih lica.
Pored tima prevodilaca u okviru Agencije imamo i veliki broj saradnika, iskusnih, vrsnih prevodilaca za razne jezike.
Sve vrste prevodilačkih usluga: obični i stučni prevodi iz svih oblasti, prevodi sa overom sudskog tumača, usmeno prevođenje-simultano i konsekutivno.
Nudimo prevođenje za sledeće jezike: ENGLESKI JEZIK, FRANCUSKI JEZIK, ITALIJANSKI JEZIK, NEMAČKI JEZIK, RUSKI JEZIK, GRČKI JEZIK, ŠPANSKI JEZIK, PORTUGALSKI JEZIK, SLOVENAČKI JEZIK, MAKEDONSKI JEZIK, HRVATSKI JEZIK, BUGARSKI JEZIK, POLJSKI JEZIK, RUMUNSKI JEZIK, ČEŠKI JEZIK, MAĐARSKI JEZIK, SLOVAČKI JEZIK, UKRAJINSKI JEZIK, ALBANSKI JEZIK, ARAPSKI JEZIK, TURSKI JEZIK, HOLANDSKI JEZIK, ŠVEDSKI JEZIK, NORVEŠKI JEZIK i DANSKI JEZIK.
merryland-skola-stranih-jezika-prevodilacke-agencije

Merryland strani jezici

Beograd, Stari Grad, Maršala Birjuzova 16 011 3283198
Engleski jezik je najzastupljaniji na svetu.
Ukoliko Vam je potrebno prevođenje bilo kog tipa, tim prevodioca Merryland-a nudi prevođenje sa engleskog na srpski i sa srpskog na engleski jezik.
Naš tim prevodioca engleskog jezika čine uvaženi profesori sa iskustvom.
prevodilacka-agencija-translate-studio-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD TRANSLATE STUDIO Prevodilačka agencija “Translate Studio” nudi usluge pismenog prevođenja sa većine svetskih jezika u oba smera, uz sudsku overu ili bez nje, kao i usluge usmenog prevođenja - konsekutivnog i simultanog.Naš tim čine visokokvalifikovani prevodioci, lingvisti i filolozi, koji pored izvrsnog poznavanja jezika i bogatog iskustva poseduju i dodatne specijalizacije najrazličitijih usmerenja – tehničkog, ekonomskog, finansijskog, pravnog, medicinskog... Pored kvaliteta, obavezujemo se i na poštovanje dogovorenih rokova, kao i apsolutnu poverljivost u pogledu zaštite Vaših poslovnih i ličnih informacija.Usluge prevodilačke agencije "Translate Studio" stoje na raspolaganju fizičkim i pravnim licima.Cilj nam je da postanemo Vaš partner i pružimo Vam kompletnu uslugu u komunikaciji na stranom jeziku.
lng-education-strani-jezici-prevodilacke-agencije
LnG Education pruža visokokvalitetne usluge prevođenja.
Ono šta možemo da ponudimo su kvalitet, pridržavanje rokova, i prihvatljive cene.
Sarađujemo isključivo sa najboljim prevodiocima, koji su specijalizovani za pojedine oblasti i izvornim govornicima.
Cena usluge prevođenja stručnih tekstova zavisi od količine, vrste i kompleksnosti teksta te o roku isporuke.
Prevedene tekstove isporučujemo na CD-u, papiru ili putem mail-a.
Kod preuzimanja prevoda (osim za stalne partnere) naplaćuje se avans.Za prevode tekstova cena se obračunava prema kartici koja iznosi 1800 slovnih mesta sa razmacima.
Nudimo i usmeno prevođenje- konsekutivno i simultano.
jezicki-centar-vista-prevodilacke-agencije

Jezički centar Vista

Beograd, Vračar, Smiljanićeva 6 011 2453778
Prevodilački centar Vista nudi širok spektar prevodilačkih usluga.
Prevode obavljaju iskusni prevodioci sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti prevođenja što obezbeđuje visok kvalitet prevoda i poštovanje dogovorenih rokova.
Cilj Centra Vista je kontinuirano unapređivanje pismene i usmene komunikacije na stranim jezicima.
Do sada smo sarađivali sa mnogim renomiranim firmama iz Srbije, kao i brojnim manjim preduzećima i privatnim licima i svi dosadašnji klijenti su bili izuzetno zadovoljni kako kvalitetom prevoda, tako i tačnim poštovanjem rokova i drugih uslova obavljanja posla.
Usluge prevoda obuhvataju prevođenje opštih tekstova, poslovnih dokumenata, stručnih tekstova, promotivnih materijala, sajtova, diplomskih i maturskih radova i drugih tekstova sa srpskog jezika na strane jezike i obratno.
Prevodi najvišeg kvaliteta i najbolja usluga za najbolju cenu.
Poštovanje dogovorenih rokova i poverljivost poslovnih informacija.
Za pismene prevode cena se obračunava prema prevodilačkoj kartici teksta.
Jedna prevodilačka kartica sadrži 1.500 slovnih znakova bez razmaka ili 1.800 slovnih znakova sa uračunatim razmacima.
Broj karaktera se kompjuterski izračunava.
Prevodimo sa i na španski, francuski, engleski, ruski, italijanski, nemački i grčki.
multi-prevodi-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKA AGENCIJA MULTI PREVODI.
Nudimo prevodilačke usluge za sve evropske jezike i većinu svetskih, u svim oblastima prevođenja za vaše preduzeće.
Prevodimo sve vrste tekstova, tendersku dokumentaciju, web prezentacije, knjige, časopise, kataloge, reklamne prospekte, naučne radove.
magnus-tmc-prevodilacke-agencije

Magnus TMC

Beograd, Vračar, Kneza od Semberije 5 011 2455908 |
011 3830541 |
cena: Cenovnik
PREVODILAČKE AGENCIJE BEOGRAD MAGNUS TMC Kompanija Magnus TMC je osnovana daleke 1991.godine kao mala prevodilačka radionica sa idejom da kroz kontakt sa strancima doprinese bržoj integraciji naše sredine u evropske tokove. U godinama koje su usledile, zahvaljujući pre svega poverenju koje smo stekli od klijenata, javila se i potreba za drugim posredničkim i savetodavnim uslugama koje smo sa zadovoljstvom prihvatali i sa uspehom obavljali. Tako smo 2002.godine, otvorili dugo očekivanu sopstvenu štampariju zasnovanu na digitalnoj tehnologiji, što je našim klijentima omogućilo još bržu uslugu nego ranije, a samim tim i veće zadovoljstvo. Ubrzo zatim smo dovođenjem iskusnih stručnjaka u naše redove, proširili delatnost firme na nekretnine zbog rastuće potražnje među našim klijentima za uslugama iz ove oblasti.
Ideja je, kao i uvek, bila da pomognemo klijentima da što lakše i brže realizuju svoje poslove.
prevodioci-i-sudski-tumaci-euroschool-prevodilacke-agencije
Prevodilačke usluge: Simultano i konsekutivno prevođenje međunarodnih konferencija, poslovnih pregovora,prezentacija, sajmova, tehničkih seminara,prijema.
Prevodilačke usluge – pismeno i usmeno prevođenja pravnim i fizičkim licima iz svih oblasti uz poštovanje unapred dogovorenih rokova i visok kvalitet prevoda.
Dokumenti sa overom ovlašćenog sudskog tumača i usluge prevoda: web sajtova, prezentacija, brošura, kataloga, članaka, priručnika, tendera, uputstava i ličnih dokumenata: dokumenti za vize, izvodi, uverenja, saobraćajne i vozačke dozvole, svedočanstva, diplome, punomoćje, molbe, lekarski nalazi,potvrde.
Prevođenje PRAVNIH I SUDSKIH DOKUMENATA (ugovori,rešenja,odluke,bilans stanja i uspeha,zapisnici,preambule), priručnika, tendera, uputstava.
Jezici sa kojih i na koje prevodimo su: engleski, nemački, italijanski, francuski, španski, ruski, grčki, holandski, poljski, češki, mađarski, slovenački i švedski.EuroSchool je okupio tim vrhunskih usmenih prevodilaca nudeći usluge usmenog prevođenja, konsekutivnog i simultanog za engleski jezik.
Naši usmeni prevodioci imaju višegodišnje iskustvo u prevođenju najrazličitijih oblasti koje su stekli na poslovnim sastancima, prezentacijama, pregovorima, međunarodnim konferencijama, simpozijumima, tehničkim seminarima, konferencijama za novinare, sajmovima i prijemima te stoga i posao obavljaju na najvišem mogućem nivou.
Cena usluge za kratkoročne, srednjoročne i dugoročne projekte, po dogovoru.
Ukoliko Vam je potrebna usluga usmenog prevođenja slobodno nas kontaktirajte.
Tim za prevođenje čine: kvalifikovani i iskusni prevodioci i ovlašćeni sudski tumači.
Oblasti koje prevodimo su: ekonomija, finansije, marketing, pravo, tehnika, telekomunikacije, saobraćaj, medicina, građevinarstvo, informatika.
I usluge prevoda: web sajtova, prezentacija, brošura, kataloga, članaka, priručnika, tendera, uputstava.
eduka-centar-prevodilacke-agencije

Eduka Centar

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 84 011 3132661 |
064 6592992 |
EDUKA Prevodilački centar bavi se vođenjem i realizacijom prevodilačkih projekata; simultanim, konsekutivnim i konferencijskim prevođenjem; pružanjem usluga sudskih tumača, usluga lekture i korekture, preloma i grafičke obrade materijala.
EDUKA Prevodilački centar omogućava visokokvalitetne prevode i lektorisanje tekstova sa/na 36 jezika za fizička lica, vladine i nevladine organizacije, univerzitete, reklamne agencije, industrijska preduzeća, medijske kuće, trgovačke mreže, izdavačke, istraživačke i druge ustanove.
Delokrug rada Centra predstavlja prevođenje pravnih, ekonomskih, naučnih, medicinskih, tehničkih i dr tekstova, kataloga, priručnika, izložbenih brošura, web stranica, e-mail poruka, knjiga, uputstava, uverenja i dr Članovi EDUKA tima specijalizovani su za određena stručna područja i poseduju iskustvo, izvrsno poznavanje struke, pedantnost, preciznost i brzinu.
Pouzdani su i rade u skladu sa najvišim standardima.
U procesu prevođenja, naglasak uvek stavljaju na značenje i prate strukturu i semantičku preciznost izvornika.
Kao spoljni ("outsourcing") partner, EDUKA Prevodilački centar pruža kompletnu prevodilačku uslugu.
Putem razvijene infrastrukture i vrhunski organizovane mreže prevodilaca, u najkraćem roku i uz vrhunski kvalitet, pouzdanost i povoljnu cenu, odgovara na svaki klijentov zahtev.
Kvalitet rada Centra prepoznali su brojni zadovoljni klijenti i oni predstavljaju našu najbolju preporuku.
PREVODI U OBLASTI PRAVA: ugovori, poverljivi sporazumi, prepisi sudskih odluka i svedočenja, pravnia uputstva, pravne potvrde i izveštaji, propisi i zakoni, ugovori o licenci, dokumenti registracije pravnih subjekata, izveštaji sudskih veštaka, sudski sporovi, potvrde o rezidentnosti, ugovori o saradnji, tužbe, rešenja, odluke, zapisnici, izveštaji o testiranju, ispitna svedočanstva, pravilnici, apostili i ostala pravna dokumentacija.
PREVODI U OBLASTI EKONOMIJE I POSLOVANJA: poslovna korespondencija i komunikacija, izvodi iz sudskog registra za preduzeća, finansijski izveštaji, statistički izveštaji, bilansi, revizorski izveštaji, kupoprodajni ugovori, tenderska dokumentacija, dokumentacija za ponude, pisane deklaracije, fakture, sertifikati, statuti, patenti, berzanski izveštaji, ugovori o prodaji roba i usluga, garantni listovi, prikazi proizvoda, ostala dokumentacija.
PREVODI U OBLASTI TEHNIKE I MEHANIKE: atesti, laboratorijska ispitivanja uzoraka, potvrde o ispitivanju kvaliteta proizvoda, potvrde o tehničkoj specifikaciji proizvoda, prevodi sigurnosno- tehničkih listova, ostala tehnička dokumentacija.
PREVODI U OBLASTI MEDICINE I FARMACIJE: medicinski proizvodi, prevodi specifikacija farmaceutskih proizvoda, istraživanja, ostala dokumentacija.
PREVODI U OBLASTI TURIZMA I UGOSTITELJSTVA: cenovnici, jelovnici, vesti iz poslovanja (˝newsletter˝), elektronska pošta (e- mail) i dopisi za potrebe turističkih agencija ili gostiju, usluge komunikacije (telefonski razgovori) sa stranim poslovnim partnerima, klijentima, gostima ili turistima, pomoć kod organizovanja poslovnih sastanaka sa stranim poslovnim partnerima (¨EventManagement¨), prezentacije, organizovanje pratnje prevodioca prilikom poseta stranih poslovnih ili turističkih grupa, itd.
PREVODI WEB PREZENTACIJA: Pored dobrog dizajna i funkcionalnosti sadržaja, moderna prezentacija uključuje i tekstualne sadržaje prevedene na više jezika.
Samo na takav način, poslata poruka može biti razumljiva ljudima različitih kultura i različitih govornih područja, i može dopreti do šireg tržišta.
Pored usluge stručnog prevođenja tekstova na web prezentacijama, EDUKA Prevodilački centar pruža i usluge kreiranja takvih tekstova za web prezentacije, kao i njihove lekture.
EDUKA Prevodilački centar, sa svojim timom stručnih visokoobrazovanih konsekutivnih i simultanih prevodilaca, nudi kompletnu uslugu.
Svi prevodioci su provereni profesionalci sa mnogo radnog iskustva, što je neophodno za uspešnu realizaciju: poslovnih sastanaka i ugovaranja poslova sa stranim poslovnim partnerima, prevoda u sudskim i pravnim postupcima, sastanaka uz prisustvo advokata, pregovora, međunarodnih konferencija, simpozijuma, sajmova, konferencija za novinare, prezentacija, tehničkih seminara, sastanaka nadzornih odbora, godišnjih skupština deoničarskih društava.
Osim već navedenih usluga, EDUKA Prevodilački centar pruža podršku i prilikom: organizacije pratnje delegacija u zemlji i inostranstvu, aktivnosti na sajmovima.
global-language-centre-beograd-prevodilacke-agencije

Global Language Centre Beograd

Beograd, Savski venac, Birčaninova 30 011 2687377 |
064 1589885 |
GLOBAL LANGUAGE CENTRE BEOGRAD je centar pružanje prevodilačkih usluga.
Nudimo prevode sa i na sledeće jezike: engleski jezik, nemački jezik, japanski jezik, arapski jezik, italijanski jezik, portugalski jezik.
Naši prevodioci su pouzdani, brzi i tačni i specijalizovani su za pojedine oblasti iz koje se radi prevod.
Nudimo pisano i usmeno prevođenje.
Cena usluge prevođenja stručnih tekstova zavisi od količine, vrste i kompleksnosti teksta i od roka isporuke.
jezicki-centar-alfa-i-omega-prevodilacke-agencije

Jezički centar Alfa i Omega

Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 81 011 2424160 |
063 306225 |
PREVODILAČKI CENTAR ALFA I OMEGA.
Prevođenje poslovnih, stručnih i književnih tekstova.
Lektorisanje tekstova vrše stručnjaci kojima je jezik lektorisanog teksta maternji jezik i koji tekst prilagođavaju kulturološkim i poslovnim karakteristikama sredina.
Usmeno i pismeno prevođenje, uz overu sudskog tumača, vrše prevodioci koji su polagali zakletvu u Ministarstvu pravde i koji svojom izjavom, pečatom i potpisom garantuju da je prevod veran svom izvorniku.
Ponekad je prisustvo sudskih tumača neophodno u državnim institucijama i ministarstvima prilikom potpisivanja ugovora, na venčanjima i u sličnim prilikama.
Dokumenti za koje je najčešće potreban prevod sa overom sudskog tumača su: ugovori, sertifikati, uverenja, rešenja, testamenti, lična dokumenta, svedočanstva, diplome, izvodi iz registra: rođenih, venčanih, umrlih, ovlašćenja, policijski izveštaji, lekarski nalazi.
sunshine-jezicki-centar-prevodilacke-agencije

Sunshine jezički centar

Beograd, Borča, Bratstva i jedinstva 39 011 2085033 |
064 1689997 |
Nudimo visoko kvalitetne prevodilačke usluge kao i lektorisanje prevedenog teksta.
Radimo prevod sa: engleskog na srpski, srpskog na engleski, nemačkog na srpski, srpskog na nemački, španskog na srpski i srpskog na španski jezik.
Naši prevodioci su profesionalci u prevođenju svih tekstova.
Ukoliko Vam treba prevodilac sa iskustvom, efikasan, brz i od poverenja kontaktirajte Sunshine.
centar-za-jezike-contatto-prevodilacke-agencije

Centar za jezike Contatto

Beograd, Čukarica, Milisava Dakića 2 065 2277297
Prevodilački centar Contatto.
U centru Contatto nudimo vam sledeće usluge usmenog prevođenja: Standardno konsekutivno prevođenje pri poslovnim susretima, na sajmovima, nudimo vam praćenje i asistenciju tokom poslovnih i turističkih poseta, na prezentacijama itd.
Ovaj tip prevođenja, za razliku od stručnog prevođenja, zahteva opšte znanje srpskog, italijanskog ili engleskog jezika.
Stručno konsekutivno prevođenje koje zahteva poznavanje stručnih sadržaja tehničke ili komercijalne prirode i odredjeni senzibilitet odgovornog lingvističkog posrednika.
I ne samo u Srbiji!
Naši prevodioci sa znanjem dva ili tri jezika pored Srbije mogu vas pratiti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. O konsekutivnom prevođenju: Prevodilac prevodi sagovorniku ili grupi sagovornika nekoliko rečenica, smenjujući se sa govornikom i verno prenoseći njegovu poruku i ideje onom ili onima koji slušaju.
Prevodi dokumenata sa i bez pečata sudskog prevodioca (krštenice, uverenje o stupanju u brak, uverenje o mestu stanovanja, uverenje o državljanstvu, medicinska i krivična uverenja, đačke knjižice, diplome, programi fakulteta itd.) Prevodi opštih tekstova (CV,reklamni materijali, brošure, novinski članci, materijal sa interneta itd.) Prevodi posebnih tekstova iz raznih sektora (pravo, medicina, finansije, bankarstvo, građevinarstvo, arhitektura itd.) Prevodi audio i video materijala.
alpha-tem-one-prevodilacke-agencije

Alpha Team One

Beograd, Zvezdara, Vjekoslava Kovača 6 011 2404306 |
063 300415 |
Alpha Team One je renomirana prevodilačka agencija, čiji su prevodioci pažljivo odabrani iz redova onih koji su se godinama dokazivali prevodeći simultano, konsekutivno i pismeno na najvažnijim međunarodnim skupovima u zemlji i inostranstvu ili se baveći poslom sudskih tumača.
Tačnost, preciznost, poverljivost i poštovanje rokova suštinske su odlike našeg rada.
Jezici na koje i sa kojih prevodimo su, pored srpskog, Engleski, Ruski, Francuski, Italijanski, Španski, Nemački, Slovenački, Portugalski, Češki, Slovački, Makedonski, Rumunski, Romski, Poljski, Bugarski, Ukrajinski, Albanski, Turski, Bosanski, Rusinski.
Prevod svih vrsta tekstova, stručne dokumentacije, dokumenata, zakona i svake pisane reči.
Naši prevodioci iza sebe imaju višedecenijsko iskustvo rada u različitim državnim ustanovama, privrednim subjektima, međunarodnim institucijama, nevladinom sektoru, na univerzitetu… Naći ćemo uvek pravu osobu sa stručnim znanjem iz oblasti koja vas zanima.
Lektorisanje i korektura prevoda: Osnovna lektura i korektura prevoda prateće su usluge uz pismeni prevod, ali se, ukoliko je potrebno, mogu pružiti i odvojeno.
Prevod zvaničnih dokumenata sa sudskom overom: Često postoji potreba da se lične isprave ili poslovna dokumentacija prevedu uz overu sudskog tumača.
Naši saradnici će vam rado pružiti tu uslugu, zvanično garantujući verodostojnost prevedenog teksta svojim pečatom i potpisom.
sandra-nedimovic-sudski-tumac-i-prevodilac-prevodilacke-agencije

Sandra Nedimović sudski tumač i prevodilac

Beograd, Banovo brdo, Kirovljeva 3 064 2398926
Prevodilac za albanski jezik Sandar Nedimović.
Prevođenje pravne dokumentacije i ličnih dokumenata.
Pismeno prevođenje: brošure, katalozi, deklaracije, članci, poslovna korespondencija, časopisi.
Simultano i konekutivno prevođenje: konfernecije, kongresi, seminari, sajmovi, poslovni sastanci.
Prevođenje svih tekstova sa albanskog jezika na srpski i sa srpskog na albanski jezik.
vavilon-prevodi-prevodilacke-agencije

Vavilon prevodi

Beograd, Savski venac, Balkanska 46 011 6649190 |
064 4030270 |
Prevodilačka agencija Vavilon Prevodi raspolaže različitim uslugama kako bi omogućili našim klijentima da problematika prevođenja bude na minimalnom nivou.
Aktivnosti prevodilačke agencije Vavilon Prevodi: Prevođenje (pismeno prevođenje standardne i uskostručne dokumentacije i usmeno to jest simultano i konsekutivno prevođenje), Prevođenje sa overom sudskog tumača, Lektorisanje.
Prevođenje u najširem smislu označava prenos smislenog sadržaja iz jednog izražajnog medijuma u drugi, a u koju svrhu se koriste prevodioci, tumači, kodeks paralelnih simbola, posebne mašine ili programi.
Uopšteno, prevođenje je pretakanje reči i teksta iz jednog jezika u drugi.
Prevedeni tekst se naziva prevod.
Sam proces prevođenja je intelektualno veoma zahtevan posao koji od prevodioca zahteva mnogo koncetracije i dosta stručnog znanja iz oblasti koja se prevodi.
Procesu prevođenja prethodi upoznavanje sa materijom i relevantnom literaturom.
Kod prevođenja se razlikuje doslovno prevođenje – gde se nastoji zadržati što je moguće više formalne strukture originalnog teksta.
Slobodno prevođenje je ono u kome se nastoji zadržati “duh” izvornika.
prevodilacka-agencija-alkemist-prevodilacke-agencije
Mi smo prevodilačka kompanija sa kompletnom ponudom, a naš rad možemo da predstavimo podelom na Prevode tekstova i Usmeno prevođenje (simultano i konsekutivno prevođenje).
Poslovne, stručne i književne tekstove prevodimo na 110 jezika.
Svi prevodi tekstova uključuju lekturu govornika kojima je jezik lektorisanog teksta maternji jezik i koji tekst prilagođavaju kulturnim i poslovnim karakteristikama okruženja u kome će se koristiti.
Obezbeđujemo stručno i kvalitetno prevođenje.
Simultano prevođenje odvija se u prevodilačkim kabinama, a slušaoci slušaju prevod preko bežičnih slušalica.
Pošto je simultano prevođenje vrlo naporan umni posao koji zahteva godine prevodilačkog iskustva, izuzetnu koncentraciju i mogućnost multitaskinga jer prevodilac mora da sluša, pravilno prevodi, pravi beleške za sebe i koristi odgovarajuću terminologiju, za simultano prevođenje su uvek neophodna dva prevodioca koja se po prevodilačkim standardima smenjuju na svakih 15 do 20 minuta i prevode uporedo sa govornikom.
Tako se obezbeđuje nesmetan tok prevođenja, a prevodilac održava koncentraciju potrebnu za kvalitetno prevođenje.
Kod konsekutivnog prevođenja, prevodilac je neposredno pored govornika i posle njega prevodi po sekvencama.
Odlično kratkoročno pamćenje, sposobnost pravljenja brzih beležaka sa posebnim prevodilačkim znacima, odlična retorika, nepogrešive su sposobnosti konsekutivnih prevodilaca.
Takođe, oni moraju da budu samouvereni prilikom javnog nastupa jer prevodilac najčešće stoji na pozornici pored govornika pred publikom.
Ponekad je dovoljno i prevođenje šapatom.
Ukoliko je prevod namenjen samo jednoj ili dvema osobama u dvorani, prevodilac sedi pored slušalaca i šapuće im prevod.
jezicki-centar-izohela-prevodilacke-agencije

Jezički centar Izohela

Novi Beograd, Jurija Gagarina 217 011 6154726 |
011 6154116 |
Preduzeće za prevođenje Izohela je osnovano 2002.godine.
Osnovna delatnost preduzeća su prevodilačke usluge.
Angažuje prevodioce sa dugogodišnjim iskustvom u prevodilačkim poslovima i sudske tumače.
Zastupljeni jezici su: engleski, ruski, francuski, nemački, grčki.
Bavi se pismenim prevođenjem, konsekutivnim i simultanim prevođenjem.
Stručni prevodi (sa/bez overe sudskog tumača), Pismeni prevodi, Stručni prevodioci sa iskustvom, Tumačenje, simultani i konsekutivni prevod.
belgrade-translation-center-btc-prevodilacke-agencije

Belgrade Translation Center BTC

Novi Beograd, Đorđa Stanojevića 9a 011 6300688 |
065 3242727 |
Belgrade Translation Center je vodeća prevodilačka agencija u regionu čiji su prioriteti kvalitet prevoda, brza usluga i pristupačne cene na zadovoljstvo klijenata uz poštovanje poverljivosti informacija.
Naša osnovna delatnost je pružanje prevodilačkih usluga na većinu svetskih jezika.
Sarađujemo sa preko 100 stručnih i proverenih saradnika specijalizovanih za pojedine jezike i stručne oblasti, kombinujući savremene organizacione koncepte, znanja i nove tehnologije.
Pismeni prevodi se dele na: prevode sa i bez overe ovlašćenog sudskog tumača.
Prevodi bez overe sudskog tumača su prevodi materijala i dokumentacije za koje nije potrebna garancija pravne verodostojnosti overom ovlašćenog sudskog tumača kao što su: prospekti, brošure, uputstva za upotrebu, web stranice, multimedijalne prezentacije, katalozi i ostali sadržaji, koje je potrebno prevesti i prilagoditi međunarodnom tržištu i poslovnom okruženju.
BTC pruža kompletnu uslugu simultanog prevođenja uz tim stručnih visokoobrazovanih simultanih prevodilaca sa dugogodišnjim iskustvom.
Simultani prevodilac sluša izlaganje govornika i prevodi ga istovremeno.
BTC pruža kompletnu uslugu konsekutivnog prevođenja uz tim stručnih visokoobrazovanih simultanih prevodilaca sa dugogodišnjim iskustvom. Konsekutivni prevodilac reprodukuje govor na ciljni jezik za vreme pauza u izlaganju govornika, uz pomoć beleški.
Profesionalni konsekutivni prevodioci su neophodni za uspešnost poslovnih sastanaka, pri ugovaranju novih poslova sa stranim poslovnim partnerima, u sudskim i pravnim postupcima.
Prevodilački centar "BELGRADE TRANSLATION CENTER" vrši i usluge lektorisanja, da bi se dostigao vrhunski kvalitet.
prevodilacka-agencija-dafna-prevodilacke-agencije
Prevodilačka agencija „Dafna“ osnovana je u Beogradu 2008.
godine.
Naš tim vam stoji na raspolaganju, razumemo svaku vašu potrebu, govorimo sve svetske jezike.
Poklonite nam vaše poverenje.
Vršimo pisano prevođenje, sa i bez overe, za pravna i fizička lica.
Nudimo Vam mogućnost da kod nas prevedete dokumente, opšte i stručne tekstove, kao i audio i video materijale.
Ako organizujete međunarodni skup, konferenciju, seminar ili prezentaciju kojoj prisustvuju gosti iz inostranstva, pobrinućemo se da takav događaj prođe nesmetano bez obzira na kom jeziku se vodi.
Prednost simultanog prevođenja jeste ušteda vremena budući da prevod teče istovremeno sa izvornim izlaganjem i nema usporavanja toka događaja.
Ukoliko planirate važan sastanak, potpisivanje ugovora, overu dokumenata ili čak venčanje, obezbedićemo vam prevodioca koji će se pobrinuti da strani sagovornik razume svaku pojedinost razgovora.
Konsekutivni prevodioci u potpunosti se prilagođavaju stilu i dinamici izlaganja svakog govornika ponaosob, te moraju da budu pouzdani, precizni, brzi i snalažljivi.
Ako je reč o prevođenju pred javnim sudom ili u pravnim postupcima, nužno je da prevodilac bude i sudski tumač.
Profesionalnost i veliko iskustvo naših prevodilaca doneće Vam uspeh u poslovnim sastancima, pri ugovaranju novih poslova sa stranim poslovnim partnerima.
Moguć je prevod sa srpskog na strani jezik, sa stranog na srpski, kao i prevod između dva strana jezika.
Naši stručnjaci i saradnici iz zemlje i inostranstva imaju potrebno znanje i dugogodišnje iskustvo, što predstavlja garanciju kvaliteta ponuđenih usluga.
Pored kvaliteta, obavezujemo se i na poštovanje dogovorenih rokova, kao i apsolutnu diskreciju u pogledu zaštite Vaših poslovnih i ličnih informacija.
prevodilacka-agencija-popovic-prevodilacke-agencije
Naša prevodilačka agencija jedna je od vodećih agencija za prevođenje u zemlji.
Pružamo kompletan asortiman prevodilačkih usluga za pojedince, institucije, organizacije i preduzeća.
Naši zaposleni su diplomirani filolozi i članovi Udruženja naučno stručnih prevodilaca u Beogradu.
Prevodioci u Prevodilačkoj Agenciji Popović, pobrinuće se da svakom klijentu izadju u susret kako bismo uspostavili odličnu zajedničku komunikaciju.
O našoj agenciji najbolje govori dugogodišnja lista klijenata koja se sastoji od vodećih domaćih i inostranih korporacija, preduzeća, pravnih i finansijskih revizorskih kuća, marketinških agencija, naučnih i istraživačkih institucija, kao i pojedinaca sa kojima smo izgradili poverenje i stalnu dugogodišnju saradnju.
Ponudićemo vam brzu uslugu, kvalitetne prevode i jednostavan proces komunikacije za sve naše klijente.
Ono što vam mi možemo garantovati su tačni prevodi, brza usluga, poštovanje dogovora i najniže cene na tržištu.
Naš asortiman obuhvata prevodjenje stručnih priručnika, ugovora, ličnih dokumenata itd.
Prevodimo knjige, naučne radove, medicinsku dokumentaciju, poslovnu korespodenciju, softvere i mnoge druge tekstove i dokumenta.
Sa našom mrežom kvalifikovanih i iskusnih prevodilaca i lektora, u mogućnosti smo da vam pružimo brze i precizne prevodilačke usluge.
agencija-dobar-prevod-prevodilacke-agencije

Agencija Dobar prevod

Beograd, Čukarica, Stevana Đurđevića Trošarinca 2 063 203506
Agenciju za prevođenje "DOBAR PREVOD" iz Beograda čini tim aktivnih filologa - prevodilaca s godinama iskustva, koji se svakodnevno bave prevodima iz većeg broja oblasti sa engleskog i drugih jezika za potrebe domaćih i stranih kompanija i ustanova.
Puno ulažemo u kvalitet prevoda i doslednost na koje klijenti mogu već godinama da se oslone, a saradnja sa spoljnim saradnicima - agencijama po potrebi dodatno proširuje našu ponudu.
Agencija "Dobar Prevod" nudi usluge isključivo pravnim licima.
Dominantne oblasti u kojima nam klijenti ukazuju poverenje i iz kojih prevodimo su medicina, farmacija, hemija, osiguranje, ekonomija, finansije, marketing, građevinarstvo, energetika kao i pravni i administrativni dokumenti u vidu ugovora, ovlašćenja, izjava, punomoćja, potvrda, izvoda ili rešenja.
U saradnji kolegama na tržištu, u mogućnosti smo da ponudimo usluge prevođenja sa sledećih jezika: Engleski, nemački, ruski, francuski, grčki, norveški, italijanski, mađarski, makedonski, slovenački, češki, turski, španski.
Primarna aktivnost ove agencije je pisano prevođenje, ali ćemo rado izaći u susret klijentima i pokušati da obezbedimo, odnosno da im preporučimo za usmeni prevod prevodioce za grčki i engleski jezik.
Kontrola kvaliteta i lektura prevoda su nezaobilazni koraci uz prevode koje obezbeđujemo klijentima.
prevodilacka-agencija-translations-&-consulting-prevodilacke-agencije
Translations & Consulting je prevodilačka agencija osnovana 16.
juna 2005.godine u Beogradu.
Agencija je nastala nakon dugogodišnjeg rada i iskustva u prevodilačkim poslovima i podučavanju jezika.
Translations & Consulting pruža izuzetan kvalitet prevodilačkih i jezičkih usluga na svim svetskim jezicima i garantuje vrhunsku uslugu pod kojom se podrazumeva kvalifikovano osoblje, kvalitetan prevod, povoljne cene, i najbrži mogući rok uz obaveznu poverljivost i profesionalni odnos.
Translations & Consulting stremi ka uključivanju u globalni sistem međunarodne komunikacije i povezanosti.
Rad baziramo na bliskoj saradnji sa našim klijentima.
Nudimo usluge prevođenja sa srpskog na engleski, španski, nemački, francuski, mađarski, slovački, poljski i druge, kao i sa ovih jezika na srpski.
Imamo bazu prevodilaca za najrazličitije jezike, pa stoga, ukoliko Vam je potreban prevod za neki od jezika koji nisu navedeni, slobodno nam se obratite i mi ćemo za Vas pronaći adekvatnog prevodioca.
Nudimo usluge pismenog prevođenja, književnih i stručnih tekstova.
Naši prevodioci imaju iskustva u prevođenju tekstova iz najrazličitijih oblasti (mašinstvo, građevina, pravni tekstovi, telekomunikacije, marketing, menadžment, ekonomija i finansije..).
Radi doslednosti, angažujemo iste prevodioce za sve Vaše projekte.
Održavamo i dopunjavamo bazu podataka sa terminima za naredne projekte.
Usmeno prevođenje izuzeteno je bitno za konferencije, sastanke, seminare kojima prisustvuju učesnici iz različitih zemalja.
Ono se može vršiti na više nacina: simultano, konsekutivno, pratnja na putovanjima i sastancima, šaputanje.
Naši prevodioci su pofesionalci sa višegodišnjim iskustvom, i koji ce znati da na Vaše potrebe odgovore na pravi način.
Pri simultanom prevođenju, prevodilac govori istovremeno sa govornikom.
Ova vrsta prevođenja pogodna je za skupove gde većina slušalaca ili učesnika ne govori jedan jezik.
Za efikasno vršenje simultnog prevođenja potrebna je posebna oprema (kabina i slušalice za prevodioce).
Pri konsekutivnom prevođenju prevodilac reprodukuje izgovoreni tekst u pauzama koje govornik pravi tokom svog izlaganja.
Prigodno je za konferencije, seminare, i manje skupove, gde vreme utrošeno na prevođenje ne utiče bitno na skup, i pri čemu nije potrebna dodatna oprema.
Za kompletnu adaptaciju vebsajta na ciljni jezik, na raspolaganju Vam stoje naši prevodioci.
jasna-filipovic-bojic-prevodilac-i-sudski-tumac-prevodilacke-agencije
Prevodilačka kancelarija Jasna Filipović Bojić.
Poslovanje je organizovano na način da su u kancelariji tri stalno zaposlena prevodioca za engleski jezik, što znači da vaši prevodi mogu da budu gotovi i overeni istog dana.
Naše reference i oblasti prevođenja: pravo, ekonomija, finansije, osiguranje, medicina, farmacija, turizam.
Naša kancelarija posvećuje posebnu pažnju terminologiji i kvalitetu prevoda.
Svaka stranka može da se konsultuje sa prevodiocem i iznese svoje ideje u vezi sa prevodom.
Dajemo besplatne savete u vezi sa međunarodnim overama dokumenata (Apostille pečat i puna legalizacija), kao i pravne savete u vezi sa međunarodnom legalizacijom dokumenata.
Pružamo usluge overenih i neoverenih prevoda sa engleskog na srpski jezik i sa srpskog na engleski: prevodi i overe svih vrsta opštih tekstova i dokumenata; Prevodi za fizička lica: Prevodi diploma, svedočanstva, prepisi ocena, pisma preporuke, planovi i programi studija, potvrde o nekažnjavanju, prebivalištu, izvodi iz matične knjige rođenih, umrlih i venčanih, rešenja o nasleđivanju i razvodu, testamenti.
Prevodi za pravna lica: Rešenja o registraciji društava, rešenje Agencije za privredne registre, tenderska dokumentacija, bilansi, finansijski izveštaji, OP obrasci, statuti, ugovori, web stranice, zakoni EU.
prevodilacka-agencija-prevodioci-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKA AGENCIJA.
Naš tim prevodioca i lektora nudi usluge prevođenja sa engleskog, nemačkog, ruskog, bugarskog, turskog, španskog, portugalskog, katalonskog, holandskog, kineskog i grčkog jezika na srpski jezik i obrnuto.
Nudimo kvalitetno i besprekorno preveden tekst sa lekturom koja je uračunata u cenu prevoda.
Za svaku konkretnu ponudu od trenutka preuzimanja materijala garantujemo da se završava u dogovorenom roku.
Prevodimo tekstove različitih dužina, stilova i tema.
Prevodimo stručne tekstove iz oblasti marketinga, ekonomije, prava, informacionih tehnologija, elektronike, medicine, mašinstva, turizma, ekologije, umetnosti.
Nudimo usluge simultanog prevoda za engleski jezik.
Takođe, nudimo usluge prevođenja web sajtova, crtanih filmova, titlova igranih filmova, svih video i audio materijala, časopisa, književnih dela.
Prilikom prevoda koji moraju biti završeni u kratkom vremenskom roku, nekoliko prevodilaca radi na tekstu uz međusobni dogovor oko ključnih reči i termina.
Koristimo najnovije renomirane strane i stručne rečnike, kao i rečnike idioma i sinonima.
Šta podrazumeva kvalitetan prevod sa jednog jezika na drugi?
Ukoliko ste profesionalci, podrazumeva se da želite besprekoran i profesionalno preveden tekst.
Na sadašnjem tržištu besplatnih prevodilaca i alatki koje se mogu naći na internetu, sve je veći broj korisnika koji se odlučuju za lako dostupan i besplatan prevod.
Ako se posmatraju najbitniji parametri iz ugla korisnika, onda je to cena, kvalitet i brzina usluge.
Kako na to gleda prevodilačka agencija?
Dobra agencija za prevod zapošljava samo diplomirane filologe, to jest visoko obrazovni kadar, profesionalne prevodioce da bi pružila kvalitetnu uslugu.
prevodilacka-agencija-rus011-prevodilacke-agencije
VAŠ PREVODILAC ZA RUSKI JEZIK.
Kod nas možete očekivati savesno odrađene sve vrste prevoda od strane prevodilaca koji su diplomirani profesori ruskog jezika i koji su proveli deo svog života usavršavaći svoja znanja u Rusiji.
Zahvaljujući tome, možemo Vam sa sigurnošću reći da smo jedna od vodećih prevodilačkih agencija u regionu za ruski jezik.
Naši prevodioci su Vam na usluzi, ukoliko imate posebne želje oko korišćenja terminologije.
Prevodi tekstova vrše samo visoko kvalifikovani prevodioci sa iskustvom.
RUS 011 preuzima na sebe svu odgovornost za kvalitet prevoda koji su preveli naši saradnici.
Nad svim prevodima radimo sa specijalnim prevodilačkim programima, koji ne zamenjuju prevodioca, već nam pomažu u korišćenju iste terminologije da bi terminologija bila dosledna i pomaže u izbegavanju eventualnih grešaka.
Nudimo Vam usluge konsekutivnog i sumultanog prevođenja sa srpskog na ruski jezik i sa ruskog na srpski jezik.
Za usmene prevode neophodno je da zakažete Vaš prevod barem 3 dana unapred, kao i da naglasite temu koja će biti predmet razgovora, kako bi naši prevodioci mogli na najvišem nivou da rade svoj prevod.
Ukoliko Vam treba usmeni prevod u kraćem roku, kontaktirajte našeg menadžera.
Prevod na ruski: web sajtovi, CMS rešenja, web aplikacije, softverski paketi.
prevodilacka-agencija-im-format-prevodilacke-agencije

Prevodilačka agencija IM FORMAT

Beograd, Palilula, Stevana Dukića 38 011 2774021 |
063 8255296 |
Prevodilačka agencija IM FORMAT.
Mi smo malo preduzeće koje pruža usluge prevođenja i pripreme za štampu, lokalizacije, lekture i korekture.
Specijalizovani smo za prevod i pripremu za štampu uputstava za upotrebu za tehničke uređaje.
Naš tim kvalifikovanih prevodilaca već sedam godina uspešno sarađuje sa eminentnim svetskim korporacijama iz oblasti potrošačke elektronike, proizvodnje alata itd.
Prednost naše firme je što klijent na jednom mestu može dobiti celokupnu uslugu, uključujući prevod i DTP uputstava, flajera, veb stranica ili drugog materijala, koji će u PDF formatu izgledati identično kao na izvornom jeziku, i to uz doslednu primenu terminologije vezane za određenu oblast.
Našim klijentima garantujemo poverljivost.
Posedujemo bogato iskustvo prevođenja na jezike država bivše Jugoslavije, na albanski, mađarski jezik, kao i mogućnost dodatne usluge digitalnog i ofset štampanja prevedenih materijala.
Bavimo se prevođenjem uputstava, flajera, kataloga, veb stranica, prezentacija i drugog materijala, uz upotrebu savremenih prevodilačkih alata, vodeći računa o doslednoj primeni termina iz određene oblasti rada.
agencija-tekoms-prevodilacke-agencije

Agencija Tekoms

Beograd, Palilula, Stanoja Glavaša 8 064 1627953
PREVODILAČKA AGENCIJA TEKOMS.
Prevod vizuelno identičan originalu - katalozi, brošure, diplomski, prezentacije.
Firma TEKOMS d.o.o.
uspešno radi kao prevodilačka agencija u Beogradu i kao posebnu uslugu nudi prevod svih vrsta dokumenata sa engleskog jezika i obrnuto.
Ukoliko je tekst usko stručan i zahteva posebnu obradu cena se koriguje u dogovoru sa klijentom.
Ukoliko je potreban HITAN prevod cena se koriguje u dogovoru sa klijentom.
Naš prevodilac je diplomirani profesor engleskog jezika - master - sa velikim iskustvom u prevođenju tekstova za sve struke.
Insistiramo da naši prevodi budu potpuno vizuelno identični originalu a pod tim se podrazumeva da korisnik dobije prevedenu stranicu koja ima isti grafički sadržaj kao original.
prevodilacka-agencija-aquila-prevodi-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKA AGENCIJA AQUILA PREVODI.
Osnovana je sa ciljem da svojim klijentima pruži svaku vrstu prevodilačkih usluga u najkraćem mogućem roku uz garanciju da je prevod vrhunskog kvaliteta.
Vizija prevodilačke agencije Aquila Prevodi je da bude prevodilačka agencija prvog izbora za sve klijente u regionu.
Da bi ovo ostvarila agencija je uspostavila saradnju sa najboljim prevodiocima na ovim prostorima.
Profesionalci sa kojima radimo, prevodioci za sve svetske jezike, garant su kvaliteta i pouzdanosti.
Agencija pruža sve vrste prevodilačkih usluga: Obični i stručni prevodi iz svih oblasti, Prevodi sa overom sudskog tumača, Usmeno prevođenje (konsekutivno i simultano).
Prevodilačka agencija Aquila Prevodi nudi prevode na srpski, sa srpskog na drugi jezik, kao i sve druge moguće kombinacije sa jezika na jezik.
agencija-za-pruzanje-prevodilackih-usluga-mmm-prevodilacke-agencije
PREVODILAČKA AGENCIJA ZA ENGLESKI JEZIK.
Prevod tekstova sa engleskog na srpski jezik.
Pri prevodu na srpski jezik, obraćamo posebnu pažnju na očuvanje jezika i, gde god je to moguće, radije upotrebljavamo srpske reči umesto stranih.
Nažalost, na svetskom nivou, nauka se razvija na engleskom jeziku, te je prevodilac često primoran da upotrebljava strane reči koje su se odomaćile u struci.
Kako bismo vam obezbedili što kvalitetniji prevod, naši prevodioci spremno sarađuju sa vama i vašim stručnim saradnicima na odabiru najboljih reči i izraza.
Kako bi naši prevodi stručnih tekstova bili što bliži i što prijatniji stručnjacima u datoj oblasti, trudimo se da upotrebljavamo reči i izraze koji su u svakodnevnoj upotrebi u datoj struci.
Obzirom da su naši prevodioci i saradnici po obrazovanju stručnjaci hemije i biomedicinskih nauka, agencija je specijalizovana za prevode stručnih tekstova iz ovih oblasti.
Naravno, pružamo i kvalitetnu uslugu prevoda stručnih tekstova i iz drugih oblasti.
Prevodi se naplaćuju prema broju prevodilačkih strana.
Pri prevodu na engleski jezik, trudimo se da upotrebljavamo one reči i izraze koji su uobičajeni u datoj struci na koju se tekst odnosi na engleskom govornom području.
Za usluge konsekutivnog prevoda, prevodilac može da se angažuje po satu ili po danu.
Prevodi se predaju bilo u digitalnom, bilo u štampanom obliku (ili u oba oblika), prema željama naručioca.
Posebno rado prevodimo stručne tekstove iz oblasti biohemije, hemije, biotehnologije, farmacije i srodnih biomedicinskih nauka, obzirom da su naši prevodioci po obrazovanju upravo stručnjaci iz ovih oblasti, sa dugogodišjim iskustvom u prevođenju sa engleskog i na engleski jezik.
ih-belgrade-sillabus-prevodilacke-agencije

IH Belgrade Sillabus

Beograd, Stari Grad, Balkanska 23 011 3612218 |
065 3612218 |
Stručni tim prevodilaca IH Belgrade Syllabus prevodi konsekutivno i simultano i radi pismene prevode za Vaše lične potrebe i potrebe firmi.
Nudimo Prevođenje tekstova, Usmeno prevođenje-Simultano i Konsekutivno.
Prevodimo sve vrste tekstova brzo i pouzdano, verno originalu.
Naši prevodioci su diplomirani filolozi sa iskustvom u prevođenju u mnogim oblastima.
Ukažite nam poverenje i dobićete traženi prevod u dogovorenom roku.
Prevođenje sa srpskog na engleski, nemački, italijanski, španski, ruski i obratno.
preduzece-za-prevodjenje-iolar-prevodilacke-agencije

Preduzeće za prevođenje Iolar

Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10ž 011 2607841
Iolar je vodeće preduzeće za prevođenje u regionu jugoistočne Europe.
Svojim klijentima pruža niz usluga, od prevođenja zahtevne dokumentacije do lokalizacije softvera na jezike ovog geografskog područja.
Osim toga, Iolar je specijalizovano za uvođenje profesionalnih softverskih alatki za prevođenje.
Iolar prevodi materijale iz automobilske industrije, vrši lokalizaciju softvera, prevodi tehničku dokumentaciju, tendersku dokumentaciju.
Takođe nudimo prevođenje iz oblasti medicine i farmacije, bankarstva i finansija a prevodimo i pravna dokumenta.
Iolar pruža prevode vrhunskog kvaliteata na više od 100 jezičkih kombinacija.
Glavni jezici za koje pružamo prevode su: albanski, arapski, beloruski, bosanski, bugarski, grčki, engleski, italijanski, kineski, letonski, mađarski, makedonski, moldavski, nemački, norveški, poljski, portugalski, rumunski, ruski, slovački, slovenački, srpski, turski, ukrajinski, francuski, holandski, hrvatski, češki, švedski, španski.
prevodilacka-agencija-linguae-mundi-prevodilacke-agencije
Agencija za prevodilačke usluge „Linguae mundi“ je osnovana sa ciljem da svojim klijentima pruži kompletnu kvalitetnu i brzu jezičku uslugu na svim svetskim jezicima.
Ako imate potrebu za povremenim ili stalnim prevođenjem pisanih tekstova sa srpskog na strani jezik, sa stranog jezika na srpski, sa jednog na drugi strani jezik, ako Vam je cilj da Vaši tekstovi na bilo kom jeziku budu najkvalitetnije prezentovani, ako Vam je neophodna usluga sudskog tumača ili želite da Vas u Vašim pregovorima sa poslovnim partnerima podrži stručan prevodilac kako biste mogli da se koncentrišete na suštinu razgovora a ne na formu – mi smo tu da preuzmemo odgovornost za organizaciju i izvršenje svakog posla vezanog sa jezičkim uslugama.
Naš tim se sastoji od stručnih prevodilaca za nemački, ruski, bugarski i makedonski koji pored jezičkog poseduju i obrazovanje iz oblasti ekonomije, prava, poljoprivrede, turizma i umetnosti.
Pored toga ostvarujemo i stalnu saradnju sa prevodiocima za engleski, francuski, italijanski, španski i druge poznatije svetske jezike.
Ali i u slučaju da Vam je neophodan prevod na neki ređi svetski jezik, nazovite nas ili nam iznesite svoj problem elektronskom poštom i mi ćemo se potruditi da u najkraćem roku nađemo rešenje za Vas.
Agencija „Linguae mundi“ pruža sledeće prevodilačke i lektorske usluge: prevođenje pisanih tekstova, sa srpskog na strani jezik, sa stranog jezika na srpski jezik, sa stranog jezika na strani jezik, usmeno prevođenje - konsekutivno i simultano, usluge sudskog tumača - prevod i overa dokumenata, prisustvo overi ugovora i drugih dokumenata u sudu, prisustvo venčanju.
agencija-za-prevodjenje-eurolang-prevodilacke-agencije

Agencija za prevođenje Eurolang

Beograd, Stari Grad, Obilićev venac 1 011 2188828 |
063 1630313 |
Agencija za prevođenje i edukaciju EUROLANG je specijalizovana za pružanje kompletnih prevodilačkih usluga.
Naše usluge obuhvataju: SIMULTANO i KONSEKUTIVNO PREVOĐENjE, PISMENO PREVOĐENjE, PREVOĐENjE DOKUMENATA SA OVEROM SUDSKIH TUMAČA, GRAFIČKU PRIPREMU TEKSTA ZA ŠTAMPU.
Pokrivamo sve evropske jezike u kombinaciji sa srpskim, hrvatskim i slovenačkim, kao i kombinacije dva strana jezika.
Prevodimo tekstove iz gotovo svih stručnih oblasti.
Prevodilačka agencija je počela sa radom još 2002.godine pod nazivom Eurologos Beograd, kao jedna od 20-tak kancelarija koje posluju u sastavu renomirane firme za prevođenje i lokalizaciju EUROLOGOS, čije je sedište u Briselu (www.eurologos.com).
Već godinama unazad smo standardni saradnici prevodilačkih firmi iz Evrope i SAD za prevođenje sa glavnih svetskih jezika na jezike jugoistočne Evrope.
Krajnji korisnici prevoda za koje nas angažuju su i neke od najvećih svetskih kompanija.
Veliki broj naših klijenata u zemlji čine državne institucije, međunarodne organizacije, domaća preduzeća, predstavništva inostranih firmi, instituti, advokatske kancelarije, kao i privatni sektor.
Reference dajemo na zahtev.
Visoki profesionalni standardi kojih se pridržavamo u radu podrazumevaju: stalnu i rigoroznu selekciju prevodilačkog tima, angažovanje najkompetentnijih prevodilaca za svaki konkretan posao, na osnovu njihove uže specijalizacije, doslednu primenu stručne terminologije za sve prevode istog naručioca, kontrolu kvaliteta prevoda, stručnu i jezičku, poštovanje poverljivosti podataka, pridržavanje ugovorenih rokova isporuke.
LOKACIJE
Potreban Vam je prevod sa nekog stranog jezika ili na neki strani jezik? Prevodilačke agencije Beograd su pravo mesto za Vas. Agencije za prevođenje iz Beograda nastoje da prevodi budu urađeni u najkraćem mogućem roku kada je reč o pisanom prevođenju tekstova svih namena. Prevodilačke agencije iz Beograda su odličan izbor za sve one kojima treba prevođenje ugovora, e-mailova i druge poslovne korespondencije, stručnih tekstova iz svih oblasti, knjiga, brošura i svih drugih vrsta tekstova, upravo zato što agencije za prevođenje okupljaju veliki broj stručnjaka, tako da ukoliko Vam je hitno potreban prevod, prevodilačka agencija može angažovati više prevodilaca kako bi ispoštovala zadati rok. Isto tako, prevodilačka agencija nudi najbolje prevodioce koji su obučeni za usmeno prevođenje bilo da je konsekutivno ili simultano prevođenje u pitanju. Prevodilačke agencije specijalizovane su za sve vrste usmenog i pisanog prevođenja. Agencije za prevođenje okupljaju veći broj stručnjaka, profesora stranih jezika i prevodilaca, koji su vrlo često bilingvalni ili su dugo vremena živeli u nekoj stranoj zemlji. Prilikom selekcije saradnika, prevodilačke agencije vode strogo računa o kvalitetu, stručnosti, obrazovanju i iskustvu prevodilaca koje će angažovati u cilju da svojim klijentima kasnije mogu garantovati za kvalitet urađenog prevoda. Vrlo često se dešava, naročito u poslovnoj komunikaciji, da Vam je hitno potreban prevod, ili da Vam dolazi poslovni saradnik iz inostranstva na sastanak ili pregovore. U takvim situacijama najbolje je da se obratite prevodilačkoj agenciji. Jedan od razloga zašto postoje prevodilačke agencije je i timski rad, jer ukoliko imate duži tekst koji treba prevesti u veoma kratkom roku, agencije za prevođenje će taj zadatak delegirati većem broju prevodilaca, tako da Vaš tekst bude preveden najbrže moguće, a da pri tom ne gubi na kvalitetu. Isto tako, ukoliko Vam treba prevod sa ili na neki egzotičniji jezik, za koje se prevodioci ne nalaze tako lako i kojih ima veoma malo, prevodilačke agencije će ih pronaći za Vas jer ih najverovatnije već imaju u svojim razgranatim mrežama. U prevodilačkim agencijama možete naći prevodioce i najnezastupljenijih jezika na svetu. Poslovna korespondencija je osetljiva i poverljiva, u prevodilačkim agencijama to vrlo dobro znaju i vode računa o tome da diskrecija bude zagarantovana. Prevođenje ili translacija podrazumeva prevod pismenog ili usmenog teksta na drugi jezik sa potpuno istim značenjem rečenica. Usmeno prevođenje je nesumnjivo postojalo i pre pojave prvog pisma, pismeno prevođenje je nastalo tek nakon pojave pisane književnosti. U današnje vreme, prevodioci imaju sve više posla i traženi su za sve jezike sveta. Prevođenje nije samo prevod književnih dela ili pravnih spisa, da nije prevodilaca ne bismo bili u mogućnosti da gledamo ni strane filmove, da se upoznajemo sa stranim kulturama niti da posećujemo strane zemlje. Zamislite da odete u Japan ili neku drugu, Vama zanimljivu zemlju i da ne razumete apslotno ništa što Vam se govori. Ne biste mogli ništa da naučite o umetničkim delima, istoriji, kulturi, religiji te zemlje a znamenitosti koje biste posećivali bi ostale potpuna misterija za Vas. Postoji stara narodna izreka "Koliko jezika govoriš - toliko vrediš".
Back to Top