Italijanski restorani Palilula

Registruj se
Prijavi se
Italijanski restorani Palilula
restoran-lorenzo-&-kakalamba-italijanski-restorani

Restoran Lorenzo & Kakalamba

Beograd, Palilula, Cvijićeva 110 011 3295351
Italijanski restoran Lorenzo & Kakalamba, kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju.
Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde.
Zapitaćete se da niste možda zalutali u muzej, a kada vam se oko privikne na čudesan svet u kom ste se zatekli a osmeh uporno ostajao na licu, setićete se zašto ste Lorenzo i Kakalamba je restoran utemeljen na porodičnim vrednostima i postojanoj ljubavi prema životu.došli baš tu da jedete.
Došli ste u jednu veliku porodicu koja voli to što radi.
Italijanska kuhinja, s testima i testeninama svih mogućih vrsta, maštovitim prelivima, mirišljavim mediteranskim travama, maslinama i vinom, sirevima i ribom veoma je poznata i omiljena u celom svetu. Ljubitelji lake i zdrave hrane će među specijalitetima ove kuhinje sigurno naći mnoštvo jela po svom ukusu. Italijanska kuhinja jeste jedna od najpopularnijih, ali se često kaže i da je ona jedna od najpoznatijih kuhinja u svetu. Postoje veoma velike razlike u načinu pripremanja, pa i u izboru hrane koja se priprema, između regiona, a potom i između manjih teritorija unutar tih regiona. Paste su prvo jelo u obroku za većinu Italijana, osim za one na severu koji će se pre opredeliti za rižoto ili palentu.Italijani vole da prilikom kuvanja koriste sezonsko voće i povrće pa se svaki ovaj segment njihove kuhinje znatno menja sa promenom godišnjeg doba. Na kraju krajeva, ako nekog u Italiji pitate šta je to „italijanska kuhinja“ ili „italijanska hrana“, ni neće znati da Vam kaže, ali ako pitate za toskansku, rimsku, lombardijsku, ligurijsku... To je već nešto na šta se da odgovoriti.
Back to Top