Homeopatija Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Homeopatija Stari Grad
balans-medika-homeopatija

Balans Medika

Beograd, Stari Grad, Bulevar despota Stefana 1 011 3226826
HOMEOPATIJA.
Danas se i sami lekari žale da se medicina suviše isparčala na specijalnosti pa se često lekovi propisuju da reše samo jedan problem, izleče samo jedan organ ili jedan organski sistem.
Homeopatija je holistička metoda, što znači da čoveka posmatra kao celinu, a lekovi su tako razblaženi da nema toksičnosti već samo podstiču organizam.
Homeopatiju je kao medicinski sistem ustanovio dr Samuel Haneman početkom 19 veka.
Početkom 20 veka, homeopatija je bila rame uz rame sa alopatskom medicinom, da bi kasnije alopatska medicina odnela prevagu i postalO dominantni medicinski sistem.
Međutim, suočavanje sa tim da lekovi, pored svog pozitivnog, pomažućeg efekta, imaju i neke neželjene efekte, vodilo je traženju alternativa.
Homeopatski princip je sasvim drugačiji.
Homeopatski lekovi su interesantni s više aspekata.
Jedan od bazičnih principa homeopatije je dokazivanje lekova na zdravim pojedincima.
Zdrav pojedinac koji uzima homeopatski lek razvija simptome bolesti koju taj lek leči.
Homeopatski lekovi se prave od biljnih, mineralnih i životinjskih supstanci.
Od bilo koje biljke može da se dobije tinktura koja je polazna supstanca za homeopatski postupak razblaživanja i potenciranja, kojim se dobijaju lekovi različite potencije.
Kada se stvori slika pacijenta, treba naći jedan lek koji najviše odgovara toj slici.
Za razliku od alopatskih lekova, nema receptora, ugrađivanja, inhibicije, blokade, gde treba svakog dana vršiti akciju da bi efekat leka bio postojan.
Ovde samo jednom data doza leka svojom sličnošću vrši poticaj organizma da se sam izbori sa određenim tegobama, na fizičkom, mentalnom i emotivnom planu.
Čak i kada nije moguće izlečiti neku bolest, jer nemaju sve bolesti, kao što znamo, reverzibilan tok, pacijent se nakon terapije homeopatskim lekom lakše nosi sa svojom tegobom, raspoloženiji je, opušteniji.
Back to Top