Italijanski restorani Stari Grad

Registruj se
Prijavi se
Italijanski restorani Stari Grad
restoran-ottimo-italijanski-restorani

Restoran Ottimo

Beograd, Stari Grad, Studentski trg 10 011 3286454
KADA GOD POŽELITE DA U BEOGRADU OSETITE DELIĆ ITALIJE, TU JE RESTRAN OTTIMO.
U centru Beograda, nedaleko od Knez Mihailove ulice - pešačke zone,na obodu Dorćola, nalazi se italijanski restoran Ottimo.
Iz ljubavi prema Italiji, njenoj kulturnoj baštini, a naročito italijanskoj kuhinji nastao je restoran OTTIMO koji već svojim imenom pretenduje da bude među najboljima.
Mnogo dobre hrane, odabranog vina i lepih trenutaka je ovde provedeno na zadovoljstvo naših gostiju i nas.
Hrana je bazirana na tradicionalnoj italianskoj kuhinji i verovatno delimično prilagođena lokalnom ukusu, što se inače dešava i u samoj Italiji u zavisnosti od regije u kojoj jedete.
U našem restoranu Vas očekuje osoblje dobrog raspoloženja spremno da izađe u susret svim vašim željama svakog dana u godini.
restoran-casa-nova-italijanski-restorani

Restoran Casa Nova

Beograd, Stari Grad, Gospodar Jovanova 42a 011 3036868
RESTORAN CASA NOVA.
U samom centru Beograda, na Dorćolu, u starom gradskom kraju poznatom po svom multikulturalnom ambijentu, nalazi se restoran italijanske kuhinje Casa Nova.
Pri uređenju enterijera restorana aktivno je učesvovao i sam vlasnik restorana tako da se vodilo računa o najsitnijim detaljima, vinoteka od kovanog gvožđa, oslikani zidovi, mala galerija sa nekoliko stolova, diskretno svetlo kućne lampe, udobne stolice, tako da boravak bude što prijatniji.Bašta restorana pruža sve mogućnosti za prijatan boravak i opuštanje u toku i posle radnog dana, ali i za osveženje svima koji su se odlučili da provedu dan razgledajući znamenitosti Beograda.
U ponudi su salate, paste, biftek, piletina, ćuretina,… po receptima italijanske kuhinje.
Ali, ovde možete pojesti i odlično pripremljene plodove mora i nekoliko vrsta ribe.
Casa Nova se želi pohvaliti specijalitetom Kuće.
To je "Sicilijanski točak".
Kao podlogu ima tortilju, preko nje povrće spremljeno na puteru i belom vinu, a odozgo biftek ili piletina (po želji).
Jos jedan biftek želi doći do izražaja - "Biftek u sosu od gorgonzole" a odmah tu je i "Peper stek" - biftek u sosu od zelenog bibera.Testenine, sirevi i sosevi, od kojih je "Sos sa 4 vrste sira" - najbolji u gradu!
Za aperitiv nude se domace rakije, Dunja, Kajsija, Šljiva i Malina, a vinska karta sadrži veliki izbor domaćih, italijanskih,francuskih, argentinskih, čileanskih i australijskih vina.
Tiramisu, profiterole, čokoladni sufle i čokoladni mus...
Ako zelite da probate najfilovanije, najbogatije i najneobičnije palačinke u gradu, naručite punjene palačinke sa flambiranim jabukama na rumu, pinjolima, suvim grožđem, preko kojih se preliva karamel sos, čokolada i sladoled od vanile!
Eros Ramazzotti, Laura Pausini...
lagani italijanski zvuci, neprimetno ce dopirati do Vas i učiniti Vaše vreme jos prijatnijim.
Na vama je da se prepustite ljubaznom osoblju, čije će vas preporuke odvesti na uzbudljivo gastronomsko putovanje.
restoran-via-del-gusto-italijanski-restorani

Restoran Via Del Gusto

Beograd, Stari Grad, Knez Mihailova 48 011 3288200
RESTORANI - RESTORAN VIA DEL GUSTO Specijaliteti italijanske kuhinje.
Italijanska kuhinja, s testima i testeninama svih mogućih vrsta, maštovitim prelivima, mirišljavim mediteranskim travama, maslinama i vinom, sirevima i ribom veoma je poznata i omiljena u celom svetu. Ljubitelji lake i zdrave hrane će među specijalitetima ove kuhinje sigurno naći mnoštvo jela po svom ukusu. Italijanska kuhinja jeste jedna od najpopularnijih, ali se često kaže i da je ona jedna od najpoznatijih kuhinja u svetu. Postoje veoma velike razlike u načinu pripremanja, pa i u izboru hrane koja se priprema, između regiona, a potom i između manjih teritorija unutar tih regiona. Paste su prvo jelo u obroku za većinu Italijana, osim za one na severu koji će se pre opredeliti za rižoto ili palentu.Italijani vole da prilikom kuvanja koriste sezonsko voće i povrće pa se svaki ovaj segment njihove kuhinje znatno menja sa promenom godišnjeg doba. Na kraju krajeva, ako nekog u Italiji pitate šta je to „italijanska kuhinja“ ili „italijanska hrana“, ni neće znati da Vam kaže, ali ako pitate za toskansku, rimsku, lombardijsku, ligurijsku... To je već nešto na šta se da odgovoriti.
Back to Top